clark 02.09.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Witaj EWO. Dzięki za podpowiedź. Do mozajki mam około 500m, więc pewnie tak jak radzisz będe robił. Do tej Osławy to daleko? Może wiesz jakich problemów można się spodziewać w urzędzie gminy. Pozdrawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 02.09.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Do Osławy daleko, ale możesz załatwić wszystko telefonicznie. Mam układ z hurtownią i przywiozą mi taniej niż mi zaśpiewała babka z Osławy. Jeśli będziesz zainteresowany to pisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 02.09.2002 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 KODI: Z przyjemnością wpadnę do Ciebie na budowę - być może w tym tygodniu, tylko nie wiem w jakich porach tam jesteś no i oczywiście czy tam trafię - tylko na podstawie zdięcia, które ukazało się w MURATORZE - OSTATECZNIE MISZEWKO CHYBA NIE JEST AŻ TAK DUŻE. Pozdrowienia i do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.09.2002 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Docent w tym tygodniu to będę prawdopodobnie tylko w sobotę i niedzielę. Póki nie ma kasy to nie ma i roboty. Pod konie c tygodnia sprecyzuje termin i jak znajdę to wyślę ci mapkę dojazdową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 03.09.2002 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 W Szemudzie nie było żadnych problemów. Pozwolenie w tydzień a i reszta formalności nie zajęła dużo czasu. Szkoda tylko, że gmina biedna bo np. Wejcherowo dopłaca 5 tys. do oczyszczalni.Acha - jeśli chcesz budować w przyszłym roku to wodę lepiej załatwiaj już teraz. Zimą jej nie zrobią a wiosna może się okazać ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 03.09.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 On 2002-09-03 08:25, ewa wrote: W Szemudzie nie było żadnych problemów. Pozwolenie w tydzień a i reszta formalności nie zajęła dużo czasu. Szkoda tylko, że gmina biedna bo np. Wejcherowo dopłaca 5 tys. do oczyszczalni. Acha - jeśli chcesz budować w przyszłym roku to wodę lepiej załatwiaj już teraz. Zimą jej nie zrobią a wiosna może się okazać ciepła. Co masz na myśli pisząc że wiosna może być ciepła? Czy znasz taniego projektanta i wykonawcę do tej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.09.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 No wyobraź sobie, że my rozpoczeliśmy sezon budowlany w tym roku w połowie lutego. Gdybyśmy nie mieli wody byłoby trudniej. A w lutym na pewno jej nie położą. Kto wie kiedy pogoda pozwoli budować w przyszłym roku?Wodę u nas kładła ekipa z Urzędu Gminy. Wzięli za to 3000 i twierdzili, że to tanio bo mieli nas "po drodze". Za kładzenie specjalnie dla nas byłoby 4000. Zadzwoń do gminy do wodociągów i tam się wszystko dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 04.09.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 On 2002-09-04 08:30, ewa wrote: No wyobraź sobie, że my rozpoczeliśmy sezon budowlany w tym roku w połowie lutego. Gdybyśmy nie mieli wody byłoby trudniej. A w lutym na pewno jej nie położą. Kto wie kiedy pogoda pozwoli budować w przyszłym roku? Wodę u nas kładła ekipa z Urzędu Gminy. Wzięli za to 3000 i twierdzili, że to tanio bo mieli nas "po drodze". Za kładzenie specjalnie dla nas byłoby 4000. Zadzwoń do gminy do wodociągów i tam się wszystko dowiesz. )Dzięki teraz rozumiem. Zadzwonie do nich i zobaczę co mi odpowiedzą. Rozumiem że te trzy tyś. to robocizna, bo gmina sobie życzy 2 tyś. za sam fakt podłączenia (czyt. zgodę), a gdzie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 04.09.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Właśnie jestem po telefonie do gminy i gość powiedział że mają jedynie firmy z polecenia. Oczywiście polecił jednego jedynie właściwego jak On uważał przy dziesięciu innych.Więc zadzwoniłem do tego pierwszego z Chwaszczyna i on ustalił cene na mniej więcej 1500 wykonanie i projekt - zapomniałem spytać o materiały? Więc wyjdzie troszkę ponad 3 tyś. I bez studzienki.Poszukam jeszcze kilkiu aby mieć rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.09.2002 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 My płaciliśmy 3000 za wszystko. Firma była "z gminy" i skończyła na studzience z licznikiem na naszej działce. W tym był również projekt. To był całkowity koszt wody jaki zapłaciliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 05.09.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Ewo i Sebastianie jesteśmy z wami. Dacie radę i będziecie żyli długo i szczęśliwie. Potem będziecie się z tego śmiali.Trzymajcie się i głowa do góry. Jest dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 05.09.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 2000 tyś. do gminy tak jak pisałem, a przyłącze na pół z sąsiadem. Wykonawca z Bojana i liczy 40 zł. za metr. Projekt jest zrobiony przez sąsiada jeszcze w zeszłym roku. Nie wiem czy zakładać studzienkę czy wstrzymać się i zrobić później przyłącze w domu. Ta studzienka to wydatek 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 06.09.2002 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Kodi dzięki za słowa otuchy. Ja jeszcze nie podupadam na duchu - ale w końcu to nie ja zasuwam fizycznie codziennie po pracy. Pocieszające jest, że każdego dnia zbliżamy się do celu. Clark - żeby pociągnąc wodę do domu musisz najpierw go mieć My mieliśmy studzienkę i dopiero teraz zrobiliśmy przyłącze do domu. Zamiast studzienki możesz wyciągnąć tylko kranik z ziemi ale musisz mieć jakieś odcięcie wody na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 06.09.2002 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Kodi! Dla czego nic dzisiaj nie napisałeś?Skończ czytać Puls Biznesu i zacznij działać na Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.09.2002 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 W dzisiejszym Pulsie Biznesu jest super artykuł o EASTBRIDGE, stąd ta mała niedyspozycja. Tak na marginesie, to jeśli kogoś interesuje system CO i wody w rurkach polibutelynowych to mam super poradnik instalatora i inwestora oraz kasetę wideo - montażu firmy Hepworth. Pozdrawiam i miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 06.09.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Widze poprawę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 07.09.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 On 2002-09-06 08:18, ewa wrote: Kodi dzięki za słowa otuchy. Ja jeszcze nie podupadam na duchu - ale w końcu to nie ja zasuwam fizycznie codziennie po pracy. Pocieszające jest, że każdego dnia zbliżamy się do celu. Clark - żeby pociągnąc wodę do domu musisz najpierw go mieć My mieliśmy studzienkę i dopiero teraz zrobiliśmy przyłącze do domu. Zamiast studzienki możesz wyciągnąć tylko kranik z ziemi ale musisz mieć jakieś odcięcie wody na zimę. Jeśli chodzi o odcięcie wody to przeciesz na złączu od głównego rurociągu jest zawór odcinający przyłącze do danej działki. W chwili obecnej ekipa ma się ku końcowi prac. Pozostaje tylko odbiór i po robocie. O cenie nie piszę bo jeszcze nie płaciłem ale obiecuję to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 08.09.2002 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2002 Ewa - czytałem twój dziennik budowy i znówmam pytanie tym razem o te nieszczęsne kanały. Pewnie w tej chwili szczerzysz zęby ze złości na samo wspomnienie o nich. Jaka firma Ci robi ten system? Mam zamiar zainstalować u siebie odkurzacz ale nie wiem czy warto w tej chwili to robić czy może się lepiej wstrzymać ja coś już będzie. Mam na oku kilka firm może coś mi napiszesz w tej sprawie. Nie dawno zakończyliście oczyszczalnię czy dużo zapłaciliście. Mam już wodę !!! Za wszystko zapłciłem 3440. Pozdrawiam. A zapomniałbym o wsparciu psychicznym - głowa do góry, wkońcu już powoli kończycie. Trzymam kciuki. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 09.09.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Kanały robiła nam firma Creon z Gdyni. Nie byłoby tak źle gdyby nie to, że chcieliśmy zaoszczędzić na robociźnie. A tak wiadomo - sobie robi się dokładniej ale i wolniej. No i trzeba pilnować, żeby przywozili wszystko w terminach. Rury do odkurzacza też mamy od nich. Jeśli się nie mylę Beama. My kładliśmy je w warstwie styropianu. Koszt jest niewielki a jednostkę możemy kupić kiedy nam się spodoba. Za oczyszczalnię Soltralentza zapłaciliśmy ok 3500 (5-6 osób w promocyjnej cenie jak za 1-4). Do tego dojdzie cena projektu, montażu, gresu, geowłókniny. To chyba wszystko. W sumie wyszło nam coś koło 5 tys. Dokładne ceny powinien pamiętać Sebastian. Dziękuję za wsparcie. W ten weekend było lepiej - mamy już prawie ocieplone ściany a panu od gipsu nagadaliśmy i daliśmy mu termin do końca tygodnia więc może coś się poprawi. A domek wygląda coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 11.09.2002 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Witam. Ja też mam zamiar robić oczyszczalnie z f-my sotlarens i cena jest podobna tylko myślę nad wykonaniem jej sam. Projektant i zarazem przedstawiciel powiedział że jest taka możliwość coma zmniejszyć koszty a on będzie pełnił tylko nadzór. Jutro pojadę do creona zwiedzieć się coś o odkurzaczach i ogrzewaniu jakie mają w ofercie. Te ogrzewanie to nie lada problem, nie wiem już jakie jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts