Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

moze ktos powie gdzie dokladnie ta hurtownia Patoka w Lublewie ktora tak reklamujecie i jaki namiar telefoniczny

Mam juz dzis dosyc przegladania listy i spisywania telfeonow do fachowcow roznej masci ale jestem zadowolony zawsze bez latania

Dzieki i pozdrawiam

CMyK

Patoka. Centrum materiałów budowlanych i farb

tel: 691 71 00

83-050 (p-ta Kolbudy) Lublewo Gdańskie, Wybickiego 58

pow.gdański, woj.pomorskie

czynne od 7 do 17 w soboty nie pamiętam :wink:

Dzieki za informacje

CMyK

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moze ktos powie gdzie dokladnie ta hurtownia Patoka w Lublewie ktora tak reklamujecie i jaki namiar telefoniczny

Mam juz dzis dosyc przegladania listy i spisywania telfeonow do fachowcow roznej masci ale jestem zadowolony zawsze bez latania

Dzieki i pozdrawiam

CMyK

Patoka. Centrum materiałów budowlanych i farb

tel: 691 71 00

83-050 (p-ta Kolbudy) Lublewo Gdańskie, Wybickiego 58

pow.gdański, woj.pomorskie

czynne od 7 do 17 w soboty nie pamiętam :wink:

W soboty do 13 a hurtownia jest w samym centrum Lublewa tuz przy drodze na Kolbudy (albo w druga strone do Gdanska)

Witam

Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk.

Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej.

Pozdrówka :wink:

podrzucisz namiary?

Witam

Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk.

Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej.

Ja też niesmiało proszę o namiary :oops:

witajcie, jestem żółtodziobem i stąd kilka moich pytań:

Kupuję działkę ale zanim to zrobię chcę mieć aktualne warunki zabudowy na tą działkę. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie papierki muszę zdobyć i gdzie, aby wystąpić o takie warunki????

Żadnych papierków.

W gminnym wydziale architektury (lub o podobnej nazwie) należy złożyć wniosek o wydanie warunków zabudowy

:evil: :evil: :evil: Znopwy następna ekipa zrobiła mnie w tak zwane jajo, następni od tynków i dokończenia parapetów i klinkieru po poprzednich partaczach nie przychodzą od ponad tygodnia. Ludzie czy to normalne, przeciez ja osiieje i zawriuje (o ile można bardziej)jesli ktoś ma namiar na NORMALNYCH ludzi od tynku to bardzo prosze o namiary

a u mnie trwa obecnie wymiana gruntu wykopali taki krater ze z kosmosu chyba go widac wstepnie wyliczyli ze wejdzie tam 520 m3 zwiru czyli 26 -36 tonowych wozkow. ekipa umowiona majster wczoraj byl zlozyl wyliczenie budowy milo mnie zaskoczyl obecnie robi mi remont starej chalupy z 1890 r.(chyba) potem wchodzi na nowa (pilnuje go zeby przypadkiem nie uciekl na inna robote) moja zona wymysla mu tylko robote zeby dluzej trwalo :)a on sie tylko smieje i uspokaja ze zdazymy ze wszystkim.

Pozdrawiam

CMyK

Witajcie

Pozdrawiam z Gorzowa Wlkp. i prosze o pomoc. Córcia moja w przedszkolu ma organizowaną imprezę pt "Kulinarny Atlas Polski" Cała rzecz polega na tym że rodzice muszą przygotować potrawy regionalne. Padło na KASZUBY a ja nie mam zielonego pojęcia co mozna by zrobić. Znalazłam co prawda strony internetowe z przepisami kaszubskimi ale tego jest dość dużo.

Czy znacie może jakieś sprawdzone przepisy typowych dań kaszubskich? Chodzi mi o coś smacznego i sprawdzonego. Chciałabym też wiedzieć jakie potrawy najbardziej odzwierciedlają kaszubską kulturę czy tradycje. Aby nie zaśmiecać Wam wątku można pisać na priv. Z góry dziękuję.

ps. po przejrzeniu stron internetowych o Waszych okolicach nabrałam ochoty na wakacje w tych rejonach :D :D

Pozdrawiam

MALINKA

Witam

Chociaz nie jestem 100% Kaschäbä stawiam" skromny"Dom letniskowy :D na kaszubach moze Tobie pomoge :

-Ryby -Ryby i jeszcze raz Ryby,raczej logiczne duzo jezior i morze.

Naj znany Sledz po Kaszu.

Sielawa wedzona-albo smarzona,dostanie sie tylko tam gdzie woda jest b.czysta-zywi sie planktonem

Do tego swieza kapusta duszona na polslodko pycha -polecam knajpke w Suleczynie"Maraska"

No i oczywiscie bez bajeru i smiechu tylko na Kaschäbä do kupienia -RUCHANKI-TYLKO BEZ GLUPICH DOMYSLOW!!!!.

Jeszcze 5 dni i na ten rok starczy -deski na dach ,sciany dzialowe ,trawke posiac i za tydzien oblewanie wiezby -o dwa tygodnie pozniej :oops:

Wszystkim starym i nowym budowlancom niech moc---pieniedzy---i szczescia bedzie z wami

sp greganna

Moi Drodzy!

Pragnę podzielić się z Wami szczęśliwą nowiną - dzisiaj ruszyliśmy z murami :D :D :D Zaczyna wreszcie widać dom. Budujemy z porothermu 25 i w związku z tym mam pytanko.Czy ktoś z Was również buduje z tego materiału i w jakiej cenie kupował?

Będę wdzięczna za informacje

Pozdrawiam,

Witam

Ja też niesmiało proszę o namiary :oops:

Witam.

Niestety kończy się wiza moich fachowców , a pracę mają zagwarantowaną do końca pobytu . Zapytam jak wyglądają z robota na przyszły rok wracają w kwietniu.

Markus czu możesz zdradzić ile kosztowała Cię kuchnia? Wydaje mi się, ze wielkościowo mamy podobnie, już wiem na ile wyceniają w studiach kuchennych, i pomyślałam sobie, że może stolarz bierze jednak mniej niż 10 000...

Moja kuchnia ma powierzchnię 10 m2. Fronty szafek są zrobione w drewnie. Okucia to Blum. Zapłaciłem stolarzowi dokładnie 10.000. Za to samo, w studiach mebli kuchennych wołali od 16.000 (Classic Meble Kosakowo) do 25.000 (HTH Gdynia)

witajcie, jestem żółtodziobem i stąd kilka moich pytań:

Kupuję działkę ale zanim to zrobię chcę mieć aktualne warunki zabudowy na tą działkę. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie papierki muszę zdobyć i gdzie, aby wystąpić o takie warunki????

do wniosku o wydanie decyzji o warunkach zabudowy będziesz musiał dostarczyć mape z określeniem granic terenu objetego wnioskiem, warunki techniczne gestorów sieci (woda, prąd).

Nie kupuj zanim nie zdobędziesz tej decyzji i nie bedziesz miał pewności, że mozna tam budować swój wymażony domek, ewentualnie podpisz umowe przedwstępną, acha i zbadaj warunki gruntowe