Mirosław 25.08.2005 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 słupki - Siatex Reda ul. Obwodowa tel 678 51 63 - 21zł za 2m powlekane wełna Ursa DF40 gr 50mm - 6,87zł za m2 netto minus 35% rabatu Ursa DF40 gr 150mm - 19,85zł netto za m2 minus 35% rabatu - Matelbud ul. Chwaszczyńska 200 lub Piaskowa 5 Gdynia[/quote Znalazłem dystrybutora wełny, kóry organizuje dostawę prosto z fabryki Rockwool'a (a ja taką wybrałem). Porównałem z kilkoma hurtowniami w Gdańsku, Gdyni oraz w powiecie kartuskim. Bezsprzeczeni najtańsi. Dają 41% upustu do cen katalogowych Witam Jeżeli można to proszę o jakieś konkretne namiary na tego gościa. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 25.08.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Widziałem te działki (p. Hallman), ale wolałbym jednak cos wyżej. Wyżej tak jak napisałeś sprzedaje jakaś kobieta (bardzo miła zresztą, wiem bo już z nią rozmawiałem) ale ma działki niecałe 700 m2. Wprawdzie ma też ponad 800 m2 (a jedna 1400) ale niestety z duzymi spadami - różnica poziomów to ok 4 m (a to już chyba jednak za dużo). Ania i Piotr,Napiszcie (jeśli możecie) w którym miejscu macie działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 25.08.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Widziałem te działki (p. Hallman), ale wolałbym jednak cos wyżej. Wyżej tak jak napisałeś sprzedaje jakaś kobieta (bardzo miła zresztą, wiem bo już z nią rozmawiałem) ale ma działki niecałe 700 m2. Wprawdzie ma też ponad 800 m2 (a jedna 1400) ale niestety z duzymi spadami - różnica poziomów to ok 4 m (a to już chyba jednak za dużo). Napisz (jeśli możesz) w którym miejscu masz działkę? Ja mam dzialke na dole przy torach. Troche mnie zaskoczyles ze p.Hallman juz nie ma dzialek, bo jak ja kupowalem to mial ich jeszcze chyba z 8 i mowil ze na razie nie bedzie sprzedawal, bo nie ma takiej potrzeby finansowej, nawet jego corka chciala z nami ciagnac wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 25.08.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Martag - dziękuję za informacje Andrzej100 - też się najprawdodpobniej zdecyduje na Rockwool'a. A kórą brałeś?. Zdaje się że jest jej kilka gatunków. I gdzie dostałeś najlepszą cenę ? Rockmin. Chyba tak sie nazywa. wspol;czynnik przew. ciepla 0.039. Wybralem ta, bo chyba najekonomiczniejsza ( alternatywa to Toprock- ale drozsza). Mialem tez troche Domrock'u ale tej nie polecam- jakas taka rzadka, duzo lzejsza od Rockminu, jednym slowem wizualnie nieciekawa. Rockmin to plyty i jezeli sam zamierzasz ukladac, to zdecydowanie plyty. Nie trzeba zadnych sznurkow. W 90% sama trzyma sie miedzy krokwiami, nie pyli (jak Domrock) i lepiej sie tnie (twardsza, a raczej bardziej sprasowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 25.08.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ja mam dzialke na dole przy torach. Troche mnie zaskoczyles ze p.Hallman juz nie ma dzialek, bo jak ja kupowalem to mial ich jeszcze chyba z 8 i mowil ze na razie nie bedzie sprzedawal, bo nie ma takiej potrzeby finansowej, nawet jego corka chciala z nami ciagnac wode. "p.Zyśk, jeszcze niedawno byla tam tablica z nr telefonu do niej. Ona miala te dzialki na gorce, najblizej lasu. " masz na myśli te działki zaraz powyżej waszych czyli na ul. Dębowej? Czy z drugiej strony ul. Leśnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 25.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nie pamietam % upustu - mysle, ze bylo to ok.35% od cen producenta, wiec nie przebije Cie. Kupowalem w Budulcu w Bolszewie, oddzial takze w Redzie - o ile przyda Ci sie ta informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 25.08.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Widze caly czas zainteresowanie bloczkami betonowymi. Mam co prawda przestarzale informacje (sprzed 2 lat) ale moge polecic z czystym sumieniem (a rzadko polecam, bo zazwyczaj jestem zawiedziony) betonownie JUBET w Bolszewie. Robia tam porzadne bloczki (to nie firma krzak). Dobrze zwymiarowane i z porzadnego betonu. Co do betonu to tez warto sie zainteresowac, bo maja betoniarke z zamontowana pompa na samochodzie, wiec nie licza dodatkowych kosztow za wypzyczenie w/w. Ceny tez mozna fajnie wynegocjowac .To nie reklama, choc tak wyglada. Bylem po prostu bardzo zadowolony z ich uslug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 25.08.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ad. Ania i Piotr odnośnie bloczków -Małkowo 44, p. Andrzej Połomski tel 681-79- 35, 601-187-35 , tak jak pisałem cena 2,20 brutto , transport w cenie, negocjowalni. Informację tę mam z forum i co do jakości ocena była pozytywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 [quote name="Franciszek Co do możliwości tej glinki to nie mam pewności [/quote] Franciszek dziękuję za odpowiedź ale czy na opakowaniu pisze coś na temat , że się nadaje do pieca kaflowego czy tylko do kominów ? i cena. pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 witam co słyszeliście na temat tynków silikatowych firmy Caparol (może pisownia nie ta ) - taki mi zaoferowano, bo nie trzymają się glony i "sam" się oczyszcza i trzyma kolor i... i... i pewnie drogi - czekam na ofertę cenową a w międzyczasie chętnie posłucham czegokolwiek na ten temat nie tylko od sprzedających pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 25.08.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 [quote name="Franciszek Co do możliwości tej glinki to nie mam pewności [/quote] Franciszek dziękuję za odpowiedź ale czy na opakowaniu pisze coś na temat , że się nadaje do pieca kaflowego czy tylko do kominów ? i cena. pozdr Ewa jak bede na budowie to poczytam, cena 10zl za worek. odebrac mozna na budowie w osowej pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 25.08.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 witam co słyszeliście na temat tynków silikatowych firmy Caparol (może pisownia nie ta ) - taki mi zaoferowano, bo nie trzymają się glony i "sam" się oczyszcza i trzyma kolor i... i... i pewnie drogi - czekam na ofertę cenową a w międzyczasie chętnie posłucham czegokolwiek na ten temat nie tylko od sprzedających pozdr Ewa caparol ma bardzo dobra opinie, tynki krzemianowe (sylikatowe) tez maja dobra opinie, sa tylko troche trudniejsze w ukladaniu od akryli pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 25.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Znalazłem dystrybutora wełny, kóry organizuje dostawę prosto z fabryki Rockwool'a (a ja taką wybrałem). Porównałem z kilkoma hurtowniami w Gdańsku, Gdyni oraz w powiecie kartuskim. Bezsprzeczeni najtańsi. Dają 41% upustu do cen katalogowych Moge prosić na namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.08.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 miła jeslo można wiedzieć, to gdzie sie pytałas o wycene, bo ja juzl lada dzień bede musial sie zaopatrzeć w tynki, a jak sie pytałam w jakiejs hurtowni to cene podali zabójczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 miła jeslo można wiedzieć, to gdzie sie pytałas o wycene, bo ja juzl lada dzień bede musial sie zaopatrzeć w tynki, a jak sie pytałam w jakiejs hurtowni to cene podali zabójczą Nie wiem jaka cena to ta "zabójcza" - być może moja też taka będzie Na razie miło ze mną rozmawiano, pomimo, że Pan zrozumiał , że mam do otynkowania 8 mkw. zamiast 80 . Firma nazywa się Traffic Corp (wchodzi w grupę Polskich składó budowlanych Gdańsk ul. Szczecińska 41-49 z tyłu za PRAKTIKERem tel 761 88 54 fax 556 74 65 pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 [quote name="Franciszektynki krzemianowe (sylikatowe) tez maja dobra opinie, sa tylko troche trudniejsze w ukladaniu od akryli pozdrowki[/quote] a to "trudniejsze" to o co chodzi ? czy łatwo je spartolić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.08.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzięki miła, 8m ?? kurcze czemu tylko 8, ja mam jakieś 350 tak mi sie wydaje po przeliczeniu z grubsza, ekipę też mam taka średnią więc mam nadzieję ze nie spartolą, straszycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ak bede na budowie to poczytam, cena 10zl za worek. odebrac mozna na budowie w osowej pozdrowki czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 25.08.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ja mam dzialke na dole przy torach. Troche mnie zaskoczyles ze p.Hallman juz nie ma dzialek, bo jak ja kupowalem to mial ich jeszcze chyba z 8 i mowil ze na razie nie bedzie sprzedawal, bo nie ma takiej potrzeby finansowej, nawet jego corka chciala z nami ciagnac wode. "p.Zyśk, jeszcze niedawno byla tam tablica z nr telefonu do niej. Ona miala te dzialki na gorce, najblizej lasu. " masz na myśli te działki zaraz powyżej waszych czyli na ul. Dębowej? Czy z drugiej strony ul. Leśnej? Teraz mnie zastrzeliles z tymi nazwami ulic, nie wiem na jakiej ulicy mam dzialke, cos mi swita z lesna. W kazdym razie od Hallman'a zaraz przy torach, jest tam pas dzialek z droga z jednej i drugiej strony. Ad. Ania i Piotr odnośnie bloczków -Małkowo 44, p. Andrzej Połomski tel 681-79- 35, 601-187-35 , tak jak pisałem cena 2,20 brutto , transport w cenie, negocjowalni. Informację tę mam z forum i co do jakości ocena była pozytywna. - dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 25.08.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Jola 80 ! m2 na moje szczęście , bo zajmuję tylko część małego domku Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts