Gierga 17.04.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 No i są nowe zdjęcia w moim albumie. Markus...SUPER zdjęcia....ale to szybko idzie Aż miło popatrzeć jak domek rośnie .......jak na drożdżach. A tych z WKT w Gdyni powiesić ..nie powiem za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 17.04.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Markus domek pnie się, już nie mogę się doczekać kiedy ja będę mogła chwalić się takimi zdjątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 17.04.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Nowaczka - mi powiedzieli że po 1 maja też będą sprzedawać z 7% vatem, bo producenci którzy również montują mogą ominąc ten 22% vat. Ale oczywiście zamawiaj, bo nigdy nic nie wiadomo... Markus - w takim tępie to i mnie przegonisz w budowaniu...a ta biel.....zachwyca. Umieram ze zmęczenia bo dzisiaj cały dzień malowałam słupki ogrodzeniowe z moją mamą, teraz tylko siatka (polecam zakup w Redzie...można bez ...papiera) i gotowe. Trzymajcie się wszyscy zakręceni inwestorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 17.04.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Markus_Gdynia - no no..., Lecisz jak rozpędzony parowóz z tą budową Gratuluje. ALL - niestety, zostałem wyleczony z możłiwości mienia POŚ, więc poszukuję szamba. ROzważam dwie możliwości: Metalowe - Ma je MarcinU i Kodi_Gdynia lub betonowe - nie wiem kto z Was ma). Prosze o info, kto, gdzie i za ile spraedaje takie cudeńka. AnnaRz -Witaj Ania, Pytaj o wszystko i przekazuj swoje informacje. Ten klub to niezły bank danych. Adamski - Zmartwiłeś mnie ostatnim mailem. Musiałbym mieć prywatny magazyn. AHA. A może macie namiary, gdzie można spokojnie przetrzymać "towar" do lipca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 17.04.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 I jeszcze jedno pytanie - do wniosku o pozwolenie chcę dożucić projekt szamba, aby ząłatwić te dwie rzeczy za jednym razem. Skąd najszybciej i najlepiej pozyskać taki projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 17.04.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 witam, all serdecznie dziękuję za powitania, Rafałjeżeli chodzi o pytania dotyczące budowy to zacznę je chyba zadawać dopiero jak zacznę się budować, albo jak już będę miała projekt w ręku:) na razie jestem laikiem budowlanym, ale się wdrażam, tzn. Murator, Budujemy dom, Ładny dom, Cztery kąty no i siećale już co nieco mam ustalone np.; z czego będę budować, jakie okna, jakie ogrzewanie, z czego dach...nie mogę się doczekać, kiedy będę realizowała moje plany – marzenia, a z drugiej strony mam wiele obaw, czy podołam (nerwy i kasa), czy będzie dobrze zrobiony (np. funkcjionalny), czy o czymś nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 17.04.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 AnnaRz - Są tu wterani, kórzy dużo będa mogli Ci również podpowiedzieć w zakresie procesu przedbudowlanego czyli walka o ... pozwolenie na budowę oraz cała papierologia. Witaj na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.04.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Dzięki za słowa uznania - aż wypieków dostałem . W piątek mamy w planie przykrycie płytami stropowymi, a w następny poniedziałek zalanie stropu /betonem z WAKOZ-u /. Czeka mnie wobec tego kolejne logistyczne przedsięwzięcie. Wczoraj jeździłem za dźwigiem i jak mi w MG-Żuraw zaśpiewali cenę to myślałem że z butów wyskoczę. To tempo bardziej wynika z faktu, że moja ekipa spieszy się już na następne budowy. Miałem jeszcze wczoraj zamówić okna, ale już mam tak dość tego wariactwa z VAT-em, że powiedziałem STOP. Niech się dzieje co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 18.04.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Markus - czy możesz podać ile dałeś za zaprawe (żwir, piasek, cement, wapno(?)) do murowania ścian fundamentowych, wychodzi mi podobna ilość bloczków betonowych i robie rozeznanie ile mnie to wyniesie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.04.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Markus - czy możesz podać ile dałeś za zaprawe (żwir, piasek, cement, wapno(?)) do murowania ścian fundamentowych, wychodzi mi podobna ilość bloczków betonowych i robie rozeznanie ile mnie to wyniesie. Pozdrawiam No to teraz mnie trafiłeś. Gdybyś spytał o bloczki betonowe, bloczki YTONG-a, więźbę - to te dane mam w małym palcu ale w drobnicy się nie rozeznaję. Podaję za fakturami: - żwiru na ściany fundamentowe zużyłem raptem jedną wywrotkę /12 ton za 200PLN; teraz do wylewania nadproży zamówiłem drugą. - cementu na ściany fundamentowe i warstwę wyrównawczą pod YTONG-a poszło jakieś 70 worków /po 7.90 sztuka/; - wapno widziałem na budowie ale go nie mam na fakturze , tak więc ceny nie podam. Zresztą nie była to jakaś oszałamiająca ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 18.04.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam serdecznie, Pisałam wcześniej, że pytania będę zadawać dopiero jak będę zaczynała budować, oczywiście myliłam się (jak to podkreślił Rafał) 1 pytanie:gdzie mogę się dowiedzieć jakie moja działka ma wymiary (szerokość, długość ...), jedynie mam określony metraż kwadratowy na mapce – wypis z rejestru gruntów, którą musiałam posiadać przy podpisaniu aktu notarialnego? 2 pytanie:kto poleci mi osobę z uprawnieniami do badania geotechnicznego gruntu m.in. określające warunki posadowieniai jak się kształtują ceny za to badanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dadym 18.04.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam. Z przyjemnościa dołączamy do budowniczych trójmiejskich. nasza działka jest w Baninie ( za Rębiechowem) ,a projekt to APS 118 z archi-projektu. mamy juz pozwolenie na budowę Przed nami cała reszta. Powolutku zaczynamy sie rozpytywać o ekipę bo wygląda na to, że dobra ekipa to klucz do sukcesu. Pozdrawiamy Darek i Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 18.04.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Cześć Darku i Aniu, tu dowiecie się duzo ciekawych rzeczy a i otrzymacie wiele cennych "kontaktów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 18.04.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Darek i Ania 'Nowa' wita 'nowych' nasza działka jest w Baninie ( za Rębiechowem) a dokladniej moglibyscie okreslic polozenie swojej dzialki. Ja mam dzialke w polowie ul. Zrodlanej zdala od Lotniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.04.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam serdecznie, Pisałam wcześniej, że pytania będę zadawać dopiero jak będę zaczynała budować, oczywiście myliłam się (jak to podkreślił Rafał) 1 pytanie: gdzie mogę się dowiedzieć jakie moja działka ma wymiary (szerokość, długość ...), jedynie mam określony metraż kwadratowy na mapce – wypis z rejestru gruntów, którą musiałam posiadać przy podpisaniu aktu notarialnego? 2 pytanie: kto poleci mi osobę z uprawnieniami do badania geotechnicznego gruntu m.in. określające warunki posadowienia i jak się kształtują ceny za to badanie? Pytanie 1. Mapka jest zrobiona zapewne w jakiejś skali /zwykle 1:500/ więc wymiary można określić bez większego problemu. Ewentualnie pozostaja zajęcia w terenie i pomiar fizyczny w polu. Pytanie 2. Badanie geotechniczne gruntu kosztowało mnie 540PLN /październik 2003/, cena wywoławcza wynosiła 700. Firma GEOLECH, mają dwie siedziby w Gdyni, tel: 620-7017 lub 623-8754. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 18.04.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam [quote name="markus_gdynia Pytanie 1. Mapka jest zrobiona zapewne w jakiejś skali /zwykle 1:500/ więc wymiary można określić bez większego problemu. Ewentualnie pozostaja zajęcia w terenie i pomiar fizyczny w polu. Pytanie 2. Badanie geotechniczne gruntu kosztowało mnie 540PLN /październik 2003/, cena wywoławcza wynosiła 700. Firma GEOLECH, mają dwie siedziby w Gdyni, tel: 620-7017 lub 623-8754.[/quote] 1. już to dawno temu zrobiłam, chciałam mięć wiarygodniejsze źródło niż moje obliczenia z kartki przecież jest szansa że się pomylilam w obliczeniach przecież trzeba było liczyć mikronach mapkę mam skserowana:( i mogą być przekłamana w wyniku ksero a skala jest 1:2000, czyli 1cm to 20m 2. pierwszy kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dadym 18.04.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Nasza działka jest właściwie tuż za baninem w prawo od głównej drogi, w okolicy jeziorka. nazw ulic tam jeszcze nie ma. A jak zaawansowanie u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 18.04.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Ale ta nasza grupa się rozrasta............ Rafalg - my sami byśmy nie pomysleli o szambie, ale nasz projektant nam o tym przypomniał i zaproponował gotowy projekt, który miał w swoim posiadaniu i tak za jednym razem załatwiliśmy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 18.04.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 witam, Nasza działka jest właściwie tuż za baninem w prawo od głównej drogi, w okolicy jeziorka. nazw ulic tam jeszcze nie ma. A jak zaawansowanie u Ciebie? na granicy z miszewkiem? skerecacie w prawo, a po lewej stronie jest krzyz? moja dzialka tez nie ma ul to moze gdzies blisko mnie a jaki masz nr dzialki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 18.04.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 re A jak zaawansowanie u Ciebie? u mnie jak na razie ziemia porośnięta choinkami, pod koniec czerwca będzie wycinka i badanie gruntu i robienie projektu indywidualnego, a budowa mam nadzieje, że rozpocznie się już w 2005r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts