joola 19.05.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Witam, tak wpadłam w czasie pracy papierkowej i widzę, że nikt nie chwali naszego rewelacyjnego wywiadu w Muratorze czerwcowym Aż się dziwię, bo artykuł jest rewelacyjny - nadal nie wiem jak można Kielno pod Sopotem umiejscowić, ale co tam, nietutejsi się nie zorientują Chwalimy, chwalimy A że Kielno z Sopotem pomylili no cóż gdzie leży Sopot, to chyba każdy wie a Kielno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.05.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Markus w Redzie widziałem duzy ,nowy salon kominkowy. Nie byłem tam jeszcze ,ale chyba z czystej ciekawości zajadę ,żeby obaczyc co i jak oraz porównać ceny. Mały gdzie dokładnie, czy możesz podać jakieś namiary?(obiecuję czarny berecik z antenką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.05.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 gosia@- gdzie są ci spece od kominków (źródlana w gdyni?) z czego robią obudowy? czy są sprawdzeni? ) spece sa z Gdanska:-) i sa sprawdzeni przez moje 2 kolezanki, które pieje z zachwytu do dzisiaj, choc jedna twierdzi, ze facet troche sie madrzy.Przestrzegam jednak na prosbe mojej koleznki przed firma z Zukowa p.Hintz?(cholerka zapomniałam nazwiska, ale strasznej maniany jej narobili i ukradli komórke na budowie.Oczywiscie telefoniczna Gosia@, byłam u tego speca i...się załamałam facet może jest faktycznie dobry ale cenowo niestety-delikatnie mówiąc mało przystępny Gwizdki- uprzejmie donoszę, że "Twój" kominkarz jest chwilowo za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.05.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Czy ktoś z Was kupował drzwi Porta? Jeżeli tak to od jakiego dystrybutora? Jakei są Wasze wrażenia? Chcę zamówić i szukam opinii. Odradzam drzwi Porta - przede wszystkim dystrybutora - sklep OMEGA w Rumii. Być może przypadek moich rodziców jest jako wyjątek, ale po zakupie po 3 miesiącach od zakupu drzwi zedwnętrznych Sopot - odpadła klamka, a drzwi się wypaczyły - powstała 5 mm szpara. Do tej pory moi rodzice za pomocą Urzędu Ochrony Konsuemnta - domagają się swoich praw. Dystrybutor nie przyjmuje reklamacji mówiąc, że 5 mm to norma...szkoda gadać. Ale u Ciebie akurat tak nie musi się stać, może moi rodzice trafili na felerny wyrób Nie pierwsza to opinia negatywna o drzwiach Porta, którą słyszę. To może zadam pytanie inaczej - kto ma drzwi (lub zna kogos kto ma), które może polecić z czystym sumieniem? Qurcze, nie załamujcie mnie właśnie zdecydowaliśmy się na Porte model Cordoba pełne (czekamy na wycenę). Drzwi polecił mi mój elektryk, kierownik budowy a nawet chłopaki (montażyści) z Urzędowskiego nie kazali brać "swoich" tylko Porte . Moi znajomi użytkują jeden z tańszych modeli Porty (białe okleinowane) od ładnych paru lat i nie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 20.05.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 KOMINKI - zajżyjcie do Chwaszczyna, do sklepu z kominkami koło ronda.Ja korzystałem z ich usług i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.05.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Markus w Redzie widziałem duzy ,nowy salon kominkowy. Nie byłem tam jeszcze ,ale chyba z czystej ciekawości zajadę ,żeby obaczyc co i jak oraz porównać ceny. Byłem tam wczoraj - dopiero co się przeprowadzili. To są ci sami co wcześniej mieli po przeciwnej stronie w takim małym lokalu. Jakoś nie mogę się zmieścić w założonym przeze mnie koszcie wykonania kominka. Jak zwykle mam dwa wyjścia - albo okroić swoje oczekiwania albo zwiększyć budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.05.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Nie pierwsza to opinia negatywna o drzwiach Porta, którą słyszę. To może zadam pytanie inaczej - kto ma drzwi (lub zna kogos kto ma), które może polecić z czystym sumieniem? Spróbuj w firmie LIBOR, Reda. Robią drzwi na zamówienie. Faktycznie wychodzą 100 zł więcej od PORTY, a drzwi są przepiękne i precyzyjnie wykonane. Gdybym widział ich robotę wcześniej to na pewno brałbym drzwi od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 20.05.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Nie pierwsza to opinia negatywna o drzwiach Porta, którą słyszę. To może zadam pytanie inaczej - kto ma drzwi (lub zna kogos kto ma), które może polecić z czystym sumieniem? Spróbuj w firmie LIBOR, Reda. Robią drzwi na zamówienie. Faktycznie wychodzą 100 zł więcej od PORTY, a drzwi są przepiękne i precyzyjnie wykonane. Gdybym widział ich robotę wcześniej to na pewno brałbym drzwi od nich. Markus, faktycznie coś wspominałeś o tych drzwiach. Możesz podać bardziej konkretnie gdzie to jest? ps. kuchnia u Czerwionke zamówiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.05.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Markus w Redzie widziałem duzy ,nowy salon kominkowy. Nie byłem tam jeszcze ,ale chyba z czystej ciekawości zajadę ,żeby obaczyc co i jak oraz porównać ceny. Mały gdzie dokładnie, czy możesz podać jakieś namiary?(obiecuję czarny berecik z antenką ) W Redzie naprzeciw kocioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 JOOLA - LIBOR mieści się w Redzie, ulica Harcerska, chyba 15. Ale sprawdź w książce telefonicznej bo nie mam teraz jak znaleźć numer telefonu. Drzwi widziałem u moich znajomych. Robili im drzwi wejściowe i wewnętrzne z przeszkleniami. Po prostu cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 20.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 MarcinU mam od grudnia drzwi zewn. porta typ gdańsk, przy zakupie kierowałem się raczej stosunkiem jakość/cena na razie nie mam zastrzeżeń do jakości, tylko goście z belpolu "dali dupy" przy wstawianiu drzwi, zlicowali je z krawędzią ściany (a mam jednowarstwówkę), dodatkowo zamiast pianki montażowej użyli zaprawy cementowej all: jak to było u was z przyłączem wodnym, magistrala leci u mnie kawałek od granicy działki-czyli rozumiem, że muszę wykonać wcinkę i dojść do budynku - komu opłaty (gminie czy zakł. wodociągów) kto wykonuje i odbiera wcinkę? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 20.05.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Uprzejmie donoszę, że p. Toporek zrobił mi posadzki I naprawdę był bardzo miły i komunikatywny, no i wyrobili się w jeden dzień Póki co wyglada na to, że i do wykonania nie będę miała zastrzeżeń. Aha, i cenowo zostałam potraktowana bardzo "przyjaźnie". Uff... Teraz tynki i mąż już może wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.05.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Uprzejmie donoszę, że p. Toporek zrobił mi posadzki I naprawdę był bardzo miły i komunikatywny, no i wyrobili się w jeden dzień Póki co wyglada na to, że i do wykonania nie będę miała zastrzeżeń. Aha, i cenowo zostałam potraktowana bardzo "przyjaźnie". Uff... Teraz tynki i mąż już może wracać No popatrz. Nie Wigilia a można pogadać jak z człowiekiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 20.05.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 A podeslesz jakis egzemplarz z dedykacja? Niestety, nie mam już tylu egzemplarzy - ale w razie czego chętnie złożę autograf na zakupionym Muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 20.05.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich Forumowiczów po ....Ale już jestem i z dumą oglądam to co zrobił mój majster. Tynki i ocieplenie zewnętrzne. Teraz robię ogrzewanie.Czy może jakiś Banińczyk wie kiedy dotrze kanaliza do początku ulicy Pszennej?Nie będę musiał robić szambaGrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 21.05.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 MarcinU mam od grudnia drzwi zewn. porta typ gdańsk, przy zakupie kierowałem się raczej stosunkiem jakość/cena na razie nie mam zastrzeżeń do jakości, tylko goście z belpolu "dali dupy" przy wstawianiu drzwi, zlicowali je z krawędzią ściany (a mam jednowarstwówkę), dodatkowo zamiast pianki montażowej użyli zaprawy cementowej all: jak to było u was z przyłączem wodnym, magistrala leci u mnie kawałek od granicy działki-czyli rozumiem, że muszę wykonać wcinkę i dojść do budynku - komu opłaty (gminie czy zakł. wodociągów) kto wykonuje i odbiera wcinkę? pozdr. 1. musisz wystapic o warunki techniczne do wlasciciela sieci (np. w Gdańsku Saur), w warunkach technicznych bedzie informacja gdzie mozesz sie przylaczyc, bedzie też umowa przyłączeniowa, w której zostanie określona opłata przyłączeniowa. 2. zatrudniasz projektanta, który na mapce wrysowuje ci przyłącze, szczegóły połączenia (zawory skażeniowe itp.). Projektant uzgadnia projekt z właścicielem sici czyli np. Saurem. 3. Zawiadamiasz wydział architektury w swojwj gminie o zamiarze wykonania przyłącza, do zawiadomienia dołączasz uzgodniony projekt. czekasz 30 dni, jeżeli urząd nie będzie miał żadnych uwag to 4. zatrudniasz autoryzowaną przez lokalnego własciciela sieci ekipe, która wykonuje przyłacze zgodnie z projektem, przed zakopaniem przyłącza przyjeżdża przedstawiciel właściciela sieci i odbiera przyłącze w otwartym wykopie, podpisujesz umowe z właścicielem sieci, płacisz ekipie, płacisz właścicielowi sieci i czerpiesz wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 21.05.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 hej! jest późno i coś mi się źle wysłało zamiast "odpowiedz" zrobiłem "nowy temat" - sorka Pytanie brzmi: czy ktoś buduje w Osowej. Pytam, bo mam zamiar w tym roku ruszyć tam z budową a w grupie zawsze raźniej Okolica niezbyt piękna, ale w połowie drogi między Gdańskiem a Gdynią. Pozdrawiam póxną porą Osowa brzydka Franciszku, a z której to części Osowej Franciszek pochodzi hę, bo ja z tej piękniejszej Joola, a Ty z której części Osowy (pomijając że z piękniejszej oczywiście ) i na jakim etapie budowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.05.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 U mnie zakończyła się faza wkopywania szamba - a ogrodzenie już niedługo gotowe. Przez to słońce spaliłam się dzisiaj na raka Ale robota szła do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.05.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Bojanowicze, dajcie znac jak tam z gazem?co było na zebraniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.05.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Bojanowicze, dajcie znac jak tam z gazem?co było na zebraniu??? Jak będzie odpowiednia ilość chętnych osób - będą zakładali już w przyszłym roku. Tylko trzeba wypełnić wniosek - na stronie http://www.gazowniagdansk.pl (chcę zostać odbiorcą/formularze/i wniosek o podłączenie gaz.....do 10 M3) i przesłać albo pod adres Urzędu w Szemudzie albo bezpośrednio do gazowni Szczegółów możesz się dowiedzieć dzwoniąc bezpośrednio do gazowni lub gminy (chociaż polecałabym to pierwsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts