Zachar 26.11.2002 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Ta dam! Mam skończony (oczywiście na razie-bo jeszcze płytki) taras oraz ścianki działowe na parterze. Jeżeli pogoda dopisze jeszcze w tym roku skończę posadzkę garażu oraz ponadplanowo ściany działowe na poddaszu. Zapraszam, jeżeli ktoś chce obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 26.11.2002 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Czesc Zachar - chyba znowu przyjade, ale jak bedzie jasno Zabiles mi klina tym Termatem. Jestem wlasnie na szkoleniu w Warszawie, za chwile wpadne do salonu Muratora pomeczyc pytaniami o keramzyt. Trafilem takze przez przypadek na strone Praefy - skladaja domki z gotowych zrobionych scian z keramzytu. Na razie przebijam sie przez porownania materialow i jestem coraz bardziej za zrobieniem scian z kermazytu. Zastanawiam sie tylko czy znajde ekipe ktora postawi porzadnie sciane jednowarstwowa. Jaca-zgadzam sie z Toba, tez wolalbym wziac troche wiekszy kredyt i wracac z zadowoleniem do domu po pracy Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 27.11.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 A u nas prace trwają i pewnie trwać będą jeszcze trochę. Jeszcze tyle przed nami i końca nie widać. A poza tym będziemy mieć gaz od wiosny zaczną kopać -znowu blocko ale co tam. Póki co biorę sie dziś za reanimację akwarium, moze trafi mi się złota rybka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 27.11.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 Gabi - jeśli jej nie masz w akwarium, to napewno jej nie znajdziesz. Może zagrasz w totka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 28.11.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Będę szukać również w innych akwenach, rybka to rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 02.12.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 No to nadeszła zima!! Co prawda chyba na krótko bo rano było +2 więc wszystko się topi. Na budowie w sobotę przy padającym śniegu została wylana posadzka. Na szczęście nie było dużego mrozu w nocy bo inaczej cała robota psu na budę by się zdała. Plan na ten rok wykonany. Jak dalej będzie plusowa temp. to jeszczę pociągnę ścianki działowe na poddaszu i ocieplenie piwnicy styropianem.Jak u Was? Przerwa? Napiszcie jaki stan macie i jaki chcecie mieć na Gwiazdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 02.12.2002 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Hej, ja do gwiazdki to chce w końcu pozwolenie na budowę. Ładnie zapakuję i dam mężowi pod choinkę.Snieg u nas jest chyba tymczasowy, chociaz w sobote to pieknie było... A dzisiaj - same korki, do Gdańska jechałam jakby co najmniej zima stulecia była - nic nie odśnieżone i wszyscy znowu zaskoczeni.Pozdrawiam ze starówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 03.12.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Witam lola! To siedzimy 10min drogi od siebie! Pozdrawiam z Wałowej. A co u innych? Może łącza zamarzły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.12.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Nie zamarzły, tylko maksymalne rozleniwienie nastąpiło. U siebie w domku zwaliłem wszystkie stemple i deskowania, zamiotłem, okna zabiłem folią i drzwi wejściowe deskami i zaczynam zimowanie, choć ciągnie mnie powoli, aby coś tam robić. Muszę jednak poczekać na lepsze temperatury, no i kasę. Pozdrowienia z centrum Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 04.12.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Zachar - a co ty tam na tej Wałowej robisz? 10 min. to na piechotkę. Chyba jesteś najbliżej mnie. Bardzo mi miło. Kodi -zawsze mozesz wziąć szuflę i troszkę sniegu uprzatnąć. No i pilnować, by zabezpieczenia w czasie mrozu nie pusciły No a kase to teraz chyba wszyscy beda zbierać - ale przed świetami to trudna sprawa. Ja chyba zaczne po. Gorące pozdrowienia w ten zimny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.12.2002 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 No wiesz lola - z tym odśnieżaniem to na razie się nie palę, ale myślę o grilu w środku domku. Co prawda okna zabite, ale dym i tak póki co ucieknie. Stół już mam jakieś taborety i jazda. Jeśli wam narobiłem smaku to zapraszamPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 04.12.2002 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Nie zamarzły ale przyziemne sprawy trzeba nadganiać. Zachar może masz fotki to wrzuć na priva bo na spotkanko póki co się nie zanosi, na odwiedziny też niestety - uf terminy ciągle gonią. Ja mam fotki z lata więc możemy się wymieniaćpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 04.12.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 no to sie rozmarzyłam - taka ciepła kiełbaska z musztarda z grila w środku zimy jest raczej nierealna. Ale jakby było wiecej sniegu to zawsze mozna jakis kulig z ogniskiem i baraninką urzadzić. Kurcze, az sie głodna zrobiłam i zamiast myslec o pracy to mi teraz jakies przyjemnosci w głowie. :smile: a tak swoja droga to radziłabym nastawic sie psychicznie na dojazdy do pracy z nowego domu - zimowa porą. Ja mam przyjemnosc jeżdżenia autobusem no i dzisiaj byłby klops, gdyby nie pomoc sąsiada. Jeżdżę pks starogard - no i dzisiaj w związku ze slizgawicą żaden autobus nie przyjechał. Bardzo mnie to wkurzyło, bo zwykłe auta jechały. Takze zimą trzeba czesciej sie tłumaczyć ze spóznień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.12.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Ponawiam prośbę. Kto ma fotki niech śle do mnie na e-mail. Moje fotki chyba znacie są na www. Gabi prześlij i do mnie. Jak się Zachar nie odezwie to prześlę Ci dwie jego fotki. Lola - co do dojazdów to jestem spokojny. Do centrum Gdyni mam jakieś 17km czyli ok. 35min autobusem miejskim - pośpiesznym. Póki co to dysponuję jeszcze samochodem. Spokojna głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.12.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Witam po długiej przerwie - ale tylko przelotem. U nas po przeprowadzce rodziców. Jeszcze się rozpakowują. Ale poddasze w miarę wykończone. A w naszej części w końcu pomalowane sypialnie - w tym również ta najważniejsza Ponieważ nie mamy TPSy ja znikam z forum na dłuższy czas ale zostawiam Wam swoje okno na świat w postaci Sebastiana. A więc życzę Wam Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocnych, Szczęśliwego Nowego Roku, romantycznych Walentynek i niech się mury pną do góry a problemy omijają Was szerokim łukiem. Oczywiście mam nadzieję, że uda nam się jakoś spotkać w międzyczasie a więc do zobaczenia. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.12.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Dziękujemy Ewo i trzymamy kciuki za Twojego dzieciaczka, który niebawem się pojawi. Sebastianie - gratuluję jeszcze nie narodzonego, ale syna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 06.12.2002 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Wybaczcie brak odzewu ale rozumiecie ... Barbórka była. Bo na Wałowej to ja za górnika robię (chociaż bardziej gazownika). Tak przy okazji to mam kilkoro znajomych w Starogardzie.Co do fotek Kodi wysyłaj Gabi przysyłaj. Zresztą mam już nowe uaktualnione tylko, że nocne więc słabo widać. Mam nadzieję, że w ciągu 1-2 tygodni zrobię stronę www. Posadzka w garażu niestety na mrozie zaczęła się kruszyć buuuuu mam nadzieję żę to tylko 1-2 cm od góry ...Pozdrawiam i zapraszam do oglądania na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manifest 08.12.2002 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2002 Witam wszystkich (szczególnie EWĘ i SEBĘ).Dzisiaj przeczytalem całe forum trójmiejskie ufff....i troche poznałem wszystkich.Były trudne momenty ale pomoc innych forumowiczów ocaliła kilka istnień i dobrze, bo w sumie wszyscy sobie świetnie dają radę.Teraz o sobie. Mam rozpoczętą budowę pod Słupskiem. Na razie tylko stan "0".W przyszłym roku planuję stan surowy otwarty. A później jak Bozia da (i kredyty bedą ludzkie = 1%).Domek Maciejka 2 (MTM Styl) z użytkowym poddaszem (pow. użytk. domu 119,60 m2) i dobudowanym garażem powiekszonym o pomieszczenia gospodarcze (w samym domu ich nie ma)+ 70 m2. Ogółem 189,60 m2 pow. użytk.Ściany : tani termos (suporeks 24 na klej + styropian od 15 do 18 cm zależy od kasy). Dach : dachowka cementowa Brass lub Euronit.Ponieważ jestem zdecydowany na ogrzewanie powietrzne i czekaja mnie samodzielnie wykonane kanały powietrzne, chciałbym sie uśmiechnąć do EWY i SEBY. Wiem , że teraz sie przeprowadzacie ale mam nadzieje, że do wiosny otrzymam od Was wiadomość jak sprawuje sie Wasze ogrzewanie.(mozna na e-mail [email protected])Na razie gratuluję spełnienia marzeń wybudowania domu i życzę miłego zagospodarowywania nowych przestrzeni.Pozostałym forumowiczom życze gotówki, cierpliwości i nadziei. [ Ta wiadomość była edytowana przez: manifest dnia 2002-12-09 01:16 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 09.12.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Hej W sobotę o 20.55 urodził się nam synek. Waży 2,75 kg i jest długi 49 cm. ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 09.12.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 powiem to jeszcze raz. WIELKIE GRATULACJE dla Ciebie no i oczywiście Ewy. Była dzielna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts