miła 02.09.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Franciszek, Fikol, Mały, Rafalg, Markus, Matys Mam jeszcze takie spostrzeżenie - dla mnie standard Obi jest wystarczający i na więcej sobie nie pozwolę. Ulcia ostatnio z konieczności musiałam kupić szybko kibelek - w OBI był prawie 200 zł droższy niż ten sam zestaw (muszla+spłuczka) w Castoramie. Sprawdzaj ceny przy zakupach - przynajmniej tych poważniejszych. pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.09.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ..PS. Dachówkę Miedź RObena mam już na dachu. Można obejrzeć. A moźe jakieś zdjęcia w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ..PS. Dachówkę Miedź RObena mam już na dachu. Można obejrzeć. A moźe jakieś zdjęcia w necie? Wakmen - post lub dwa niżej pisałem krótkie sprostowanie. mam RObena, ale kasztan, nie miedź. Jezeli jesteś zainteresowany, to mogę Ci podesłać zdjęcia na maila. W necie na razie nie udostępniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.09.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ..PS. Dachówkę Miedź RObena mam już na dachu. Można obejrzeć. A moźe jakieś zdjęcia w necie? Wakmen - post lub dwa niżej pisałem krótkie sprostowanie. mam RObena, ale kasztan, nie miedź. Jezeli jesteś zainteresowany, to mogę Ci podesłać zdjęcia na maila. W necie na razie nie udostępniam. Spoko. Twoja budowa od dawna mnie ciekawi a w szczególności na pokrewieństwo technologi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 02.09.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam pytanie do wszystkich. Co robicie u siebie z rynnami? A dokładniej z końcówkami rur spustowych. Ponieważ niektóre rury znajdują się nad tarasem, więc je osadziłam w osadnikach i wyprowadziłam rurami kanalizacyjnymi poza obręb tarasu. Czy muszę te rury poprowadzić do jakiejś studni? Mam bardzo dobrze przepuszczalne podłoże. Zanim dokonałam czynności opisanych powyżej , woda z rur spustowych spływała sobie spokojnie do gruntu i nigdzie na działce nie było kałuży, ani błotka. Może więc wystarczy poprowadzić te rury jeszcze kilka metrów dalej od domu z lekkim spadkiem i tak zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.09.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Kochani - Czy moge liczyc na namiary jakiejs ekipy fundamentowej .Bylismy juz umowieni - ale niestety czlowiek sie zdematerializowal chyba..nawet telefonu nie odbiera. Kolejna ekpia - wolna dopiero w pazdzierniku .. Help !! (budowa w Koleczkowie - pozdrowienia dla Gosi - by the way)Zoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam pytanie do wszystkich. Co robicie u siebie z rynnami? A dokładniej z końcówkami rur spustowych. Ponieważ niektóre rury znajdują się nad tarasem, więc je osadziłam w osadnikach i wyprowadziłam rurami kanalizacyjnymi poza obręb tarasu. Czy muszę te rury poprowadzić do jakiejś studni? Mam bardzo dobrze przepuszczalne podłoże. Zanim dokonałam czynności opisanych powyżej , woda z rur spustowych spływała sobie spokojnie do gruntu i nigdzie na działce nie było kałuży, ani błotka. Może więc wystarczy poprowadzić te rury jeszcze kilka metrów dalej od domu z lekkim spadkiem i tak zostawić? Ja mam każdą rurę połączoną z osadnikiem, dalej poprowadzone rurami do studni chłonnych. mam dodatkowo zrobione studzienki pod kran zewnętrzny oraz pod wycieraczkę przed wejściem. Moim zdaniem z rur spustowych powinno być odprowadzenie wody ze względu na jej bardzo dużą ilośc zbieraną z dachu w krótkim czasie. Tak szybko gunt nie będzie wchłaniać dużej ilości wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 02.09.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 rafalg - a ile Cię kosztowała ta studnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 rafalg - a ile Cię kosztowała ta studnia? Mam dwie studnie chłonne, każda z (chyba) 4 kręgów - po ok 2 metry głębokości na 1-1,5 m szerokości. połączone ze sobą. W sumie 8 kręgów - jakieś 800zł. Do tego rura giętka pełn (żółta). Wykonanie tego przez moją ekipę budowlaną kosztowało jakieś 500zł, w tym wykonali odwodnienie liniowe wokół domu + zamontowali osadniki + studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.09.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Szukający ekip - swego czasu zbierałem z forum zestawienie ekip budowlanych (chyba w sumie ok 10). Jezeli ktoś zainteresowany, to moge podesłać. PS. Wybierajcie sprawdzone ekipy i SPRAWDZAJCIE konicznie referencje oraz jak długo budują w tym samym zespołem. Dużo ekip jest na zasadzie zbieranimy i moga być później kłopoty! Rafalg - czy masz jeszcze to zestawienie ? Bo ja bardzo zainteresowana jestem . Plis na email [email protected] - jesli mozna. Dzieki brdz. Zoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Szukający ekip - swego czasu zbierałem z forum zestawienie ekip budowlanych (chyba w sumie ok 10). Jezeli ktoś zainteresowany, to moge podesłać. PS. Wybierajcie sprawdzone ekipy i SPRAWDZAJCIE konicznie referencje oraz jak długo budują w tym samym zespołem. Dużo ekip jest na zasadzie zbieranimy i moga być później kłopoty! Rafalg - czy masz jeszcze to zestawienie ? Bo ja bardzo zainteresowana jestem . Plis na email [email protected] - jesli mozna. Dzieki brdz. Zoska Zestawienie robiłem sam, natomiast wielkość studni chłonnych wyliczał mi Kierownik Budowy, zależy to od powierzchni dachu (mam ok 320m2). Zestawienie robiłem sobie sam, zbiore to i podam Ci co wchodzi w skład odwodnienia wraz ze studniami, podam Ci całościowo równiez orientacyjny koszt, ale nie są to wielkie pieniądze. Postram się przesłać Ci to do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.09.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Szukający ekip - swego czasu zbierałem z forum zestawienie ekip budowlanych (chyba w sumie ok 10). Jezeli ktoś zainteresowany, to moge podesłać. PS. Wybierajcie sprawdzone ekipy i SPRAWDZAJCIE konicznie referencje oraz jak długo budują w tym samym zespołem. Dużo ekip jest na zasadzie zbieranimy i moga być później kłopoty! Rafalg - czy masz jeszcze to zestawienie ? Bo ja bardzo zainteresowana jestem . Plis na email [email protected] - jesli mozna. Dzieki brdz. Zoska Zestawienie robiłem sam, natomiast wielkość studni chłonnych wyliczał mi Kierownik Budowy, zależy to od powierzchni dachu (mam ok 320m2). Zestawienie robiłem sobie sam, zbiore to i podam Ci co wchodzi w skład odwodnienia wraz ze studniami, podam Ci całościowo równiez orientacyjny koszt, ale nie są to wielkie pieniądze. Postram się przesłać Ci to do jutra. Rafalg - .. dzieki bardzo.. ale ja troche nie o tym.. ja sie dokopalam do Twojego postu z grudnia 2004 i chodzi mi o zestawienie ekip budowlanych o ktorych tam wspominasz.. Ja dopiero na etapie dziury pod fundament jestem i wlasnie umowiona ekpia fundamentowa wpadla chyba dziure (czarna) - bo zniknela i desperacko szukam innej.. A wszyscy zajeci kurcze, najblizsze termiany na marzec maja..Ale studnie chlonne tez sie bardzo przydadza - takze beda wdzieczna i za to. Ja poki co moge polecic Pana od projektow instalacji wodnych , kanalizacyjnych , gazowych - bardzo solidny mily i tani - gdyby Ktos byl zainteresowany Pozdrawiam - Zoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Gosia@ . jestem pod wrazeniem Twojego tempa Dzialki kupowalysmy mniej wiecej w tym samym czasie - a Ty to juz chyba mieszkasz ?? Ja dopiero w dziurze siedze Na jakie ogrzewanie sie zdecydowalas? kominek + elektryczne? A ten gont osikowy to juz mozna u Ciebie ogladac ? pozdrawiam Zoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Szukający ekip - swego czasu zbierałem z forum zestawienie ekip budowlanych (chyba w sumie ok 10). Jezeli ktoś zainteresowany, to moge podesłać. PS. Wybierajcie sprawdzone ekipy i SPRAWDZAJCIE konicznie referencje oraz jak długo budują w tym samym zespołem. Dużo ekip jest na zasadzie zbieranimy i moga być później kłopoty! Rafalg - czy masz jeszcze to zestawienie ? Bo ja bardzo zainteresowana jestem . Plis na email [email protected] - jesli mozna. Dzieki brdz. Zoska Zestawienie robiłem sam, natomiast wielkość studni chłonnych wyliczał mi Kierownik Budowy, zależy to od powierzchni dachu (mam ok 320m2). Zestawienie robiłem sobie sam, zbiore to i podam Ci co wchodzi w skład odwodnienia wraz ze studniami, podam Ci całościowo równiez orientacyjny koszt, ale nie są to wielkie pieniądze. Postram się przesłać Ci to do jutra. Rafalg - .. dzieki bardzo.. ale ja troche nie o tym.. ja sie dokopalam do Twojego postu z grudnia 2004 i chodzi mi o zestawienie ekip budowlanych o ktorych tam wspominasz.. Ja dopiero na etapie dziury pod fundament jestem i wlasnie umowiona ekpia fundamentowa wpadla chyba dziure (czarna) - bo zniknela i desperacko szukam innej.. A wszyscy zajeci kurcze, najblizsze termiany na marzec maja..Ale studnie chlonne tez sie bardzo przydadza - takze beda wdzieczna i za to. Ja poki co moge polecic Pana od projektow instalacji wodnych , kanalizacyjnych , gazowych - bardzo solidny mily i tani - gdyby Ktos byl zainteresowany Pozdrawiam - Zoska ok. poszedłem z nurtem... Podeślę CI oczywiśie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.09.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 dzięki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.09.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 dzięki ) Wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.09.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Moi drodzy! Dzisiaj polecany przez Markusa- stolarz Zbigniew Czerwionke zamontował mi kuchnię Jest dokładnie taka jaka miała być Wszystko pasuje i chodzi, kolor się zgadza (to do Markusa ), panowie niczego nie uszkodzili, posprzątali po sobie, na papieroska wychodzili na dwór (ja nie palę i nawet nasi goście wiedzą, że w domu się nie pali i "rozumiom" to-żeby nie było, że ja zła kobieta jestem, to w butach gościom pozwalam chodzić ) Nawet się nie burzyli jak zauważyłam, że płyta kuchenna jest lekuchno krzywo (3mm-słownie trzy milimetry ) i szybciutko porawili. Jednym słowem- polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Moi drodzy! Dzisiaj polecany przez Markusa- stolarz Zbigniew Czerwionke zamontował mi kuchnię Jest dokładnie taka jaka miała być Wszystko pasuje i chodzi, kolor się zgadza (to do Markusa ), panowie niczego nie uszkodzili, posprzątali po sobie, na papieroska wychodzili na dwór (ja nie palę i nawet nasi goście wiedzą, że w domu się nie pali i "rozumiom" to-żeby nie było, że ja zła kobieta jestem, to w butach gościom pozwalam chodzić ) Nawet się nie burzyli jak zauważyłam, że płyta kuchenna jest lekuchno krzywo (3mm-słownie trzy milimetry ) i szybciutko porawili. Jednym słowem- polecam! Joola - Twoja kuchnia to chyba pierwszy przypadek gdy wykonawca czeka aż właściciel pozwoli mu dokończyc jego pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 03.09.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 dzięki ) Cześć, ja miałem (a raczej jeszcze przez tydzień będę miał) wykonwcę, którego miał Rafalg. Jeżeli życzysz sobie zobaczyć jego robotę to zapraszam na budowę. Ja i Rafalg wiemy, że nie jest to mistrz świata ale ponoc bywają gorsi Ja ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 03.09.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ireneusz,przesłałem wzór umowy z wykonawcą .Przepraszam, że tak późno ale od tygodnia nie było mnie w necie.Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts