mirek_gdynia 13.07.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 oj fundamenty mam, mam stan surowy, okna, dach, ocieplenie, ale własnie ktoś (nie pamietam kto) mówił ze tynk sie ubrudzi przy wyrównywaniu dzialki No to chyba byś musiała strzelać tą ziemią na prawo i lewo z jakiegoś kulomiotu. Jak wysoki cokół masz w planie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.07.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Musze wkopać szambo, a bedzie dość blisko domu, i zniwelowac górke która powstała po fundamentach tez dość blisko domu, zreszta moze az tak się przy tym nie brudzi, moze masz racje. A ma ktoś może namiary na jakąs ekipe, która podjeła by sie zrobienia cokołu i tynków, za rozsądną cene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Buduje w okolicy Kolbud, system szkieletu drewnianego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.07.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Co do wody - u mnie rury ida w peszlu lub (grzewcze ) w otulinie. Co do doprowadzenia powietrza to przecież w kominku ono sie podgrzewa nie? A co do mostków to powietrze jest izolatorem czy przewodnikiem? Hej Mały! Słuszne uwagi Moim zdaniem powietrze o temperaturze -10 st.C to termiczny mostek, a zanim dojdzie do kominka gdzie się ogrzeje może nam co nieco wymrozić Zgadza sie Franciszku - tak to jest jak sie na raz pisze o jednym,rozmawia o drugim a myśli o trzecim. Mea culpa. Markus napisał tak jak trzeba , a ja się po...cośtam. Przepraszam. Rury z ciepła wodą w otulinie a doprowadzenie powietrza z zewnątrz pod ociepleniem ,najlepiej w chudziaku(a na to styropian i wylewka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.07.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.07.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Dziekuje. Czy u Was tez jest taka bieda z woda wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.07.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Dziekuje. Czy u Was tez jest taka bieda z woda wieczorami?u mnie, nie ale ja w Sopocie mieszkam a u Was wieczorem wszyscy krzaczory podlewaja i cisnienie siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.07.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Dziekuje. Czy u Was tez jest taka bieda z woda wieczorami?u mnie, nie ale ja w Sopocie mieszkam a u Was wieczorem wszyscy krzaczory podlewaja i cisnienie siada U nas trafiaja sie tacy, co o 4 rano podlewaja ogrodki Ja zaczynam o 9, bo wieczorem, to jak odkrece sikawke na maxa, to woda ma taki zasieg, ze mi po butach kapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.07.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Dziekuje. Czy u Was tez jest taka bieda z woda wieczorami?u mnie, nie ale ja w Sopocie mieszkam a u Was wieczorem wszyscy krzaczory podlewaja i cisnienie siada U nas trafiaja sie tacy, co o 4 rano podlewaja ogrodki Ja zaczynam o 9, bo wieczorem, to jak odkrece sikawke na maxa, to woda ma taki zasieg, ze mi po butach kapie Sam teraz wstaję o piątej rano, bo mi się zrobienie kawałka trawnika w te upały zamarzyło. Obawiam się tylko że mimo wszystko poniosę klęskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Widziałem, że bodajże Gardena ma w swojej ofercie taki "zawór" czasowy. Podłącza się to norlanie do kranu i w okreslonych godzinach zawór się otwiera. Jak masz do tego takieg "kiwaka" do podlewania i stosunkowo mały trawnik to może być jakieś rozwiązanie. Ja niestety mam za dużo trawników oraz rabatek i tylko system automatycznego podlewania mnie by uratował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Słuchajcie, czy teraz jak sąsiad dostaje pozwolenie na budowę to ja juz nie jestem o tym informowana ? czy też jeśli w ogóle występuje o pozwolenie ? Bo ja dzisiaj patrzę, a mój nowy juz piiiiiip sąsiad ma wykopane kupę ziemii na fundamenty - kurcze, ja chciałam się burzyć przed wydaniem mu pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.07.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Słuchajcie, czy teraz jak sąsiad dostaje pozwolenie na budowę to ja juz nie jestem o tym informowana ? czy też jeśli w ogóle występuje o pozwolenie ? Bo ja dzisiaj patrzę, a mój nowy juz piiiiiip sąsiad ma wykopane kupę ziemii na fundamenty - kurcze, ja chciałam się burzyć przed wydaniem mu pozwolenia Nie musza Cie zawiadamiac, bo zaczał obowiazywac plan zagospodarowania przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Nie musza Cie zawiadamiac, bo zaczał obowiazywac plan zagospodarowania przestrzennego O fak, szkoda, bo mi się pan sąsiad wybitnie nie podoba - zakopuje wąwóz, który powinien być ciągle wąwozem, bo inaczej woda staje na mojej jedynej drodze dojazdowej i w razie większych deszczy będę musiała znów przefruwać, żeby sie dostać do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.07.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Nie musza Cie zawiadamiac, bo zaczał obowiazywac plan zagospodarowania przestrzennego O fak, szkoda, bo mi się pan sąsiad wybitnie nie podoba - zakopuje wąwóz, który powinien być ciągle wąwozem, bo inaczej woda staje na mojej jedynej drodze dojazdowej i w razie większych deszczy będę musiała znów przefruwać, żeby sie dostać do domu.A, to zmienia zupełnie postac rzeczy, bo - zmienia rzezbe terenu -narusza gospodare wodna mozesz spokojnie z donosem do gminy isc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A, to zmienia zupełnie postac rzeczy, bo - zmienia rzezbe terenu -narusza gospodare wodna mozesz spokojnie z donosem do gminy isc Właśnie nie za bardzo chcę, bo ja tam nadal nie mieszkam - ciągle nie oddałam domu - i właściwie mnie tam nie ma, więc się nie chcę wychylać, żeby mi kary nie dowalili za przebywanie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 No, to pozostaje Ci informacja telefoniczna, a tak najlepiej dogadannie sie z sasiadem, poinformuj go, ze to co robi jest niezgodne z warunnkami zabudowy i zagospodarowaia terenu itd Z sąsiadem już dawno rozmawiałam, on zgodził się ze mną, powiedział, że musi zrobić po prostu drenaż, wkopując rurę pod spód wąwozu, nawet dogadaliśmy się, że my zapłacimy za ten kawałek, który nas dotyczy (jest własnością innego sąsiada, ale że biedny to i tak nie zapłaciłby, więc my wyszliśmy z założenia, że te parę stówek zapłacimy, żeby było szybko i sprawnie), ale jakoś zaczęto zwozić piasek, teraz te wykopy pod fundamenty, myślę, że facetowi teraz na budowie bardziej będzie zależeć, a póki nie pada i jego nie zalewa to będzie to zlewał. Zresztą przyjedź kiedyś to Ci pokazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 quote="rispetto"]Czy ktos z Was moze podac namiary na osobe, ktora zbada na jakiej glebokosci jest woda na dzialce? Przy obecnej pogodzie i cisnieniu wody w rurociagu zaczynam sie zastanawiac nad wlasna studnia.Podaje namiary 0504248826. p Skoda, nam dokładnie wskazał miejsce saczenia, i jak wybralismy torf, to dokładnie tam sie znajdowało Dziekuje. Czy u Was tez jest taka bieda z woda wieczorami?u mnie, nie ale ja w Sopocie mieszkam a u Was wieczorem wszyscy krzaczory podlewaja i cisnienie siada A ja tam olałam posiadanie ślicznego trawniczka, rośnie jak może w tych skwarach . A w ciągu całego dnia mam bardzo dobre ciśnienie, skąd masz wodę, że się zastanawiasz nad własną studnią ? Ja mam ze spółki wodnej z kilkoma sąsiadami - widocznie nikt u nas nie dba o swoje roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 13.07.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Widzę, że wszyscy porządnie budują, tylko ja się obijam Ale powoli robię zdjęcia i niebawem wystawię fotoreportaż z powstawania piwniczki na olej, obiecuje, za jakiś tydzień powinna już być dobrze widoczna A tak w ogóle to ja dzisiaj się strasznie rozpisałam - chyba muszę nadgonić statystyki Jeszcze dwa i będę miała setkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 13.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 GIERGA - tynkarze juz u Ciebie skończyli ? Bo widziałem z drogi jakieś worki (chyba z gipsem). tak skończyli skończyli Te worki to chyba był nasz styropian na posadzki i do ocieplania na zewnątrz:) A może i gips..ostatnio na działkę jeździ tylko Jarek wylewać posadzki - ja jakoś nie mam czasu :*( I z tego co wiem to jak Lademan kończył to zostawił jakiś gips na podwórku i mówił, że go weźmie ale jak widać nie śpieszno mu A jutro będe w końcu na działeczce po tygodniu nieobecności....i czuje się z tym bardzo źle, że tak długo nie widziałam Bojana-City Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts