kolia 18.08.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam ucziwego osobnika który ppilnuje mi chałupy od 0k 17-8 rano za 700 zł miesiecznie.U mnie na wsi, chetnych niet A podobno bezrobocie w tym kraju, a jak przychodzi co do czego to nie ma chętnych. Niestety nie znam nikogo takiego własnie o tym samym sobie pomyslałam, ze bezrobocie, to FIKCJA,Banda nierobów i tyle.....Powiedz co z Twoim BK? Czekam na ofertę z PATOKI, ale będę brała ten do zwykłej zaprawy. W Castoramie mi powiedzieli, że żadnych rabatów nie dają mają najniższą cenę i tyle. Fakt nie było tego gościa z którym Ty rozmawiałaś tylko ktoś inny. Nie wiem czy zmienili taktykę czy po prostu odstrzelili mnie na wstępie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.08.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam ucziwego osobnika który ppilnuje mi chałupy od 0k 17-8 rano za 700 zł miesiecznie.U mnie na wsi, chetnych niet A podobno bezrobocie w tym kraju, a jak przychodzi co do czego to nie ma chętnych. Niestety nie znam nikogo takiego własnie o tym samym sobie pomyslałam, ze bezrobocie, to FIKCJA,Banda nierobów i tyle.....Powiedz co z Twoim BK? Czekam na ofertę z PATOKI, ale będę brała ten do zwykłej zaprawy. W Castoramie mi powiedzieli, że żadnych rabatów nie dają mają najniższą cenę i tyle. Fakt nie było tego gościa z którym Ty rozmawiałaś tylko ktoś inny. Nie wiem czy zmienili taktykę czy po prostu odstrzelili mnie na wstępie i tyle.aaa, ale jak Ci za duzo zostanie, to zabiora?bo mi w hurtowniach nie chcieli i tym pobiła ich Castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.08.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 zabiorą całe palety, pojedynczych sztuk niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 18.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 zabiorą całe palety, pojedynczych sztuk niestety nie. Jak dotąd nie miałem problemu z oddaniem materiału w jakiejkolwiek hurtowni. oczywiście ilość zwracana to min 1 opakowanie (np. paleta, worek, pudełko). O ile nic nie bralem z danej hurtowni musiałem zapłacić im za transport. Jeżeli akurat przywieźli coś innego, transport powrotny był gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 18.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 słuchajcie - PILNE - potrzebuję na gwałt (już dziś!!!) elektryka. Robota na "godzinkę" . Mój elektryk wyjechał, a muszę podłączyć instalację odgromową do bednarek (wszystko na wierzchu) i wyciągnąć kable z puszki. Może ktoś pożyczy mi swojego elektryka, bo elewacja już się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 18.08.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Cieszę się, że współpraca z PATOKĄ się układa, mnie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam 60 sz BK o podwyzszonej dokładnosci.Zabrakło moim murarzom i ja nie wiem czy mi dowioza taka mała ilosc Mam jeszcze pytanie.Do jakich pieców sie przymierzacie, lub macie? chodzi mi o piece gazowe, nie bardzo wiemjak to ugryzc, a wolałabym wiedziec jaka jest mniej wiecej cena takiego cuda zależy czy kondensacyjny, czy dwu fukcyjny czy jednofunkcyjny z zasobnikiem, jestem po czterech wycenach całej hydrauliki (CO, ogrzewanie, woda) i rozbieżność kwot jest niezła, u nas polecili nam jednofukcyjny z zasobnikiem (ale nie pamiętam uzasadnienia) na wode, z tym że sam kocioł to tylko część kosztu ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.08.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam 60 sz BK o podwyzszonej dokładnosci.Zabrakło moim murarzom i ja nie wiem czy mi dowioza taka mała ilosc zależy czy kondensacyjny, czy dwu fukcyjny czy jednofunkcyjny z zasobnikiem, jestem po czterech wycenach całej hydrauliki (CO, ogrzewanie, woda) i rozbieżność kwot jest niezła, u nas polecili nam jednofukcyjny z zasobnikiem (ale nie pamiętam uzasadnienia) na wode, z tym że sam kocioł to tylko część kosztu ogrzewaniaUzasadnienie jest takie, ze zawsze bedziesz miał ciepła wode chodzi mi o jednofunkcyjny z zasobnikiem ok 200l najlepiej kondensacyjny.A jaka jest mniej wiecej Twoja wycena jezeli mozna zapytac?bo ja jakos tak mgliscie mam pojeciem ile to kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.08.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam 60 sz BK o podwyzszonej dokładnosci.Zabrakło moim murarzom i ja nie wiem czy mi dowioza taka mała ilosc zależy czy kondensacyjny, czy dwu fukcyjny czy jednofunkcyjny z zasobnikiem, jestem po czterech wycenach całej hydrauliki (CO, ogrzewanie, woda) i rozbieżność kwot jest niezła, u nas polecili nam jednofukcyjny z zasobnikiem (ale nie pamiętam uzasadnienia) na wode, z tym że sam kocioł to tylko część kosztu ogrzewaniaUzasadnienie jest takie, ze zawsze bedziesz miał ciepła wode chodzi mi o jednofunkcyjny z zasobnikiem ok 200l najlepiej kondensacyjny.A jaka jest mniej wiecej Twoja wycena jezeli mozna zapytac?bo ja jakos tak mgliscie mam pojeciem ile to kasy to jasne chodziło mi o bardziej szczegółowe technicznie uzasadnienie, wyceny na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.08.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Słuchajcie szukam 60 sz BK o podwyzszonej dokładnosci.Zabrakło moim murarzom i ja nie wiem czy mi dowioza taka mała ilosc zależy czy kondensacyjny, czy dwu fukcyjny czy jednofunkcyjny z zasobnikiem, jestem po czterech wycenach całej hydrauliki (CO, ogrzewanie, woda) i rozbieżność kwot jest niezła, u nas polecili nam jednofukcyjny z zasobnikiem (ale nie pamiętam uzasadnienia) na wode, z tym że sam kocioł to tylko część kosztu ogrzewaniaUzasadnienie jest takie, ze zawsze bedziesz miał ciepła wode chodzi mi o jednofunkcyjny z zasobnikiem ok 200l najlepiej kondensacyjny.A jaka jest mniej wiecej Twoja wycena jezeli mozna zapytac?bo ja jakos tak mgliscie mam pojeciem ile to kasy to jasne chodziło mi o bardziej szczegółowe technicznie uzasadnienie, wyceny na privadzieki piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 18.08.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Franciszek napisałA tak nawiasem mówiąc podejrzewam, że wiele osób czytuje forum i nigdy się nie ujawniają, korzystając więc z okazji wszystkich "tajnych" forumowiczów pozdrawiam Słusznie podejrzewasz, witam grupę 3miejską, własnie od 4 dni jestem posiadaczem pozwolenia na budowę, i myślę niedługo zaczynąć budowę. Na razie szukam cen i dostawcę materiałów ( chciałbym aby to był jeden- co daje mi atut w negocjacjach), ekipy itd, szczerze mówić to czerpię całymi garściami z tego co piszecie, śledzę wasze postępy od roku, bardzo cenię sobie informacje na temat cen i wykonawców, z tego co widzę i zaczynam doświadczać na własnej skórze, a potwierdza się to w Waszych doświadczeniach to wiedza na temat "co ile kosztuje" jest bezcenna i pomaga rozsądnie wydawać w końcu niemałe pieniądze. Działkę mamy w Pręgowie dolnym, pozdrawiam moją przyszłą sąsiadkę Matrag, będę budował "dom pod jarząbem" Archonu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 No proszę i juz mamy jednego tajnego mniej Witaj Ireneusz, zaczynasz jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 18.08.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Pozdrowienia, ja jestem troche dalsza sąsiadka, Czapielsk ( o ile kojarzysz gdzie to), a po drodze polecam w Lublewie Patokę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.08.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Jak tak wszyscy będą w Patoce kupować to może razem powinniśmy większe rabaty dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 18.08.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Na razie szukam cen i dostawcę materiałów ( chciałbym aby to był jeden- co daje mi atut w negocjacjach), ekipy itd, Materiały polecam mimo wszystko szukać w kilku hurtowniach. Zdarzylo mi sie dostać ofertę w jednej w cenie niższej niz druga kupowała od dostawcy. Wszystko zależy ile obrotu dana hurtownia robi z danym dostawcą. Wykowcy szukasz ... na teraz ... ciężko będzie. W tym roku wszyscy znani już są zajeżdżeni. ale może na jesień, albo wiosnę ... spróbuj murarz Jan Sikora 603 363 699 - od tego musisz zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 18.08.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Dzięki za ciepłe przyjęcie do grona, ad. OLA.J oczywiście że wiem, piękne miejsce, ad. MarciU własnie rozmawiałem z Panem Sikorą, niestety jest zajęty.Co do hurtowni w Lublewie to podpadli u mnie na samym wstępie- nawet sie nie zająkneli że jest promocja na Porotherm, i jak dotychczas nie przedstawili swojej oferty cenowej, natomiast bardzo dobrą ofertę dała mi hurtownia w Kolbudach np. Porotherm 25 PW 3,60 PLN brutto za sztukę, stal 1930 za kg. mam zamiar rozmawiać jeszcze z Brokerem ponieważ w Kolbudach nie maja pokryć dachowych, a chciałbym skorzystać z oferty Robena, Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.08.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Co do hurtowni w Lublewie to podpadli u mnie na samym wstępie- nawet sie nie zająkneli że jest promocja na Porotherm, i jak dotychczas nie przedstawili swojej oferty cenowej, natomiast bardzo dobrą ofertę dała mi hurtownia w Kolbudach np. Porotherm 25 PW 3,60 PLN brutto za sztukę, stal 1930 za kg. mam zamiar rozmawiać jeszcze z Brokerem ponieważ w Kolbudach nie maja pokryć dachowych, a chciałbym skorzystać z oferty Robena, Pozdrowienia No popatrz a na mnie zrobili takie dobre wrażenie, zresztą cenowe też. Za to Broker nie bardzo, ale może u Ciebie będzie lepiej. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.08.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Hej ! widzieliście może gdzieś przy okazji biegania po hurtowniach płytki klinkierowe parapetowe ale koloru ceglanego lub jakiś taki rudawy ? płytki są ale niestety trudno mi znaleźć kolor pozdr EwaJa widziałam chyba w Prestolu na Chwaszczynskiej Oprócz prestolu duży wybór ceramiki ma hurtownia znajdująca się przy wyjeździe z Selgrosu (wyjazd w prawo a nie w lewo, a potem zaraz trzeba skręcić w brame po lewej), niestety nie pamiętam nazwy nazywają się Broker, ale nie jestem pewien czy aby mają takie super ceny, wyceniałem u nich dachówkę i w porównaniu do innych słabo wypadli Nie chodzi o Brokera, ta hurtownia znajduje się bliżej Selgrosa, ale wciąż nie pamiętam nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 18.08.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ania i Piotr - zdecydowaliśmy się na hurtownie Patoka, tę samą która polecała martag (przy okazji wielkie dzięki!). Transport gratis, zamówienia na telefon, dowóz małych ilości a nie jak chciał Broker prawie wszystko za jednym zamachem. Na razie kupiliśmy stal za 1,90 kg, bo to było nam potrzebne od zaraz. Dzieki Kolia, bede pamital zeby tam pojechac i sprawdzic, niestety w tej chwili jestem poza domem i nie moge sie zajmowac sprawami materialow i budowy. Mojej zonie szkoda na to czasu bo sa wakacje i wyjechala z dziecmi. W sumie i tak duzo zalatwila. Co do tej oczyszczalni sciekow to gdzie ona jest dokladnie. Mam nadzieje, ze mnie nie obejmie swoimi zapachami. Chetnie tez bym to sprawdzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 18.08.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Franciszek napisał A tak nawiasem mówiąc podejrzewam, że wiele osób czytuje forum i nigdy się nie ujawniają, korzystając więc z okazji wszystkich "tajnych" forumowiczów pozdrawiam Słusznie podejrzewasz, witam grupę 3miejską, własnie od 4 dni jestem posiadaczem pozwolenia na budowę, i myślę niedługo zaczynąć budowę. Na razie szukam cen i dostawcę materiałów ( chciałbym aby to był jeden- co daje mi atut w negocjacjach), ekipy itd, szczerze mówić to czerpię całymi garściami z tego co piszecie, śledzę wasze postępy od roku, bardzo cenię sobie informacje na temat cen i wykonawców, z tego co widzę i zaczynam doświadczać na własnej skórze, a potwierdza się to w Waszych doświadczeniach to wiedza na temat "co ile kosztuje" jest bezcenna i pomaga rozsądnie wydawać w końcu niemałe pieniądze. Działkę mamy w Pręgowie dolnym, pozdrawiam moją przyszłą sąsiadkę Matrag, będę budował "dom pod jarząbem" Archonu. Pozdrawiam Pozdrowienia dla "sasiada" z Pruszcza Gdanskiego Chetnie podalbym ci namiary wykonawcow, lae zajela sie tym moja zona i wszystkie dane jej zostawilem. Jezeli bedziesz jeszcze szukal wykonawcow za jakis tydzien moze dwa to postaram sie po powrocie przeslac to co przesiala moja zona, ale niestety tak jak mowia wszyscy, nie jest to dobry okres na szykanie ekipy. Sprawdzilem to na wlasnej skorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts