wojcik9 21.06.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam, Poszukuję kierownika budowy, może poradzicie mi kogos oraz podacie ile wy zapłaciliście? Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 21.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Bea3 czy mogę prosić o namiary na stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 21.06.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Potrzebuję namiary na wykonawcę instalacji wod-kan i ogrzewania Mały mi przysłał ofertę na priva, że się tym zajmuje moze zapytaj go bezpośrednio. Jeszcze z nim nie rozmawiałem jak wygląda cenowo ale zapytać zawsze warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goliat 21.06.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 witam wszystkich z grupy trojmiejskiej:) poszukuje ekipy do silikatow!czy ktos moze mi kogos dobrego polecic?taka ekipe, ktora zbudowala juz kilka domow tym systemem?nie na tradycyjna zaprawe ale na klej! sprawa pilna! pozdrawiamgoliat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 All- dzięki za namiary na dostawców betonu Gosia@- bloczki fundamentowe kupuję od mojego dostawcy większości materiałów - wynegocjowałem 2,15 zł a murarz zaakceptował jakość (miał do wyboru kilku dostawców). Ta cena betonu w Uniconie chyba do sprawdzenia. Poniżej 170/m3 (z pompą) nikt nie chce zejść. Walczę dalej. Pozdrawiama gdzie masz beton za 170 z pompa????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.06.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam W Suleczynie wieźba 750 zl/m3 deski 520 zl/m3 podzekowalem hihihi. a przed 2 Tyg. pytalem sie w Stezycy -Wojciech Formela tel :058-6843547 ,kom.0502405017 wieźba 580 zl/m3 deski 380 zl/m3 impregnowanej zanurzeniowo .A tak na marginesie pytanie do "starch i mlodych budowlancow " po ile chodza wieźby ? cz ta cena jest ok ? Kure dlaczego niema na pomorzu promocji Wieneberger najtaniej co znalazlem (PW30) z dowozem to 3,25 a pod Wa-w 2,45 tylko bez dowo. bede hyba TIR szukal czy moze tez ktos w tym kierunku cosik slyszal. Jeszcze 9 dni , bloczki sa juz na dzialce, trawa zepchnieta -emocjie rooooooosna eh kolo sczescia z betonem bedzie sie krecic. sp greganna Ta cena za drewno ze Stężycy to netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.06.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 markus_gdynia- dzięki za odpowiedź. Nurtuje mnie problem ewentualnego odbioru domu w przyszłości, czy nie będą wymagane wszystkie atesty na poszczególne najważniejsze elementy (np.beton na ławy, bloczki fundamentowe, gazobeton, strop itd.) Niektórzy mówią żeby wziąść np. trochę betonu na fakturę a resztę bez i niby atest będzie potwierdzony (coś mi się tu nie podoba). To samo dotyczy bloczków fundamentowych itd. Do odbioru domu nie będą potrzebne Ci żadne faktury bądź atesty na materiały budowlane. Ja mam na myśli podejście "zdroworozsądkowe". Na bloczki fundamentowe czy beton towarowy żądałem atestów, ale dla spokoju własnego sumienia. Zresztą firma, która nie ma nic do ukrycia da Ci taki atest bez najmniejszego problemu. Markus - obawiam się ,że nie tak do końca. W jednym z wątków napisałem ,że ostatnio dzwonił do mnie kolega ,że chciał zrobić odbiór domu (w okolicach Gdyni) i w urzędzie pani stwierdziła ,iż ok. ale "poproszę atesty na materiały użyte do budowy". Jak sobie poradził to jego tajemnica ,ale samo zdarzenie miało miejsce jakieś 2 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.06.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Oświadczam, że płot został ukończony )) We wtorek wchodzą tynkarze A tak z innej beczki ....Markus powinieneś się teraz nazywać Markus_Bojano a nie Markus_Gdynia :lol a, jaki masz płot?tzn z czego?jakies zdjecie?A, mozesz powiedziec za ile??? Taki prosty z siatki a brama wjazdowa i furtka z pospawanych prętów metalowych made mój tata Co do zdjęcia ...to niedługo takie zamieszcze w swoim albumie...muszę tylko znaleźć czas na jego uaktualnienie A koszt..wiesz w sumie tak i tak tanio nam się udało, siatka ok 1200 zł, słupki za 300 zł !!!! (tak tak ...po znajomości), a za cały materiał na furtkę do śmietnika i zwykłą oraz bramę wjazdową - kosztował nas ok 700 zł, razem cały płot wyniósł nas ok 2200 zł - a było co grodzić bo 140 m A tak z innej beczki, to próbowali mi ukraść siatkę, ale na szczęście im się nie udało, zabezpieczyłam na 1000 spustów i mam nadzieje, że złodziejaszek już się nie pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 [quote name="Gierga A tak z innej beczki, to próbowali mi ukraść siatkę, ale na szczęście im się nie udało, zabezpieczyłam na 1000 spustów i mam nadzieje, że złodziejaszek już się nie pojawi. [/quote]Co, za szuje przy hurtowni AZ wisi ogłoszenie, ze komus rąbneli brame kuta!Ja bym takim łapy obcinała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.06.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A propos AZ to przy wjeździe trzeba mocno uważać na koła... nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.06.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam wszystkich Potrzebuję namiary na wykonawcę instalacji wod-kan i ogrzewania - ostatnio przeszła moja prośba bez echa Może ktoś ma sprawdzonych fachowców Z góry dzięki A jeszcze jedno - mam do odsprzedania stemple 2,6 jeżeli ktoś jest zainteresowany Odbiór w Pruszczu Mogę Ci podać tych wykonawców, których spisywałam podczas lektury forum, niestety o pracy żadnego nie mogę nic powiedzieć, bo u mnie to jeszcze nie ten etap Instalacje Wod-Kan: Andrzej Duraj 601-889-656 od Benicia Tomasz Mierzwicki 501-279-771, 340-93-96 (nie mam napisane od kogo) Jacek Majko 602-220-558 Piwowarczyk 502-094-085 od Markusa Tomasz Chrzanowski 602-610-776 od Mirosława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A propos AZ to przy wjeździe trzeba mocno uważać na koła... nie? Kurcze, własnie dzisiaj sobie zawisłam pomijajac ze ostatnio na swojej drodze sie zakopuje juz nie wjezdzam, zostawiam na trawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.06.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A propos AZ to przy wjeździe trzeba mocno uważać na koła... nie? Kurcze, własnie dzisiaj sobie zawisłam pomijajac ze ostatnio na swojej drodze sie zakopuje juz nie wjezdzam, zostawiam na trawce A w którym miejscu ,bo ostatnio często tam przejeżdżam ("robimy" bloki w Dąbrówce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.06.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A propos AZ to przy wjeździe trzeba mocno uważać na koła... nie? tak tak...oj niejeden już tam zawisł.....ja na szczęście ucząc się na błędzie jednego z kupujących, który biedak zawisł na korzeniu drzewa...(pozdrawiam go serdecznie ....uważam jak wjeżdżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.06.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A u mnie o firmowym kangurze słyszałem tylko pytania "co te felgi takie krzywe?" Zresztą dziś "leciałem" na Dąbrowę i od zjazdu koło "ekodoliny" do zjazdu na Dąbrowę prawie urwałem sobie koło mijając sie z ciężarówką jadącą z przeciwka.Na poboczu jest rów(dosłownie) głębokości jakies 20-30 cm.I to na zakręcie. Przy wysokości opony jakies 15 cm zawis murowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 21.06.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Anekri - ja mam całość wod-kan i c.o. z firmy ATOM z Lublewa. Instalacje są w trakcie realizacji, ale współpraca do tej pory układa się bardzo dobrze. Ceny są akceptowalne i negocjowalne, wykonawstwo też bez zarzutu, a obsługa klienta - super. Wcześniej na forum polecał ich Barti i polecał bardzo. A propos kradzieży - nam w sobotę w nocy próbowali ukraść okna dachowe , na szczęście mieliśmy wyjęte szyby i schowane w bezpiecznym miejscu. Prawdopodobnie w poszukiwaniu tych szyb włamali się do przyczepy. Szyb nie znaleźli, więc skończyło się "tylko" na zniszczonych dwóch oknach, czajniku elektrycznym, radio, taśmie do komina i przedłużaczach... (w sumie jakieś 3 tysiączki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 21.06.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Moja sasiadka poszukuje dobrego wykonawcy (niedrogiego) do Silki. Jak ktos moglby polecic swoja ekipe to prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 21.06.2005 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witajcie, pilnie poszukuję ekipy od tynków cementowo-wapiennych. Mam namiary na tykarzy, którzy robią tylko gipsowe tynki HELPIK! Czas nas bardzo goni... Nie możemy ruszyć z dalszymi pracami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A propos AZ to przy wjeździe trzeba mocno uważać na koła... nie? Kurcze, własnie dzisiaj sobie zawisłam pomijajac ze ostatnio na swojej drodze sie zakopuje juz nie wjezdzam, zostawiam na trawce A w którym miejscu ,bo ostatnio często tam przejeżdżam ("robimy" bloki w Dąbrówce).Jak wjezdzasz od strony Dabrowy, to jest Wulkanizacja 24H, zaraz za Wulkanizacja jest droga piaszczysta wgłab, a za górka, za 200m jest moja działka,jak bedziesz w poblizu daj znac, ja codziennie jestem moj nr 0608508450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.06.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Anekri - ja mam całość wod-kan i c.o. z firmy ATOM z Lublewa. Instalacje są w trakcie realizacji, ale współpraca do tej pory układa się bardzo dobrze. Ceny są akceptowalne i negocjowalne, wykonawstwo też bez zarzutu, a obsługa klienta - super. Wcześniej na forum polecał ich Barti i polecał bardzo. A propos kradzieży - nam w sobotę w nocy próbowali ukraść okna dachowe , na szczęście mieliśmy wyjęte szyby i schowane w bezpiecznym miejscu. Prawdopodobnie w poszukiwaniu tych szyb włamali się do przyczepy. Szyb nie znaleźli, więc skończyło się "tylko" na zniszczonych dwóch oknach, czajniku elektrycznym, radio, taśmie do komina i przedłużaczach... (w sumie jakieś 3 tysiączki ) Ło Matko, co robic z parszywcami Ja juz szukam kogos, kto bedzie mi spał na budowie, no ale ja na zadupiu mam chate,k tzn bede mia la Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts