Gierga 06.08.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 U mnie nikt się o palety nie dopomina, nawet sama dzwoniłam i prosiłam ...ale minęły już 3 miesiące i nikogo nie widać....jak nikt nie przyjedzie...to nie wiem gdzieś je wywiozę, bo tak to mi działkę zagracają GIERGA - w Bojanie najlepszą metodą na pozbycie się wszelkich drewnianych odpadów jest telefon do niejakiego pana Browarczyk 676 0435. Biorą wszystko w cenie 100 PLN za przyczepkę, a ładują ją bardzo solidnie. Tylko nie zraź się jak przyjedzie z kobietą, gdyż ma do niej podejście dość "afrykańskie" i chyba tylko słonia nie dźwigała, bo palety targa aż szumi. Markus ...dziękuję za namiary, jak nie przyjadą do końca sierpnia to skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 06.08.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 U mnie nikt się o palety nie dopomina, nawet sama dzwoniłam i prosiłam ...ale minęły już 3 miesiące i nikogo nie widać....jak nikt nie przyjedzie...to nie wiem gdzieś je wywiozę, bo tak to mi działkę zagracają GIERGA - w Bojanie najlepszą metodą na pozbycie się wszelkich drewnianych odpadów jest telefon do niejakiego pana Browarczyk 676 0435. Biorą wszystko w cenie 100 PLN za przyczepkę, a ładują ją bardzo solidnie. Tylko nie zraź się jak przyjedzie z kobietą, gdyż ma do niej podejście dość "afrykańskie" i chyba tylko słonia nie dźwigała, bo palety targa aż szumi. Markus, a kto ciągnie tę przyczepkę? pewnie ta pani co ją po afrykańsku traktują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 06.08.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam wszystkich i gratuluję postępów U mnie też prace postępują, w poniedziałek przywieżli mi dachówkę i dekarze zaczęli kłaść folię (membranę) na dach. Rany mówię wam było ich jak mrówek na dachu(dwie ekipy) a we wtorek już przybijali łaty i kontrałaty, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 06.08.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam wszystkich i gratuluję postępów U mnie też prace postępują, w poniedziałek przywieżli mi dachówkę i dekarze zaczęli kłaść folię (membranę) na dach. Rany mówię wam było ich jak mrówek na dachu(dwie ekipy) a we wtorek już przybijali łaty i kontrałaty, w środę orynnowanie , wczoraj wstawili veluxy szt.9 Na razie nie zapeszając idzie im nieżle zwłaszcza że " przeszkadza" im murarz, który obkłada kominy cegłą klinkierową, której tak długo szukałam i tu dzięki dla Giergi, Kingi i adamskiego za pomoc,cegłę ostatecznie kupiłam w składzie fabrycznym Robena na Hutniczej - polecam bo ceny wcale nie takie straszne w porównaniu np. z BATem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 06.08.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Oops coś mi się tu namieszało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 07.08.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Witam !!!! Ściany szybko rosną a konto maleje i to o wiele szybciej . Czyli jest dobrze ale nie tragicznie . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.08.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Witam U mnie ściany też pną się do góry - te piwniczne. Potwierdzam syndrom konta bankowego - drastycznie rmaleje a nic nie widac - I jak mam przekonć babkę z banku że musze otrzymać transzę ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.08.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 JOOLA - 9 Veluxów - co Ty, szklarnie budujesz ? Syndrom pustego konta bankowego jest zaraźliwy i rozprzestrzenia się błyskawicznie. Na szczęście dzisiaj pozytywnie zaliczyłem inspekcję z banku sprawdzającą wydanie pieniędzy z I transzy. Czyli w przyszłym tygodniu należy się spodziewać transfuzji finansowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 07.08.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Czołem, Właśnie wróciłem z budowy.Porządki, porzadki i jeszcze raz porzadki.Malowałem też deskę okapową bo w poniedziałek maja zawiesić rynny.Sadolin BASE jako podkład, a jutro sadolin lakierobejca kolor teak. Chciałem też pochwalic kolejnego wyrozumiałego dostawcę.TARTAK OSOWA. Odebrali 2 metry sześcienne drewna, którego miałem za dużo. Oczywiście własnym transportem, wystawili korektę i oddali pieniadze. Kurde jacy oni wszyscy mili. Zapewne wiedzieli że napiszę Wam o tym. Dajcie namiary na elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 07.08.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Markus, dzisiaj byłem koło Twojego pięknego domu. Nie zdążyłem zajrzeć aby się z Tobą zobaczyć gdyż spotkałem Twojego sąsiada , który oprowadził mnie chyba po wszystkich budowach w okolicy... Domek masz ho, ho... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 07.08.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Gierga, Twój domek też odwiedziłem. Bajka. Chciałbym już mieć aż tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 08.08.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Markus, dzisiaj byłem koło Twojego pięknego domu. Nie zdążyłem zajrzeć aby się z Tobą zobaczyć gdyż spotkałem Twojego sąsiada , który oprowadził mnie chyba po wszystkich budowach w okolicy... Domek masz ho, ho... Pozdrawiam Też tak myślę. Markus ma bardzo ładny domek. Polecam zwiedzanie. Markus - bilety normalne zrób po 5 zł, a ulgowe po 2 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.08.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Dajcie namiary na elektryków. 1. Lidzbarski Wiesław 600 273 884 - młody, kumaty chłopak. Pułap cenowy - średni. Rozprowadzał u mnie wszelkie okablowanie przed tynkami. teraz ma robić II etap /tablice, kabel zasilający, okablowanie zewnętrzne/, a gdzieś we wrześniu pewnie będzie kończył. 2. Szur Dariusz 600 184 655 - szczególnie polecam osobom podlegającym ZE Wejherowo. Robił mi tzw. prowizorkę, ale prowizorką to ona jest tylko z nazwy. Wiem że robi wszelkie instalacje i robi je dobrze. Pułap cenowy- wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 08.08.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Dajcie namiary na elektryków. 1. Lidzbarski Wiesław 600 273 884 - młody, kumaty chłopak. Pułap cenowy - średni. Rozprowadzał u mnie wszelkie okablowanie przed tynkami. teraz ma robić II etap /tablice, kabel zasilający, okablowanie zewnętrzne/, a gdzieś we wrześniu pewnie będzie kończył. 2. Szur Dariusz 600 184 655 - szczególnie polecam osobom podlegającym ZE Wejherowo. Robił mi tzw. prowizorkę, ale prowizorką to ona jest tylko z nazwy. Wiem że robi wszelkie instalacje i robi je dobrze. Pułap cenowy- wysoki. Dzięki Markus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 08.08.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Wczoraj miałem stawiane narożniki. Nie wiem czy celebrujecie te tradycje, ale u mnie jest 6 narożników. To oznaczało 6 narożników x 16 zł za Abstynenta (vol. 40% ). Pięknie to wyglądało, szczególnie te "cegiełki" PS. Należy uważać na dwie rzeczy (wg tradycji): 1) aby nie mieć zbyt dużo narożników w projekcie domu, 2) aby nie mieć zbyt dużego gwoździa i za małego młotka przy więźbie dachowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 08.08.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Wczoraj miałem stawiane narożniki. Nie wiem czy celebrujecie te tradycje, ale u mnie jest 6 narożników. To oznaczało 6 narożników x 16 zł za Abstynenta (vol. 40% ). Pięknie to wyglądało, szczególnie te "cegiełki" PS. Należy uważać na dwie rzeczy (wg tradycji): 1) aby nie mieć zbyt dużo narożników w projekcie domu, 2) aby nie mieć zbyt dużego gwoździa i za małego młotka przy więźbie dachowej Jeżeli chodzi o gwoździa to ja miałem 12 cali (30 cm) i wbiłem go w 21 uderzeniach. Trafiłem oczko. Był to ostatni gwóźdź więźby, który według tradycji powinien zostać wbity przez właściciela. Mój gwóźdź specjalnie chyba był tak umieszczony że musiałem sie do niego wspinać przez 5 minut i wisieć jakieś 9 metrów nad ziemią wbijając go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 08.08.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Gierga, Twój domek też odwiedziłem. Bajka. Chciałbym już mieć aż tyle. Pozdrawiam Nie martw się .......czas szybko płynie i na Twojej działce również ...stanie domek W czwartek widziałam u Ciebie na działce samochód (hmmm zapomniałam jaka to była marka)......chciałm poszukać Ciebie .....ale w tych gęstych krzaczorach co masz na działce nie wiedziałam w którym kierunku podążać i się poddałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.08.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 JOOLA - 9 Veluxów - co Ty, szklarnie budujesz ? Witam Nie buduję szklarni , po prostu mam na poddaszu 3 pokoje, w których to mam po 2 okna co daje już 6, dodatkowo 2 okna w łazience i 1 w pralni więc wychodzi 9 jak w m...ę strzelił Wiem, wiem będę miała co myć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 09.08.2004 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Barti - mój elektryk to Gładczyński Krzysztof: 507 786370. Robił mi tymczasowe podłączenie od skrzynki a później będzie też robił w środku. Koleś jest młody i można się z nim swobodnie dogadć. Załatwiał mi również materiały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 09.08.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci i prosze od razu o pomoc. Szukam ekipy, ktora wykana ocieplenie piwnicy i scianek fundamentowych. Dotychczasowa ekipa - znajomi znajomego, robote zaczeli i znikneli. Bede wdzieczny za wszelkie namiary!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts