mirek_gdynia 23.07.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witam !! Markus dlaczego od razu podpadłem każdy ma prawo się pomylić lepiej napisz czy przyłączasz się do szukania piwa . Pozdrówka Chyba nawet psa zabiorę ze sobą. BARTI zapraszam. ul: Bolesława Krzywoustego (poprzeczna do Majora Bojana) ostatni dom po prawej. YTONG + grafitowa dachówka. Nie pomyl z sąsiadem po lewej - ta sama kolorystyka, jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.07.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Drodzy Bojanowcy Wybieramy się jutro z małżonką obejrzeć Wasze dokonania. Może pomoglibyście mi opracowaniu planu wycieczki. Wszelkie instrukcje mile widziane. Zakładam, że z Obwodnicy zjedziesz na Osowej koło Castoramy w drogę nr 218 na Wejherowo. Dojedziesz do ronda w Chwaszczynie, pojedziesz prosto i po jakiś 2 km zobaczysz po lewej stację LOTOS-u. Zaraz za stacją skręcisz w prawo na Wejherowo. Po jakiś kolejnych 2-3 km dotrzesz do Bojana. Miniesz po prawej szkołę, a po lewej kościół. Następnie z prawej będzie charakterystyczny żółty dom sir Grablowskiego z napisem Sklep Metalowy. Stąd już będzie widać wielki czerwony baner z napisem MINI-BAR. 20 metrów za nim skręcisz w prawo w ulicę (czytaj polną drogę) Pawła Hebla. Po jakiś 700-800 metrach dojedziesz do krzyżówki z ulicą Majora Bojana. Skręć w lewo i po kolejnych 150 metrach znowu w lewo, w ulice Bolesława Krzywoustego. Jak juz pisałem - ostatni dom po prawej. Ja juz Ci powiem gdzie buduje reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 23.07.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Kinga - ostatnio kupowałem styropian na ocieplenie FS 15 - 12 cm frez u p. Pipki w Baninie - cena netto . Podjedź i dogadaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Drodzy Bojanowcy Wybieramy się jutro z małżonką obejrzeć Wasze dokonania. Może pomoglibyście mi opracowaniu planu wycieczki. Wszelkie instrukcje mile widziane. Barti zapraszam do siebie ul. Czarna Góra..niedaleko Markusa.... dobra to ja już jadę...papa Wszystkim i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 wiecha zawisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 WIECHA ZAWISŁA No to OGROMNE GRATULACJE !!!! Troszkę zazdraszczam ale jest to zdrowe zazdraszczanie takie motywujące. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Zapomniałem o najważniejszym - ile flaszeczek trzeba dołączyć do takiej wiechy ?? Świętujcie mocno niech dach się nie rozeschnie . Jeszcze raz najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 24.07.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 WIECHA ZAWISŁA Byłem i widziałem. Zgodnie z obietnicą objechałem Bojano ....... ale flaszek ani imprezy u Ciebie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 WIECHA ZAWISŁA Byłem i widziałem. Zgodnie z obietnicą objechałem Bojano ....... ale flaszek ani imprezy u Ciebie nie widziałem. Mam nadzieję że się znajdą bo inaczej dach się rozeschnie i rozleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 24.07.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 ...... poznałem dzisiaj Markusa.Powinni o nim napisać w Muratorze.Jeśli ktoś chce zobaczyć porządnie i z głową wybudowany dom niech jedzie i popatrzy.Jak ktoś nie chce wpaść w kompleksy niech nie jedzie.Ja nie mogę się jeszcze otrząsnąć....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Prawie bym zapomniał . Czy ktoś znalazł piwo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 24.07.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Prawie bym zapomniał . Czy ktoś znalazł piwo??? PIWA też nie było. Sami abstynenci w tym Bojanie, nie to co u nas w Baninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 WIECHA ZAWISŁA Byłem i widziałem. Zgodnie z obietnicą objechałem Bojano ....... ale flaszek ani imprezy u Ciebie nie widziałem. Impreza przeniosła się do domu Skład: ja i mój pies Szkoda, że mnie już nie było jak byłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Zapomniałem o najważniejszym - ile flaszeczek trzeba dołączyć do takiej wiechy ?? Świętujcie mocno niech dach się nie rozeschnie . Jeszcze raz najlepszego ja sprawiłam 3 literki flaszek - dla murarzy oczywiście...a sama posiurpie w domu piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 POMOŻECIE - POMOŻEMY . Zobowiązujemy się uroczyście razem z moją połową wykonać dziś wieczorem w czynie społecznym 300% normy w oblewaniu wiechy.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 24.07.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 ...... poznałem dzisiaj Markusa. Powinni o nim napisać w Muratorze. Jeśli ktoś chce zobaczyć porządnie i z głową wybudowany dom niech jedzie i popatrzy. Jak ktoś nie chce wpaść w kompleksy niech nie jedzie. Ja nie mogę się jeszcze otrząsnąć....... BARTI - jaj sobie ze mnie nie rób. Grupa Trójmiejska zagościła w Muratorze w osobie Kodiego. Do dzisiaj go podziwiam za upór i wytrwałość, a dom zbudował praktycznie własnymi rękoma. Moja sytuacja jest diametralnie różna, ja tylko staram się jak najlepiej wydać zaoszczędzone i "kupione" w banku pieniądze. Zresztą i tak nie ustrzegłem się kilku błędów. A że jestem strasznym gadułą i do tego przemądrzałym /w końcu zodiakalny Lew/, to może i wypadam dość "medialnie". Z wielką przyjemnością gościłem delegację z Banina. GIERGA - gdy wracałem zajechałem na Twoje włości. Gratuluję więźby. Myślę, że w przeciwieństwie do desek - drewno na więźbę wygląda bardzo ładnie, qurcze nawet lepiej niż moje. Wpadam w kompleksy ALL - jeżeli ktoś jest zwolennikiem, przeciwnikiem, fanem bądź osobą która uważa że mi odbiło /częściowo się zgadzam/ i nie mam na co pieniędzy marnować - od poniedziałku do piątku gościć u mnie będzie ekipa z firmy Clima Komfort i instalować pompę ciepła. Jeżeli chcecie obejrzeć, pogadać z ekipą montażową - zapraszam. Urządzenie o tyle ciekawe, że takich rozwiązań nie stosuje żaden producent pomp ciepła w Polsce. Firma jest laureatem nagrody Muratora z 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Taki był mój zamiar ale wciąż mam problemy z darmową przestrzenią na takie strony - jakieś limity transferu i inne ograniczenia . Może ktoś będzie chciał to przenieść do siebie. Zajmuje 1,5 Mb. ja moge to u siebie dac, zastapie stara mape Twoja cudowniejsza:) Dzięki serdecznie za propozycję ale myślę, że najpierw ją z aktualizuję i wtedy coś pomyślimy. Co Ty na to? Czy chcesz sama to poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Obejrzałem mapkę , wylądowałem strasznie daleko od rzeczywistości. Tak jak pisałem na tamtej stronie mam bardzo dokładną mapę gminy Szemud ( są wszystkie , nawet te nowe ulice w Bojanie i okolicach ) mogę zeskanować i wysłać potrzebne fragmenty. Pozdrówka Wylądowałeś daleko bo robiłem z bardzo niedokładnych mapek i wcale proszę się nie dziwić. Namiary są tzw. pi razy drzwi . Co do dokładniejszej to pomyśl jakiej wielkości musiała by być gdyby powiększyć jaj skalę? Katastrofalnie wielka a trzeba powiedzieć szczerze, że część z Forumowiczów jest wciąż modemowcami a ściągnięcie mojej mapki zajmuje im bardzo dużo czasu. Jeżeli chcesz zrobić dokładniejszą dotyczącą tylko gminy Szemud to spróbuj. Nic nie tracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 ... U mnie ławy zalane wiec pogoda deszczowa jest mi bardzo na reke. Betonk pochodzi z firmy WAKOZ z Luzina. Wszystko odbylo sie szybko i sprawnie. Po jakim czasie wchodziliście z bloczkami fundamentowymi i co stosowaliście na izolację. W projekcie mam papę termozgrzewalną??? W sumie po tygodniu zacząłem układać bloczki na foli do izolacji poziomej fundamentów. Są w szerokości 35 cm i 50 cm przy długościach od 30 m, 50 m i chyba jeszcze dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 ... Drugim wykonawcą wspominanym niegdyś przeze mnie jest Andrzej HENNIG. Niestety gdzieś mi wcięło telefon do niego. Również bardzo dobra jakość wykonania, ale strasznie uparty co do ceny... Andrzej Henning 501-144-979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts