Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba nikt nie tynkowal, albo śpia, no trudno wezme tego za 21 zł, bo musze dać juz odpowiedź :(

Straciłem wątek. Czy chodzi o elewację zewnętrzną ??? Jeżeli tak to swego czasu podawałem namiary na pana ZYŚK. Niestety sam już nie mam numeru do niego, ale może ktoś z forumowiczów przypomni

mam numer do niego, ale w obecnym czasie to można z nim się umawiać na listopad :o co jak na elewację nie jest szczególnie polecanym terminem ...

To zależy.

Raczej obecne temperatury nie są zbyt przyjemne dla elewacji, gdyż wysycha zbyt raptownie. Listopad może być, należy się jedynie wystrzegać prac w dni z przymrozkami nocnymi i osłonić świeżo zrobioną elewację, żeby nie popłynęła z deszczem tak jak moja ze ściany frontowej 8) .

DZieki MarcinU, ale ja od elewacji tio chyba już znalazłam goscia, chodzi mi o wnetrez, karton gipsy w całym domy, napisz czy jesteś zadowolony z jego pracy, moge poczekac do końca września

Robi bardzo dokładnie przez co również wolno. Pracuje tylko z pomocnikiem co też wpływa na szybkość. Jeżeli zależy Ci na czasie - może byc problem. Jeżeli na dokładności - polecam!

Na dokładnosci na pewno, zwłaszcza, że duzo mam tych scian , bo to szkielt, więć wszystkie są GK, ale z tą powplnością to chyba nie pobije tego co u mnie z pomocnikiem prze tydzień połozył ze 20 m klinkieru , moze nawet mnie jez fug i bez wykończeń. Wlaściwie, sciany, sufity, no sporo tego, jesli jescze byś mogl zdradzic (chyba że cena byla mocno negocjowana, to nie bedę dopytywac)ile kosztyuje położenie płyt GK , to bym sobie porównala z cena która jutro ma mi podac inny wykonawca

Pan Toporek rzucił cenę ok 27 zł/m2 - czy tyle płaciliście? :-?

:o U mnie robił jakiś m-c temu. Płaciłem 21PLN/m2. Może ceny poszły w górę, ale żeby aż tak ?

Czy to cena ze styropianem czy bez? i jaka grubość wylewki?

bo coś mówił o 1,90 z cm grubości i może z tąd ta róznica?

Na parterze miałem wylewkę gr ok 11-12cm, na poddaszu ok 8-9 cm gr

Witam.

Poszukuję gotowego szamba ok. 7m3. Gdzie można za w miarę rozsądne pieniądze coś takiego nabyć?

Znalazłem firmę koło Radomia ale wiadomo chcą za transport. Gdyby znalazłoby sie jeszcze 2 klientów w okolicy to było by dużo taniej.[/quote

A jakie szambo poszkujesz. Ja mam betonowe. Kupowałem trochę bliżej... na Hutniczej w Gdyni. Polecam Świadczą usługi transportu i wstawienia szamba - tel:623- 35 42

Dziekuje za mile przyjecie na grupie niestety dostep do netu mam jedynie w pracy i jak juz mam nieco luzu dzis dopiero o 21.30 ale jak widze oplaca sie miec net w domu (pomysle o neostradzie bo tylko to mi zostaje w Pruszczu) same przydatne informacje na ktore poswiecilbym mnostwo czasu i nerwow i oczywiscie strata pieniedzy zatrudniajac niechlujnego fachowca.

Dzieki jeszcze raz postaram sie w miare mozliwosci byc czesciej na liscie teraz lece na autobus (rower dzis zostal w domu).

Pozdrawiam

CMyK

Chyba skusilem za pierwszym razem i poszlo na glowne forum :-/.

Witam wszystkich. Szczesliwie zostalem posiadaczem dzialki w Baninie.

Pomyslalem, ze poslucham, co bardziej doswiadczone towarzystwo ma do

powiedzenia, to moze nie wbije sie na tyle min, co inni budujacy,

ktorzy mniej sluchaja.

Pozdrawiam,

-Zby

Padło tu pytanie odnośnie budowlanej tablicy informacyjnej, właśnie ten temat dzisiaj przerobiłem w Brokerze, zapytałem "po ile?" i usłyszałem 41 zł, na co skomentowałem że będę Was reklamował pezez najbliższy rok i wy mi każecie jeszcze za to płacić, i panie powiedziały mi że one nic nie mogą w tej sprawie poradzić i odesłały mnie do szefa, po krótkiej wizycie wyszedłem z tablicą free of charge.

Drugie spostrzeżenie to w negocjacjach cenowych bardzo pomaga orientacja po ile dany produkt oferuje konkurencja.

Na koniec chciałbym polecić geologa- szczerze przyznam że jestem oszczędny w pochwałach ale ten zaskoczył mnie całkowicie na plus. Poleciło mi go biuro które sprzedaje gotowe projekty. Zadzwoniłem i zapytałem ile by kosztowało takie proste sprawdzenie gruntu, ot takie żeby wiedzieć co pod trawą piszczy ?, cena 50 zł netto za dwa nawiercenia w mojej obecności i wyjaśnienia jak to rozumieć, zaskoczeniem dla mnie było wysłanie uproszczonego opisu na mój adres. Dalsza współpraca - musiałem wykonać pełne badanie, 350 zł netto, negocjować,na początku cena trochę wyższa.

anekri

Pan Toporek rzucił cenę ok 27 zł/m2 - czy tyle płaciliście?

Z wylewkami wszystko zalezy od grubosci wylewki

Cena standartowa (tzn. ktora otrzymalem) z wiosny to 11-14zl za 1m2 +1.8- 1.9 zl za 1cm grubosci. Cena nie obejmuje materialu takiego jak styropian i siatki, a tylko w tej cenie bylo ujete ulozenie w/w materialow.

Podejrzewam, ze ta Twoja astronomiczna cena wynika z tego , ze styropian tez zostal ujety w tej wycenie.

Poza p. Toforkiem czy Toporkiem (mnie zawiodl awodzeniem mnie ,a nastepnie niedotrzymaniem obietnicy) jest takze polecany na forum p. Serafin. Ten pan robil moje wylewki i jestem zadowolony z jego pracy (moi kafelkarze tez nie mieli zastrzezen). Jest co prawda troche drozszy od p.Doforka ale bardziej slowny (w moim przypadku).

P. Serafin 601831484

We wczesniejszym watku podalas/es cene 22zlm2- to chyba jest normalna cena.

Ja za 220m2 czesc gr.6cm, a czesc 4 cm zaplacilem 4700zl (wliczajac siatke na ok.50m2 ale styropin ulozylismy sami).

Ale jestem zakręcony, nie podałem nr telefonu geologa o którym powyżej napisałem,jest to Pan Szylański z Gdańska tel 348-52-83 kom. 502 526-801, jak wcześniej podałem jestem zadowolony z jego usług, a i cena w porównaniu z innymi wydaje mi się do przyjęcia, ponadto gdy się umówiłem z nim na określoną godzinę to tak było.

Słuchajcie mam rewelacyjnych dekarzy, podaje namiar gdyby ktos potzrebował p.Leszek Garlak 601643065

A wiecie może ile ten rewelacyjny dekarz sobie liczy za m2?

Najlepiej zadzwonić i się zapytać 8)

Dokładnie,bo za metr czego?obróbki blacharskiej? deskowania? ułozenia rynien czy dachówki :wink: nie ma ceny za m :lol:

OLA J. Ja tynkowałam przedwczoraj - Franciszek może ocenić, bo widział - mogę ewentualnie podać namiary - telefon jak będziesz szukać dalej pozdr Ewa

widziałem, widziałem i bardzo mi się podobało. Pięknie dobrany kolor tynku, piękne oczko wodne, super, super i dziękuję za miłe przyjęcie. :lol:

Słuchajcie mam rewelacyjnych dekarzy, podaje namiar gdyby ktos potzrebował p.Leszek Garlak 601643065

A wiecie może ile ten rewelacyjny dekarz sobie liczy za m2?

Najlepiej zadzwonić i się zapytać 8)

Dokładnie,bo za metr czego?obróbki blacharskiej? deskowania? ułozenia rynien czy dachówki :wink: nie ma ceny za m :lol:

Pan Leszek zazwyczaj proponuje robotę z materiałem więc cena 1m2 jest uzależniona od rodzaju pokrycia

Chyba nikt nie tynkowal, albo śpia, no trudno wezme tego za 21 zł, bo musze dać juz odpowiedź :(

Straciłem wątek. Czy chodzi o elewację zewnętrzną ??? Jeżeli tak to swego czasu podawałem namiary na pana ZYŚK. Niestety sam już nie mam numeru do niego, ale może ktoś z forumowiczów przypomni

mam numer do niego, ale w obecnym czasie to można z nim się umawiać na listopad :o co jak na elewację nie jest szczególnie polecanym terminem ...

Dało by rade podać ten numerek? PROSZĘ :lol: ja prawdopodobnie wystartuje z elewacją na wiosnę, ale teraz zbieram wszystkie możliwe oferty - większość wykonawców ma już pozajmowane terminy na ten rok