rafalg 01.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 rafalg - mogę polecić brukarza - wczoraj u mnie skończyli i jestem zadowolona. To wspominany na forum pan Krauze 607 68 97 99- bierze 20 zł za m2 plus dolicza sobie za taras, osadzenie rynny itp Co do kominka to Art-kom Artur Chrzanowski w Gdańsku na Trakcie Św. Wojciecha - dobrze ale drogo martag - ile wychodzi za maeriał - m2 bruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 01.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 martag:mogę polecić brukarza - wczoraj u mnie skończyli i jestem zadowolona. To wspominany na forum pan Krauze 607 68 97 99- bierze 20 zł za m2 plus dolicza sobie za taras, osadzenie rynny itp Marta, widzieliśmy efekty pracy Twojego brukarza - no, no... Taras też pozwoliliśmy sobie obejrzeć Ale projekt, wybór kostki i KOLORÓW to raczej Wasza koncepcja - pomysłowo! Szczególnie ta kolorystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 01.09.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Pomocy! Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Pomocy! Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... o, cholera, to On sie nie zapytał ciezko bedzie z kafelkarzem, ja niestety nie mam namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.09.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 RAFALG - odwiedź jeszcze salon kominków "KUR" prowadzony przez małżeństwo Damps. Salon mieści się po lewej stronie ulicy Morskiej w Gdyni (kierunek Rumia), jakieś 200-300 metrów po minięciu Estakady, tuz obok niewielkiego salonu mebli kuchennych SILAN. W adresie maja Działdowska 2. Telefony: 623-8304 lub 698-643-448. Mój kominek kosztował finalnie 8.000, w tym: wkład francuski 3.500, marmur 2.500. Zdjęcie kominka w moim albumie. ALUNEK - zapraszam z wizytą w moje skromne progi do Bojana. Zobaczysz pompę ciepła naocznie i namacalnie. Jest to pompa ciepła firmy Neuratherm z Austrii. W lutowym numerze Muratora z tego roku był duży artykuł o tej pompie. Jej instalacja i sprzedażą trudni się firma z Grudziądza. Ich strona http://www.climakomfort.plJeżeli planujesz pompę ciepła to w mojej prywatnej opinii nie ma sensu ekonomicznego i wykonawczego instalacja kominka z płaszczem wodnym. Sam kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza jako zapasowe źródło ogrzewania jak najbardziej, ale z płaszczem wodnym zdecydowanie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 01.09.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 No właśnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.09.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czyli cena obejmuje wkład, obudowę i montaż? Mi się wydaję, że cena nie jest najgorsza ale można znaleść taniej (tylko co z jakością) Joola - Masz piękne drzwi. Gdzie kupowałaś ? U Urzedowskiego Potwierdzam, że u Urzędowskiego. Okna też mam od nich i jestem baaaardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 01.09.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dzień dobry wszystkim a propos bruku to kupiłam głazy w jakiejś żwirowni na Kaszubach a część dostałam z jakiejś rozbiórki kawałka ulicy wzięłam kamieniarza z cmentarza witomińskiego i trochę mi "pociął" te głazy. Nie wytrzymał za długo przy tym "cięciu" więc zostały mi jeszcze kliny. A z kamieni to część została na obramowanie oczka, z części same poukładałyśmy z siostrą podjazd. Ciężka robota, ale można się przynajmniej fizycznie wyżyć pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.09.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Pomocy! Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... o, cholera, to On sie nie zapytał ciezko bedzie z kafelkarzem, ja niestety nie mam namiarówPan kafelkarz sie tłumaczyl, ze skoro kontakt od Mirka, to rejon Bojana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 01.09.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 RAFALG - odwiedź jeszcze salon kominków "KUR" prowadzony przez małżeństwo Damps. Salon mieści się po lewej stronie ulicy Morskiej w Gdyni (kierunek Rumia), jakieś 200-300 metrów po minięciu Estakady, tuz obok niewielkiego salonu mebli kuchennych SILAN. W adresie maja Działdowska 2. Telefony: 623-8304 lub 698-643-448. Mój kominek kosztował finalnie 8.000, w tym: wkład francuski 3.500, marmur 2.500. Zdjęcie kominka w moim albumie. Dzięki Markus. Jutro sprawdzę. na razie czekam na ofertę w trzech salonach. ten będzie 4-ty. Zobaczymy, co finalnie z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.09.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 No właśnie nie Przykro mi Faceta polecałem z czystym sumieniem. Sprawdził się u mnie i u sąsiadów. Szkoda że zazgrzytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 01.09.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ja mam wciąż nadzieję, że jednak... Coś mówił o ew. nocowaniu na działce i robocie co drugi dzień.. Wszystko byleby zrobił przed jesienią. Wcale nie mam tego tak dużo: na razie tylko ok. 50 m kw "prostej" podłogi i mała łazienka na dole. Muszę Go ubłagać Ale jeśli coś usłyszycie o jakichś innych mistrzach świata to bardzo proszę o namiary, bo muszę mieć jakąś alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 01.09.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Pomocy! Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... o, cholera, to On sie nie zapytał ciezko bedzie z kafelkarzem, ja niestety nie mam namiarówPan kafelkarz sie tłumaczyl, ze skoro kontakt od Mirka, to rejon Bojana Gosia, skąd wiesz? Rozmawiałaś z Nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 01.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Kochani potrzebuję namiary na ekipę do tynków cem-wap. Jestem juz zdesperowany jedna ekipa umawiała się i się nie pokazała, a następna przyjechała i się jej agregat rozsypał. Z góry dziękuję za pomoc Witam Podaję namiary na wykonawcę wylewek (super mistrzostwo galaktyczne ) 9zł netto za m2 robocizna + materiał oraz tynków 12zł za m2 netto-z materiałem Kazimierz Wicki 693379089 . Gość ma kilka ekip a i tak trudno o bliski termin. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 01.09.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 RAFALG - odwiedź jeszcze salon kominków "KUR" prowadzony przez małżeństwo Damps. Salon mieści się po lewej stronie ulicy Morskiej w Gdyni (kierunek Rumia), jakieś 200-300 metrów po minięciu Estakady, tuz obok niewielkiego salonu mebli kuchennych SILAN. W adresie maja Działdowska 2. Telefony: 623-8304 lub 698-643-448. Mój kominek kosztował finalnie 8.000, w tym: wkład francuski 3.500, marmur 2.500. Zdjęcie kominka w moim albumie. ALUNEK - zapraszam z wizytą w moje skromne progi do Bojana. Zobaczysz pompę ciepła naocznie i namacalnie. Jest to pompa ciepła firmy Neuratherm z Austrii. W lutowym numerze Muratora z tego roku był duży artykuł o tej pompie. Jej instalacja i sprzedażą trudni się firma z Grudziądza. Ich strona http://www.climakomfort.pl Jeżeli planujesz pompę ciepła to w mojej prywatnej opinii nie ma sensu ekonomicznego i wykonawczego instalacja kominka z płaszczem wodnym. Sam kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza jako zapasowe źródło ogrzewania jak najbardziej, ale z płaszczem wodnym zdecydowanie nie. Markus, dzięki za zaproszenie! Chętnie skorzystamy.Co do terminu to jeszcze umówimy się. A wracając do ogrzewania, to czy ja dobrze zrozumiałam, że u Ciebie pompa ogrzewa zarówno dom , jak i wodę?Kominek masz z DGP? Pamiętasz może całościowy koszt pompy? Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.09.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Martag, pamiętasz o mnie, gdybyś mogla się spytać swojego fachowca czy ma czas jak skończy u Ciebie była bym wdzięczna, albo podrzuć jakiś namiar, z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 02.09.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja mam wciąż nadzieję, że jednak... Coś mówił o ew. nocowaniu na działce i robocie co drugi dzień.. Wszystko byleby zrobił przed jesienią. Wcale nie mam tego tak dużo: na razie tylko ok. 50 m kw "prostej" podłogi i mała łazienka na dole. Muszę Go ubłagać Ale jeśli coś usłyszycie o jakichś innych mistrzach świata to bardzo proszę o namiary, bo muszę mieć jakąś alternatywę Nie bardzo śledziłam kogo szukasz ? może murarza? u mnie wreszcie kończą - w przyszłym tygodniu kładą tynk - mam nadzieję - a więc murarz chyba byłby wolny. Jak widzisz też piszę , że mam nadzieję, że skończy, a więc ja też z murarzami nie mam wesoło . Mogę podać tel. komórkowy, jeżeli będziesz chciał/a pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.09.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja mam wciąż nadzieję, że jednak... Coś mówił o ew. nocowaniu na działce i robocie co drugi dzień.. Wszystko byleby zrobił przed jesienią. Wcale nie mam tego tak dużo: na razie tylko ok. 50 m kw "prostej" podłogi i mała łazienka na dole. Muszę Go ubłagać Ale jeśli coś usłyszycie o jakichś innych mistrzach świata to bardzo proszę o namiary, bo muszę mieć jakąś alternatywę Wjedź mu na ambicję. Że polecany, że teges, a tu taka plama. W jego przypadku powinno zadziałać. To naprawdę prosty, uczciwy chłopina. Z tego co wiem to mieszka gdzieś za Wejherowem, chyba w Gościcinie, więc jak sobie dokładnie nie wyjaśniliście gdzie mają być te kafelki robione, to chłop przeżył szok. Zwłaszcza przy obecnych cenach benzyny Tym bardziej że facet ma normalną etatową pracę i u mnie bywało tak, że z mojego tarasu jechał prosto do pracy na nockę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.09.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Markus, dzięki za zaproszenie! Chętnie skorzystamy.Co do terminu to jeszcze umówimy się. A wracając do ogrzewania, to czy ja dobrze zrozumiałam, że u Ciebie pompa ogrzewa zarówno dom , jak i wodę?Kominek masz z DGP? Pamiętasz może całościowy koszt pompy? Alunek W szczegółach wyglada to tak, że pompa ciepła ogrzewa dom. Natomiast do wody mam oddzielny podgrzewacz CWU który posiada własną wbudowaną pompę ciepła pracującą na powietrzu otoczenia. Kominek mam ozdobno-rekreacyjny czyli bez DGP. Ze względu na podciąg w salonie, droga przebiegu rur byłaby zbyt wydłużona, a turbinka i i tak by nie pomogła, wobec czego idea DGP legła w gruzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 02.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Franciszek, Fikol, Mały, Rafalg, Markus, Matys Wielkie dzięki za wszystkie Wasze namiary i informacje. Baaaardzo to miłe kiedy dostaje się odpowiedzi od nieznanych a życzliwych osób. Poczułam ducha wspólnoty wirtualnej! Pozwolę sobie jeszcze, co jakiś czas, ponękać Was pytaniami jako "starych wyjadaczy forumowych" i doświadczonych budowniczych - jeśli oczywiście pozwolicie.Mam jeszcze takie spostrzeżenie - dla mnie standard Obi jest wystarczający i na więcej sobie nie pozwolę. To co w środku na wyposażeniu, to można wymienić. Nie pozwolę sobię jednak na fuszerkę elementów stałych takich jak konstrukcja, stropy, instalacje.I oczywiście bardzo się boję podstępnych deweloperów, którym postaram się utrudnić wciśnięcie mi tandety. Trójmiejscy forumowiczeJeśli znacie jakieś inne warte polecenia firmy budujące "pod klucz" - dajcie znać.Kasting trwa!O przebiegu poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts