mrek 03.12.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 ANIA i PIOTR - z ekipy Jankowskiego byłem zadowolony. Czy przystępna cenowo - to już rzecz względna. Myślę że mieszczą się w średnim przedziale. A co to znaczy w srednim przedziale? Mi ekipa za 350m2 stanu surowego otwartego zawolala 60kpln. Inna chciala by 38kpln + 5kpln za krycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.12.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 RAFALG - staram się, ale nigdzie nie mogę znaleźć namiarów na nich. W nazwie mieli chyba coś z "xxx - ŻURAW" MAREK - budowa (159 m2 użytkowej / 180 po podłogach) do stanu surowego otwartego (od ławy fundamentowej po dach i orynnowanie) kosztowała mnie 25 tys. Po czasie wiem, że można znaleźć godne ekipy jeszcze o jakieś 2-3 tys taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 03.12.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 RAFALG - staram się, ale nigdzie nie mogę znaleźć namiarów na nich. W nazwie mieli chyba coś z "xxx - ŻURAW" MAREK - budowa (159 m2 użytkowej / 180 po podłogach) do stanu surowego otwartego (od ławy fundamentowej po dach i orynnowanie) kosztowała mnie 25 tys. Po czasie wiem, że można znaleźć godne ekipy jeszcze o jakieś 2-3 tys taniej. Czyli 60kpln za moja powierzchnie (dodam, ze ekipa super godna zaufania i super solidna) to nie jest cena za wielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.12.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Chyba mam. MG-ŻURAW, Hutnicza 10, tel: 623 3542. Trochę mi ten proces myslowy zajął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.12.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 MAREK - zaczynając budowę przyjmij zasadę, że każda cena jest za duża. Ja bym dążył w kierunku 50 tys, a realnym jest osiągnięcie 55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 03.12.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 MAREK - zaczynając budowę przyjmij zasadę, że każda cena jest za duża. Ja bym dążył w kierunku 50 tys, a realnym jest osiągnięcie 55. No takiej odpowiedzi bylo mi trzeba. Masz u mnie duza C2H5OH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.12.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Zdecydowanie godna polecenia jest moja ekipa: do murarki Jan Sikora - 603 363 699, więźba dachowa - Andrzej Kobiela 607 712 935. Dekarz na razie nie skończył, więc jeszcze nie podam. efekty pracy można obejrzeć w Bojanie na Ziołowej. dzieki Dobry Człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.12.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 POTWIERDZAM. AŻ MU ZAZDROSZCZĘ ŻE MA TAK NA ŻYLETĘ DOM ZBUDOWANY. Nie ryczcie ze śmiechu, ale ja mam pare laickich pytań 1) czy murarka, to sciany postawione??? 2) czy roboty ziemne i wodne robi ta sama firma co buduje dom??? 3) ile płaciliscie za mape do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.12.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Markus czy moglbys podac namiary na czlowieka od alarmow? Pozdrowiernia Poszło na priva. Markus - też poprosze o namiary na alarmiarza A nie moizna tu?Bo ja jestem na etapie spisywania wszystkich namiarów,a za chwile zadam takie samo pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.12.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Cześć, Schody wejściowe - zrobione Chodniki i podjazdy - zrobione Instalacje wewnętrzne - zrobione Wylewki wewnętrzne - zrobione Tak wygląda WEJŚCIE do naszego pałacu. Proszę o recenzje. No piknie panoczku, piknie Ja chyba muszę zrobić rundkę po Baninie, bo cosik ten domeczek mi się znajomy wydaje(Barti, jeśli tynki robił Ci Lademan, to chyba byłam w Twoim domku w środku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 03.12.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Zdecydowanie godna polecenia jest moja ekipa: do murarki Jan Sikora - 603 363 699, więźba dachowa - Andrzej Kobiela 607 712 935. Dekarz na razie nie skończył, więc jeszcze nie podam. efekty pracy można obejrzeć w Bojanie na Ziołowej. W Bojanie na ul. Ziolowej to tylko wiezba? Daj namiary gdzie mozna zobaczyc dzielo Jana Sikory. A moze jeszcze gdzies buduje to bym tez zobaczyl plac budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 03.12.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Cześć, Schody wejściowe - zrobione Chodniki i podjazdy - zrobione Instalacje wewnętrzne - zrobione Wylewki wewnętrzne - zrobione Tak wygląda WEJŚCIE do naszego pałacu. Proszę o recenzje. BARTI - no co Ty? Jaja sobie robisz, chcesz się wprowadzić przede mną A tak na poważnie - wygląda miodzio. ALL - dziękuję za miłe słowa, kształt schodów wymyśliliśmy sami z żonka więc tym bardziej nas to cieszy. MARKUS - kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 03.12.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Barti super !!! Zdradź mi jeszcze tajemnice gdzie kupowałeś drzwi ? Drzwi to DZIADEK model chyba 003. Zamówiłem w firmie Koszałka w Kartuzach u pana Mirka Kostucha. Cena była dobra, montaż tani i vat niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 03.12.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 No piknie panoczku, piknie Ja chyba muszę zrobić rundkę po Baninie, bo cosik ten domeczek mi się znajomy wydaje(Barti, jeśli tynki robił Ci Lademan, to chyba byłam w Twoim domku w środku ) JOOLA - Tynki robił Lademan. (tu muszę pochwalić się że namiar był od Markusa a wykonanie było "na medal".) Dlaczego wykonanie było "na medal" zrozumiecie czytając od tyłu nazwisko LADEM AN. Jak szczekały psy to był mój domek. Jak Ci się podobało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.12.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Barti psy nie szczekały (nie było żadnego psiaka) Tak" Na medal "spisał się OK i u Ciebie i u mnie Tak dla pewności, to spytam jeszcze czy tynki robiłeś przed oknami?, bo jeśli tak to na pewno Twój domek zwiedzałam (swoją droga, bardzo fajny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 03.12.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Markus, MarcinU dzieki za namiary MarcinU - czy mogbys mi zdradzic jak cenowo wypadla Twoja firma, bo ze byli dobrzy to nawet Markus otwierdzil Gasi@ - kiedy zamirzasz ruszyc z budowa, bo wyglada na to ze jestesmy na tym samym etapie i pytamy o podobne namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 03.12.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 MarcinU - dekarza i tak Ci nie "podprowadze", bo jeszcze nie mam pozwolenia na budowe, powiem wiecej jeszcze projekt jest w "praniu". Ale jezeli sie obawasz o ukrytego czytelnika to prosze podeslij mi ten namiar na priva Jak tylko bed mial juz zadowalajaca mnie wersje projektu to nie omieszkam umiescic jej tutaj i zapytac o wasza opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.12.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Gasi@[/b] - kiedy zamirzasz ruszyc z budowa, bo wyglada na to ze jestesmy na tym samym etapie i pytamy o podobne namiary Na wiosne:-)ale ja w pooolu jeszcze.Dzisiaj byłam po mape do celów projektowych u geodety, z architektem jestem dopiero na poniedziałek umówiona i zabieramy sie za tworzenie wspolnego dzieła.Niestety żaden gotowy mi nie pasował, a na kompromisy juz na tym etapie nie chce isc.Na razie mam chaos w gowie i galopujące mysli, a i snia mi sie budowy , czy to juz choroba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 03.12.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Barti psy nie szczekały (nie było żadnego psiaka) Tak" Na medal "spisał się OK i u Ciebie i u mnie Tak dla pewności, to spytam jeszcze czy tynki robiłeś przed oknami?, bo jeśli tak to na pewno Twój domek zwiedzałam (swoją droga, bardzo fajny ) Tak, nie było okien. Okna wstawilismy 3 tygodnie po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.12.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 POTWIERDZAM. AŻ MU ZAZDROSZCZĘ ŻE MA TAK NA ŻYLETĘ DOM ZBUDOWANY. Nie ryczcie ze śmiechu, ale ja mam pare laickich pytań 1) czy murarka, to sciany postawione??? 2) czy roboty ziemne i wodne robi ta sama firma co buduje dom??? 3) ile płaciliscie za mape do celów projektowych? GOSI@ - jak przyjdzie czas to podam Ci i alarmiarza. Z forum tak szybko nie zniknę bo juz w nałóg wpadłem. Nie wiem jeszcze jak będzie z dostepem do Internetu w Bojanie, ale zawsze pozostaje praca. Odpowiadając ba Twoje pytania: 1) troche dziwnie zadane, ale generalnie murarka to to wszystko co jest związane ze stanem surowym otwartym (bo wstawianie okien to juz stolarka okienna mimo że okna z PCV), pomijając więźbę i dach. Czyli "niech się mury pną do góry" 2) na moim przykładzie - koparka wykonała wykop na całej powierzchni zabudowy do górnego poziomu ław fundamentowych, natomiast wykop pod same ławy szuflowała już ekipa budowlana. 3) średnia wynosi 500 zł +/- 100 w zależności od humoru geodety i szczęścia. Ja płaciłem 500. BARTI - zabukowałem juz sobie urlop na Wielkanoc 2005 i to jest mój (na 99,9%) termin przeprowadzki. W tej chwili dużo rzeczy dłubię sam. Od oczywistych jak szpachlowanie i malowanie, po kafelkowanie łazienki na poddaszu (niestety w swoim życiu trafiłem tylko na jednego artystę glazury i terakoty, a reszta to sami rzemieślnicy) kończąc na opasce oraz chodniku i podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts