Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Uderz do Wojtekkkk.

Właśnie znikł z Forum i nie mozna go wywołać, po drugie ja mam juz meble upatrzone natomiast interesuje mnie żeby jak najwięcej ugryźć z ceny 8)

Jestem ,jestem.Przykro mi ,ale nie znam tam nikogo azeby ugryzc jak najwiecej :wink:

Na forum bywam nie czesto.Jak sie czeka na projekt od marca i nie mozna zaczac to i nie ma o czym pisac. :evil: :evil: :evil:

Ale czytam i zawsze cos ciekawego wyczytam. :p

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosia, a ja już się dziwiłam, że Wena się przemianowała :)

Ale skoro się udało kupić gdzie indziej to też dobrze :)

Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego.

Ale domek w Chwaszczynie nadal stoi :)

Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam :lol: :lol: :lol: a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy :p Dzieki Ewa :lol:

A i jeszcze mam pytanko o to suszenie pomieszczeń przed położeniem tej drewnianej podłogi. Kto to robi? jakiś namiar poproszę :D
Zaraz zerkne, o juz mam 3012672, kom do Szefa p.Lejk 601621880 mozesz sie powołac na p.Hermanowska.Wylewka musi miec conajmniej 1 m-c :lol: bo inaczej cos tam z cementem sie stanie

A gosiu i jeśli już zamawiasz podłogę drewnianą to weź pod uwagę jaką masz grubość desek, bo zwykle są one grubsze niż panele czy płytki, a jeśli są jeszcze do tego długie to zdaje się, że trzeba je układac na legarach. W związku z tym już na etapie "chudej" wylewki trzeba przewidzieć różnice w poziomach wylewk, bo potem może byc kłopot z wysokością drzwi zewnętrznych i tarasowych :(

Ja na etapie wylewek jeszcze o tym nie myślałam i jeżeli będę się decydować na deskę to musi być ona nie grubsza niż 15 mm :cry:

Juz wszystko wiem, nie układa ich sie na legarach, sa na pióro i wpust, i te na ogrzewana podłoge nie maja i nie moga miec wiecej niz 15mm.Jak jestes w domu, to daj cynk, zadzwonie :p

Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie.

Witam

Rafal - jak przetestujesz owego Dampca to zdaj relacje i namiary jak sie sprawdzi

Pozdrowienia

Ola, jeśli masz styropian, to wal śmiało zwykły tynk mineralny a na to farbę STO. Farba ponoć jest baaardzo dobra, samozmywalna i kolor nie płowieje. Naprawdę słyszałam o tej farbie tylko dobre opinie.

Zgadzam się z tym w zupełności - u mnie tez będzie tynk mineralny z farbą firmy Caparol albo Sto bo to dwie bardzo dobre firmy. Chciałbym równiez zastosować pozostałe elementy systemu którejś z tych firm, nie wiem czy będzie mnie na to stać :cry:

Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego.

Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam :lol: :lol: :lol: a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy :p Dzieki Ewa :lol:

Gosiu, a na jaką dachówkę się decydujesz i jeżeli wolno spytać jaka jest cena?

Pozdrówki

Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie.

Rafale, byłeś nie zadowolony z ekipy, która murowała Ci ściany, czy Lademann wziął wyższą stawkę za te "gorsze" ściany?

rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana 8) . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już...

A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy?

Rafale, byłeś nie zadowolony z ekipy, która murowała Ci ściany, czy Lademann wziął wyższą stawkę za te "gorsze" ściany?

Franciszek - Nie. Bierze od metra bez względu na to, czy ściana jest prosta, czy krzywa.

rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana 8) . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już...

A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy?

Jesteśmy jutro u Was o 10.00!!!!!.

Witam

Rafal - jak przetestujesz owego Dampca to zdaj relacje i namiary jak sie sprawdzi

Pozdrowienia

OK- Dam znać - choć planuje te prace dopiero na początku września . Szukam dalej innnych Wykończeniowców, ale z polecenia trudno znaleźć. Nadal więcej buduje niż wykańcza

Gosiu, a na jaką dachówkę się decydujesz i jeżeli wolno spytać jaka jest cena?

Pozdrówki

Gosia, ma wiór osikowy, cena 55 zl razem z materiałem i robocizna :lol: :lol: :lol:

Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie.

Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie.

Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty.

Jeśli pamiętacie to dajcie ceny.

Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200.

Wesprzyjcie mnie i pocieszcie.

Pozdrowienia.