Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

rafalg - mogę polecić brukarza - wczoraj u mnie skończyli i jestem zadowolona. To wspominany na forum pan Krauze 607 68 97 99- bierze 20 zł za m2 plus dolicza sobie za taras, osadzenie rynny itp

Co do kominka to Art-kom Artur Chrzanowski w Gdańsku na Trakcie Św. Wojciecha - dobrze ale drogo :(

martag - ile wychodzi za maeriał - m2 bruku?

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

martag:mogę polecić brukarza - wczoraj u mnie skończyli i jestem zadowolona. To wspominany na forum pan Krauze 607 68 97 99- bierze 20 zł za m2 plus dolicza sobie za taras, osadzenie rynny itp

Marta, widzieliśmy efekty pracy Twojego brukarza - no, no... Taras też pozwoliliśmy sobie obejrzeć :oops:

Ale projekt, wybór kostki i KOLORÓW to raczej Wasza koncepcja - pomysłowo! Szczególnie ta kolorystyka.

Pomocy! :cry:

Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! :cry: Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... :cry:

Umówiłam sie niesięc temu z polecanym przez Markusa panem kafelkarzem, dzwonię taraz coby się spotkać i dograć szczegóły, a tu okazuje się, że...mieszkam za daleko! :cry: Ciężko byłoby mu dojeżdżać (ok. 70 km w jedna stronę). Czy ktoś może polecić naprawdę porządnego kafelkarza z okolic Pruszcza, i oczywiście przystępnego cenowo? Proszę, jesienią chcemy się wprowadzić... :cry:

o, cholera, to On sie nie zapytał :o :o :o ciezko bedzie z kafelkarzem, ja niestety nie mam namiarów

RAFALG - odwiedź jeszcze salon kominków "KUR" prowadzony przez małżeństwo Damps. Salon mieści się po lewej stronie ulicy Morskiej w Gdyni (kierunek Rumia), jakieś 200-300 metrów po minięciu Estakady, tuz obok niewielkiego salonu mebli kuchennych SILAN. W adresie maja Działdowska 2. Telefony: 623-8304 lub 698-643-448. Mój kominek kosztował finalnie 8.000, w tym: wkład francuski 3.500, marmur 2.500. Zdjęcie kominka w moim albumie.

ALUNEK - zapraszam z wizytą w moje skromne progi do Bojana. Zobaczysz pompę ciepła naocznie i namacalnie. Jest to pompa ciepła firmy Neuratherm z Austrii. W lutowym numerze Muratora z tego roku był duży artykuł o tej pompie. Jej instalacja i sprzedażą trudni się firma z Grudziądza. Ich strona http://www.climakomfort.pl

Jeżeli planujesz pompę ciepła to w mojej prywatnej opinii nie ma sensu ekonomicznego i wykonawczego instalacja kominka z płaszczem wodnym. Sam kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza jako zapasowe źródło ogrzewania jak najbardziej, ale z płaszczem wodnym zdecydowanie nie.

Czyli cena obejmuje wkład, obudowę i montaż? Mi się wydaję, że cena nie jest najgorsza ale można znaleść taniej (tylko co z jakością)

Joola - Masz piękne drzwi. Gdzie kupowałaś ?

U Urzedowskiego :wink:

Potwierdzam, że u Urzędowskiego. Okna też mam od nich i jestem baaaardzo zadowolona. :D

dzień dobry :) wszystkim

a propos bruku to kupiłam głazy w jakiejś żwirowni na Kaszubach a część dostałam z jakiejś rozbiórki kawałka ulicy :) wzięłam kamieniarza z cmentarza witomińskiego i trochę mi "pociął" te głazy. Nie wytrzymał za długo przy tym "cięciu" więc zostały mi jeszcze kliny. A z kamieni to część została na obramowanie oczka, z części same poukładałyśmy z siostrą podjazd.

Ciężka robota, ale można się przynajmniej fizycznie wyżyć :D

pozdr Ewa

o, cholera, to On sie nie zapytał :o :o :o ciezko bedzie z kafelkarzem, ja niestety nie mam namiarów
Pan kafelkarz sie tłumaczyl, ze skoro kontakt od Mirka, to rejon Bojana :(

RAFALG - odwiedź jeszcze salon kominków "KUR" prowadzony przez małżeństwo Damps. Salon mieści się po lewej stronie ulicy Morskiej w Gdyni (kierunek Rumia), jakieś 200-300 metrów po minięciu Estakady, tuz obok niewielkiego salonu mebli kuchennych SILAN. W adresie maja Działdowska 2. Telefony: 623-8304 lub 698-643-448. Mój kominek kosztował finalnie 8.000, w tym: wkład francuski 3.500, marmur 2.500. Zdjęcie kominka w moim albumie.

Dzięki Markus. Jutro sprawdzę. na razie czekam na ofertę w trzech salonach. ten będzie 4-ty. Zobaczymy, co finalnie z tego wyjdzie.

Ja mam wciąż nadzieję, że jednak... Coś mówił o ew. nocowaniu na działce i robocie co drugi dzień.. Wszystko byleby zrobił przed jesienią. Wcale nie mam tego tak dużo: na razie tylko ok. 50 m kw "prostej" podłogi i mała łazienka na dole. Muszę Go ubłagać :wink: Ale jeśli coś usłyszycie o jakichś innych mistrzach świata to bardzo proszę o namiary, bo muszę mieć jakąś alternatywę :cry:

Pan kafelkarz sie tłumaczyl, ze skoro kontakt od Mirka, to rejon Bojana :(

Gosia, skąd wiesz? :o Rozmawiałaś z Nim?

Kochani potrzebuję namiary na ekipę do tynków cem-wap. Jestem juz zdesperowany jedna ekipa umawiała się i się nie pokazała, a następna przyjechała i się jej agregat rozsypał. Z góry dziękuję za pomoc

Witam

Podaję namiary na wykonawcę wylewek (super mistrzostwo galaktyczne ) 9zł netto za m2 robocizna + materiał oraz tynków 12zł za m2 netto-z materiałem Kazimierz Wicki 693379089 . Gość ma kilka ekip a i tak trudno o bliski termin.

Pozdrówka :wink:

ALUNEK - zapraszam z wizytą w moje skromne progi do Bojana. Zobaczysz pompę ciepła naocznie i namacalnie. Jest to pompa ciepła firmy Neuratherm z Austrii. W lutowym numerze Muratora z tego roku był duży artykuł o tej pompie. Jej instalacja i sprzedażą trudni się firma z Grudziądza. Ich strona http://www.climakomfort.pl

Jeżeli planujesz pompę ciepła to w mojej prywatnej opinii nie ma sensu ekonomicznego i wykonawczego instalacja kominka z płaszczem wodnym. Sam kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza jako zapasowe źródło ogrzewania jak najbardziej, ale z płaszczem wodnym zdecydowanie nie.

Markus,

dzięki za zaproszenie! :) Chętnie skorzystamy.Co do terminu to jeszcze umówimy się. A wracając do ogrzewania, to czy ja dobrze zrozumiałam, że u Ciebie pompa ogrzewa zarówno dom , jak i wodę?Kominek masz z DGP? Pamiętasz może całościowy koszt pompy?

Alunek

Ja mam wciąż nadzieję, że jednak... Coś mówił o ew. nocowaniu na działce i robocie co drugi dzień.. Wszystko byleby zrobił przed jesienią. Wcale nie mam tego tak dużo: na razie tylko ok. 50 m kw "prostej" podłogi i mała łazienka na dole. Muszę Go ubłagać :wink: Ale jeśli coś usłyszycie o jakichś innych mistrzach świata to bardzo proszę o namiary, bo muszę mieć jakąś alternatywę :cry:

Nie bardzo śledziłam kogo szukasz ? może murarza? u mnie wreszcie kończą - w przyszłym tygodniu kładą tynk - mam nadzieję - a więc murarz chyba byłby wolny.

Jak widzisz też piszę , że mam nadzieję, że skończy, a więc ja też z murarzami nie mam wesoło . Mogę podać tel. komórkowy, jeżeli będziesz chciał/a pozdr Ewa

Wjedź mu na ambicję. Że polecany, że teges, a tu taka plama. W jego przypadku powinno zadziałać. To naprawdę prosty, uczciwy chłopina.

Z tego co wiem to mieszka gdzieś za Wejherowem, chyba w Gościcinie, więc jak sobie dokładnie nie wyjaśniliście gdzie mają być te kafelki robione, to chłop przeżył szok. Zwłaszcza przy obecnych cenach benzyny :( Tym bardziej że facet ma normalną etatową pracę i u mnie bywało tak, że z mojego tarasu jechał prosto do pracy na nockę.

Markus,

dzięki za zaproszenie! :) Chętnie skorzystamy.Co do terminu to jeszcze umówimy się. A wracając do ogrzewania, to czy ja dobrze zrozumiałam, że u Ciebie pompa ogrzewa zarówno dom , jak i wodę?Kominek masz z DGP? Pamiętasz może całościowy koszt pompy?

Alunek

W szczegółach wyglada to tak, że pompa ciepła ogrzewa dom. Natomiast do wody mam oddzielny podgrzewacz CWU który posiada własną wbudowaną pompę ciepła pracującą na powietrzu otoczenia.

Kominek mam ozdobno-rekreacyjny :D czyli bez DGP. Ze względu na podciąg w salonie, droga przebiegu rur byłaby zbyt wydłużona, a turbinka i i tak by nie pomogła, wobec czego idea DGP legła w gruzy.

Franciszek, Fikol, Mały, Rafalg, Markus, Matys

Wielkie dzięki za wszystkie Wasze namiary i informacje. Baaaardzo to miłe kiedy dostaje się odpowiedzi od nieznanych a życzliwych osób.

Poczułam ducha wspólnoty wirtualnej! Pozwolę sobie jeszcze, co jakiś czas, ponękać Was pytaniami jako "starych wyjadaczy forumowych" i doświadczonych budowniczych - jeśli oczywiście pozwolicie.

Mam jeszcze takie spostrzeżenie - dla mnie standard Obi jest wystarczający i na więcej sobie nie pozwolę. To co w środku na wyposażeniu, to można wymienić. Nie pozwolę sobię jednak na fuszerkę elementów stałych takich jak konstrukcja, stropy, instalacje.

I oczywiście bardzo się boję podstępnych deweloperów, którym postaram się utrudnić wciśnięcie mi tandety.

Trójmiejscy forumowicze

Jeśli znacie jakieś inne warte polecenia firmy budujące "pod klucz" - dajcie znać.

Kasting trwa!

O przebiegu poinformuję.