Franciszek 20.06.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witam !!! Naczytałem się do bólu . Nawet nie zorientowałem się że mam takie zaległości , a wydawało mi się że to tylko parę dni. Meldunek o sytuacji . Dach ukończony - wykonawcy prima sort. Okna wstawione (narazie bez 2 łuków jadą z głębi kraju) Ogrodzenie skończone. Woda w domu Drzwi wejściowe wstawione. Teraz zaczynam ogrzewanie . Pozdrówka Czy mogę poprosić o namiary na tego wykonawcę prima sort. Jestem na etapie fundamentów, ale według harmonogramu na koniec sierpnia będę zainteresowany dachówką. Oferty, które narazie znalazłem na rynku to 30zł/m2 dachu +7%VAT (+ materiał z 7% VAT). Będę wdzięczny za namiary. Mam nadzieję, że "woda w domu" nie oznacza zalanej kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 20.06.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Wytyczenie budynku odbyło się bez problemowo - najgorsze mam za sobą, teraz już tylko pozostało wybudować dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witam !!! Naczytałem się do bólu . Nawet nie zorientowałem się że mam takie zaległości , a wydawało mi się że to tylko parę dni. Meldunek o sytuacji . Dach ukończony - wykonawcy prima sort. Okna wstawione (narazie bez 2 łuków jadą z głębi kraju) Ogrodzenie skończone. Woda w domu Drzwi wejściowe wstawione. Teraz zaczynam ogrzewanie . Pozdrówka Czy mogę poprosić o namiary na tego wykonawcę prima sort. Jestem na etapie fundamentów, ale według harmonogramu na koniec sierpnia będę zainteresowany dachówką. Oferty, które narazie znalazłem na rynku to 30zł/m2 dachu +7%VAT (+ materiał z 7% VAT). Będę wdzięczny za namiary. Mam nadzieję, że "woda w domu" nie oznacza zalanej kondygnacji jakbys jeszcze potrzebowal, to mam tez rewelacyjnego (podobno)fachowca od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Dla zainteresowanych BK z Osławy, w Castoramie udało mi sie wynegocjowac cena 5,80 i bezpłatna dostawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_73 20.06.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jak to jest z tymi fakturami i atestami czy potrzebuję na wszelkie materiały faktury i atesty? Czy faktycznie potrzebne mi to będzie do odbioru domu ?Część sprzedających mówi żeby np. beton do zalewania ław lub bloczki fundamentowe tylko część wziąść na fakturę a resztę bez to będzie taniej a atest będę miał i tak na tą część z vat. Twierdzą że nikt sie do mnie nie przyczepi jakoś mi to strasznie naciągane wydaje się. Proszę o oradę. Gosia@- dlaczego nie chcesz kupić BK w normalnej hurtowni materiałów budowlanych. Ja bez problemu wynegocjowałem cenę 5,30 za BK jakieś 2 tygodnie temu. Dowóz gratis i nie wszystko na raz tylko tyle ile potrzebuje i reszta na telefon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_73 20.06.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Prosze o namiary na najtańszy beton B-15 na ławy fundamentowe. W czwartek zalewam (oczywiście ławy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jak to jest z tymi fakturami i atestami czy potrzebuję na wszelkie materiały faktury i atesty? Czy faktycznie potrzebne mi to będzie do odbioru domu ? Część sprzedających mówi żeby np. beton do zalewania ław lub bloczki fundamentowe tylko część wziąść na fakturę a resztę bez to będzie taniej a atest będę miał i tak na tą część z vat. Twierdzą że nikt sie do mnie nie przyczepi jakoś mi to strasznie naciągane wydaje się. Proszę o oradę. Gosia@- dlaczego nie chcesz kupić BK w normalnej hurtowni materiałów budowlanych. Ja bez problemu wynegocjowałem cenę 5,30 za BK jakieś 2 tygodnie temu. Dowóz gratis i nie wszystko na raz tylko tyle ile potrzebuje i reszta na telefon. Pozdrawiamupsss a ja taka zadowolona z siebie byłam a mówisz o tym o podwyzszonej dokładnosci na klej????z Osławy????az nie chce mi sie wierzyc, a w ktorej hurtowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Prosze o namiary na najtańszy beton B-15 na ławy fundamentowe. W czwartek zalewam (oczywiście ławy )Hmmm, przy Tobie to az sie boje odzywac ja mam beton z Unikonu b15 za 160 ( jezeli dobrze pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.06.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Wytyczenie budynku odbyło się bez problemowo - najgorsze mam za sobą, teraz już tylko pozostało wybudować dom Jak juz wiesz w którym miejscu masz dom zbudować - to cała reszta to juz pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_73 20.06.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Gosia@- przepraszam nie wiedziałem że mówicie o o tych bloczkach do murowania na klej. Jutro się dowiem i dam znać czy to te same.Jeśli chodzi o beton to poprosze o namiary na Unikon bo gdzieś mi się zapodziały.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.06.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jak to jest z tymi fakturami i atestami czy potrzebuję na wszelkie materiały faktury i atesty? Czy faktycznie potrzebne mi to będzie do odbioru domu ? Część sprzedających mówi żeby np. beton do zalewania ław lub bloczki fundamentowe tylko część wziąść na fakturę a resztę bez to będzie taniej a atest będę miał i tak na tą część z vat. Twierdzą że nikt sie do mnie nie przyczepi jakoś mi to strasznie naciągane wydaje się. Proszę o oradę. Pozdrawiam Atesty zgodności z normami budowlanymi betonu czy bloczków, czyli wszystko ze znaczkiem "B" bierz. Jest to przynajmniej minimalnym gwarantem że materiał spełnia kryteria i na głowę nie powinien Ci się zawalić. Co do faktur - jeżeli nie brałeś kredytu z banku i nie musisz rozliczać transz, jeżeli nie jesteś naiwny i nie wierzysz w rządowe bajki z mchu i paproci dotyczące zwrotu VAT za materiały budowlane - to w zasadzie możesz te faktury w wychodku na gwoździu sobie powiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Gosia@- przepraszam nie wiedziałem że mówicie o o tych bloczkach do murowania na klej. Jutro się dowiem i dam znać czy to te same. Jeśli chodzi o beton to poprosze o namiary na Unikon bo gdzieś mi się zapodziały. Pozdrawiam Unicon, p Jankowski 0609117457, jest tez p,Dawid ale do niego nie mam namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.06.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jak to jest z tymi fakturami i atestami czy potrzebuję na wszelkie materiały faktury i atesty? Czy faktycznie potrzebne mi to będzie do odbioru domu ? Część sprzedających mówi żeby np. beton do zalewania ław lub bloczki fundamentowe tylko część wziąść na fakturę a resztę bez to będzie taniej a atest będę miał i tak na tą część z vat. Twierdzą że nikt sie do mnie nie przyczepi jakoś mi to strasznie naciągane wydaje się. Proszę o oradę. Gosia@- dlaczego nie chcesz kupić BK w normalnej hurtowni materiałów budowlanych. Ja bez problemu wynegocjowałem cenę 5,30 za BK jakieś 2 tygodnie temu. Dowóz gratis i nie wszystko na raz tylko tyle ile potrzebuje i reszta na telefon. Pozdrawiamupsss a ja taka zadowolona z siebie byłam a mówisz o tym o podwyzszonej dokładnosci na klej????z Osławy????az nie chce mi sie wierzyc, a w ktorej hurtowni?Bloczki fundamentowe mam po 3 zł z BComplexu,a TY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 20.06.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 ... jest tez p,Dawid ale do niego nie mam namiarów Unicon p. Dawid 601-409-092, 607-795-806 lub Thomas Beton p.Adam 508-018-133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.06.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Oświadczam, że płot został ukończony )) We wtorek wchodzą tynkarze A tak z innej beczki ....Markus powinieneś się teraz nazywać Markus_Bojano a nie Markus_Gdynia :lol a, jaki masz płot?tzn z czego?jakies zdjecie? Taki prosty z siatki a brama wjazdowa i furtka z pospawanych prętów metalowych made mój tata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_73 21.06.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 markus_gdynia- dzięki za odpowiedź. Nurtuje mnie problem ewentualnego odbioru domu w przyszłości, czy nie będą wymagane wszystkie atesty na poszczególne najważniejsze elementy (np.beton na ławy, bloczki fundamentowe, gazobeton, strop itd.)Niektórzy mówią żeby wziąść np. trochę betonu na fakturę a resztę bez i niby atest będzie potwierdzony (coś mi się tu nie podoba).To samo dotyczy bloczków fundamentowych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_73 21.06.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 All- dzięki za namiary na dostawców betonu Gosia@- bloczki fundamentowe kupuję od mojego dostawcy większości materiałów - wynegocjowałem 2,15 zł a murarz zaakceptował jakość (miał do wyboru kilku dostawców). Ta cena betonu w Uniconie chyba do sprawdzenia.Poniżej 170/m3 (z pompą) nikt nie chce zejść.Walczę dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 All- dzięki za namiary na dostawców betonu Gosia@- bloczki fundamentowe kupuję od mojego dostawcy większości materiałów - wynegocjowałem 2,15 zł a murarz zaakceptował jakość (miał do wyboru kilku dostawców). Ta cena betonu w Uniconie chyba do sprawdzenia. Poniżej 170/m3 (z pompą) nikt nie chce zejść. Walczę dalej. Pozdrawiamzgadza sie, mi z pompa wychodzi nawet 175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.06.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 markus_gdynia- dzięki za odpowiedź. Nurtuje mnie problem ewentualnego odbioru domu w przyszłości, czy nie będą wymagane wszystkie atesty na poszczególne najważniejsze elementy (np.beton na ławy, bloczki fundamentowe, gazobeton, strop itd.) Niektórzy mówią żeby wziąść np. trochę betonu na fakturę a resztę bez i niby atest będzie potwierdzony (coś mi się tu nie podoba). To samo dotyczy bloczków fundamentowych itd. Do odbioru domu nie będą potrzebne Ci żadne faktury bądź atesty na materiały budowlane. Ja mam na myśli podejście "zdroworozsądkowe". Na bloczki fundamentowe czy beton towarowy żądałem atestów, ale dla spokoju własnego sumienia. Zresztą firma, która nie ma nic do ukrycia da Ci taki atest bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 21.06.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam wszystkich Potrzebuję namiary na wykonawcę instalacji wod-kan i ogrzewania - ostatnio przeszła moja prośba bez echa Może ktoś ma sprawdzonych fachowców Z góry dzięki A jeszcze jedno - mam do odsprzedania stemple 2,6 jeżeli ktoś jest zainteresowany Odbiór w Pruszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts