rispetto 09.08.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Kores mogę Ci polecić moją ekipę, ale nie wiem, czy zgodzą się na fragment robót. Biorą raczej całe budowy, tzn. od ław po więźbę. jeżli chodzi o mury, to z zamkniętymi oczami moge ich polecić. Z więźbą już trochę gorzej, ale "ujdzie w tłoku".Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 09.08.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Rispetto - dzieki za szybi odzew. Podaj namiary, a ja z nimi pogadam. Moze znajda kilka wolnych dni miedzy "konkretnymi" zamowieniami i poratuja mnie. Czy ta ekipa wykonyje rowniez ocieplenia i elewacje??? All - Moze ktos jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 09.08.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Nie wiem, jaką elewację masz na myśli. U mnie otynkowali dom i jest ok. Ocieplanie też wcześniej robili i jestem bardzo zadowolony. Namiary: Jerzy Sikora: 6817142 (dzwonić raczej wieczorem). Nie przejmuj się "problemami komunikacyjnymi" (trochę się jąka) , ale fachowcem jest naprawdę niezłym. Nie musisz cały czas stać mu nad głową i pilnować na każdym kroku, a jak któryś z jego pomocników coś partoli, to bez wahania wysyła go na trawkę. U mnie pozbył się trzech, ale nie miało to wpływu na jakość całości. Jak potrzeba to materiał załatwi, no i generalnie dba o budowę. O murarzy miałem największe obawy, ale okazały się niesłuszne. P.S. Mogę go "odstąpić", ale najpierw ma u mnie zrobić płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 09.08.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 rispetto - Poprzez szumne okreslenie "zrobienie elewacji" mialem wlasnie na mysli ocieplenie i otynkowanie domu. To jednak jest drugi etap robot - pierwszy i bardzo pilny to uporanie sie z piwnica!!! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 09.08.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Chciałam poinformować wszem i wobec, że 25 sierpnia znikniemy z foruma, gdyż się przeprowadzamy od 10 rano do ....skończenia. A tam na razie nie będę miała stałego lącza, może na modemie trochę pociągnę A, dodałam wczoraj następną stronę, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.08.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam,Dzisiaj przywieźli mi komin Schreyer'a z Bat'a (Kokoszki). Obsługa przy zamawianiu kominów była bardzo profesjonalna. Gorzej przy realizacji, a mianowicie:1. Komin mieli przywieźć spakowany na dwóch paletach - przywieźli, ale samochód był bez HDS. Więc pakunki rozpakowaliśmy i rozładowaliśmy ręcznie - oprzeprzyłem za to srogo sprzedawczynię. Mało brakowało, a odesłałbym ten samochód z towarem i kazałbym przywieźć samochodem z HDS. Ale nie byo sensu, gdyż ręcznie rozładowaliśmy towar w 4 min.2. Nie było instrukcji komina, co obiecali. Tutaj miara się przebrała. Powiedziałem, ze nie odbiorę towaru (już rozładowany na działce), bo nie wiem co odbieram - nie mam instrukcji - a i do konca nie rozumiem co zawiera zestawienie faktury. I wiecie jaka była reakcja. W ciągu 10 min przyjechał VW Bus z Kokoszek do Tuchomia i przywiózł 3 stronicową instrukcję. Tak się chopaki spieszyli. Spokojnie przejrzałem zestaw elementów komina na działce, sprawdziłem spokojnie z zestawieniem z fakturą, poczym ja podpisałem. Nawet nie jęknęli. Morał taki. Nie odbierać niczego, jeżeli jest choć drobna wątpliwość. Dostawca zrobi wszystko za podpisanie faktury i zapłacenie jej. Nie płaćcie a wszystko wcześniej, bo wówczas obsługa się bardzo psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.08.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 wlowikowa - widziałem zdjęcia, sa fajne. Ale widzę, że jeszcze dużo pracy przed wami. Będe trzymał kciuki, aby Wam się termin nie obsunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 09.08.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich Czy ktoś korzystał z usług P. Grablowskiego - wodociągi i wykopy? Solidny? Dobry? Proszę o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 10.08.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ponawiam moja prosbe do wszystkich budujacych . Chyba znajdzie sie jeszcze ktos, kto tak jak rispetto jest zadowolony ze swoich fachowcow. Witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci i prosze od razu o pomoc. Szukam ekipy, ktora wykana ocieplenie piwnicy i scianek fundamentowych. Dotychczasowa ekipa - znajomi znajomego, robote zaczeli i znikneli. Bede wdzieczny za wszelkie namiary!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.08.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam wszystkich Czy ktoś korzystał z usług P. Grablowskiego - wodociągi i wykopy? Solidny? Dobry? Proszę o opinie. Pozdrawiam Korzystałem i to sporo. Osobiście uważam go za solidnego wykonawcę. Ma tylko jedną zasadniczą wadę - jest drogi. Zawsze musiałem go straszyć przejściem do konkurencji i wtedy mu miękła rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.08.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam wszystkich Czy ktoś korzystał z usług P. Grablowskiego - wodociągi i wykopy? Solidny? Dobry? Proszę o opinie. Pozdrawiam Korzystałem i to sporo. Osobiście uważam go za solidnego wykonawcę. Ma tylko jedną zasadniczą wadę - jest drogi. Zawsze musiałem go straszyć przejściem do konkurencji i wtedy mu miękła rura. Mam wątpliwości co do solidności. Ceny ma wysokie i niestety wobec mnie okazał stanowisko "za tyle to mi się nie opłaca maszyny uruchamiać". I dlatego korzystałem z konkurencji. Mi robił tylko wodę i pomimo uzgodnień do końca musiałem z nim dyskutować jak to ma być zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 10.08.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 wlowikowa+wlowik - domek super, zazdroszcze i gratuluje finiszu prac i przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.08.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Mam wątpliwości co do solidności. Ceny ma wysokie i niestety wobec mnie okazał stanowisko "za tyle to mi się nie opłaca maszyny uruchamiać". I dlatego korzystałem z konkurencji. Mi robił tylko wodę i pomimo uzgodnień do końca musiałem z nim dyskutować jak to ma być zrobione. No cóż, zalicza się on do tej, bardzo zresztą licznej, grupy wykonawców co to wiedzą znacznie lepiej od Inwestora co, jak i gdzie powinno być zrobione. Podobny przypadek miałem z Panem z OL-TRANS, który znacznie lepiej ode mnie wiedział ile bloczków betonowych potrzebuję i kiedy je należy dostarczyć na budowę. Dopiero solidny opier.... sprowadził go na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 10.08.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam !!! Zacznę od postępów - ściany parteru już skończone . Jeżeli chodzi o wodę i prąd mogę polecić Tomasza Chrzanowskiego z Bojana tel. 602610776. Gość jest bardzo konkurencyjny cenowo jeżeli chodzi o prace wodociągowe i dociągnięcie prądu . Jego firma ma o ile się nie mylę kontrakt z Energą na teren Bojana, pomaga też w załatwieniu papierków. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 10.08.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Joola nie przejmuj się. Zimą spadnie śnieg i okien i nic za nimi nie będzie widać U nas na poddaszu było ciemno jak w nocy. Zastanawiamy się nad sposobem odśnieżania okien połaciowych. Wlowikowa - współczuję. Chyba, ze przez ten tydzień baardzo posunęliście się w pracach. My mamy częściowo za sobą mieszkanie na budowie i wiem co to znaczy - a zwłaszcza wszechobecny kurz. No i co najgorsze-jak się mieszka to się traci zapał do pracy To tak optymistycznie A tak wogóle to gratuluję przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.08.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i nie moge jej znaleźć - jaki styropian na fundamenty FS-15 czy FS-20? Czy jest sens dawać FS-15 w ziemię a FS-20 na cokół. Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.08.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 MarcinU: dałem FS20 na całą izolację fundamentu i na dodatek frezowaną. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.08.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Czy słyszeliście coś o działkach w Sobowidzu, albo o samej miejscowości? Jak myślicie czy warto myśleć o kupnie działki w tamtych rejonach? Teren rolniczy z możliwością przekwalifikowania na działki budowlane, po 4zł/m2. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.08.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 ewa no to mnie pocieszyłaś A jak wymyślisz jakiś sposób na odśnieżanie okienek to daj znać, bo faktycznie o tym to nie pomyślałam, na szczęście w pokoju syna i w naszej sypialni będą jeszcze drzwi balkonowe więc zupełnie ciemno nie będzie.. adamski czyżbyś myślał już o następnej budowie czy tylko zastanawiasz się nad zainwestowaniem kaski w ziemię Nie pamiętam już dokładnie ale chyba jezdziło się kiedyś w te rejony na biwaczki więc miejscowość pewnie ładna, a wziemię- szczególnie w działki budowlane to chyba zawsze warto zainwestować, pytanie tylko na jak długo chcesz zamrozić trochę kasy(jeśli wogóle..) Mirosław gratuluję postępów a wlowikom przeprowadzki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 10.08.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam !!! Zacznę od postępów - ściany parteru już skończone . Jeżeli chodzi o wodę i prąd mogę polecić Tomasza Chrzanowskiego z Bojana tel. 602610776. Gość jest bardzo konkurencyjny cenowo jeżeli chodzi o prace wodociągowe i dociągnięcie prądu . Jego firma ma o ile się nie mylę kontrakt z Energą na teren Bojana, pomaga też w załatwieniu papierków. Pozdrówka Nie było problemu z oddbiorem przyłacza wodnego przez zakłada wodociągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts