Mirosław 02.06.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 NARESZCIE NADEJSZŁA WIEKOPOMNA CHWILA (jak powiedział Pawlak) Dziś odebrałem pozwolenia na budowę domu i sieci wodociągowej . Jeszcze tylko parę dni i ruszam całą parą naprzód. A teraz idę świętować. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 02.06.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 NARESZCIE NADEJSZŁA WIEKOPOMNA CHWILA (jak powiedział Pawlak) Dziś odebrałem pozwolenia na budowę domu i sieci wodociągowej . Jeszcze tylko parę dni i ruszam całą parą naprzód. A teraz idę świętować. Pozdrówka. Mirosław ...gratuluję wiem co to za uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.06.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Jak tam Forumowicze, Jedziecie w niedzielę na targi budownictwa do Kokoszek? Ja nie opuszczę takiej możliwości do dykusji i napewno tam będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 02.06.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Cześć, Mam pytanie w kwestii ścian.Czy ściana wymurowana z gazobetonu 24 może mieć odchylenia od pionu? Jeżeli tak, to jakiej wielkości mogą to być odchyłki?U mnie to około 0,5 cm. Czasem mniej, ale nigdy nie przekracza tej wartości. Murarze mówią, że to normalne.Napiszcie co mam o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 02.06.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ponawiam prośbę, bo nikt nie odpowiedział. Czy ktoś z Was korzystał z wynajmu szalunków gotowych? Napiszcie czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.06.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ponawiam prośbę, bo nikt nie odpowiedział. Czy ktoś z Was korzystał z wynajmu szalunków gotowych? Napiszcie czy warto W projekcie miałem lane, jednorodne ściany fundamentowe. Po rozpoznaniu rynku wypożyczania szalunków gotowych dałem sobie spokój i zrobiłem z bloczków betonowych. Wynajem miał mnie kosztować 3.500 PLN. Średnio wszyscy liczyli sobie 1,80 za m2 za dobę. Policz powierzchnię ścian fundamentowych wewnątrz i na zewnątrz, pomnóz przez jakieś 10-14 dni i wyjdzie Ci wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 03.06.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ostatnio kupowałam beton na strop... co mnie denerwuje to beznadziejne prawo. Bo przecież oni mi ten beton przygotowali, przywieźli i wylali - więc mogłoby to podchodzić pod usługę 7%... ale ponieważ betoniarnia nie prowadzi usług budowlanych tylko usługi TRANSPORU I POMPOWANIA BETONU (czyli faktycznie nic wspólnego z budowlanką- pewnie ten beton do ciasta potrzebowałam ) to muszę płacić 22% Co za absurd Rozpirzyć te towarzystwo tworzące prawo PS. Powiem wam w tajemnicy, że startuję w wyborach do PE, ale co można zrobić w obliczu towarzystwa wzajemnej adoracji, które już rozdzieliło właściwie stanowiska wśród siebie i tylko czekać kolejnych "społecznych" i jedynie słusznych regulacji prawnych "ROZWIJAJĄCYCH BUDOWNICTWO" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 03.06.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witam Kominkowcy - Hubert Hinz to to samo co Haginz. Też z nim gadałem kiedyś. Kupiłem w końcu gdzie indziej, ale grono moich znajomych mocno go zachwalało. Barti - teoretycznie ściany nie powinny miec odchylenia od pionu (w końcu mają byc proste). Jakie to może mieć konsekwencje ..., spytaj kierownika, zdążyłem zauważyć, że Twój kierownik to solidny gość. Anekri - jak się ujawnisz, to masz mój głos . No chyba, że jesteś z Samoo ..., to wtedy raczej nie . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.06.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Takiej historii chyba jeszcze nie było na forum. Wczoraj budowa konstrukcji dachu stanęła w połowie - bo zabrakło krokwi . Szybkie śledztwo wykazało, żę ciała dały dwie osoby: - inwestor czyli ja, bo zaufałem zamiast sprawdzić - konstruktor, który w projekcie był odpowiedzialny za część konstrukcyjną, bo ma problemy z rachunkami. W zestawienu elementów konstrukcyjnych więżby podał nieprawidłowe ilości elementów /np. zamiast 8 sztuk jest 1/. Obecnie trwa alarmowe organizowanie brakujących elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.06.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 O rany, Markus - nieźle U nas mało brakowało a byłoby podobnie - tyle, że zestawienie robiliśmy sami tuż przed zamówieniem stwierdziliśmy, że sprawdzimy jeszcze raz i całe szczęście - okazało się, że krokwie policzyliśmy z jednej strony i zapomnieliśmy pomnożyć przez 2 Ale trzeba przyznać, że pan u którego zamawialiśmy poprosił o rysunki i jeszcze raz sprawdził zestawienie Wszyscy - możecie mi dać jakieś namiary na wykonawców przyłącza wodociągowego? W miarę możliwosci tanich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.06.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Kores- w samej rzeczy p. Hubert Hinc jest z Żukowa i ja właśnie u niego zamawiałem kominek - wcześniej na targach w Oliwii rozmawiałem z gościem z Redy - za ten sam zestaw wtedy po cenach promocyjnych musiałbym dać o 300 zł więcej - więc sam rozumiesz dlaczego wybrałem tą ofertę - nie wiem jak teraz kształtują sie ceny po podwyższonym vacie. Ktoś wcześniej wsponinał o szambach - melduję, że w Jodłownie za Kolbudami gość produkuje metalowe - gr. 8 mm ze zbiorników po 1800 zł za 10m3 i 2000 zł za 12 m3 - transport na budowę ok. 250 zł - koparka ok. 300 zł - czas oczekiwania ok. 1 m-c - po podpisaniu umowy i wpłaceniu zaliczki 600 zł. POSZUKUJĘ KAFELKARZA NA CAŁY LIPIEC - BO CHYBA MÓJ ZROBIŁ MNIE W TRĄBĘ - PROSZĘ O EWENTUALNE NAMIARY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 03.06.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Anekri - jak się ujawnisz, to masz mój głos . No chyba, że jesteś z Samoo ..., to wtedy raczej nie . Pozdrowienia B. Dzięki każdy głos się liczy. Nie chcę robić tu reklamy wyborczej... więc wyślę ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 03.06.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Hello Kingaa - polecam firmę Duramex, właściciel Andrzej Duraj 601 889 656. Powołaj się na mnie (że jestes moja dobra koleżanką), a będzie dobrze. To mój kuzyn . Docent - w domu w notesie mam chyba z 5 numerów do kafelkarzy, wpadnij to pogadamy. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 03.06.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Kores- w samej rzeczy p. Hubert Hinc jest z Żukowa i ja właśnie u niego zamawiałem kominek - wcześniej na targach w Oliwii rozmawiałem z gościem z Redy - za ten sam zestaw wtedy po cenach promocyjnych musiałbym dać o 300 zł więcej - więc sam rozumiesz dlaczego wybrałem tą ofertę - nie wiem jak teraz kształtują sie ceny po podwyższonym vacie. Ktoś wcześniej wsponinał o szambach - melduję, że w Jodłownie za Kolbudami gość produkuje metalowe - gr. 8 mm ze zbiorników po 1800 zł za 10m3 i 2000 zł za 12 m3 - transport na budowę ok. 250 zł - koparka ok. 300 zł - czas oczekiwania ok. 1 m-c - po podpisaniu umowy i wpłaceniu zaliczki 600 zł. POSZUKUJĘ KAFELKARZA NA CAŁY LIPIEC - BO CHYBA MÓJ ZROBIŁ MNIE W TRĄBĘ - PROSZĘ O EWENTUALNE NAMIARY. DOCENT - podaj namiary na szamba w Jodlownie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 03.06.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 A ha no i oficjalnie muszę potwierdzić, bez cienia wątpliwości że nie jestem z Samoobrony, ani innego ugrupowania lewicowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.06.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Benicio - dzięki Anekri - skoro nie jesteś z Samoobrony, to może mi też się ujawnisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 03.06.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witam !!! Szczególnie tych którzy ostatnio się pojawili. Anekri mój głos też masz Adamski wybieram się do Ciebie jak sójka za morze ale w weekend może ... Benicio jak byś przez Pruszcz przejeżdzał zajedź o ogrodach pogadamy ... Kingaa jak chcesz moge dać namiary na w miarę dobrych fachowców - daj znać na priv to Ci odpiszę Markus takiego numeru to tu jeszcze faktycznie nie było Barti wg mojej wiedzy do 0,5 cm jest dopuszczalne All Wczoraj odebrałem pozwolenie na użytkowanie i niniejszym zakończyłem formalnie budowę !!! Jednocześnie jednak WSA uznał moje pozwolenie za wydane błędnie więc ... jak nie uznają mojego odwołania zacznę od nowa hihi - warunki, uzgodnienia, mapy, pozwolenie na budowę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.06.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witam wszystkich Nowy dzień z następnej 30-tki Wczoraj skończyłem pierwszą trzydziestkę akcentując ją wylaniem chudziaka w garażu. Kanał w garażu już też wymurowany. Teraz walczymy z tarasami. Wszystko zaczyna przypominać dom, mam tylko nadzieję że tynkarze nie nawalą z terminem. Anekri: ja także proszę o jakieś info na priv. Benicio: dzięki wielkie za życzenia Zachar: w sobotę będziemy walczyć cały dzień na budowie. W niedzielę też będziemy, przyjedzie rodzinka, robimy grilla. Tak więc zapraszam, wpadnij kiedy będzie Ci pasowało. A co do ogrodów to może by tak kiedyś jakieś spotkanko "ogrodnicze" w celu wymiany wiedzy, namiarów na hurtownie? Co do zakończenia budowy to co? Będziesz musiał powtórnie postawić majstrom za wiechę ? O co się przyczepili? Markus: muszę w tym miejscu pochwalić p. Dejka który u mnie robił dach. Zastał mury jakoś nie pasujące do projektu przeliczył od nowa całą więźbę, później po wpadce z zamówieniem drewna w Bytoni k. Starogardu pomógł w zamówieniu w Sierakowicach. Stwierdził że jak są trudności to się nigdy nie poddaje. Efekt: z przyjemnością jadę zawsze z pracy na budowę popatrzeć na daszek. Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 03.06.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Zachar gratuluję oficjalnego zakończenia budowy i trzymam kciuki, żebyś nie musiał zaczynać papierkowej roboty od nowa All Jak tak dalej pójdzie to będzie z nas całkiem niezły komitet wyborczy Może zajmiemy się wreszcie tworzeniem gospodarki a nie jej niszczeniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 03.06.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 cześć markus nie miałam czasu na czytanie forum . bloczków zamówionych mam z lekkim nadmiarem- wiec mi chyba nie zabraknie. postawili mi w końcu skrzynkę z prądem (znienacka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts