mirek_gdynia 01.06.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Nareszcie po dwóch tygodniach przerwy prace ruszyły od nowa - aż chce się żyć. Od wczoraj zaczęli składać więźbę, dzisiaj będzie rozprowadzenie wody na parterze, a jutro przychodzą okniarze na pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.06.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Czytam wasze posty i aż rwę się do pracy, bo ja też chcę już dach ... ale własnymi siłami to idzie taaaak wolno- w tym tygodniu zaczynamy garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 01.06.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam wszystkich budujacych z 3miasta,Mysle ze najwyzszy czas sie ujawnic, jestem juz po lekturze wszystkiego co zostalo napisane na forum 3miejskim, zajelo mi to troche, ale musze przyznac ze byla to zajmujaca lektura i powoli zaczynam miec wyobrazenie co mnie czeka.Cos o sobie - jestem z Pruszcza Gd i kupilismy z zoneczka dzialke 1500 m2w Pregowie gm. Kolbudy i zamierzamy sie tam pobudowac, plan jest nastepujacy - papierki do konca tego roku, wybor projektu ( cos do 120 m2 pow uzytkowej), 2005 stan surowy, 2006 dokonczenie i przeprowadzka. Mam nadzieje ze podzielicie sie rowniez ze mna swoimi doswiadczeniami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.06.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 IreneuszM - witaj w klubie. Jesteś wzorcowym "nowicjuszem" gdyż rozpocząłeś od lektury dotychczasowych postów, podczas gdy większość z nas z "wrodzonego lenistwa" od razu zaczynała od pytań i dopiero ofukana przez starszyznę cofała się pokornie do wcześniejszych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.06.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 UWAGA BOJANO /choć nie tylko/ - mam do odstąpienia 50 bloczków betonowych z OL-TRANS, b.dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koral1 01.06.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 grody- czy mógłbyś wyslac mi na priva namiary na dekarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.06.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności spowodowanej cięzka praca na budowie.Benicio - wpadnij obejrzec mój kominek - jesli chodzi o stal to w GS ceny wachają sie wokół 4 kafli za tonę - to skandal , ale kierownik powiedział mi , że jest tendencja spadkowa. Barti - daj znac jak bedziesz na budowie -to podjadę do Ciebie - albo Ty wpadnij do mnie . Adamski - z tymi posadzkami tak już jest - nigdy nie wyjda tak jakby sie chciało - u mnie na dole druga posadzka jest podzielona na dwa poziomy rózniące się ok, 2 cm - niby mało, ale jednak - na górze nie miałem problemu - bo nie mam tam okien balkonowych - miało być 4 cm, ale panowie dali 6 , aby każdy ze stopni miał taką sama wysokość- i dobra rada dla Ciebie - nie kuś się na zalewanie podłogi sposobem ręcznym - daj zeta więcej i rób je maszynowa - różnica kolosalna i pewność , że będzie równiutko - jesli chcesz obejrzec to wpadnij do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.06.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam, Czesc Docent. Dawno Cie nie bylo na forum. Czy podczas walk na froncie budowlanym natknales sie na dobrych fachowcow? Jesli tak to podziel sie namiarami. Jesli nie to ku przestrodze takze podziel sie namiarami Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.06.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Mogę polecić panów od ogrzewania - czyli generalnie hydraulików i kominkarza - fachowcy w każdym calu. U mnie jest teraz etap płyt GK na poddaszu, ale nie poddaję się na razie i wykonuję to własnymi siłami - a jak daleko u ciebie roboty budowlane? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.06.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam,DOCENT - podeslij namiary mailem lub podaj na forum. U mnie zgodnie z planem. Tzn w tym roku pokrycie dachowka i rynny. I na tym koniec. W przyszlym (jak dobrze pojdzie) stan zamkniety.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.06.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Witam,Czy ktos kupowal uzywane rusztowanie warszawskie. Ile za ramke?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.06.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Podaję - kominki - ja mam wkład z Tarnawy - 16 kW - 3080 z nóżkami, dystrybutorem ciepłego powietrza i czerpnią powietrza - p. Hinc Hubert - Żukowo ul. Gdyńska 34 tel. 501-036-721, ogrzewanie p. Kleina tel.681-74-74 Żukowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 01.06.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Barti - daj znac jak bedziesz na budowie -to podjadę do Ciebie - albo Ty wpadnij do mnie . DOCENT - Bedę na budowie jutro rano ok 8 - 10. Wpadaj śmiało. ALL Mamy już wszystkie ściany nośne. Jutro kończymy kominy i rozpoczynamy szalunki stropu. Czy ktoś z Was korzystał z wynajmu szalunków gotowych? Napiszcie czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 01.06.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 UWAGA BOJANO /choć nie tylko/ - mam do odstąpienia 50 bloczków betonowych z OL-TRANS, b.dobrej jakości. Szkoda, że tak późno bo miałam takie przeboje z dokupionymi bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.06.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 MarcinU- gdzie jesteeeeeeeeeeeeeeśśśśśśś ????????? Może Ty się skusisz na moje bloczki albo Lusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 02.06.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Markus - jaką izolacje masz położoną pomiędzy bloczkami betonowymi a ytongiem? czy na kładzenie pierwszej warstwy przyjechał przedstawiciel ytonga? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 02.06.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Docent - tez chce kupic i zainstalowac Tarnawe. Gdzie ty sie zaopatrzyles w swoj wklad??? Ja bylem w sklepie w Redzie i zaoferowali wklad + montaz wkladu i rozprowadzenia, ale sprawili na mnie zle wrazenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 02.06.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 KORES - polecam firmę Haginz z Żukowa http://www.haginz.gd.plkupiłem tam na zaś Tarnave 16kW za b.dobrą cenę. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.06.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Markus - jaką izolacje masz położoną pomiędzy bloczkami betonowymi a ytongiem? czy na kładzenie pierwszej warstwy przyjechał przedstawiciel ytonga? Pozdrawiam Na ściany fundamentowe poszła gruba taśma PCV. W porównaniu do papy i folii ma tą zaletę, że się nie przedziera. Mój majster gdzieś to wynalazł i namiętnie stosuje, a ja jestem zadowolony bo izolacja jest na "beton". Przedstawiciela YTONG-a nie było u mnie, bo mimo jego rezerwowania przez kierownika budowy i wykonawcę cztery tygodnie naprzód, dwa dni przed, dzwoniąc aby potwierdzić dzień i godzinę, dowiedziałem się, że właśnie pojechał w Polskę i wróci za dwa tygodnie Ponieważ moja ekipa budowała już kilka domów w tej technologii, to wzięli się i zrobili. Żeby było ciekawiej pożyczyłem im wtedy moją /bo majster miał swoją gdzieś na Kaszubach/ poziomicę laserową, którą nabyłem z myślą, że za pomocą tegoż urządzenia będę kontrolował jakość wykonywanej przez nich pracy . Ze mnie to jest kawał sk...na, ale lubię się za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.06.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Docent - tez chce kupic i zainstalowac Tarnawe. Gdzie ty sie zaopatrzyles w swoj wklad??? Ja bylem w sklepie w Redzie i zaoferowali wklad + montaz wkladu i rozprowadzenia, ale sprawili na mnie zle wrazenie Odwiedziłem swego czasu ten sam lokal w Redzie i miałem identyczne wrażenie. Facet jest "głupio-mądry", a ja dostaje alergii na ludzi którzy od progu wołają, że to co inni wymyslili jest do kitu i tylko oni znają właściwe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts