kodi_gdynia 20.10.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Gabi - brak motywacji do pisania co nie znaczy, że nic się nie dzieje. Spróbuję się skontaktować z Tomgorem. Zobaczymy. Co do myszy to coś ostatnio koty mi szaleją i coś mi się zdaje że chcą się zadomowić u nas. Już wyżarły jedną dziurę w styropianie i cus mi się zdaje że coś mam w domu w okolicach kominka - brak jednak potwierdzenia. No i jeszcze do tego gdzies się zadomowiły w budzie psa, bo też styropian fruwa. W zesżłym roku było spoko a w tym jakaś plaga. Skład osobowy bez zmian: rodzice + 2 dzieci + 2 koty + pies. Pozdrawiam w ich imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 20.10.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Na budowie wszystkie prace szly zgodnie z planem, juz myslami bylem przy spotkaniu forumowiczow, az tu wczoraj okazalo sie, ze zdezerterowala mi ekipa od ocielania domu. W sobote wzieli pieniadze za I etap - piwnice. W tym tygodniu okleili styropianem jedynie garaz i.... zostawili mnie na lodzie!!!! Potrzebuje w zwiazku z tym pilnie jakas nowa ekipe!!!!! Markus_gdynia - twoi ociepleniowcy chyba juz koncza u ciebie??? Moze przeslalbys mi namiary??? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.10.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Na budowie wszystkie prace szly zgodnie z planem, juz myslami bylem przy spotkaniu forumowiczow, az tu wczoraj okazalo sie, ze zdezerterowala mi ekipa od ocielania domu. W sobote wzieli pieniadze za I etap - piwnice. W tym tygodniu okleili styropianem jedynie garaz i.... zostawili mnie na lodzie!!!! Potrzebuje w zwiazku z tym pilnie jakas nowa ekipe!!!!! Markus_gdynia - twoi ociepleniowcy chyba juz koncza u ciebie??? Moze przeslalbys mi namiary??? Pozdrawiam, Sorry - ale u mnie jeszcze nie skończyli. Czekamy na dostawę tynku z Terranovy i normalną pogodę, bo drugi raz nikt z nas nie zaryzykuje. Po drugie oni mają jeszcze robić cokół i podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 20.10.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 czesc ludzie ! Tu ja z zaświatów Zapraszam na strone zaktualizowana wczoraj, tak wlasnie mieszkamy i zapraszamy do siebie na kawe czy cos, nie mamy dostepu do interntu, ja z kawiarenki pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.10.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witam, Kodi - duchem, Asia Wlowikowa - z zaswiatow. No tak, Halloween sie zbliza Uduchowione pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.10.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam! Wczorajszy dzień spędziłem upojnie na dostawie drzewa i postanowiłem coś na ten temat napisać. W konstrukcji mojego domu występuje strop drewniany oraz więźba i zamawiałem całość w tartaku, jednak drewno na więźbę miało byc impregnowane ciśnieniowo, natomiast na strop suszone komorowo. Pojechaliśmy wczoraj do tartaku aby to wszystko policzyć, odebrać i załadować i ... zdziwienie, bo całość drewna zaimpregnowana. Pytamy po co i jak im się udało suszone drewno zaimpregnować i tu kręcenie, że pomyłka i coś tam. Ale od słowa do słowa i okazało się że wogle nie było suszenia . No to dlaczego chcecie nas skasować 100 zł drożej za suszenie?!? No i pada odpowiedź: "Bo to drewno było suszone wcześniej 3 m-ce NA PLACU " W tak prymitywny sposób jak dotąd nikt nie chciał mnie jeszcze oszukać. Najgorsze, że właściciel firmy uważał, że nic się nie stało i nie powinniśmy marudzić tylko brać. Podłuższych dyskusjach zaproponował ostruganie belek na strop aby usunąć impregnację i rabat w wysokości ... tyle ile zestrugają drewna (wyszło 320 zł). No ale drewno napradę porządne, wycinane ze środka pnia, z niewielką ilością sęków. Cieśla zachwycony. Generalnie jakość materiału wysoka i godna polecenia - mam impregnowaną więźbę i strugany strop (lekko impregnowany - w końcu ciśnieniowo). Szkoda tylko, że takimi jakimis kombinacjami i próbą oszustwa marnują sobie opinię. Będę potrzebował jeszcze drewno na strop parteru i chyba od nich nie zamówię. A przynajmniej się zastanowię. Gdyby nie te kombinacje wziąłbym na pewno. Jakość godna polecenia, ale trzeba uważać na próby oszustwa. Namiary na tartak - Stara Kiszewa, właściciel p. Piekarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.10.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 MARCIN - widziałem wczoraj jak przyjechało Twoje drewno. Tego jest ogromna ilość, a Ty mówisz że jeszcze drewno na strop na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.10.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 MARCIN - widziałem wczoraj jak przyjechało Twoje drewno. Tego jest ogromna ilość, a Ty mówisz że jeszcze drewno na strop na parterze Strop na parterze będzie w przyszłym roku. Wiem, że tego jest mnóstwo, ale tak wychodzi z projektu. Są tam od razu łaty i kontrłaty. Ja mam dach 4-rospadowy, a to rzutuje na jego konstrukcję i ilość drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.10.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Boshe, jaki ja jestem szczęśliwy, że to już za mną Teraz użeram się "tylko" z podłączeniem pieca. Już trzeci dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.10.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam!!! Po paru dniach przerwy po zrobieniu więźby fachowcy kończą stawiać ścianki działowe na poddaszu . Teraz zostało deskowanie i papa. Marcin ile m3 tego drewna? Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.10.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Zapomniałem Wam pokazać moją WIECHĘ : http://www.album.com.pl/qusy_war2003/90455.jpg Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.10.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Mirosław moje gratulacje...a wiecha z prawdziwego zdarzenia Ostatnio nawet przejeżdżałam koło Twojej działki, ale że siąpało z nieba to zobaczyłam tylko przejazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 21.10.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Zapomniałem Wam pokazać moją WIECHĘ : Pozdrówka Przyjmij gratulacje. No to zaraz koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 21.10.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam wszystkich Budujący i mieszkańcy okolic lotniska: Boeing 767, który od tygodnia po naszym niebie lata, szkoląc japońskich pilotów (mam nadzieję, ze nie kamikadze ) oraz mój domek coraz bliższy wiechy . http://foto.onet.pl/upload/3/30/_353190_n.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 22.10.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam wszystkich Budujący i mieszkańcy okolic lotniska: Boeing 767, który od tygodnia po naszym niebie lata, szkoląc japońskich pilotów (mam nadzieję, ze nie kamikadze ) To już wiem dlaczego kury przestały się nieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 22.10.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam!!! Po paru dniach przerwy po zrobieniu więźby fachowcy kończą stawiać ścianki działowe na poddaszu . Teraz zostało deskowanie i papa. Marcin ile m3 tego drewna? Pozdrówka. Od cholery! Ponad 20 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.10.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam!!! Po paru dniach przerwy po zrobieniu więźby fachowcy kończą stawiać ścianki działowe na poddaszu . Teraz zostało deskowanie i papa. Marcin ile m3 tego drewna? Pozdrówka. Od cholery! Ponad 20 m3. To jest faktycznie od cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 22.10.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam!!!! 20m3 - trochę to pociągneło po kieszeni . Ja miałem tylko 14m3 konstrukcyjnego i kieszeń odczuła to bardzo boleśnie. Teraz muszę dokupić deski na dach . Ciekawostka- kupiłem 11m3 desek 2,5 cm to jest 440 m2, dach ma 340m2 a desek zabrakło . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 22.10.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Od cholery! Ponad 20 m3. Ło matko Jak ja lubię mój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 22.10.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Dzis zakopalem kabel ze skrzynki do domu. Jutro dalej jedziemy z dachem. Trzeba jeszcze zalozyc pas nadrynnowy, rynny i wreszcie polozymy reszte dachowek. Zamawiam pogode!!![ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts