rafalg 28.08.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Witam Wakmen: co do zagęszczarki to ściągałem z sąsiedniej firmy takiego starego dużego klamota - drogo, strasznie ciężki i ciągle trzeba uważać żeby czegoś nie uszkodzić. Niestety kilka tygodni wcześniej ukradli im z budowy nowszą zagęszczarkę i został im tylko ten stary model. Koszmar. U mnie urlopik, brak dostępu do netu i widoczne efekty pracy na budowie Już mam bielutkie sufity, ściany na parterze wycekolowane, zagruntowane i przemalowane po raz pierwszy na kolor. Miałem pierwotnie robić to sam, ale w końcu zdecydowałem się na fachowców i efekt tego jest widoczny. Nie dość że porządnie to jeszcze fachowcy pomysłowi i potrafią doradzić. Zresztą zapraszam do siebie na budowę to możecie sami zobaczyć Od przyszłego tygodnia wraca temat poddasza nieudolnie zrobionego przez poprzednią ekipę. Dwaj panowie którzy robią aktualnie robią parter mają zająć się także poddaszem i obrobieniem kominka. Od poniedziałku stoi sobie Panorama z Jotula i zrobiło się od razu cieplej w domciu. Już czuję te wieczory zimowe przy kominku. Kafelki zamówione, kafelkarz też, duża szansa że wyrobimy się do końca pażdziernika. Warunek jeden - niech ten ch...rny urząd gminy podłączy w końcu wodę na nasze osiedle. Ja nie jestem wielbłąd żeby jeździć do teściów po wodę jak do oazy. Co do namiarów na ekipę od wykończeniówki to myślę że do końca września skończą i ewentualne namiary na nich dla chętnych wyślę na priv. Pozdrawiam Adamski Adamski - my z żonką kiedyś byśmy wpadli zobaczyc twoje postępy. Chętnie również zobaczę Jotula. Zastanawiam się nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.08.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 28.08.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 minely 4 tygodnie od 1 wizyty panow podejrzanych o zawod budowlanca a ja szczesliwie polewam juz strop. Mam nadzieje ze dalszy ciag bedzie przynajmniej tak samo malo klopotliwy, bo juz wiem ze bez nerwow i bledow nie da sie nic zbudowac. 7.09 drewno na dach ma znalezc sie na dzialce i ruszamy dalej.Pozdrawiam! Zycze wszystkim silnych nerwow!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać. Pozdrawiam Adamski Adamski - Dzięki, odezwiemy się, Może coś w okoliacah następnego weekendu, bo w tygodniu to trudno. Damy znac telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 KORES - namiary wysłałem na priva. jeszcze dla mnie, please, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać. Pozdrawiam Adamski Adamski - Twój kolega Tomek robi u mnie instalacje elektryczne. Wczoraj rozpoczeli a jutro kończą. Mają tempo chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Barti - zadzwonię do Uniconu i się dowiem o zagęszczerkę. Dzięki. Może ktoś ma jeszcze jakieś namiary na zagęszczarkę do gruntu. Czy nikt z Was nie zagęszczałgruntu mechanicznie? Wakmen - zagęszczarkę brałem z firmy Mido mieszczącej się w Miszewie. Jadąc od Chwaszczyna do Żukowa jakieś 200 m po lewej stronie za skrzyżowaniem ze światłami w Miszewie. Jak dobrze sie umówisz to zabierzesz w sobotę około godz. 15 i oddasz w poniedziałek około godz. 7 rano, a zapłacisz za 1 dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 29.08.2004 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Dzięki Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Barti: porozmawiaj z nim o alarmówce i rozprowadzeniu dźwięku i telewizji po domu. On z zawodu i z hobby jest elektronikiem i jest w tym naprawdę niezły. Zresztą zakładał instalacje także u Jacy (dawny forumowicz) i słyszałem że nie żałowali. Ja im trochę nawymyślałem - rzeczy typu wyprowadzenie kabli na zewnątrz domu, domofon, kamery, załączanie lamp o konkretnej godzinie. Wszystko do zrobienia, tylko kwestia pomysłów i cena na pewno mniejsza niż prostego systemu z centralną magistralą (oczywiście przy pełnym szacunku dla tego typu rozwiązań). PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.08.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Barti: co do tempa to u mnie w piątek wieczorem wpadli a w niedzielę w nocy zjeżdżali do domu. Moi teściowie dziwili się po co mi tyle tego kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.08.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 W sobotę rozpoczęłam wielkie równanie działki Teraz przynajmniej jest w miarę normalnie. Dzisiaj byłam w Kielnie niestety padający deszcz zepsuł moje poszukiwania Wakmena i Wlowików Przeżyłam również szok jak babcia z jednym ze sklepów odezwała się do mnie po kaszubsku...kompletnie nic nie zrozumiałam....śmiałąm się razem z nią...ale nie wiem o co jej chodziło Kaszebsci ludki La_mancha...czy to ty paliłeś takie wielkie ognicho w sobotę na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.08.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 BARTI - sprawdź na privie LAMANCHA - czy te zabudowania "gospodarcze" również należą do Twojej działki. Faktycznie masz co robić, żeby ją doprowadzić do ładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 29.08.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Barti: porozmawiaj z nim o alarmówce i rozprowadzeniu dźwięku i telewizji po domu. On z zawodu i z hobby jest elektronikiem i jest w tym naprawdę niezły. Zresztą zakładał instalacje także u Jacy (dawny forumowicz) i słyszałem że nie żałowali. Ja im trochę nawymyślałem - rzeczy typu wyprowadzenie kabli na zewnątrz domu, domofon, kamery, załączanie lamp o konkretnej godzinie. Wszystko do zrobienia, tylko kwestia pomysłów i cena na pewno mniejsza niż prostego systemu z centralną magistralą (oczywiście przy pełnym szacunku dla tego typu rozwiązań). Pozdrawiam Adamski U mnie też robili tv, alarm, domofon, oswietlenie zewnetrzne, komputery itd. o dźwięku zapomniałem (dzieki) jutro muszą zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 29.08.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Może ktoś ma jeszcze jakieś namiary na zagęszczarkę do gruntu. Czy nikt z Was nie zagęszczałgruntu mechanicznie? Jest firma wypożyczająca sprzęt budowlany m.in. zagęszczarki na Hutniczej w Gdyni. Między Makro a Radmorem. Nazywa się chyba Ramirent. Musisz się dać zweryfikować jako osoba fizyczna (np. rachunki za prąd, telefon). Trwa to 1 dzień. Potem możesz wypożyczać sprzęt. Zagęszczarki chyba sto kilkadziesiąt zł za dobę. Zależnie od wagi. Transport własny lub ich ale płatny dodatkowo. Ja jednak nie korzystałem z ich usług. Tak się złożyło że gość z koparki załatwił mi kumpla z zagęszczarką i przywiózł ją na łyżce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircha 30.08.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Jestem na etapie wstawiania okien, czy ktoś może mi powiedzieć coś o tych firmach: Bracia Bertrand, Windows, Pomorska Fabryka Okien, Gdańska Fabryka Okien lub jakiejs innej dobrej fimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.08.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Ja wstawiłem okna firmy Intur z Inowrocławia. Ceny znacznie niższe niż wspomnianych firm. Z jakości i wyglądu jestem bardzo zadowolony, a najbardziej z ceny (oczywiscie VAT 7%)http://www.inturkfs.com.pl/index1.htmJak będziesz chciał kontakt do ich dystrybutora to daj znać. Przy okazji, znacie kogoś kto robi posadzki typu lastrico? Chciałbym taką do garażu ale nie mam pojęcia chy ktoś jeszcze takie wykonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 30.08.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Mircha - Pomorska Fabryka okien - masz na myśli M&S? U nas właśnie parę dni temu wstawili ich okna drewniane. Jak na razie nie mam nic do zarzucenia - okna piękne, obsługa super, dostałam próbkę koloru, 2 tygodnie przed terminem z umowy zadzwonili, że okna są i czekają, montażyści też bez zarzutu Kupowałam w Gdańsku na Kartuskiej. U Braci Bertrand kupował mój kolega, generalnie był zadowolony, tylko miał jakiś problem z reklamacją, ale chodziło o jakiś duperel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 30.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Jestem na etapie wstawiania okien, czy ktoś może mi powiedzieć coś o tych firmach: Bracia Bertrand, Windows, Pomorska Fabryka Okien, Gdańska Fabryka Okien lub jakiejs innej dobrej fimie? Po moich do doświadczeniach z WINDOWS 2000 w Rumii sugeruje omijać ich szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 31.08.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Markus - jak długo trwał montaż twojej więźby dachowej? Mam podobną konstrukcję i jestem ciekawy. All - Czy możecie polecić w miarę tanich ludków od więźby. Niedlugo powinienem zalać wieniec potem kilka bloczków ściany kolankowej i więźba, a po drodze montaż drewnianych belek stropowych. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 31.08.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam !!! Dzisiaj zalałem strop . Przyjechały cztery gruchy betonu i pompa z wibratorem Razem 36,5 m3 betonu B-20. Teraz trzeba to solidnie polewać na budowie i w domu . Zaczynam nad tym pracować zwłaszcza w domu , będę polewał żeby się nie zarwało. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts