kores 08.06.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam, Dzieki za informacje. Moze ktos jeszcze chce sie pochwalic dobra ekipa??? Markus_gdynia - nieladnie z twojej strony Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 08.06.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Czy ktoś mógłby polecić wykonawcę do posadowienia szamba betonowego szczelnego (z Gdyni z Hutniczej) przy dość wysokiej wodzie gruntowej (ok. 1m - choć może teraz będzie głębiej). Rejon Redy.Chodzi o wykop, posadowienie, wymurowanie 'kominka', doprowadzenie kanalizacji do domu z przejściem przez fundament (podłogi na gruncie jeszcze nie ma), zasypanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 08.06.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Markus - uspokoiłeś mnie (jezeli chodzi o czas pracy). U mnie jest podobnie: Raz do 22.00 a raz do 23.00. Aby nie było wątpliwości, prace zaczynam o 8.00 codziennie. Nie wspominam już o wyjazdach. TO NIE POMAGA PILNOWAĆ BUDOWY - NIESTETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 08.06.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Co do namiarów to ja w chwili obecnej zbierm informacje i oferty dot instalacji związanych z tzw domem inteligentnym. jezlei ktoś byłby zainteresowany [ A MOŻE KTOŚ MA COŚ TAKIEGO W DOMU ] to moge podać namiary na firmy i ludzi, kórzy ofertę przygotują i wytłumaczą szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.06.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Markus - uspokoiłeś mnie (jezeli chodzi o czas pracy). U mnie jest podobnie: Raz do 22.00 a raz do 23.00. Aby nie było wątpliwości, prace zaczynam o 8.00 codziennie. Nie wspominam już o wyjazdach. TO NIE POMAGA PILNOWAĆ BUDOWY - NIESTETY To nie pozwala przede wszystkim na organizację "frontu robót". Właśnie dzisiaj mi zabrakło palety bloczków 11,5 cm na ścianki działowe i jednego pasa nadrynnowego. Od kilku dni nie moge się doprosić o dostawę zaprawy firmowej do kominów "Szwindla", że o czapce na takowy komin nie wspomnę. Jutro mam więc do wyboru: albo o 7 rano warować pod hurtownią ryzykując że się spóźnię do pracy albo zrobić wypad w trakcie pracy. Obie opcje jak z głaskaniem lwa "przyjemność żadna a ryzyko zaj....". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 08.06.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Markus - uspokoiłeś mnie (jezeli chodzi o czas pracy). U mnie jest podobnie: Raz do 22.00 a raz do 23.00. Aby nie było wątpliwości, prace zaczynam o 8.00 codziennie. Nie wspominam już o wyjazdach. TO NIE POMAGA PILNOWAĆ BUDOWY - NIESTETY U mnie też czasem jak są akcje to siedzę do późna. NIE jest tak różowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 08.06.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam, Lubię wiosnę- na łące pasą się zające , a za płotem sarny hihi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 08.06.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 ... teraz czeka nas wynajecie ciezkiego sprzetu do wyrwania korzeni i przeorania ziemi czy ceny 80zl za h to nie za drogo w baninie? ktos sie orientuje? Ja korzystałem z usług Marka Pstrągowskiego (624-95-20, 70 zł za godzinę) - możesz o nim przeczytać w moim dzienniku budowy. Naprawdę polecam jego usługi. no mnie sie udalo 60zl/h:) i w dodatku b. bliziutko mojej ulicy:) dzisiaj zaczeta juz robota, jutro dokonczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 08.06.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Barti bylismy u "Twojego' architekta, dzieki za namiary:) na jakiej ulicy sie budujesz? AnnaRz - Mam na dzieję, że jesteś zadowolona z kontaktu. Buduję się na Poziomki. jak na razie przedstawilam im moj projekt i batuty3 maja cos wykombinowac z tych dwoch czekamy na odzew a co do ceny to jeszcze nic nie wiadomo, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak strasznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 08.06.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Howk !...dawno mnie tu nie było. Awaria kompa, praca i budowa... za wiele tego.Elektrykę w domku zrobiłem sam, wodociągi i kanalizację też sam zrobię, kafelki, panele i malowania również... Byle tylko przeskoczyć tynki .... Nerwy na nich tracę, czas i pieniądze...A taki jestem spokojny i ugodowy. Odwalam przez to siłownię szpadlowo-łopatową kopiąc dołki pod POś i rury, byle tylko nie myśleć. W dodatku autko szwankuje, urządzenie fiskalne w pracy wymaga wymiany, Wiktor ma katar a Gera chce się bawić... Kociokwik... Jedynie Asieńka (wlowikowa) wykazuje resztki zrozumienia. Sory, że nie czytałem, ale gratuluję wszystkim postępów (esp. Markusowi, bo widoczne) , poprawię się po tynkach. Teraz szukam żwiru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.06.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 WLOWIK - kope lat. Miło Cię słyszeć/czytać znowu. Efekty budowy może i są widoczne, ale jak to wszyscy mówią mury rosną najszybciej. Ponieważ nadszedł czas uśmiechnąć się do banku po kredyt mam ogromny dylemat. Brać kredyt teraz i wprowadzać się gdzieś w grudniu, czy też zamknąć chałupę na głucho i przeczekać do wiosny. Szczerze i krótko mówiąc przeraża mnie obecny bajzel polityczny i obawiam się żeby kredyt z 5% nie skoczył za kilka miesięcy na 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 09.06.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 MarcinU- gdzie jesteeeeeeeeeeeeeeśśśśśśś ????????? Może Ty się skusisz na moje bloczki albo Lusia. Jestem, jestem. W okresie niebytu zwiedziłem pół Polski i Europy. Jeszcze jeden tydzień wyjazdów i powinienem byc "back for good". Na bloczki na razie nie reflektuję bo nie wiem jak wyjdzie z moimi (za mało czy tez za dużo). Ruszam w połowie lipca - jak poczekasz to wtedy będę wiedział. Aha! No i ważna informacja - wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę! Wszystkim gratuluję postępów. Ja nieststy jeszcze chwilę muszę poczekać ... P.s. Chciałbym się z Tobą spotkać na chwilę i pogadać. Postaram się z Tobą zdzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.06.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Zguba nam się znalazła Na priva wysłałem Ci mój numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.06.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Marcin Witaj.....w końcu U mnie dziś stanęło kawałek narożnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.06.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witam!!!!! Byłem dzisiaj w starostwie miałem nadzieję że uda mi się zarejestrować dzienniki budowy ale terminu 2 tygodni nie udało się przeskoczyć. Tak więc woda i dom muszą jeszcze tydzień poczekać. Trudno mam jeszcze tydzień wolnego . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.06.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witam!!!!! Byłem dzisiaj w starostwie miałem nadzieję że uda mi się zarejestrować dzienniki budowy ale terminu 2 tygodni nie udało się przeskoczyć. Tak więc woda i dom muszą jeszcze tydzień poczekać. Trudno mam jeszcze tydzień wolnego . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.06.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 No i po "long" weekendzie. Do roboty inwestorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 14.06.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam!!!! W końcu po czterech dniach ciszy jest kontakt HURAAAAAAA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.06.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 A tak było fajnie 4 wyjazdowe dni u rodziców - troszkę pomagałem tacie przy układaniu płytek dookoła domu. Przydała się umiejętność mieszania piasku i cementu Słyszałem jakieś niepokojące wieści o mokrym i chłodnym lecie. Prawda-li to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 14.06.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Ludziska mam kilka pytań: czy izolowaliście ściany fundamentowe od środka? czy chudziak lany na gruncie macie odizolowany od ścian fundamentowych czy jest do nich "dolany", czym zasypaliście ściany fund. od zewnątrz - żwirem czy ziemią z wykopu uff... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts