TRYCITY 26.03.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 ZDROWYCH POGODNYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ! Od wczoraj czytam Wasze posty i nie mogę się oderwać . Podoba mie się ŻYCZLIWY KLIMAT tego forum. Moja lepsza połowa jest wsciekła . Mówi, że znowu znalazłem sobie wymówkę, żeby wykręcić się od sp rzątania . Jeszcze tylko kilka stron i koniec tego dobrego. Trzeba brać się do roboty. Jeżeli nie maczie nic przeciwko, to z przyjemnością do Was dołączę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 W dniu Wielkiej Nocy,życzę Wam mocy,zero zmęczenia,dużo natchnienia,serca szczerego,domu ciepłego,niech świeża będzie Wasza pisankai radosnego Co dzień poranka!http://www.grafmix.40.pl/gify/wielkanoc/93.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.03.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 wszystkim forumowiczom wesołych świąt oraz zdrowia ,a budującym szybkiego wejścia na swoje oraz "spokojnej" budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.03.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Co jeszcze: 1. Powiedźcie ile czasu trzeba liczyc wykonanie instalacji elektrycznej +internet + alarmowa ? 2. Ile czasu na instalacje wod-kan + CO? 3. Ile czasu liczyc na tynkowanie (gips z agregatu)? Dzięki z góry za rady. 1.Elektryka 1-2 tyg. w zależności co tam sobie wymyślisz (z reguły o to się rozbija) oraz sposób rozliczania (byle nie na godziny ) 2. wod-kan-co 2 tyg również w zależności... 3. Mi 3 pokoje zrobili w 2 dni ,ale z utrudnieniami ,tak ,że myślę co sie zmieszczą w 1-2 tyg.góra. ps masz już ekipę wod-kan -co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 26.03.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 BRACIA I SIOSTRY Życzę Wam aby Wasze domy rozkwitały, tak jak wkrótce rozkwitną pąki na drzewach i byście mieli gdzie wracać po trudach dnia codziennego jak ptaki wracają do gniazda. Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 26.03.2005 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH W PRAWDZIWIE WIOSENNYM NASTROJU, SMACZNEGO JAJKA, OBFITOŚCI NA ŚWIĄTECZNYM STOLE, DUŻEGO ZAJĄCA I MOREGO DYNGUSA!!! http://www.mojekartki.pl/ecards/min/m230305082058.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 27.03.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Witam. Jest tak jak myślałem , totalny bezruch na stonie wszyscy świętują. I tak chybo powinno być. Miłego odpoczynku , nabierajcie sił . Ja zbieram się do gospodarskiego obchodu posiadłości , a przy okazji mały spacerek. Świąteczne pozdrówka http://www.grafmix.40.pl/gify/wielkanoc/hase2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.03.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawie z rzerzuszki, gdy nikt nie widzi chorągiewką buja i cichutko beczy WESOŁEGO ALLELUJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.03.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Od wczoraj czytam Wasze posty i nie mogę się oderwać .Podoba mie się ŻYCZLIWY KLIMAT tego forum. Moja lepsza połowa jest wsciekła . Mówi, że znowu znalazłem sobie wymówkę, żeby wykręcić się od sp rzątania . Jeżeli nie maczie nic przeciwko, to z przyjemnością do Was dołączę . Witaj TRYCITY, niedawno sama przez tę "chorobę" przechodziłam. Wszystkie posty grupy trójmiejskiej czytałam przez dwa tygodnie. Naprawdę jest tu bardzo miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 27.03.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 A jednak ktoś tu jeszcze zagląda. Jestem po obchodzie, pogoda była dzisiaj wspaniała. Mam nadzieję że wiosna zawitała już do nas na stałe. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 27.03.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Fajno, że nie tylko my robiliśmy obchód... Wszędzie w koło odświętnie zielonawo, tylko u nas śniegu pół metra Mówiłem, że to co zwiewa gdzie indziej, u nas ląduje... Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.03.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 A ja obchód u siebie robie codziennie przez ostatnie świąteczne dni - najlepsza okazja. No i przygotowania do kolejnego etapu budowy: Wykanczania domu (i siebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 28.03.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Witam Dzisiaj tak samo pięknie jak wczoraj , chce się żyć no i budować oczywiście. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 28.03.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Pozdrawiam świątecznie Trójmiejskich Forumowiczów Mam pytanie : kto z Was ma ogrzewanie wodne podłogowe i ile kosztuje położenie i skąd braliście materiał i do zego macie to ogrzewanie podłączone - jestem ciekawa co się bardziej sprawdza czy kominek, koza czy piez gazowy - jeżeli macie namiary na takich fachowców to proszę bAAArdzo na priv Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.03.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 No to kiedy wznawiacie prace ? Czas najwyższy aktywować tryb pracy "sezon budowlany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.03.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Ja zaczynam od jutra, oczywiście od organizacji prac na najbliższe kilka miejsięcy: okna, drzwi, instalacje, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.03.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Pozdrawiam świątecznie Trójmiejskich Forumowiczów Mam pytanie : kto z Was ma ogrzewanie wodne podłogowe i ile kosztuje położenie i skąd braliście materiał i do zego macie to ogrzewanie podłączone - jestem ciekawa co się bardziej sprawdza czy kominek, koza czy piez gazowy - jeżeli macie namiary na takich fachowców to proszę bAAArdzo na priv Ewa EWA - ja mam podłogówkę w całym domu, ale mój przykład nie jest reprezentatywny. Podłogówkę instalowała mi firma która instalowała pompę ciepła, oni jednoczesnie dostarczali cały materiał. Podłogówkę mam 2,5x gęściej niz to się tradycyjnie u na wykonuje (mam 11-12mb przewodu grzejnego na 1m2 ogrzewanej powierzchni). Cena wynosiła wówczas 90PLN/m2. Cena obejmowała materiał + robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.03.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 No to kiedy wznawiacie prace ? Czas najwyższy aktywować tryb pracy "sezon budowlany" Witam wszystkich po świętach Wczoraj cały dzień spędziliśmy na budowie robiąc porządki wiosenne- ja latałam na miotle tzn. zamiatałam i sprzątałam trochę w domku a mąż robił porządki wokół domu. Dzisiaj gazownicy zakładają mi gaz! Ale... oczywiście zawsze musi być jakieś "ale". Mój hydraulik, który robił u mnie całe CO wyjechał na święta i wraca dopiero ok. 15-go więc nie uruchomi mi kotłowni Ale i tak uważam sezon budowlany za oficjalnie otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.03.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Wczoraj miałam przyjemność jechać po Bojańskich drogach, tzn. nie tych wewnątrz - osiedlowych, tylko przelotowych (czytaj asfalt). I o zgrozo..tragedia, nasza droga asfaltowa wygląda jak po bombardowaniu. O jeżdżeniu już w ogóle nie wspomne, że może koło urwać lub nie daj Boże coś innego. Dziury na głębokość ok 50 cm, a niekiedy i głębsze. Zbulwersowana tym faktem zadzowniłam czem prędzej dzisiaj do Gminy i powiedziałam co o tym sądze - podobno pod koniec tygodnia mają ruszyć prace łatania tych dziur A co do sezonu budowlanego...to u mnie jeszcze nie otwarty, ale mam nadzieje, że lada moment również go rozpocznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 29.03.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Mnie pozostala wykonczeniowka. Elektryk i hydraulik zaczeli ok. 2-tyg. temu. No i prawie skonczyli. Nie wiem jak u was, ale jezeli chodzi o terminowosc prac to jeszcze zaden z moich wykonawcow nie zmiescil sie w deklarowanym terminie (od poczatku budowy). Lapia kilka zlecen i traktuja wszystkie z doskoku a mnie rece opadaja jak przyjezdzam na budowe a tam nic. Dzwonie, a to ma samochod rozbity (dwa przypadki), klopoty z dziecmi,zona etc. U was to samo? Mialem kilku wykonawcow, ktorych praca podobala mi sie, ale dlatego, ze przeciagali np. dach 2m-ce pozostal mi niesmak. A na dodatek jak tylko nie mam czasu byc na budowie to drastycznie wzrasta zuzycie materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts