Barti 26.05.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 All - musze kupić troche stali, a nie wiem jakie są ceny aktualne. Powiedzcie mi prosze jaki jest akceptowalny poziom cenowy za fi 14 i jak przeliczyć kilogramy na metry? Fi 14 - 2,65 netto / kg, pręt 12 mb = 14,72 kg Hurtowania Małkowo tel. 684-90-04 - proś właściciela i powołaj się na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 26.05.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Markus - pisałeś wczesniej o tynkarzach. Który namiar jest lepszy i aktualny? Czy Hennig czy SZLAS & PLOTZKE? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 27.05.2004 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam Dziękuje wszystkim za info o stali. Mam juz pogląd bo dotychczas tylko słyszałem, że drożeje i drożeje. W Centrostalu (kontakt podany przez Mirosława) Pan powiedział, że ceny mają tendencję lekko malejącą ... - zobaczymy. Jarl - cena rzeczywiście z zeszłego roku (przed podwyżkami stali). Te podwyżki rzeczywiście stawiają pod znakiem zapytania opłacalność szamba metalowego. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.05.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Markus - pisałeś wczesniej o tynkarzach. Który namiar jest lepszy i aktualny? Czy Hennig czy SZLAS & PLOTZKE? pozdrawiam Oba namiary są aktualne ale zdecydowanie HENNIG jest lepszy. A co za tym idzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 27.05.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 27.05.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 27.05.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 pytanko - gdzie daje sie przepust na kabel elektryczny od przyłącza, znaczy sie którędy zwyczajowo wchodzi przyłącze el. do domku jaka izolacja na chudziak na gruncie, folia czy papa? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.05.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 amys - kabel najlepiej jest wprowadzic pod ławami fundamentowymi. Jest to wtedy najmniej kłopotliwe, bo nie trzeba uszczelniać jego przejścia przez ścianę, nie ma problemu z położeniem ocieplenia itp. Powinien wychodzić z podłogi w pmieszczeniu gdzie planujesz mieć szafę z bezpiecznikami.Jako izolacje proponuję folię, głównie ze względu na cenę i łatwość położenia.PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 27.05.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Kemot spróbuj tu (na elewacje) Darek Klachowicz 606-103-675 lub 684-11-30 Ma chyba terminy na jesień. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.05.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ...jaka izolacja na chudziak na gruncie, folia czy papa? A ja proponuję dwie warstwy foli: na i pod chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.05.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam,Zrobilem tak jak radzi Walkmen, tzn zrobilem w 50%, czyli folia pod chudziakiemPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 27.05.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam wszystkich amys-będę miała folię na chudziaku. We wtorek zalewamy strop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 27.05.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Gierga - ja też !!!!! Zakupiłem Silikaty prze 1 majem, ale bez kleju. powiedz, jaki klej zakupiłaś i gdzie i wsumie za ile ci go wyszło ? Co do ogrzewania to tez dodam swoje trzy grosze: Będę ogrzewał powietrzem, do tego podłączam kominek (rozprowadzanie powietrza tymi samymi kanałami co C.O. ). Jezeli chodzi o zasilanie, to mam szczście (Tu podziękowania dla Gabi i jej meża), bo otrzymałem warunki na doporwadzenie rury z gazem do działki. Teraz jestem w trakie podpisywania umowy . Nie będzie żadnych butli z gazem na działce Markus - Masz rację. Życzę Ci abyś dogonił sasiada a jak twój elektryk? działa na placu boju? All - Na dniach mam otrzymać ofertę na system Cadio (dom inteligentny, sterowanie, alaram, etc.). Koś mnie pytał na forum o to. Jezeli sa zainteresowani, to chętnię podziele się informację (tzn. tą oferta, która otrzymam). Rafalg najpierw kupiłam klej producenta z Ostrołęki, ale potem się wycofałam i zamówiłam Alpola AZ110 zamówiłam na razie 30 worków/25 KG - dom 130 m2. Ściany murarze będą mi stawiać dopiero za tydzień. Napisz mi coś bliżej o tym ogrzewaniu powietrzem? Rozumiem, że to jest ogrzewanie powietrzem za pomocą kotła na gaz, czy z kominka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 28.05.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 dzieki benicio, pozdrawiam banino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 28.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 dzieki benicio, pozdrawiam banino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 31.05.2004 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Anekri tak w razie czego to w piątek albo najpuźniej za tydzień zaczynam (czytaj chciałbym) robić zbrojenie. Na priva wyślę CI telefon do mnie bo w sieci jestem nie często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 31.05.2004 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Gierga - Ogrzewanie powietrzem w moim domu będzie składało sie z dwóch źródeł zasilania: 1) Nagrzewnica Carrier oraz 2) kominem. Jedno i drugie źródło ciepłego powierza będzie rozporwadzone po domu tymi samymi kanałami. Jeżeli chcesz poczytać sobie o tym sposobie ogrzewania, polecam: http://www.polski-komfort.com.pl lub http://www.creon.pl.Możesz mi jeszcze napisać, gdzie kupowałaś klej i dlaczego ten (z polecenia?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 31.05.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Anekri tak w razie czego to w piątek albo najpuźniej za tydzień zaczynam (czytaj chciałbym) robić zbrojenie. Na priva wyślę CI telefon do mnie bo w sieci jestem nie często. Jutro, pojutrze dam znać gdzie i kiedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 31.05.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 No i ja nareszcie mogę się czymś pochwalić;otóż położyli mi wreszcie dach..uff. nawet zostało mi trochę dachówki; całkiem nieźle robili, mogę polecić ekipę. Teraz zabieram się za instalacje, a wcześniej gonię majstra o stawianie ścianek działowych.I to będzie chyba wszystko w tym roku.GrodyMoże ktoś w Baninie potrzebuje szałerek (czyli budę dla fachowców) mam na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 31.05.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Rafalg - klej kupiłam z polecenia .. i wywiadu środowiskowego. Zaopatruje się w hurtowni A i Z w Koleczkowie. Z tego co wiem konkurencyjna cena tego kleju jest jeszcze w Almeresie w hurtowni w Wejherowie. A w Prestolu sprzedają tylko całe palety (ok 40-50 worków kleju). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts