pianiwo 07.01.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 To jest Tomi fakt, ale czasami można zakupić okna po znajomości i wtedy płaci się jeszcze mniej. Tylko nie każdy ma takie kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Mam pytanie: czy ktoś z Was zna/współpracował z firmą Fasada ze Słupska lub Bracia Bertrand z Wejherowa? Mam wycenę okien z tych 2 firm (różnica 1000 zł) i nie wiem na którą się zdecydować: którzy "lepiej robią" i montują okna? Pomóżcie! Gwizdki jeśli chodzi o Braci Bertrand, to bierz śmiało, wielu moich znajomych ma od nich okna i są zadowoleni, okna faktycznie bardzo ładne. Sama wybierałam między nimi a Urzędowskim-przegrali tylko dlatego, że zaproponowali mi zbyt długi termin realizacji(ok.12 tygodni), firmy ze Słupska nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.01.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Witam wszystkich forumowiczów w nowym roku - jak piszą w gazetach - przełomowym dla budownictwa. Mam nadzieję, że przełomowym również dla mnie i wreszcie uda mi się rozpocząć budowę. Mam pytanie. Czy możecie polecić mi dobrego i sprawdzonego architekta, który wykona adaptację gotowego projektu lub projekt indywidualny ? Działkę mam w Gdyni-Dąbrowie i już blisko rok czekam na warunki zabudowy Za miesiąc sprawa się rozstrzygnie (mija ustawowy termin zawieszenia postępowania) i albo ruszam, albo ... czekam dalej. mawo, no... mojej pani architekt, to Ci nie polecę (ani największemu wrogowi )ale markus_gdynia poleca swoją i nawet dawał na nią namiary na forum Życzę Ci zdobycia tych upragnionych warunków zabudowy i ...wypluj słowa: "czekam dalej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 08.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Dzięki za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 08.01.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Poszukuje namiarów na stolarza, który wykona na zamówienie drzwi zewnętrzne. Jak kształtują się ceny takich drzwi w stosunku do gotowych? Wymodziłem nieco większy otwór drzwiowy niż sztuka budowlana nakazuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 09.01.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Przykro mi stolarza nie znam Zatem w tej kwestii nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.01.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Witam wszystkich forumowiczów w nowym roku - jak piszą w gazetach - przełomowym dla budownictwa. Mam nadzieję, że przełomowym również dla mnie i wreszcie uda mi się rozpocząć budowę. Mam pytanie. Czy możecie polecić mi dobrego i sprawdzonego architekta, który wykona adaptację gotowego projektu lub projekt indywidualny ? Architektem polecanym przeze mnie jest Pani Ania FIAŁEK, tel: 601 786 613. Zresztą mieszka niedaleko Ciebie bo na osiedlu Parkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.01.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Poszukuje namiarów na stolarza, który wykona na zamówienie drzwi zewnętrzne. Jak kształtują się ceny takich drzwi w stosunku do gotowych? Wymodziłem nieco większy otwór drzwiowy niż sztuka budowlana nakazuje . Pozdrawiam Polecam stolarza który robił drzwi u mnie: Marek LEJK, tel: 693 477 315. Zdjęcie drzwi zewnętrznych do wglądu na moim albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.01.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Poszukuje namiarów na stolarza, który wykona na zamówienie drzwi zewnętrzne. Jak kształtują się ceny takich drzwi w stosunku do gotowych? Wymodziłem nieco większy otwór drzwiowy niż sztuka budowlana nakazuje . Pozdrawiam Polecam stolarza który robił drzwi u mnie: Marek LEJK, tel: 693 477 315. Zdjęcie drzwi zewnętrznych do wglądu na moim albumie. Markus - drzwi bardzo ładne. A jak cenowo wyszło w porównaniu do gotowych. I jak z ich bezpieczeństwiem: atesty i inne takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.01.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 All - Jestem na etapie szukania okienek. Wybieram pomiędzy drewnem a PCV, choć cenowo wybór prawdopodbie przemówi na rzecz PCV. Którzy z producentów okien PCV mają najlepsza imitację drewna w ramach okiennych PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.01.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 RAFALG - przecież stolarz nie da Ci atestów. Z jednymi drzwiami ma jechać do Instytutu Mechaniki Precyzyjnej ? Jak chcesz atesty to idziesz i kupujesz drzwi za 5-6 tys, a nie za połowę tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 All Którzy z producentów okien PCV mają najlepsza imitację drewna w ramach okiennych PCV? Ja mam okna firmy Intur z Inowrocławia http://www.inturkfs.com.pl. Okleina złoty dąb. Okna wyglądaja naprawdę bardzo ładnie, z zewnątrz do złudzienie przypominają drewno (widać słoje, sęki). Wiadomo każdy swoje chwali ale wielu mim znajomym okna się bardzo podobają. A ja wybrałem tą firmę ze względu na tą właśnie okleinę i cenę (około 15% tańsza od najtańszych ofert w 3mieście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 10.01.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 To jest Tomi fakt, ale czasami można zakupić okna po znajomości i wtedy płaci się jeszcze mniej. Tylko nie każdy ma takie kontakty A to nie sa takie okna z resztkami pianki montazowej na krawedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 10.01.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hurrraa!Mam pozwolenie na budowe! Wlasnie zona odebrala z urzedu i dokupila od razu dzienniki budowy!To jak, jest okazja do oblania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hurrraa! Mam pozwolenie na budowe! Wlasnie zona odebrala z urzedu i dokupila od razu dzienniki budowy! To jak, jest okazja do oblania No to powodzenia. Ale jeden dziennik budowy w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 10.01.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 No wystarczy. Drugi kupila dla swojej siostrzyczki, ktora bedzie sie budowala obok nas. Teraz tylko dobrze rozplanowac roboty i ......jaaazdaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.01.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Nawał roboty powoduje, że nie mam czasu zajrzeć na foruma. Gratuluje postępów wszystkim, zwłaszcza tym, co kończą. Ja po zakończeniu dachu i drobnych poprawkach (dzisiaj) zaczynam walkę o dalsze fundusze. I tu poszukuję informacji i mam nadzieję na pomoc Markusa. Chwaliłeś się realistycznym kosztorysem (nawet w Muratorze Cie opublikowali ) - możesz się podzielić? Szalenie istotne dla mnie jest aby nie byc za duzym optymistą i zostać bez kasy na dokończenie domu. Swoją drogą zaczynają bawić mnie mity o domu za 150 kzł. Od kilku lat taka teoria istnieje i pomimo wzrostu cen, VATu itp dalej się ją krzewi. Obserwując forum widzę iż wszyscy staramy się budować rozsądnie z materiałów niekoniecznie najtańszych wkładając sporo pracy własnej. Czy ktoś z Was w okolicach takiej kwoty wylądował / wyląduje? Ja niestety nie. Do obecnego stanu juz wydałem ponad 100 kzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 10.01.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hurrraa! Mam pozwolenie na budowe! Wlasnie zona odebrala z urzedu i dokupila od razu dzienniki budowy! To jak, jest okazja do oblania Gratulacje i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 10.01.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hurrraa! Mam pozwolenie na budowe! Wlasnie zona odebrala z urzedu i dokupila od razu dzienniki budowy! To jak, jest okazja do oblania M@rek, to super, gratulacje!!! Jakim cudem Ci się udało tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 10.01.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Sam nie wiem Spodziewalem sie, ze bedzie to trwalo ze dwa trzy miesiace. Architekt mowil jednak, ze moze to trwac okolo miesiaca i tak tez sie stalo. Az dziwne, zadnych "dowodow wdziecznosci" a tak szybko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts