Wakmen 19.06.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 ... Wakmen - dzięki za namiar na sortownię kruszywa, faktycznie jest... Proszę bardzo. A ja dziękuję za telefon do p. Sochy. Skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.06.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 ...Beton- UNICON tel. 629-98-00,629-77-66 Wczoraj wstępnie ustaliłem cenę B20 w cenie 207,40zł/m^3 z dostawą w przyszłym tygodniu. Dlaczego już? Od przyszłego tygodnia cement ma iść do góry więc się spieszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.06.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Może beton drożeje w UNICON-ie, w WAKOZ-ie rozmawiałem przed chwilą i za B-25 z dostawą w przyszłym tygodniu zażądali 170 brutto bez pompy /mam taras i schody wejściowe + garaż/, a z pompą 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.06.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Może beton drożeje w UNICON-ie, w WAKOZ-ie rozmawiałem przed chwilą i za B-25 z dostawą w przyszłym tygodniu zażądali 170 brutto bez pompy /mam taras i schody wejściowe + garaż/, a z pompą 180. Jeżeli byś był łaskaw to prosiłbym telefonik. Ale z drugiej strony to ile jest kilometrów z Luzina do Twojego Bojana (ja potrzebujędo Kielna - to prawie to samo)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.06.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Telefon podawałem na poprzedniej stronie, ale powtórzę. Tel: 678-2851 prosić szefa produkcji. Facet jest bardzo negocjowalny, chociaż przy pierwszym razie możesz mieć ceny o 10 zł wyższe. Do Kielna jest mniej więcej tyle samo kilometrów co do Bojana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.06.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Jeżeli chodzi o beton to osobiście polecam WAKOZ z Luzina. Wcześniej brałem z OL-TRANS, ale WAKOZ pobił ich ceną, a przy zalewaniu stropu również jakością. Tel: 678-2851 prosić szefa produkcji. W Bojanie mieli swojego naganiacza imieniem Łukasz, ale chłopak jest trochę nieodpowiedzialny i najlepiej rozmawiać bezpośrednio z firmą. Z WAKOZ-u będę też brał ostatnią partię betonu na schody wejściowe i taras. Ceny brutto jakie do tej pory uzyskałem od nich: B-10 120 zł B-20 180 zł Markus a po ile chcieli za B-15? Bo w Ol-Transie wytargowałam się do 168 zł/netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.06.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Spróbujcie jeszcze tu: THOMAS BETON Gdańsk tel.343-11-00, Gdynia tel. 663-83-00 lub 0-606-804-472 p. Adampozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 19.06.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Historia dosc ciekawa i na szczescie z dobrym zakonczeniem. Pozyczylem raniutko od tescia mojego kumpla nowiutka przyczepke do samochodu zeby przewiezc szope jaka dostalem od mojego tescia. Zaladowalem polowe desek i ruszylem w droge na moja dzialke - jakos sie udalo- myslalem. Niestety po rozladowaniu moim oczom ukazaly sie puste zawiasy na ktorych powinna byc burta !!! 3krotne przemierzenie trasy Rębiska-Banino nie dalo pozytywnych wynikow. Odparowanie przy przechodzeniu przez atmosfere dzielaca te dwa urocze miejsca!!! Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy zrezygnowany pojechalem do Castoramy zdobyc namiar do producenta zeby kupic odparowany element- kiedy udalo mi sie takowy poprostu kupic!!!Szczesliwe zakonczenie 1. nowiutka przyczepa w garazu tescia z jeszcze nowsza burta!!!2. Szopa choc w kawalkach juz na mojej dzialce! Dzieki wszystkim za podjecie betonowego tematu! Moze jeszcze jakas mala dyskusja w temacie cen stali ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.06.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 GIERGA - to się nie ma co zastanawiać. Przecież ja podałem finalne ceny brutto. W dniu dzisiejszym uzyskałem w WAKOZ-ie za beton B-25 lepszą cenę niz od Ciebie chcą za B-15. Ceny nie znam bo nie używałem B-15, ale należy się spodziewać nie więcej niz 150 brutto, a stawiałbym na 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.06.2004 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 A ja może z kolejnym pytaniem o ceny: Mianowicie potrzebujętroszeczkę stempli. No nie jeszcze teraz, tak na hura ale powoli lepiej już się za tym oglądam. Mianowicie jekie są ich ceny? A może ktoś chciałby troszeczkę odstąpić za niewielką odpłatą? W Jarpolu nowiutkie są za 4zł !!!!!!! Drogo jak cholera. Może gdzieś albo u kogoś znajdę taniej. Wszystkie posty postaram się uważnie przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 20.06.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 A ja może z kolejnym pytaniem o ceny: Mianowicie potrzebujętroszeczkę stempli. No nie jeszcze teraz, tak na hura ale powoli lepiej już się za tym oglądam. Mianowicie jekie są ich ceny? A może ktoś chciałby troszeczkę odstąpić za niewielką odpłatą? W Jarpolu nowiutkie są za 4zł !!!!!!! Drogo jak cholera. Może gdzieś albo u kogoś znajdę taniej. Wszystkie posty postaram się uważnie przeczytać. Napisz jakiej długości stemple potrzebujesz. Ja za 3 tygodnie będę zdejmował szalunek ze stropu i moge Ci odsprzedać całe drewno szalunkowe. All - Ponawiam prośbę o namiary na dachówkę i drewno na więźbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.06.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Witam,BARTI - drewno konstrukcyjne (550 zl /m3 z impregnacja) i deski (420 zl/m3 z impregnacja, impregnacja zanurzenowa 50zl/m3) bralem ze Strzebielina ok 15 km za Wejherowem na Lebork - tel 6762683, Mieczyslaw Lange, ceny netto, mozliwy "zerowy" VAT. A dachowka (BRAAS) i wiekszosc akcesorii tradycyjnie Matelbud, Gdynia, boczna od Hutniczej na wysokosci przystanku PKP Gdynia Cisowa, nr telefonu poszukaj w Internecie, nie pamietamPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.06.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 BARTI- ja również brałem całość pokrycia dachowego wraz z oknami dachowymi i orynnowaniem w Matelbudzie. Tel: 623 67 88. Tradycyjnie dawali 20% rabatu. Na okna udało mi się uzyskać nawet 25%. Nie wiem jak jest po 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 20.06.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 GIERGA - to się nie ma co zastanawiać. Przecież ja podałem finalne ceny brutto. W dniu dzisiejszym uzyskałem w WAKOZ-ie za beton B-25 lepszą cenę niz od Ciebie chcą za B-15. Ceny nie znam bo nie używałem B-15, ale należy się spodziewać nie więcej niz 150 brutto, a stawiałbym na 140. Nie ma co ....w tygodniu będe dzwonić do Wakoz-u i obadam sprawę, rzeczywiście nie ma co się zastanaiwać, u mnie z pieniędzmi krucho i każda różnica jest dla mnie ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.06.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 GIERGA - bardzo ładnie wysprzątałaś mi działkę ze stempli. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.06.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 WAKOZ rzeczywiście ma rewelacyjne ceny, bardzo konkurencyjne w stosunku do innych dostawców. Czy macie potwierdzoną jakość tego betonu, czy bierzecie go z polecenia? Czy rzeczywiście jego jakosc jest dobra i nie jest "chrzczone" ? Przy okazji dyskusji o cenach mam pytania, gzie najlepiej kupowac:- bloczki betonowe,- stropian (F15 i F20),- wełna mineralna (wockroll, ursa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibilec 21.06.2004 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Witam wszystkich Ja bym sie podlaczyl do prosby o najtanszy styropian a takze o namiary na dobrych tynkarzy - jak oni teraz mniej wiecej sobie licza za uslugę od metra? I ewentualnie dobra ekipa do ocieplenia domu styropianem? Wypadlem co nieco z tego kreciolka budowlanego (byl przestoj przez 2 lata) i probuje sie odnalezc, hihi. Dzieki i pozdrawiam PS Budowa w Chwaszczynie na granicy prawie z Osowa. Stan surowy z dachem bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 21.06.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 A ja może z kolejnym pytaniem o ceny: Mianowicie potrzebujętroszeczkę stempli. No nie jeszcze teraz, tak na hura ale powoli lepiej już się za tym oglądam. Mianowicie jekie są ich ceny? A może ktoś chciałby troszeczkę odstąpić za niewielką odpłatą? W Jarpolu nowiutkie są za 4zł !!!!!!! Drogo jak cholera. Może gdzieś albo u kogoś znajdę taniej. Wszystkie posty postaram się uważnie przeczytać. Ja mam na budowie w Trabkach Wielkich ok. 100 szt. stempli na zbyciu. Zastanow sie jednak nad transportem. ALL - jestem na etapie instalacji wodnej i grzewczej. Polecona przez znajomego ekipa chce ode mnie 80 zl za punkt (zlew, grzejnik, itp.) Co myslicie o tej cenie??? Za calosc robocizna wychodzi ok. 2.500 zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 21.06.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Moi Drodzy, Ile za położenie dachówki?Czy propozycja na poziomie 27 zł brutto (z fakturą) jest do przyjecia????? Napiszcie co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.06.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 RAFALG - beton z WAKOZ-u brałem dwa razy. Przy zalewaniu stropu nawet majster cmokał z uznania nad jakością. Jednak z tego co wiem często jakość betonu zależy od miejsca w którym kopią kruszywo, a wiele węzłów betoniarskich ma swoje złoża /między innymi: WAKOZ, OL-TRANS/.BARTI - ja za wykonanie więźby i krycie dachu 220m2 wraz z obróbkami płaciłem 6000 PLN za robociznę. Możesz porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts