Barti 20.05.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Witam wszytkich, jeszcze nie należe do klubu budujących, ale mam nadzieję, że to już niedługo nastąpi Mam pytanie do ludzi z Banina Ile może kosztować m2 ziemi tam? Tak bardziej w centrum? W polu bardzo odległym ktoś chce 35 zł/m2. Witamy anyżka na forum. Myślę, że ok. 50 zł/m2 w miejscach gdzie jest kanalizacja. Przynajmniej my tak płacilismy w zeszłym roku. Jeżeli dochodzi do tego dobre ustawienie działki względem stron świata, brak wysokiej wody gruntowej (co w dolnym Baninie czasami występuje) i spore oddalenie od Algidy to może byś troszeczkę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 20.05.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Witam !!!Tak sobie czytam i czytam i zauważyłem że od pewnego czasu zatrzymały się liczniki postów , ciekawe czy tylko u mnie. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bilek 21.05.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Witam wszystkich. Po długich i cięzkich pertraktacjach z mężem i urzędami nareszci możemy dołączyć do klubu budujących. Początki były ciężkie lecz w poniedziałek zalewają nam strop. A tak na marginesie to ile czasu powinien schnąć. Budowlańcy mówią, że 20 dni wystarczy, a kierownik budowy upiera się przy 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 21.05.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Pytałam i chłopaki powiedzieli, że za 150zł ci zrobią. Ja tam się nie znam - blacha, toczenie itp... Piszę się na nią i zamawiam. N apriva wysłałem liścik z zamówieniem. Liścik dostałam -ładny rysunek Dałam chłopakom- co prawda oni mieli bez łożyska ale to fakt znacznie ułatwia sprawę. Jak tylko będę coś więcej wiedziała to odezwę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 21.05.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Barti, dzieki za informacje. Mam nadzieję, że niedługo znajdę działkę i zacznę budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 21.05.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Normalnie jestem zawiedziony Waszą małą aktywnością na Forum. Od niedzieli jestem w Stolycy, zaglądam na grupę trójmiejską, a tu plaża. W poniedziałek rozprowadzili mi finalnie kanalizę na parterze i rozprowadzili odkurzacz centralny, a wczoraj zalali chudziak pod posadzki. Koniec przyszłego tygodnia to pewnie będzie etap więźby. Kurcze, ja to jestem w tyle za murzynami Powiedz coś więcej na temat odkurzacza . Gdzie go zamawiałeś, ile wyszło ostatecznie (jednostkę centralną też kupiłeś czy tylko same rury??) Na jakim etapie powinnam to zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.05.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Kurcze, ja to jestem w tyle za murzynami Powiedz coś więcej na temat odkurzacza . Gdzie go zamawiałeś, ile wyszło ostatecznie (jednostkę centralną też kupiłeś czy tylko same rury??) Na jakim etapie powinnam to zrobić? Pozdrawiam Odkurzacz robi mi elektryk. Rury i ich rozprowadzenie robi mi za free, w ramach kablowania całego domu. Jak juz się zdecyduję na jakiej wysokości chcę mieć gniazda to je od razu zamontuje. Jednostkę centralną zostawiam na sam koniec. Obiecuje że przebije inne oferty, jak na razie już to zrobił. Rury od odkurzacza chciałem wrzucić w chudziak, żeby nie kolidowały z ogrzewaniem podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 21.05.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 markus_gdynia jeżeli nie zrobi ci to problemu wyślij mi na priva namiary na tego elektryka. Nie teraz ale za jakiś czas może mi się przyda. I może napisz mi ogólnie ile cię zakasował ( i czy od punktu czy za całość), jakby co, żebym wiedziała od czego startować w negocjacjach Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.05.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Witam,To i ja coś napiszę aby Markus nie stwierdził że jest totalna plaża. U mnie w zasadzie tak jest bo mam zalany strop nad parterem i schnie sobie. W przyszłym tygodniu pewnie ruszę ze ścianami poddasza. Zamówiłem już więźbę w firmie BrokAmir w Kiełpinie - 590zł/m3 netto z impregnacją. Przy okazji - macie namiary na sprawdzoną ekipę od tynków gipsowych układanych maszynowo? Chciałbym już powoli zaklepać sobie termin na tynkowanie.PozdrawiamPS. Witam takze wszystkich "nowych" uczestników forumTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 21.05.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ile może kosztować m2 ziemi tam? Tak bardziej w centrum? W polu bardzo odległym ktoś chce 35 zł/m2. ja w 2003 roku dałam 48zl/m2, nie wiem jak jest teraz w grudniu 2003 były już po 52zl/m2 nie ma tam jeszcze kanalizacji:(, prad i woda jest, a gaz trzeba podlaczyc od ul. zródlanej spójrz na mapkę banina http://www.rzeuscy.neostrada.pl/dzialka/mapka_banino.jpg oraz na działki http://www.rzeuscy.neostrada.pl/dzialka/dzialki.jpg do sprzedaży (ale które jeszcze są na sprzedaż to ja nie wiem:( jak będziesz chciała to dam namiar na osobę, która je sprzedaje, a nóż Ci się cos spodoba:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.05.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Anekri - namiary na elektryka wysłałem Ci na priva. Tomi_3miasto - Mam tynkarzy zamówionych na II połowę lipca. robili u mojego sąsiada i podobało mi sie. Namiary - Andrzej Hennig, tel: 501 144 979 Coś mi się Bojanowa familia pogubiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.05.2004 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Coś mi się Bojanowa familia pogubiła. Zawsze obecna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.05.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Coś mi się Bojanowa familia pogubiła. Zawsze obecna Ja siedzę dzisiaj w pracy, ale ty co? cierpisz na bezsenność??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 22.05.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 markus_gdynia wielkie dzięki za namiary. Dostałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 22.05.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 spójrz na mapkę banina http://www.rzeuscy.neostrada.pl/dzialka/mapka_banino.jpg oraz na działki http://www.rzeuscy.neostrada.pl/dzialka/dzialki.jpg do sprzedaży (ale które jeszcze są na sprzedaż to ja nie wiem:( jak będziesz chciała to dam namiar na osobę, która je sprzedaje, a nóż Ci się cos spodoba:)) dzieki za wyczerpujące informacje Myśmy do tej pory oglądali okolice Chwaszczyna i Osowej, ale nic ciekawego tam nie trafiliśmy, więc od kilku dni poważnie zastanawiamy się nad Baniniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 22.05.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 dzieki za wyczerpujące informacje Myśmy do tej pory oglądali okolice Chwaszczyna i Osowej, ale nic ciekawego tam nie trafiliśmy, więc od kilku dni poważnie zastanawiamy się nad Baniniem. no to bardzo zachecam;) zdjecia tez moge podeslac:) albo spotkac sie osobiscie tam;) bedziemy z mezem wycinac choinki na poczatku czerwca i bedziemy juz tam 'mieszkac' w namiocie;) po 1 ... jest pieknie, duzo zieleni, las, 'jeziorko', daleko od glownej drogi no i lotnisko daleko i po drugiej stronie ulicy do ludzi z banina, no moze nie tylko:) kto chce i ma ochote;) moze zrobimy jakiegos grila i piwko w czerwcu w baninie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.05.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Coś mi się Bojanowa familia pogubiła. Zawsze obecna Ja siedzę dzisiaj w pracy, ale ty co? cierpisz na bezsenność??? Nie jeszcze nie Miałam dziś wykłady w szkole i musiałąm rano wstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.05.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Zaliczyłem dziś gospodarską wizytę w Bojanie. Gierga - psy Ci się ganiają po działce czy co, że tak obsypało wykopy?Lusia - widać jakąś krecią robotę po granicy działki. Kable czy cuś?MarcinU - jak by to powiedzieć i się nie powtarzać, no poprostu plaża. Ja tak się naigrywam, a tu dziura w portfelu coraz większa i niedługo ja będę musiał wyhamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.05.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Markus - gorzej niż psy . Problem z tym piachem i tyle. Ostatnio jak byłam w środę to tak kurzyło na działce jak nic. Byłam dziś i patrze, że wszystkie ławy prawie przysypało Ale nic Franek i s-ka w poniedziałek będą musieli odkopywać A dziś byłam w Bojanie na gospodarsko-przyrodniczo-unijnej wyprawie....i znów pocałowałam klamkę u Ciebie...a raczej Ytonga . Ale pozwoliłam sobie wrzucić oko i widziałm wylewkę w środku...no no MarcinU- żyjesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.05.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Markus - zdecydowałem się na polecanego przez Ciebie ostatnio kierownika. Nie jest tani, ale m,am nadzieję, że zarobię na mniejszych błędachy, kóre on w czas wykryje ... !!! W tym tygodniu zaciągam kredyt i ruszam "z buta " z pracami !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts