joola 13.05.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witam!!!! Promocyjna cena drewna 297 m3 Skład koło salonu Peugota przed Chwaszczynem. Pozdrówka A może jeszcze jakiś telefonik lub adresik? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.05.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jeśli mogę to jeszcze raz ponawiam prośbę o stemple. Czy ktoś ma do odstąpienia ok. 80 szt 2.80mDziękujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 13.05.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Markus - jakie przekroje belek drewnianych masz w konstrukci stropu nad garażem, jak były mocowane w ścianie, jak izolowane - super pomysł. Anekri zwolnij troche bo mnie już wyprzedzilaś na froncie robót Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 13.05.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Witam wszystkich po bardzodlugiej przerwie! Ależ tu się w międzyczasie wydarzyło! Prawie tydzień zajęło mi czytanie o Waszych wiosennych postępach! No, no. Też bym już chciała działać. Kupiliśmy wreszcie projekt studia Atrium GL191 http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=209 W przyszłym tygodniu zrobimy adaptację i niewielkie zmiany. Mam też nadzieję, że dostaniemy decyzję o warunkach zabudowy. Już przyszła do gminy odpowiedz ze Starostwa i od Marszałka, czekam jeszcze na Urząd Wojewódzki... Wg zapewnień pani z UW już wysłali odpowiedz. Nic tylko czekać, czekać, czekać... Pozdrawiam wszystkich, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 13.05.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 A, chciałam się jeszcze zapytać, czy ktoś z Was nie buduje przypadkiem tego domu? A może już zbudował? Przeczytałam na forum studia atrium w wątku Buduję dom firmy "Studio Atrium" GL 123, że ktoś widział GL 191 w Trójmieście. Może ktoś z Was też go widział? Bardzo proszę o wszelkie info na ten temat. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 13.05.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Może w Atrium mają adres e-mail kogoś kto zamówił projekt a jest z okolic 3-miasta. Nie wiem tylko jak to się ma do ochrony danych osobowych , ale zawsze można spróbować.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 13.05.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 AnnaRz - koparkowiec 601 614-272. Negocjuj mocno bo facet łatwo ustępuje, poza tym nie wdawaj się w rozmowę z nim bo to straszny gaduła. . a z ciekawosci, tez korzystales z jego uslug? ile placiles i jak - od m2? ja nie wiem ile zaplacic, nie mam porownania:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 13.05.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Dzięki Mirosław, dobry pomysł. Poproszę o pośrednictwo w kontakcie. Może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 13.05.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 a z ciekawosci, tez korzystales z jego uslug? ile placiles i jak - od m2? ja nie wiem ile zaplacic, nie mam porownania:( w moim przypadku było tak: 1. przedzwoniłem i zapytałem ile bierze 2. powiedział 10 zł za metr sześcienny 3. zaproponowałem 550 zł za 170 metrów sześciennych 4. zgodził sie i przyjechał 5. po 5 godzianch okazało sie że wykopiemy jakieś 300 metrów sześciennych 6. nastapiła renegocjacja umowy i ustalenie wynagrodzenia na 800 zł 7. kopał 2 dni, od 8 do 20 - podobno zapłaciłem bardzo mało tylko mnie nie wydaj jak bedziesz z nim rozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.05.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Markus - jakie przekroje belek drewnianych masz w konstrukci stropu nad garażem, jak były mocowane w ścianie, jak izolowane - super pomysł. Anekri zwolnij troche bo mnie już wyprzedzilaś na froncie robót Pozdrawiam To są zwykłe kantówki 10 x 10 osadzone w scainach za pomocą kształtowników o wyglądzie prostokątnego C z przyspawanymi do nich prętami stalowymi, które został zakotwione w ścianie na etapie robienia wieńca. Od góry planuję przymocować zwykłe deski, a od spodu płytę OSB i po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.05.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Dzięki Barti za namiary na betoniarnie. Czy ktoś wie gdzie można kupić gientarkę do strzemin fi 6. Może ktoś chce odsprzedać takie ustrojstwo, które sam wykonał. Ja mam problemy z możliwością wytoczenia dwóch elementów aby coś takiego samemu zrobić. Popytam moich mężczyzn, bo oni sami wykonali takie "ustrojstwo" Czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 13.05.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 w moim przypadku było tak: 1. przedzwoniłem i zapytałem ile bierze 2. powiedział 10 zł za metr sześcienny 3. zaproponowałem 550 zł za 170 metrów sześciennych 4. zgodził sie i przyjechał 5. po 5 godzianch okazało sie że wykopiemy jakieś 300 metrów sześciennych 6. nastapiła renegocjacja umowy i ustalenie wynagrodzenia na 800 zł 7. kopał 2 dni, od 8 do 20 - podobno zapłaciłem bardzo mało tylko mnie nie wydaj jak bedziesz z nim rozmawiać hmm... zapewne musiales kopac m2 pod fundament, a ja musze prawie 1300m2 dzialki 'zaorac' tz. najpierw wyciac choinki a potem pozbyc sie z ziemi korzeni:( czyli bedzie b. kosztowne;( albo po urlopie nie bede miala sily isc do pracy, pile spalinowa juz mam:) ale lopaty nie:( moja praca nie pozawala mi na to, aby wydawac 'budujacych sie' ludzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 13.05.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 To jest mój post nr 70.Jako, że 7 jest moja szczęśliwą cyferką napiszę Wam o moich planach na dzień jutrzejszy. Jutro robimy podsypkę w ławach, zakładamy zbrojenie (które dzisiaj przyjechało) i o 15:00 mamy lanie betonu. Pierwszy betonik... to bedziewielka chwila. Przy tej okazji chciałem zapytać, czy z pierwszym laniem betonu związany jest jakiś zwyczj budowlany? Może jakaś imprezka będzie?Zapytam żonę inwestora (tzn. moją żonę).Trzymajcie kciuki (za mnie) jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 14.05.2004 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Barti gratulacje i trzymam kciuki Jeśli chodzi o zwyczaje, to coś tam się wrzuca w beton, jakieś pieniążki, czy cuś... był o tym wątekparę miesięcy temu, ludzie pisali ciekawe rzeczy, może Ci się uda znaleźć? My nic nie robiliśmy, bo na tym etapie była awantura z majstrem, w ogóle straszna nerwówka i nie mieliśmy głowy do przesądów... ale jeszcze to nadrobimy A ja z kolei się pochwalę, że ściany nam rosną w takim tempie, że aż mnie to zaczyna przerażać Jejku, jaki nasz domek będzie śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.05.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Witam Barti - ja też słyszałem o wrzucaniu pieniążka (tylko nie przesadzaj i piątki nie wrzucaj hehe). Kingaa - zamiast opisywać, to byś jakąś fotke wrzuciła. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 14.05.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Benicio - kurczę, wczoraj zapomniałam aparatu może Michał dzisiaj coś pstryknie Bo ostatnie zdjęcia to mamy chyba ścianek fundamentowych - postaram się nie zapomnieć i wrzucić na stronkę A przy okazji to zapraszam na wizję lokalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.05.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Wizje lokalną połącze z wizytą na plaży. Póki co u mnie w nocy był ... przymrozek . Pozdrowienia (zwłaszcza dla tych, którym administrator już wyłączył ogrzewanie ...) B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 14.05.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Pozdrowienia (zwłaszcza dla tych, którym administrator już wyłączył ogrzewanie ...) B. TAKKKKK ...............szczęsliwcu nie dobijaj blokersów.......bom już i tak przemarznięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 14.05.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Martag - gratulacje za podjęcie "męskiej" decyzji ! Jak się spotkamy to "przeanalizujemy sobie twój projekcik Ludzie. Z miłą chęcią chiałem zakomunikować że OTRZYMAŁEM W KOŃCU POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!!. Co prawda startuje dopiero w lipcu, bo moja ekipa mi się zwolni, ale upragniony papiór jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 14.05.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 W weekend na Renku będzie kiermasz kwiatowy. To tak dla informacji dla tych co się juz ogrodami interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts