mirek_gdynia 14.07.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Gratuluję i kibicuje wszystkim zalewającym Niestety ja już jestem na etapie gdzie nic nie widać, a pieniądze znikają, czyli wykończeniówki. Pojutrze pewnie skończą tynkarze. Jak skończą to im wystawię ocenę, teraz nie chcę zapeszyć. Wykonawca ogrodzenia też już znaleziony i umówiony, a w nocy (23.15) skończyłem negocjacje na temat ocieplenia dachu i wykonania płyt G-K.. Frony robót do końca lipca zabezpieczony, czas układać grafik na sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 14.07.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam! Ktoś tu potrzebował niewielkie ilości stępli - proszę bardzo mam . Cena będzie atrakcyjna chętnych proszę o kontakt. Lode to dosyć znana firma produkująca klinkier - w Bacie maja lub mogą sprowadzić. Przydałby mi się namiar na ekipę do ogrodzenia - może ktoś ma sprawdzonych fachowców nie krwiopijców? Mam kominy systemowe Leiera i sobie bardzo chwalę - solidne i nie takie drogie. Wełną jestem w sumie zainteresowany ale Adamski nie mogę się do Ciebie dodzwonić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.07.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Jak pewnie osoby z Bojana zdążyły zauważyć, nadal brakuje w moim domu okrągłego okna nad wejściem. Od blisko czterech tygodni boksuję się z firmą WINDOWS 2000 z Rumi o jego dostarczenie. Rezultat widać. Szkoda, że w tak głupi sposób psują sobie opinię. Ponieważ moje telefony są olewane, przed chwilą wysłałem faks na właściciela firmy, z żądaniem montażu okna w nieprzekraczalnym terminie do jutra włącznie i rekompensaty finansowej. Na koniec poinformowałem, że w przeciwnym razie skieruję swoje kroki na drogę sądową. Rozmawiałem już w tej sprawie z sekretarzem Sądu Polubownego przy Pomorskiej Izbie Handlowo Przemysłowej. Co dalej - uprzejmie doniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 14.07.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 ALL - szukam namiarów na osobę, kóra będzie potrafiła przygotowac mi projekt uformowania działki i zielonego zagospodarowania. problem Leży w tym, iz działkę mam dośc mocno pochyłą i wokół domu trzeba z rozmysłem ukształtować teren. Czekam na wasze sugestie i namiary oczywiści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 ALL - szukam namiarów na osobę, kóra będzie potrafiła przygotowac mi projekt uformowania działki i zielonego zagospodarowania. problem Leży w tym, iz działkę mam dośc mocno pochyłą i wokół domu trzeba z rozmysłem ukształtować teren. Czekam na wasze sugestie i namiary oczywiści Chyba mogę mieć podobny problem więc chętnie dołączam do prośby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.07.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 MARCIN, RAFALG - w poniedziałek, około godziny 17.00 będzie u mnie na działce dziewczyna która /za drobna opłatą/ ma opracować koncepcję zagospodarowania ogrodu. Studiuje coś tam o roślinkach, a namierzyliśmy ją z żoną w DENDROMIE, Reda ul: Obwodowa, na praktyce. Właścicielka firmy, z którą rozmawialiśmy na temat zagospodarowania ogrodu, poleciła właśnie ją. Zobaczymy co zaproponuje. Ogrodu japońskiego nie robię, to powinna dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 14.07.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 MARCIN, RAFALG - w poniedziałek, około godziny 17.00 będzie u mnie na działce dziewczyna która /za drobna opłatą/ ma opracować koncepcję zagospodarowania ogrodu. Studiuje coś tam o roślinkach, a namierzyliśmy ją z żoną w DENDROMIE, Reda ul: Obwodowa, na praktyce. Właścicielka firmy, z którą rozmawialiśmy na temat zagospodarowania ogrodu, poleciła właśnie ją. Zobaczymy co zaproponuje. Ogrodu japońskiego nie robię, to powinna dać radę. przecież to największa przyjemność samemu...zaprojektować ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 14.07.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam! Ruszyłem ostro do przodka z robotą. Wczoraj kopacz zdjął 30 cm humusu. Dzisiaj geodeta wytyczył dom a juterko chłopaki z samego rana ruszają z wykopem.Mam pytanko. Zdecydowałem sie na mur 3-warstwowy tzn 25 porotherm, 10 styropian i 11,6 porotherm. Czy między styropianem a cięką cegła dać przerwę powietrzną tak jak się daje przy wełnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 14.07.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam!! No to się wczoraj zalałem a dzisiaj dalej sobie polewam (ławy -a tak fajnie się to zdanie zaczynało)pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.07.2004 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Witam! Ktoś tu potrzebował niewielkie ilości stępli - proszę bardzo mam . Cena będzie atrakcyjna chętnych proszę o kontakt.... Już wysyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.07.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 przecież to największa przyjemność samemu...zaprojektować ogród Masz rację. Niestety doba ma tylko 24 godziny /co za szkoda, że nie można tego zmienić na czas budowy/ i nie ze wszystkim można zdążyć samemu, a po drugie "spojrzenie z boku" osoby postronnej to zawsze dodatkowa opinia i można zweryfikować własne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.07.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 ... Mam pytanko. Zdecydowałem sie na mur 3-warstwowy tzn 25 porotherm, 10 styropian i 11,6 porotherm. Czy między styropianem a cięką cegła dać przerwę powietrzną tak jak się daje przy wełnie??? Są różne szkoły w takim rozwiązaniu. Jedni mówią po co - niepotrzebna. I tu jest racja gdyż przy budynkach o jednej kondygnacji (parterówki, no z użytkowym poddaszem też można zaliczyć) nie daje się szczeliny powietrznej. Drudzy mówią tak - potrzebna. Ściana oddycha (przesadzają z tym oddychaniem (tylko przy wełnie)) a przy styropianiu tymbardzie zalecana aby wszelka wilgoć odparowała do góry a nie siedziała przy styropianie i ... niewiadomo co. Ja osobiście bym nie robił przy założeniu "Jedni mówią po co". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 15.07.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 MARCIN, RAFALG - w poniedziałek, około godziny 17.00 będzie u mnie na działce dziewczyna która /za drobna opłatą/ ma opracować koncepcję zagospodarowania ogrodu. Studiuje coś tam o roślinkach, a namierzyliśmy ją z żoną w DENDROMIE, Reda ul: Obwodowa, na praktyce. Właścicielka firmy, z którą rozmawialiśmy na temat zagospodarowania ogrodu, poleciła właśnie ją. Zobaczymy co zaproponuje. Ogrodu japońskiego nie robię, to powinna dać radę. Markus - Prześlesz mi namiary na ta osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.07.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Ale się ludzie rzucili na praktykantkę od ogrodów. Chyba lepszy będzie ogród jak będzie sam powstawał a takie elementy jak oczko (u mnie to będzie OKO WODNE bo bardzo duże), miejsce grilowe, sadzik, altanka czy miejsce parkingowe to już dawno mam zaplanowane. Zrobiłem to w momencie adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.07.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Witam, Markus, nie badz wisnia i podaj na forum namiary na ogrodowa dziewoje Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.07.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Już są wyżej - Pani z Redy na Obwodowej. Ja do niej to mam blisko więc gdy będę jechał do teściów to pogadam z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.07.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Już są wyżej - Pani z Redy na Obwodowej. Ja do niej to mam blisko więc gdy będę jechał do teściów to pogadam z nią. Witam, No tak ja takze mam do nich blisko. Mieszkam w Redzie kolo Obwodowej i do DENDROMU nam 2 minuty na przelaj Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 15.07.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Docent - dzięki, właśnie w BAT-cie kupiłam Ivo - na temat CRH mogę powiedzieć na razie tyle, że murarze nie narzekają... Wszyscy - powiedzcie gdzie w Trójmieście można kupić Dziadka??? Przymierzamy się do drzwi, ale mam problem: w składzie na Grunwaldzkiej byłam 2 razy w godzinach otwarcia i było zamknięte a w składzie w Gdyni od paru dni nikt nie odbiera telefonu Właściwie powinnam zrezygnować z firmy, króra w ten sposób traktuje klientów, ale mi się ich drzwi podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.07.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Witam, Markus, nie badz wisnia i podaj na forum namiary na ogrodowa dziewoje Pozdrowienia Nie będę wiśnia - oto namiary: Aleksandra Garnys 501 262 337 Chyba chciałeś również ekipę do tynków gipsowych. U mnie jutro kończą i jestem z nich zadowolony. Zdzisław Lademann 604 424 811. Młody, konkretny facet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.07.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Witam, Markus, nie badz wisnia i podaj na forum namiary na ogrodowa dziewoje Pozdrowienia Nie będę wiśnia - oto namiary: Aleksandra Garnys 501 262 337 Chyba chciałeś również ekipę do tynków gipsowych. U mnie jutro kończą i jestem z nich zadowolony. Zdzisław Lademann 604 424 811. Młody, konkretny facet. Markus - dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts