Pagin 08.03.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Pagin - skorzystałam z Twoich namiarów na dekarzy. Przez telefon wydają się OK Czy można obejrzeć ich robotę na Twoim dachu? Nie bardzo wiem gdzie? Witam, No jasne ze tak. Zapraszam do siebie czyli Polchowo kolo Redy na wizyte plenerowa. Proponuje kontakt przez maila z profilu lub poczta forumowa. W albumie na czesci fotografii widac gotowy dach. Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 09.03.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Jaaaaa...... Cały dzień i nikt nie napisał posta! Co to? Zima za oknem czy co? A może wręcz przeciwnie, śnieg u Was stopniał i wszyscy działacie na budowach? Pagin - jak nam zdrowie pozwoli to może w najbliższy weekend? Dzięki za zaproszenie Mirosław - znalazłam w innym temacie, że też wybierasz ekipę do dachu. Możesz zdradzić kogo wybrałeś i nad kim się zastanawiałeś? ponawiam też pytanie o karton-gipsiarzy-ocieplaczy poddaszowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.03.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Mirosław - znalazłam w innym temacie, że też wybierasz ekipę do dachu. Możesz zdradzić kogo wybrałeś i nad kim się zastanawiałeś? Witam Wycenę robią trzy firmy , najbardziej zależy mi na całościowym 7% podatku VAT ( faktury dla banku) no i oczywiście jak największe upusty jakie mogą uzyskać na materiały. Narazie dostałem jedną wycenę , robocizna za 350 m2 dachu kopertowego + 11 okien +rynny= 11 000zł. Jest to jeszcze cena do negocjacji. Upusty na dachówkach 22% , oknach 23%,drewno impregnowane na łaty 650 zł za m3. Po skończonych rozmowach podam szczegóły. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 09.03.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 wody wody mnie też potrzeba wody bo nie mamy na działce u sąsiadów jest studnia ale za mała by się podłączyć i ma ze 100 lat toteż przyłączamy się do poszukiwań ostatnie informacje to 100 do 250 zł za 1mb a my potrzebujemy ok 38 m to będzie horror urzędowy może ktoś wie jak to pominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 09.03.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dokładam namiary na studniarzy/geologów: Janusz Pankau 601 683 427, drugiego nie znam nazwiska ale tel: 601 447 221 cena za 1m studni "rurowej" to ok. 100zł pierwszy robił u mnie badania geologiczne +próbny odwiert na wodę, od razu sie polecił jako studniarz, drugiego polecali znajomi, też chciałbym kopać studnię, zachęciły mnie pozytywne wyniki badań - woda "stabilizuje się" na ok. 4-5m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.03.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Jaaaaa...... Cały dzień i nikt nie napisał posta! Co to? Zima za oknem czy co? A może wręcz przeciwnie, śnieg u Was stopniał i wszyscy działacie na budowach? Dokładnie tak - od rana do nocy spędziłem dzisiaj na pracach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.03.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dokładam namiary na studniarzy/geologów: Janusz Pankau 601 683 427, drugiego nie znam nazwiska ale tel: 601 447 221 cena za 1m studni "rurowej" to ok. 100zł pierwszy robił u mnie badania geologiczne +próbny odwiert na wodę, od razu sie polecił jako studniarz, drugiego polecali znajomi, też chciałbym kopać studnię, zachęciły mnie pozytywne wyniki badań - woda "stabilizuje się" na ok. 4-5m pozdrawiam amys - dziękuję za informacje o studni. A czy mozesz zdradzić ile kosztowały Cię badania geologiczne z próbnym odwiertem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.03.2005 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Jaaaaa...... Cały dzień i nikt nie napisał posta! Co to? Zima za oknem czy co? A może wręcz przeciwnie, śnieg u Was stopniał i wszyscy działacie na budowach? Dokładnie tak - od rana do nocy spędziłem dzisiaj na pracach budowlanych. Ha! To ja dzisiaj pierwsza Was przywitam I znowu mam pytanie: Kiedy będzie ta odwilszszszszsz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 10.03.2005 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 [quote name="joola Ha! To ja dzisiaj pierwsza Was przywitam I znowu mam pytanie: Kiedy będzie ta odwilszszszszsz... [/quote] Ojejku, pora cośkolwiek nieprzytomna A ja myślałam, że wcześnie zaczynam Trzymajcie kciuki, bo to, co wczoraj było na drogach było przerażające, a teraz myśle, że jest gorzej... Obym dojechała do pracy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 10.03.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 amys - dziękuję za informacje o studni. A czy mozesz zdradzić ile kosztowały Cię badania geologiczne z próbnym odwiertem wody? na badania geologiczne namówił mnie znajomy architekt twierdząc że w moich okolicach (pruszcz gd.) bywają różne niespodzianki w ziemi oraz pod wpływem wizji lokalnej na działce (szczególnie nie podobały mu się dwie wierzby płaczące pochylone nad działką ) panowie w liczbie umysłowy + dwóch fizycznych wykonali trzy odwierty po trójkącie, w który wpisany był zarys budynku i... po minie speca oraz maziowatym urobku widziałem, że nie jest dobrze wyrok: namuły organiczne w jednym z rogów, trzeba przesuwać posadowienie budynku ze środka na skraj działki. dodatkowe dwa odwierty potwierdziły taką możliwość i tu przy okazji z inicjatywy geologa jeden z odwiertów wykonano znacznie głębszy (ok. 6m) pod sprawdzenie wody gość powiedział że zwykle za trzy dziurki + ekspertyza (książeczka A4 z rysunkami (kororowymi!) opisem sytuacji geologicznej i pieczątkami) bierze 600zł za dwa dodatkowe odwierty wytargowałem 100 zł + zapewniłem że go wezmę do wiercenia studni pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 10.03.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Pagin - jak nam zdrowie pozwoli to może w najbliższy weekend? Dzięki za zaproszenie Witam, Moze byc, kontakt mailem, szybkiego wyzdrowienia Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 10.03.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 dzięki serdeczne za namiary na studniarzy na peno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.03.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Pobuuuuuuuuuuuuuudka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 11.03.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Chyba zaspaleś markus, niektórzy już prawie z pracy wrócili... No, chyba, że Ty tak do Wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 KamaD - daj znać, jak idą negocjacje ze studniarzami. Udało Ci się zejść poniżej 1800 za papierkologię? Trzymam kciuki, bo z Twoich doświadczeń w nieco późniejszym terminie pewnie i ja skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.03.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Chyba zaspaleś markus, niektórzy już prawie z pracy wrócili... No, chyba, że Ty tak do Wiosny To tak dla rozruchu. bo minąłby cały dzień i ani jednego postu w naszej grupie. Absurdalna sytuacja - zasuwam codziennie przy wykończeniu domu i brak tematów bądź pytań do napisania na forum. Też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Czy ktoś z Was wie, w jaki sposób przyspieszyć wpis do Ksiegi wieczystej, coby uratowac kilka dziesiątek złotych ze zwiekszonego do czasu ustanowienia hipoteki kredytu hipotecznego? W sądzie gdańskim poinformowano mnie, iż okres oczekiwania wynosi 8 miesięcy (!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 11.03.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Czy ktoś z Was wie, w jaki sposób przyspieszyć wpis do Ksiegi wieczystej, coby uratowac kilka dziesiątek złotych ze zwiekszonego do czasu ustanowienia hipoteki kredytu hipotecznego? W sądzie gdańskim poinformowano mnie, iż okres oczekiwania wynosi 8 miesięcy (!!!) Należy wyprodukować pismo wyciskające łzy z oczu z prośbą o przyspieszenie terminu wpisu, bo .............. - u mnie po 1,5 miesiąca czekania po piśmie za tydzień odbierałam. Ale w Wejherowie. Mialo trwać 5-7 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 wlowikowa - wielkie dzięki, a to pismo to ma być jakiś gotowy wzór urzędowy, czy moja radosna twórczośc własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.03.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Co do okien to ostatnio było troche o tym. Ja w tej chwili rozpatruję w zasadzie oferty pomiedzy Bertrandem, MS, GFO i Brokat. Ceny w zasdzie zblizone, ale nie to jest najważniejsze. Oglądałem wszystkie te okna i różnia sie znacznie wyglądem oraz jakością pracy okuć. Jak w salonie okno działa nie tak (w końcu wystawa i reklama) to mozna domniemać, że w domu również tak będzie. MarcinU może zajrzysz do Rumii Windows 2000 naprzeciw toyoty? tel. 671-29-61-dość dobrzy ,a i o cenach można podyskutować-robią na profilach Rehau. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts