AnnaRz 20.04.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Dziękuję wszystkim za informacje. Mój koparkowiec chce 600 zł za wyrównanie działki i wykopy. Widze teraz, że to uczciwa oferta - tym bardziej że jeszcze nie było negocjacji. Pozdrawiam Barti a czy ta osoba jest z Banina? prawdopodobnie takie urzadzoko bede potrzebowac pod koniec czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 bea3A gdzie byłyby te stemple do odbioru i jakiej są długości PozdrawiamTomi[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 20.04.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Tomi 3miasto wysłałam odpowiedż na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.04.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witam,Czy ktos wybiera sie na Gdanska Wiosne Budowlana 24-25.04. Chyba na Beniowskiego, ale pewien nie jestem. Sprawdzilem, na Beniowskiego w Gdansku Oliwie (Przymorzu)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 21.04.2004 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktos wybiera sie na Gdanska Wiosne Budowlana 24-25.04. Chyba na Beniowskiego, ale pewien nie jestem. Sprawdzilem, na Beniowskiego w Gdansku Oliwie (Przymorzu) Pozdrowienia Targi zaczynaja sie juz od 23.04 i sa na Beniowskiego, moze wiecie ile kosztuje wjazd? My sie chyba wybierzemy w piatek jak zdążymy, jeżeli nie to mój mąż sam przubędzie tam w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 21.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 PROGRAM RAMOWY Pokazy i doradztwo „na żywo” właściwego stosowania materiałów budowlanych w wykonaniu renomowanych producentów RHEINZINK, BAUDER, MARMA, POLONICA, HORMANN, KLAFS, D.K.M. IMPRESJA. SCHIEDEL, TARNAVA - POLSKA, hala 05 Bezpłatne porady architekta i inspektora nadzoru budowlanego w zakresie: - procedur uzyskania pozwolenia na budowę - budowlanego doradztwa technicznego - aranżacji wnętrz i ogrodów UWAGA: zmiana przepisów prawa pracy w tym dotyczących maszyn i urządzeńPorady inspektorów Państwowej Inspekcji Pracy w zakresie: wymogów bezpieczeństwa pracy i ergonomii kwalifikacji i przygotowania pracowników szkolenia pracowników w zakresie bhp innych zagadnień prawa pracy PIKNIK BUDOWLANY organizowany przez firmę LINDAB teren zewnętrzny obok hali 05 Odwiedź targi AQUABUD, hala 04 - wybierz sobie domową saunę lub jacuzzi - obejrzyj ewolucje kajakarskie - zdobądź autograf Alicji Pęczak 23-25 kwietnia 2004 r. 80-382 Gdańsk, ul. Beniowskiego 5 Wstęp dla publiczności: 23-24.04.2004 - w godz. 10.00-18.00 25.04.2004 w godz. 10.00-16.00 WSTĘP BEZPŁATNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 21.04.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 ta informacja powyżej jest ze strony MTG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 21.04.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Hmmm.....może też się wybiorę na wiosnę B? Ale chyba raczej w niedzielę....i głownie interesuje mnie Tarnawka, co by raz jeszcze się jej przyjrzeć i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 CHYCIU - dzięki za info. Pewnie trzeba będzie się wybrać Choć szczerze mówiąc to z roku na rok wszystkie imprezy budowlane są coraz gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.04.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Do budujących lub zbudowanych - z czego robiliście pionową izolację fundamentów? Jakie konkretnie produkty i w jakich ilościach wam zeszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 21.04.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Nareszcie udało mi się zalogować,,Witam wszystkicha zwłaszcza budujących w okolicach Banina.Najprawdopodobniej jutro rozpocznę zamykanie obiektu.Czytając wasze posty widzę że zostałem daleko w tyle ale będę gonił.Przynajmniej w najbliższym czasie.Docent- co u ciebie? kończysz?Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 21.04.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 MarcinU: dysperbit + stryropian 5 cm + dysperbit + folia kubełkowa. do tego drenaż dookoła budynku. koszt nie jest duży a korzyść za to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 21.04.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 WitamWybieram się dzisiaj do Beaty (Bea3) obejrzeć Jej kominek i będę w okolicach naszego forumowego zagłębia budowlanego czyli Miszewo i Banino. Czy ktosik z tatejszych mieszkańców ma może wkład Jotula zamontowany u siebie?PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.04.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 MarcinU: dysperbit + stryropian 5 cm + dysperbit + folia kubełkowa. do tego drenaż dookoła budynku. koszt nie jest duży a korzyść za to tak. No dobra, ale dysperbit jakiej firmy? Ile go zużyłeś? Izolacje robicie tylko od zewnątrz czy od wewnątrz też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.04.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 MarcinUdyperbitu wyszło mi niecałe 6 baniaków po 20kg każdy, kosztuje 38zł netto w RaabKarcher lub Castoramie. Na firmę nie zwracałem uwagi. Dypserbit to dypserbit.Dodatkowo wyszło mi niecałe 4 rolki po 30m foli fundamentowej o szer. 36cm na pokrycie ław (po 66zł netto w Castoramie), styropian FS20 8cm - 6m3 oraz papa termozgrzewalna na górę ściany funadmentowej (a pod ścianki parteru). Izolacje robiłem tylko od zewnątrz, ale ściany funadentowe zostały posmarowane 2x dysperbitem, potem obłożone styropianem, siatka plus klej do siatki i na to znowu raz dysperbit. Natomiast tam gdzie planuję ogrzewanie podłogowe dałem izolację styropianem także od środka (ale już nie izolowałem dysperbitem). PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.04.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 MarcinU dyperbitu wyszło mi niecałe 6 baniaków po 20kg każdy, kosztuje 38zł netto w RaabKarcher lub Castoramie. Na firmę nie zwracałem uwagi. Dypserbit to dypserbit. Dodatkowo wyszło mi niecałe 4 rolki po 30m foli fundamentowej o szer. 36cm na pokrycie ław (po 66zł netto w Castoramie), styropian FS20 8cm - 6m3 oraz papa termozgrzewalna na górę ściany funadmentowej (a pod ścianki parteru). Izolacje robiłem tylko od zewnątrz, ale ściany funadentowe zostały posmarowane 2x dysperbitem, potem obłożone styropianem, siatka plus klej do siatki i na to znowu raz dysperbit. Natomiast tam gdzie planuję ogrzewanie podłogowe dałem izolację styropianem także od środka (ale już nie izolowałem dysperbitem). Pozdrawiam Tomi Wielkie dzięki za szczegóły. Z twojego opisu wynika dość konkretna izolacja (3 warstwy dysperbitu). Ja mam dylemat bo rozmawiałem z przedstawicielem technicznym Izohanu (producent takich mas) i mają 3 produkty tego typu każdy nieco inny, ale generalnie są to wodne masy dyspersyjne. Dlatego pytam o szczegóły, bo nie wiem co kupić. Zajrzę do Castoramy i popatrzę co mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.04.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Chyciu dzięki za info na temat targów budowlanych. Ja się może wybiorę...ale raczej w sobotę..niedziela odpada bo mam szkołę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 22.04.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 MarcinU: sorry za ogólną informację, ale już tak dokładnie nie pamiętam - musiałbym spojrzeć w papiery.ale jest tak jak mówi Tomi-3miasto: dysperbit w takich zielonych zbiornikach po 20 kg. Nazwy też nie pamiętam.smarowanie rzeczywiście od zewnątrz i wewnątrz.na zewnątrz styropian 5 cm (około 5 cbm) + siatka + dysperbit. generalnie po jednej warstwie dysperbitu. potem jeszcze tak jak mówiłem folia kubełkowa Dorkena - wyszło jakieś 40 mb. (szerokość 1 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 22.04.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 hej hej widzę że gorączka budowlana w pełni i istna giełda cenowa , ale pocieszę was że to uleczalne za tydzień nie będziecie pamiętać połowy mam aktulne fotki naszej sasanki http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=16681&q=wichrowe&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 hej hej widzę że gorączka budowlana w pełni i istna giełda cenowa , ale pocieszę was że to uleczalne za tydzień nie będziecie pamiętać połowy mam aktulne fotki naszej sasanki http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=16681&q=wichrowe&k=2 No ładne, kurna ładne. GABI - czy miałaś zgrany czasowo montaż okien i drzwi?. Było to wszystko robione jednocześnie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts