joola 28.09.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Barti, Benicio, Markus dzięki chłopaki Basia Z. witaj i za radą Pagina zostań z nami-naprawdę warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 28.09.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Witaj Gosiu Z. Jest nas coraz więcej. Ja wojuję z urzędasami i lada moment spodziewam się dzidziusia. Nerwowo odrobinkę ale... cudownie. Pozdrówka dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 29.09.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Hej hej Witam serdecznie nowych użytkowników Barti - drogo czy niedrogo - nerwy za mną. Podbitka to wg mnie jedna z ładniejszych punktów mojego domu i warta była tych pieniędzy. Malowana trzy razy drewnochronem - dwa razy na ziemii i raz po montażu. Najlepszy moment na montaz podbitki to w trakcie robienia elewacji - po zaciągnięciu siatki klejem, a przed położeniem tynku. Rispetto - dzięki za słowa uznania, choć z bliska trawnik mógłby wyglądać lepiej. Jeszcze pół roku temy był całkowicie zielony w temacie ogrodnictwa, więc swoje błędy popełniłem (padło mi np. ze 100 choinek z sadzonek). Jak w każdym temacie - trzeba słuchać mądrych ludzi, no i "siac, siac, siać ..." Ad. drewno - ja się z chęcią przyłącze. Zajedź może jak będziesz na budowie, to obgadamy sprawe, ok? Gabi - ja dziękuje uprzejmie, nie organizuje zwierzyńca . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 29.09.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Cześć WAM WSZYSTKIM, jestem pod wrażeniem WAS i całej grupy. Rzeczywiście prześledziłam wczoraj historię i jest to faktycznie skarbica informacji. Niesamowite. Jak czytam Waszą grupę, aż chce mi się budować, już, teraz Dziękuję za naprawdę życzliwe i gorące przyjęcie mnie do Waszego grona Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatki4 29.09.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam w grupie Basiu. Ja też wkrótce zaczynam budowę .Możesz się wiele dowiedzieć na forum zanim zaczniesz realizować swój projekt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.09.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam !!!! Więźba przyjechała , ładny kawałek drewna 14m3 , ale żeby nie było za pięknie to cieśla chwilowo jest nieosiągalny . Czyli jak by się nie kręcić d..a zawsze z tyłu. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.09.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 BARTI - jak juz skończą podbitkę u Ciebie to daj znać jak im wyszło. Czołem Markus - co u Ciebie słychać? Jak elewacja? Właśnie zaczeli u mnie tynkować dom. Codziennie rano nerwowo spoglądam w niebo modląc się aby nie padało. Czekam z niecierpliwością na przyjazd okrągłego okna, mam nadzieję że 4 miesiące wyczekiwania zakończą się pozytywnie. Poza tym kicha. Przez opóźnienie elewacji, kafelkarz nie może położyć kafli na schodach wejściowych i tarasie, a jest dyspozycyjny jedynie do końca października. Posadzek w środku też nie może robić bo ja z kolei nie mam forsy, a kolejną transzę kredytu będę mógł uruchomić dopiero po otynkowaniu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.09.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Oto historyczne wydarzenie - godzina 12.34 zamontowali mi brakujące okrągłe okno. Dobrze Wam radzę, unikajcie jak ognia okien które mają mieć profile łukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatki4 29.09.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Co aż tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.09.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Cześć WAM WSZYSTKIM, jestem pod wrażeniem WAS i całej grupy. Rzeczywiście prześledziłam wczoraj historię i jest to faktycznie skarbica informacji. Niesamowite. Jak czytam Waszą grupę, aż chce mi się budować, już, teraz Dziękuję za naprawdę życzliwe i gorące przyjęcie mnie do Waszego grona Gorąco pozdrawiam Po naszych dyskusjach chce ci się budować??? To chyba czytamy inne rzeczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.09.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam!!!!!!! Niech buduje , a co ma mieć lepiej niż my. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 29.09.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Ponawiam apel. Poszuję kantówek 10x10 w odcinkach co najmniej 370 cm. Macie coś takiego do odstąpienia/pożyczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.09.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Ponawiam apel. Poszuję kantówek 10x10 w odcinkach co najmniej 370 cm. Macie coś takiego do odstąpienia/pożyczenia? Obawiam się że do pożyczenia nie znajdziesz. Ja kupowałem w A&Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.09.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 JOOLA - z czystym sumieniem mogę polecić ekipę która u mnie robiła wylewki. Telefon do właściciela 605 103 371. Nazwiska nie pamietam. Facet ma jeden minus - strasznie ciężki w obyciu i rozmawia się z nim jak z bucem . Markus dzwoniłam dzisiaj pod podany przez Ciebie numer facet okazał się miłym gościem (no chyba, że tylko przez telefon), nazywa się Mirosław Toporek, czy to ten sam facet? Barti czy M.Serafin robił wylewki u Ciebie, czy widziałeś może u kogoś jego robotę? Jaka jest mniej więcej cena m2 wylewki gr.ok.6cm z materiałem i robocizną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 30.09.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 JOOLA - cieszę się że facet odpracował jak należy. Powtarzam jeszcze raz, że nie mam nic do jakości, organizacji pracy /rewelacyjna/ ani też ceny. Zwarliśmy się gdy poprosiłem go aby pojechał na moją budowę i skontaktował się z ekipą robiącą podłogówkę, gdyż mieli mu przekazać plastyfikator, zalecenia co do jego użycia i sposobu wykonania wylewek. Dodatkowo miał im podpisać papier, że zrobi wylewki zgodnie z ich zaleceniami, a ja dzieki temu otrzymywałem gwarancję na podłogówkę. Wtedy zaczął się wymądrzać że on to tysiące metrów wylewek juz robił, że podłogówka to podłogówka, itd, itp. Doszło do drobnej wymiany zdań, ale następnego dnia był na budowie i po rozmowie z ekipą rozmawiał już zupełnie inaczej, tym bardzie że okazało się że jednak wszystkiego w życiu to jeszcze nie widział . Ale szczerze go polecam. 155 m2 wylewki + 20 m2 posadzki żywiczno-cementowej w garażu zajęło im 8 godzin. Jego ceny też nie są wygórowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 30.09.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Benicio jaki zwierzyniec ! to dla towarzystwa żeby się Twój jedynak nie nudził. Kinga i rispetto jestem pod wrażeniem terminu i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 30.09.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Ponawiam apel. Poszuję kantówek 10x10 w odcinkach co najmniej 370 cm. Macie coś takiego do odstąpienia/pożyczenia? Obawiam się że do pożyczenia nie znajdziesz. Ja kupowałem w A&Z. A co zrobiłeś z tym obcenie? Poszło już na opał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.09.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Markus, no to super, w poniedziałek będę dogadywać szczegóły,jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 30.09.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Witam wszystkich , jestem nowy na tym forum i potrzebuję rady. A mianowicie : jak to w końcu jest z tymi oknami windows 2000 ( jestem w przededniu zamówienia ich okien, ale po waszych postach nie jestem pewien wyboru):Mam z tej samej firmy ofertę na hydraulikę, kanalizę, ogrzewanie (w tym 40m2 podłogówki), piec olejowy (wiesmana) ze zbiornikiem2000l (na olej)- jednym słowem wszystko potrzebne do uruchomienia ogrzewania i cwu za 28000 (szacunkowo). Dom ok.200m2. To dużo czy znośnie? Jestem wdzięczny za pomoc. A jeszcze jedno : jaka jest obecnie cena za tynki gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola ł 30.09.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 CześćOd wczoraj jestem nowa na forum. Mam nadzieję, że rozpocznę budowę na wiosnę w okolicach Kolbud. Jestem więc zupelnie na początku etapu wykonawczego. Na szczęście mam już za sobą etap projektowy, który był delikatnie mówiąc drogą przez mękę. Mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej. W związku z tym chciałam prosić o pomoc. Ponieważ nie miałam czasu przejrzeć dokładnie wszystkich wypowiedzi (płaczące bez przerwy dziecko za ścianą) powielam pytanie zadawane pewnie przez innych wiele razy:Poszukuję solidnych wykonawców, którzy pociągneliby budowę do stanu surowego otwartego (domek parterowy z użytkowym poddaszem, ściany trójwarstwowe z silikatów, strop teriva). Czy znacie kogoś takiego? Jak byście mogli polecić jakiegoś wykonawcę , z którego byliście zadowoleni to byłabym bardzo wdzięczna.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts