Wojtekkkk 29.07.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Uderz do Wojtekkkk. Właśnie znikł z Forum i nie mozna go wywołać, po drugie ja mam juz meble upatrzone natomiast interesuje mnie żeby jak najwięcej ugryźć z ceny Jestem ,jestem.Przykro mi ,ale nie znam tam nikogo azeby ugryzc jak najwiecej Na forum bywam nie czesto.Jak sie czeka na projekt od marca i nie mozna zaczac to i nie ma o czym pisac. Ale czytam i zawsze cos ciekawego wyczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Gosia, a ja już się dziwiłam, że Wena się przemianowała Ale skoro się udało kupić gdzie indziej to też dobrze Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego. Ale domek w Chwaszczynie nadal stoi Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy Dzieki Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.07.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 A i jeszcze mam pytanko o to suszenie pomieszczeń przed położeniem tej drewnianej podłogi. Kto to robi? jakiś namiar poproszę Zaraz zerkne, o juz mam 3012672, kom do Szefa p.Lejk 601621880 mozesz sie powołac na p.Hermanowska.Wylewka musi miec conajmniej 1 m-c bo inaczej cos tam z cementem sie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.07.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 A gosiu i jeśli już zamawiasz podłogę drewnianą to weź pod uwagę jaką masz grubość desek, bo zwykle są one grubsze niż panele czy płytki, a jeśli są jeszcze do tego długie to zdaje się, że trzeba je układac na legarach. W związku z tym już na etapie "chudej" wylewki trzeba przewidzieć różnice w poziomach wylewk, bo potem może byc kłopot z wysokością drzwi zewnętrznych i tarasowych Ja na etapie wylewek jeszcze o tym nie myślałam i jeżeli będę się decydować na deskę to musi być ona nie grubsza niż 15 mm Juz wszystko wiem, nie układa ich sie na legarach, sa na pióro i wpust, i te na ogrzewana podłoge nie maja i nie moga miec wiecej niz 15mm.Jak jestes w domu, to daj cynk, zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekw 30.07.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Cześć wszystkim .Też się buduję i czytam Wasze posty.Budujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 30.07.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Witam Rafal - jak przetestujesz owego Dampca to zdaj relacje i namiary jak sie sprawdzi Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 30.07.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Ola, jeśli masz styropian, to wal śmiało zwykły tynk mineralny a na to farbę STO. Farba ponoć jest baaardzo dobra, samozmywalna i kolor nie płowieje. Naprawdę słyszałam o tej farbie tylko dobre opinie. Zgadzam się z tym w zupełności - u mnie tez będzie tynk mineralny z farbą firmy Caparol albo Sto bo to dwie bardzo dobre firmy. Chciałbym równiez zastosować pozostałe elementy systemu którejś z tych firm, nie wiem czy będzie mnie na to stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 30.07.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Gosia, a ja już się dziwiłam, że Wena się przemianowała Ale skoro się udało kupić gdzie indziej to też dobrze Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego. Ale domek w Chwaszczynie nadal stoi Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy Dzieki Ewa Gosiu, a na jaką dachówkę się decydujesz i jeżeli wolno spytać jaka jest cena? Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 30.07.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Rafale, byłeś nie zadowolony z ekipy, która murowała Ci ściany, czy Lademann wziął wyższą stawkę za te "gorsze" ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 30.07.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 gosia@ - dzięki za info. Muszę jeszcze raz przemyśleć na spokojnie temat drewnianej podłogi . Ech najgorsze są te wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 30.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już... A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 30.07.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Zapraszam na budowe I wzajemnie . Może w przyszłym tygodniu pojedziemy razem, najpierw do nas (bo po drodze), potem do Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Rafale, byłeś nie zadowolony z ekipy, która murowała Ci ściany, czy Lademann wziął wyższą stawkę za te "gorsze" ściany? Franciszek - Nie. Bierze od metra bez względu na to, czy ściana jest prosta, czy krzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już... A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy? Jesteśmy jutro u Was o 10.00!!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Witam Rafal - jak przetestujesz owego Dampca to zdaj relacje i namiary jak sie sprawdzi Pozdrowienia OK- Dam znać - choć planuje te prace dopiero na początku września . Szukam dalej innnych Wykończeniowców, ale z polecenia trudno znaleźć. Nadal więcej buduje niż wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 30.07.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalgDaj mi na niego namiar prosze (p. Dampca), to o ile nie jest za drogi to go przetestuje. Potrzebuje do karton gips jak najszybciej. Nie mam za bardzo czasu szukac, a poddasze czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Gosia, a ja już się dziwiłam, że Wena się przemianowała Ale skoro się udało kupić gdzie indziej to też dobrze Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego. Ale domek w Chwaszczynie nadal stoi Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy Dzieki Ewa Gosiu, a na jaką dachówkę się decydujesz i jeżeli wolno spytać jaka jest cena? PozdrówkiGosia, ma wiór osikowy, cena 55 zl razem z materiałem i robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 gosia@ - dzięki za info. Muszę jeszcze raz przemyśleć na spokojnie temat drewnianej podłogi . Ech najgorsze są te wątpliwości...rzucaj moneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 31.07.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie. Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie. Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty. Jeśli pamiętacie to dajcie ceny. Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200. Wesprzyjcie mnie i pocieszcie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts