gosia1719499730 24.06.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gosiu i jak poradziliście sobie ze słupami? Mam nadzieje ,że bez większego stresu.Słupy ciachniemy i damy 20 cm do przodu,dzwoniłam do kolegi mówi, ze mozna, ale i tak jestem wkurzona, ze to On zapomniał przesunac.Fajnie,z e wpadłeś Zapraszamy czesciej No i o piecach tzreba bedzie porozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 24.06.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar ... Anoo, znam takich... Teraz mieszkam w tych silikatach Markus - czekamy z cherbatką. Z tego Bojana to rzut beretem przez dwie góry, góra trzy... Pagin - poprawię się, jak mi zejdą odciski z palców ... A tak suma sumarum, to mogłaby się skrzyknąć cała grupa na sobotę, choćby i najbliższą, i wpaść do nas na Grilla. W tym roku nie wyjeżdżamy na Majorkę... Zapraszamy, może być wesoło.Ja byłam chet na, nawet do sibei zapraszałam, ale nikt nie chciał jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam, tak ze codziennie jestem Gosiu, buduję się w okolicach dworca kolejowego w Osowej - a dokładnie z Barniewickiej trzeba skręcić w Nowy Świat (droga do B-Complexu), za zakrętem jakieś 200m jest w lewo droga z płyt betonowych - należy w nią wjechać i jechać jakieś kolejne 200m. Moje fundamenty (szkoda, że jeszcze nie moge napisać - mój dom) stoją na skrzyżowaniu. Co się dzieje z Twoimi słupami? Czy to wędrujące słupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 24.06.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 [quote name="FranciszekA Gosiu, buduję się w okolicach dworca kolejowego w Osowej - a dokładnie z Barniewickiej trzeba skręcić w Nowy Świat (droga do B-Complexu), za zakrętem jakieś 200m jest w lewo droga z płyt betonowych - należy w nią wjechać i jechać jakieś kolejne 200m. Moje fundamenty (szkoda, że jeszcze nie moge napisać - mój dom) stoją na skrzyżowaniu. Co się dzieje z Twoimi słupami? Czy to wędrujące słupy? Taaa, wedrujace słupy Mam z przodu takie dwa słupy podtrzymujace dach, tylko ze kumpel dał mi je 120 od sciany i okazało sie ze to za mało ni i wczoraj ze przesuwalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 24.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 ... jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam ... A jakie trunki polewasz? . Domyslam sie ze czysta ... wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 24.06.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ja byłam chet na, nawet do sibei zapraszałam, ale nikt nie chciał jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam, tak ze codziennie jestem A tak dokładnie u Ciebie to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 24.06.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 WakmenWielkie dzięki.Dzisiaj sprawdziłem wreszcie mapkę - i już też na niej jestem.Może nie jestem zbyt aktywnym uczestnikiem, ale to głównie brak czasu no i dużej odległości od mojej budowy. No przynajmniej staram się śledzić wątki jakie są na formu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.06.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gosiu i jak poradziliście sobie ze słupami? Mam nadzieje ,że bez większego stresu.Słupy ciachniemy i damy 20 cm do przodu,dzwoniłam do kolegi mówi, ze mozna, ale i tak jestem wkurzona, ze to On zapomniał przesunac.Fajnie,z e wpadłeś Zapraszamy czesciej No i o piecach tzreba bedzie porozmawiac Ale ja nie wpadłem! Zaszedłem świadomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszkis 24.06.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 godz. 10.00 - sprzedałem mieszkanie (umowa w poniedziałek) godz. 12.00 - kupiłem Anonse, znalazłem działkę. godz. 14.00 - znalazłem projekt (choć troche przeróbek potrzebuje) Zdąże z resztą do końca roku ? Dom spory - projekt Kazimierz z pracowni Archipelag. pozdro dla OPTYMISTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 24.06.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Jasne że zdazysz w takim tempie - podpisz jutro umowę z wykoawca i wio do roboty ... godz. 12.00 - kupiłem Anonse, znalazłem działkę. A gdzie ta działka dokładnie? W Rumii ??? Jak tak to gdzie? Sam buduję w Rumii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 24.06.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ja byłam chet na, nawet do sibei zapraszałam, ale nikt nie chciał jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam, tak ze codziennie jestem A tak dokładnie u Ciebie to gdzie?W Koleczkowie, ulicy jeszcze nie ma trzeba jechac droga obok Wulkanizacji 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.06.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gosia, na razie mam tylko ogrodzenie z siatki (część klinkierowa dopiero się robi), cena za słupki Bekaerta (ok.50szt.) 2100+ 3900 za 130mb siatki. Ceny robocizny, cementu, piasku itp. nie podam bo mam to "wymieszane" z innymi cenami . Witam Co do płotu to polecam firmę Markpol z Bolszewa - cena słupka powlekanego 2m- 20zł a siatka 5,5 za m2 różne kolory z faktórą . Można targować. Jest możliwość wyboru wzorów bram kutych i zwykłych. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszkis 24.06.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Jasne że zdazysz w takim tempie - podpisz jutro umowę z wykoawca i wio do roboty ... godz. 12.00 - kupiłem Anonse, znalazłem działkę. A gdzie ta działka dokładnie? W Rumii ??? Jak tak to gdzie? Sam buduję w Rumii. Szmelta. A tempo mam wrażenie spadnie... Choć zakładam, że jeśli prace ruszą o lipca to faktycznie się wyrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 24.06.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Potrzebna mi porada - mam na działce kontener blaszany zamykany, należy do poprzedniego właściciela, zaproponował mi odsprzedanie go za 600 zł, co myślicie - dużo, mało i czy w ogóle jest mi potrzebny. Będę wdzięczna za każdą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.06.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Potrzebna mi porada - mam na działce kontener blaszany zamykany, należy do poprzedniego właściciela, zaproponował mi odsprzedanie go za 600 zł, co myślicie - dużo, mało i czy w ogóle jest mi potrzebny. Będę wdzięczna za każdą opinię. Jeśli sie budujesz to będzie potrzebny do chowania materiałów a i czasem ochrony przed deszczem. A jak sie wybudowałeś to go niech zabiera - po co komu kawał złomu na działce (chyba że jakiś ładny). Niejeden forumowicz miał chyba kłopot ze zbędnym kontenerem (sprzedac może łatwo ale chocki sie zaczynają przy organizacji transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 24.06.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Buduję się, ale mam już piwnice z drzwiami więc tam można chować różne rzeczy, dlatego się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 24.06.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar ... Anoo, znam takich... Teraz mieszkam w tych silikatach Markus - czekamy z cherbatką. Z tego Bojana to rzut beretem przez dwie góry, góra trzy... Pagin - poprawię się, jak mi zejdą odciski z palców ... A tak suma sumarum, to mogłaby się skrzyknąć cała grupa na sobotę, choćby i najbliższą, i wpaść do nas na Grilla. W tym roku nie wyjeżdżamy na Majorkę... Zapraszamy, może być wesoło.Ja byłam chet na, nawet do sibei zapraszałam, ale nikt nie chciał jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam, tak ze codziennie jestem Na tym to polega... Zapraszasz, zachwalasz, a potem nikt i tak nie przychodzi... I jest fajno ! Święty spokój, piwko, C(2H5OH)herbatka, kiełbaski na węgielek (bo tak lubię)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 24.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Wlowik, a masz taką dużą działkę żeby wszyscy się zmieścili, o chałupce już nie wspomnę Z chałupkami nie spraszałem, wystarczy jak zlezą się ich właściciele... Wtedy się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 24.06.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gosia@ zlituj się i nie wywołuj deszczu z lasu tzn z nieba Płot mi robią, a inni mury stawiają, więźby...Jakby co, to ja zamawiam pikne słoneczko O,ooo płot......Joola wiecej, wiecej na temat tego płotu, bo ja ostatnio załamana jestem kosztami ogrodzen i tak czekam, moze cos odgapie Gosia@a co konkretnie chciałabyś wiedzieć? Ja mam w większości siatkę a od frontu jest klinkier i będzie drewno (miał być kuty ale jednak drewniany bardziej nam się podoba) szczeble będą ułożone w poziomie. Nic nadzwyczajnego, zastanawiam się tylko jakiego użyć drewna (strasznie podoba mi się to tarasowe bangkirai, ale po pierwsze jest drogie a po drugie nie wiem czy się nadaje na płot ) Nooo, jest jeszcze BADI, JATOBA i kilka innych Taaka , dajmy na to BRZOZA... Wszyscy lubią brzozy , nieprawdaż ? Właśnie "skleciłem" 20 m najbrzydszego na świecie "płotu", żeby piesa wiedziała gdzie kończy się jej pole i nie ganiała śmieciarzy... Kosztowało mnie to jakieś 2,50 (gwoździe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.06.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Gosia, na razie mam tylko ogrodzenie z siatki (część klinkierowa dopiero się robi), cena za słupki Bekaerta (ok.50szt.) 2100+ 3900 za 130mb siatki. Ceny robocizny, cementu, piasku itp. nie podam bo mam to "wymieszane" z innymi cenami . Witam Co do płotu to polecam firmę Markpol z Bolszewa - cena słupka powlekanego 2m- 20zł a siatka 5,5 za m2 różne kolory z faktórą . Można targować. Jest możliwość wyboru wzorów bram kutych i zwykłych. Pozdrówka Dziekuje, sprawdze, nie wiem dlaczego, ale jakos tak koszty płotu mnie najbardziej pzrerazaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.06.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Gosia, na razie mam tylko ogrodzenie z siatki (część klinkierowa dopiero się robi), cena za słupki Bekaerta (ok.50szt.) 2100+ 3900 za 130mb siatki. Ceny robocizny, cementu, piasku itp. nie podam bo mam to "wymieszane" z innymi cenami . Witam Co do płotu to polecam firmę Markpol z Bolszewa - cena słupka powlekanego 2m- 20zł a siatka 5,5 za m2 różne kolory z faktórą . Można targować. Jest możliwość wyboru wzorów bram kutych i zwykłych. Pozdrówka Dziekuje, sprawdze, nie wiem dlaczego, ale jakos tak koszty płotu mnie najbardziej pzrerazaja a jeśli będziesz chciała zrobic sobie taniej to pojeździj między Markpolem w Bolszewie ,a Siatexem też w Bolszewie - obok. Nie ma to jak konkurencja.Przy okazji kawałek dalej możesz sobie zobaczyc drzwi Porty przy fabryce.No i mnie odwiedzić w Gościcinie(też kawałek dalej)...choc nie ukrywam ,że mnie trudno zastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts