Barti 18.08.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Widziałem, widziałem! Tylko Was tam nie możemy złapać U nas dziś powinni skończyć murować ściany fundamentowe - rany! ale bunker nam sie zrobił najgorzej człowiek się czuje jak musi to wszystko zasypać. tyle kasy w ziemi ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.08.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Wlowikowa - Wojciech Lesnar 502 123 672. Robił u mnie RBtkę i gada się z nim OK. Spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 19.08.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Wlowikowa - Wojciech Lesnar 502 123 672. Robił u mnie RBtkę i gada się z nim OK. Spróbuj. Dzieki, sprobuje zaraz Musze tylko z wlowikiem sie skontaktowac, czy kogos juz sobie nie znalazl - poszukujemy wszedzie i naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 19.08.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Czy ktoś z was kładł papę termozgrzewalną na izolacje poziome? Czy można to kłaść bez przygrzewania tylko na zimno? Ja smarowałem ławy Izohanem BR i na to papę termozgrzewalną na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 19.08.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Czołem, Potrzebuje pilnie namiary na kominkarza.Najlepiej powiązanego z Tarnawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 19.08.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Wakmen, czy mógłbyś i nas zamieścić na super-świetnej mapce? Budujemy się w Grabiny Zameczku, 5 km za Pruszczem. Dzięki! W przyszłym tygodniu zaczną kłaść więźbę. Teraz czekamy na zalanie wieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.08.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Wakmen ja też poproszę, buduję w Osowie na Kukawce, to jest na mapce jekieś 1,5 cm w prawo od Groszek3 No, to dach mamy zrobiony, oficjalny odbiór za tydzień jak wrócimy z zasłużonego urlopu. Jak dla mnie, to mógłby spaść jakiś ulewny deszcz z gradobiciem- tak dla sprawdzenia szczelności dachu w praktyce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.08.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 ŻARTOWAŁAM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 20.08.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Witam wszystkich!!! Małe pytanko:Wiecie może co się dzieje z Kodim? pzdr. Pewnie spokojnie sobie mieszka w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.08.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witam!!!! Szalunki skończone Zaczeło się kręcić zbrojenie.Wczoraj kupiłem tuby zbrojeniowe dla kolumn 35x300cm po 118 zł za sztukę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 21.08.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witam wszystkichczy moglibyscie mi podpowiedziec, gdzie w okolicach Trojmiasta mozna tanio kupic plyte OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.08.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Pisząc o literce C od napisu Chwaszczyno miałem na myśli napis wyżej na mapie obok napisu BOJAN. Z góry dzięki za poprawkę... Upsss. I to Chwaszczyno i to Chwaszczyno. We wtorek po południu, jak będę w pracy to zaktualizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.08.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 ... A ja stanęłam w miejscu z powodu finansów w przyszłym tygodniu równam działkę i robię ogrodzenie, zabijam otwory i to tyle na ten rok...smutne ale prawdziwe. Tak więc zdążyłem obejrzeć Twoją budowę z silikatów. Były problemy ze znalezieniem ale tylko Twoją budowę znalazłem z wszystkich Forumowiczó Bojanowiczów. Ładny domek i troszeczkę wielkością przypomina mi mój Orzeszek. Pozwoliłem sobie wejść do środka (w piątek (20.08) około 10:00) i obejrzeć detale poddasza, komina i rozmieszczenia pomieszczeń. W szczególności interesowała mnie jakość prowadzenia ścian na klej. Dziękuję za wrażenia. Do Markusa chyba też trafiłem ale już nie wchodziłem - interesują mnie wrażenia z zamontowanej pompy ciepła. Twój sąsiad chyba też ją sobie zamontował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.08.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Wszelkiego rodzaju porprawki, uaktualnienia czy nowe lokacje do Mapka Forumowiczów z Grupy Trójmiasto i okolice. umieszczeć w tym wątku. Tak mi będzie lepiej a i ten wątek nie będzie zbieraniną wszystkiego czego się da. Z góry dziękuję i przepraszam za drobne opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 22.08.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 ... A ja stanęłam w miejscu z powodu finansów w przyszłym tygodniu równam działkę i robię ogrodzenie, zabijam otwory i to tyle na ten rok...smutne ale prawdziwe. Tak więc zdążyłem obejrzeć Twoją budowę z silikatów. Były problemy ze znalezieniem ale tylko Twoją budowę znalazłem z wszystkich Forumowiczó Bojanowiczów. Ładny domek i troszeczkę wielkością przypomina mi mój Orzeszek. Pozwoliłem sobie wejść do środka (w piątek (20.08) około 10:00) i obejrzeć detale poddasza, komina i rozmieszczenia pomieszczeń. W szczególności interesowała mnie jakość prowadzenia ścian na klej. Dziękuję za wrażenia. Do Markusa chyba też trafiłem ale już nie wchodziłem - interesują mnie wrażenia z zamontowanej pompy ciepła. Twój sąsiad chyba też ją sobie zamontował? Domek Giergi jest super. Też go podziwiałem a ostatnio widuję go niemal codziennie. Widziałem się z sąsiadem Markusa, który pompę a wlaściwie pompy ( druga od ciepłej wody ) ma o ile dobrze pamiętam od trzech lub czterech lat. Jest bardzo zadowolony. Pokazywał mi "całą" instalację, udowodnił że ciepła woda jest faktycznie gorąca a miałem również to szczęcie że widziałem całą podłogówkę jeszcze przed zalaniem u Markusa. Wszystko to daje naprawdę wiele do myślenia. Z tego co wiem to w Bojano są już cztery pompy. Ciekawy jestem co nowi właściciele powiedzą za jakiś tam czas. Poważnie myślę o tym samym ale poczekam do wiosny. Zobaczymy jak zdało to egzamin u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaM 22.08.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 STEMPLE BUDOWLANE 285cmx3zł=390zł ROZBIÓRKOWE do konstrukcji 3m3x150zł=450zł OPAŁOWE sosna 5m3x100zł=500zł Gdynia, tel.0602-488-105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 22.08.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam, cieszę się jak nie wiadomo co, bo pewnie za dwa tygodnie będą mi kopać doły pod fundament! . A poza cieszeniem się jak nie wiadomo co zastanawiam się nad kilkoma sprawami: 1. Czy kiedy "bardziej doświadczeni inwestorzy" zamawiali np beton do wylania ław to sami wyliczali ile go potrzeba, czy może opierali się na wyliczeniach kierownika, a może wykonawcy? A gdzie zamawiali ten beton i za ile? 2. Jak robili przyłącze wodne to instalowali wodomierz w studni wodomierzowej? Jaka ona jest wielka? I ile taka studnia kosztuje? hmmm, pewnie za pięć minut będę miała kolejne pytania. Ale może nie będę Was nimi wszystkimi zamęczać A na te powyższe może ktoś mi odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 22.08.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 A Wakmen, a gdzie jest ten wątek do nowych zgłoszeń na mapkę? Też bym się pokazała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.08.2004 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A Wakmen, a gdzie jest ten wątek do nowych zgłoszeń na mapkę? Też bym się pokazała. Mapka Forumowiczów z Grupy Trójmiasto i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.08.2004 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 .... 1. Czy kiedy "bardziej doświadczeni inwestorzy" zamawiali np beton do wylania ław to sami wyliczali ile go potrzeba, czy może opierali się na wyliczeniach kierownika, a może wykonawcy? ... Ja każdy bok wymierzyłem z miarką i wyszło mi 13,178 m3 więc zamówiłem 14m3. ... gdzie zamawiali ten beton i za ile?... Jak wielu Forumowiczów z Trójmiasta w firmie Wakoz z Luzina. B20 za 180 PLN. ... 2. Jak robili przyłącze wodne to instalowali wodomierz w studni wodomierzowej? Jaka ona jest wielka? I ile taka studnia kosztuje? ... W moim przypadku to aż osiemnastu inwestorów robi zrzutkę na robociznę i wszelkie projekty wodociągu a gmina Szemud sponsoruje materiały więc moja cena około 2,5 k za całość przyłącza wodnego może być troszeczkę zawyżona. Co do wymiarów to jeszcze nic nie wiem - w tym roku zaczną montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts