rafalg 11.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Joola - dziękuję za radę. Sprawdzę tą wycenę stropów. Adamski je polecał - też ma. Jezeli chodzi o komin, to wstęnie chciałem Scheryera, ale po tym co piszesz i co mówi mi Kierownik - przekonuje się do nich coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.07.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Rafalg - terivę kupowaliśmy w Osowej - wytwórnia koło tartaku, poszukam dokładnych namiarów jak chcesz. Stosunkowo tanio i nasi murarze bardzo chwalili Jeśli chodzi o Leiera to mamy kominy wentylacyjne - polecił nam pan w hurtowni, sporo taniej wychodzi niż systemowy. A dymowy - Zapel - też sporo taniej niż Schiedel, a tu na forum ma dobrą opinię Markus - podeślesz mi na priva namiary na Twoich tynkarzy? Nie bój się konkurencji - my dopiero potrzebujemy na drugą połowę sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.07.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 JOOLA, IVO - klinkier powinien Wam rozwiązać problem. Ale przed położeniem klinkieru proponuję przesmarować same kominy folią w płynie. Dzisiaj sam bym tak zrobił. Ja będę się ratował za pomocą środka o nazwie Sikagard-703W. Jego zadaniem jest zabezpieczenie ścian i elewacji przed wodą opadową. Problemem jest tylko cena - ponad 60 PLN za opakowanie 2 litry. LUSIA - tynkarze będą robić cały ten tydzień więc zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.07.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 KINGAA - namiary na tynkarzy wysłałem Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 11.07.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Rafalg - terivę kupowaliśmy w Osowej - wytwórnia koło tartaku, poszukam dokładnych namiarów jak chcesz. Stosunkowo tanio i nasi murarze bardzo chwalili Mówisz o marku Telidze, przy drodze do Tartaku. Tez słyszałem że dobre ceny i jakość. porównam z odertą Leyera Jeśli chodzi o Leiera to mamy kominy wentylacyjne - polecił nam pan w hurtowni, sporo taniej wychodzi niż systemowy. A dymowy - Zapel - też sporo taniej niż Schiedel, a tu na forum ma dobrą opinię Też sprawdzę. Markus - podeślesz mi na priva namiary na Twoich tynkarzy? Nie bój się konkurencji - my dopiero potrzebujemy na drugą połowę sierpnia [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.07.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 ALL - szukam "na wczoraj" dobrej ekipy do ocieplenia i karton-gipsów. Długo zwlekałem i teraz zostałem na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.07.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Hejka Wszystkim A ja wróciłam z weekendowego wypoczywania....przydało mi sie po stresach związanych z niezakończoną jeszcze sesją no i budową. Od jutra zaczynamy etap II czyli poddasze,...mam tylko nadzieje, że pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.07.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Czy mieliście kiedyś tynkarzy na budowie o piątej rano ??? Chłopaki chcieli sobotę wolną, ale szef im powiedział, że nie dostaną jak nie wytynkują dwóch pomieszczeń. No to chłopaki przyjechali o bladym świcie i zrobili . Markus swoich murarzy miałam kiedyś od ok 5 rano Tak ich opierniczyłam dzień wcześniej , że jak przyjechalam o 9 rano, to wszystko było poprawione A co do kategorii wiekowej, to nie ma co się postarzać, bo zaraz ja sie poczuje jak dziecko z mlekiem pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 12.07.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Gierga o ile pamietam rabowałaś Markusowe stemple. Masz je jeszcze? Reflektowałbym na kilkadziesiąt sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 12.07.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Cześć, Mam pytanko związane z posadzką na gruncie.Jak wykonywaliście ten element?Czy powinno się zbroić chudziak?Czy folia na chudziak czy pod?Moze nad i pod? Sprawa pilna.Bardzo prosze o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 12.07.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Cześć, Mam pytanko związane z posadzką na gruncie. Jak wykonywaliście ten element? Czy powinno się zbroić chudziak? Czy folia na chudziak czy pod? Moze nad i pod? Sprawa pilna. Bardzo prosze o szybką odpowiedź. Witam, Chudziak zazbroilem w miejscach gdzie nie ma fundamentu, a beda staly scianki dzialowe (belka z 4 pretow fi10). Niektorzy robia maly fundament 30x30 cm, oczywiscie zazbrojony. Ja teraz tez tak bym zrobil. Co do folii to mam folie (0,2 mm) pod chudziakiem. I uwazam ze to dobry pomysl, bo po pierwsze jest juz wstepna izolacja przeciwilgociowa pod chudziakiem, pod drugie folia jest wywinieta na wierzch sciany fundamentowej i (oprocz papy) stanowi wstepna izolacje przeciwwilgociowa sciany, po trzecie folia nie dopuszcza do ucieczki wody zarobowej (i wilgoci) z chudziaka, dzieki czemu wylewka jest mocniejsza i nie peka podczas "wiazania". Oczywiscie na chudzaiku takze dam folie. Gdybym raz jeszcze robil chudziak to zastanowilbym sie takze na wstepna izolacja cieplna pod chudziakiem - np styro fs25 grubosci 5 cm. Daje to wieksza swodode z gruboscia warstw na chudziaku Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Podpowiedzcie mi proszę gdzie mogę kupić stęple (długie) i deski szalunkowe niedrogo. Potrzebuję niewielkie ilości.... A ja nadal jestem chętny na odkupienie - każdą ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Podpowiedzcie mi proszę gdzie mogę kupić stęple (długie) i deski szalunkowe niedrogo. Potrzebuję niewielkie ilości.... Witam!!! Polecam hurtownie JERPOL pod masztem w Chwaszczynie , ceny aktualnej nie znam , ale w ostanim czasie się wszędzie zminiła . Zawsze zaliczali się do jednych z najtańszych. 3,7 za szt + VAT ale można to obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 ... Szukam stropów Terriva. Kogo możecie polecić w tym temacie? W Szemudzie widziałem reklamę sprzedaży ale nic więcej nie mogę powiedzieć, gdyż mnie to nie dotyczy - będę miał monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 12.07.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 MarcinU - spóźniłeś się wszystkie stemple od Giergi biorę ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 12.07.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 MarcinU - spóźniłeś się wszystkie stemple od Giergi biorę ja No ładnie ! Tego się nie spodziewałem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 12.07.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Podpowiedzcie mi proszę gdzie mogę kupić stęple (długie) i deski szalunkowe niedrogo. Potrzebuję niewielkie ilości.... Witam!!! Polecam hurtownie JERPOL pod masztem w Chwaszczynie , ceny aktualnej nie znam , ale w ostanim czasie się wszędzie zminiła . Zawsze zaliczali się do jednych z najtańszych. 3,7 za szt + VAT ale można to obejść. dzieki z info, powiedzcie tylko jak dojechać z Wrzeszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Jarpol jest w Chaszczynie. Jadąc od strony Gdyni to po prawej stronie tuż za salonem Peuegota. Telefonu przy sobie nie mam (w domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 12.07.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Jarpol jest w Chaszczynie. Jadąc od strony Gdyni to po prawej stronie tuż za salonem Peuegota. Telefonu przy sobie nie mam (w domu). dzieki, jakby Ci nie sprawiło kłopotu to prosiłabym o ten telefon ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Dopiero w czwartek będę w sieci i jeżeli ktoś mnie nie wyprzedzi to podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts