Gierga 28.06.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Marcin - mi to samo dziś odpisali...w końcu, proponuje ruszyć szturmem na gmine Szemud, co to kurna jest, aby robili takie utrudnienia dla nas mieszkańców. Niech sobie sami jeżdżą PKS-ami my chcemy zwykłe połączenie ZKM z Gdynią. To jak szturmujemy???? Markus, jak będzisz w środę, to zapytaj się ich tam, czemu od 98 r (zgodnie z listem od ZKM) utrudniają podpisanie umowy z ZKM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 28.06.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 W środę wybieram się do gminy to moge wpier... komu trzeba. Spróbuj zdobyć ksero tych planów dróg szybkiego ruchu w naszej gminie, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.06.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Problem autobusowy okazuje się bardziej złożony. Owszem proponowano linię autobusową jeżdżącą przez Kłobuczyno, Bojano, Kielno i Dobrzewino (18 kursów dziennie), ale to spowoduje spadek zainteresowania kursami PKS i wtedy PKS wycofa się z obsługi autobusowej gminy z jej zachodnimi krańcami włącznie (Kamień, Szemud, Łebno, Częstkowo). Te rejony znowuż nie są interesujące dla ZKM Gdynia i koło się zamknęło. Podobno (warto to sprawdzić) od czerwca pojawiły się dodatkowe kursy PKS oraz prywatnych przewoźników. W szczegołach zorienotwany jest nasz Sołtys i jednoczesnie radny gminy p. Andrzej Siewert. Jak ktos go zna - warto podpytać. Tyle na dziś w sprawie komunikacji. Moim zdaniem sprawa z PKS-ami jest trochę wyolbrzymiona. Dziwne jakoś do Żukowa jeździ Z a po drodze też są wioski o które nie zachacza. Myślę, że albo ktoś ma w tym interes..albo...sama nie wiem co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 28.06.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Uroczyście oświadczam, że od dzisiaj mam adres domu - załatwiłam sobie w gminie - więc zapraszamy na ul.Słoneczną 5 ! W Kielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 28.06.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Gierga- czy zakupiłaś dostateczną ilość silikatów- nie będziesz musiała dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.06.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Dzisiaj na działce był WAKOZ (2 gruchy i pompa) i zaali mi ławy. Wszystko poszło sprawnie i szybko. Jedyny problem to mój podjazd coś się burzył ale kierowca był sprytniejszy. Następnym razem też ich wezmę.Powoli, powoli ale idę do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.06.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Uroczyście oświadczam, że od dzisiaj mam adres domu - załatwiłam sobie w gminie - więc zapraszamy na ul.Słoneczną 5 ! W Kielnie. Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.06.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Uroczyście oświadczam, że od dzisiaj mam adres domu - załatwiłam sobie w gminie - więc zapraszamy na ul.Słoneczną 5 ! W Kielnie. Witam, Czyzby szykowla sie kolejna impreza erekcyjana pt "W poszukiwaniu kamienia filozoficznego z piwem i kielbaska w garsci" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.06.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Uroczyście oświadczam, że od dzisiaj mam adres domu - załatwiłam sobie w gminie - więc zapraszamy na ul.Słoneczną 5 ! W Kielnie. Witam, Czyzby szykowla sie kolejna impreza erekcyjana pt "W poszukiwaniu kamienia filozoficznego z piwem i kielbaska w garsci" Pozdrowienia Masz rację. Impreza by się przydała. Kiedy i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.06.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Mam takie pytanie: na tymczasowym przyłączu wodnym czyli na sterczącej rurze z kranikiem zakładaliscie jakieś zabezpieczenia (typu skrzynka z kłódką) aby nikt nawet przez przypadek nie odkręcił wody i nie zostawił? Szukam czegoś takiego i jedyny pomysł jaki mam to właśnie skrzynka wokół kranu i kłódka. Może ktoś ma coś takiego na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 29.06.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Autobusy c.d. Też słyszałam, że to PKS nas blokuje. Toż to szantaż!!To kto napisze petycję??? Jak już będzie to się piszę do podpisania i oblecenia okolic Dobrzewina. Expresówka- W RM wrócili do fazy planów ale pewnien gostek (%#$@%!!!) mimo to podpisał porozumienie z Niemcami. Szczegóły na osowa.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.06.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Witam!!Szkam solidnegokierownika budwy . Dobrze by było żeby nie był drogi.Ostatni zrobił mie w trąbePozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 29.06.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Witam! Już się chwaliłam w dzienniku, ale pochwalę się i tu, a co tam Wczoraj na naszym domku zawisła wiecha Wprawdzie chłopaki się trochę pospieszyli, bo wprawdzie więdźba gotowa, ale jeszcze ścianki szczytowe muszą dokończyć, ale i tak to wspaniały widok, szczególnie, że więdźby to się nie spodziewaliśmy tak szybko Mirosław napisz na priva to Ci dam namiary na kierownika - na razie jesteśmy z niego naprawdę zadowoleni. Wcześniej był u Zachara, teraz też jest kierownikiem u Eski, a u nas insp. nadzoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 29.06.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 no to w kooońcu zacznie się u nas coś dziać w czwartek odpalamy budowę lusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.06.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 no to w kooońcu zacznie się u nas coś dziać w czwartek odpalamy budowę lusia 3mam kciuki! Wpadnę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 29.06.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Marcin U - zapraszamy. w czwartek działają geodeci i będziemy klecić szopkę w piątek od rana - będą ryć w ziemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.06.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Lusia ja wpadnę, może w czwartek Jutro odpada bo będe z rana w Bojanie (muszę się zwolnić w ciągu pracy kurka)...i muszę poprzewoxić brakujące stemple na swoją działkę. Masz super obrazek hihihi ale sie naśmiałam skąd ty taki wytrzasnęłaś? Trzymam kciuki...ja już zdradzam objawy pierwszego zmęczenia budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 29.06.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Dawno się nie chwaliłem.Mamy juz strop, schody i ściankę kolankową.W tym tygodniu zalewamy wieniec i kończymy z murowaniem. Tu pojawia się pytanie.W projekcie mam napisane że drewno musi mieć wilgotnośc max 20%.Jakie drewno stosowaliście? Suszone????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 29.06.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Dołączam się do pytania BArtiego - gdzie mozna nabyć drewno na więźbę z gwarancją tego, że będzie suszone lub leżakowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.06.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Uroczyście oświadczam, że od dzisiaj mam adres domu - załatwiłam sobie w gminie - więc zapraszamy na ul.Słoneczną 5 ! W Kielnie. Również gratuluje..... Ciekawe kiedy ja sie doczekam takiego momentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts