Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Słuchajcie, mam ekipe od Landemana i.....mam sporo watpliwosci.Wczoraj dosłownie 1 godzine sobie lezakowali, tzn 0,5 godziny pozerali pomidorka na górze, a nastepne pół lezeli w moim sosnowym lasku, na moje zapytanie odpowiedzieli ze zbijaja rusztowania.Zaskoczyli mnie, czy u Was landemann nie miał swoich rusztowan?Swoja droga nikt mnie nie zapytał czy moga z moich desek szlunkowych sobie klepac :evil: Dzisiaj byłam i przez 2 dni, otynkowali tylko garaz 30 m to normalne??????

Nie rozmawiaj z nimi tylko dzwoń do Lademanna. To jest chyba pierwsza negatywna opinia

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ma ktoś z Was aktualny numer do dekarza, który był tu polecany i wychwalany Witold Dejk? Ten który znalazłam na forum (605 594 634) okazuje się nieaktualny.

Pozdrawiam

co, nikt z Was nie ma namiarów na tego gościa, to kto kładł u Was dachówkę?

Nie wiem czy to aktualny nr, znalazłam w notatkach 601 156 163

Może nie wypada mi się chwalić ale już zaczynam kolejny etap.

Dach skończony, okna zamówione, drzwi wejściowe również a wczoraj zacząłem zakładać

instalację elektryczną, TV, radio, sat, sieć komputerową i telefoniczną

oraz najważniejsza w naszym domku - sieć alarmowa.

Za głowę się chwytam ile musiałem wywiercić puszek a ile hektometrów przewodów idzie w takiego małego Orzeszka :o .

Ale bardzo się cieszę już z takiego postępu prac.

Czy ma ktoś z Was aktualny numer do dekarza, który był tu polecany i wychwalany Witold Dejk? Ten który znalazłam na forum (605 594 634) okazuje się nieaktualny.

Pozdrawiam

co, nikt z Was nie ma namiarów na tego gościa, to kto kładł u Was dachówkę?

Witaj Kolia,

Polecam dekarzy ktorzy u mnie kladli dachowke (chyba takze u Martyg i DarkaN). Nie tak dawno DarekN podawal namiary na nich.

Pozdrowienia

Może nie wypada mi się chwalić ale już zaczynam kolejny etap.

Dach skończony, okna zamówione, drzwi wejściowe również a wczoraj zacząłem zakładać

instalację elektryczną, TV, radio, sat, sieć komputerową i telefoniczną

oraz najważniejsza w naszym domku - sieć alarmowa.

Za głowę się chwytam ile musiałem wywiercić puszek a ile hektometrów przewodów idzie w takiego małego Orzeszka :o .

Ale bardzo się cieszę już z takiego postępu prac.

No, jak sie licytujemy, to ja mam juz :wink:

Instalacje elektryczna, alarmowa, tynki, zamówione okna drzwi wyjsciowe, tynki mi koncza, o dachu nie wspomne :lol: rbi sie ogrodzeie i zabieram sie do ogrodu

Słuchajcie, mam ekipe od Landemana i.....mam sporo watpliwosci.Wczoraj dosłownie 1 godzine sobie lezakowali, tzn 0,5 godziny pozerali pomidorka na górze, a nastepne pół lezeli w moim sosnowym lasku, na moje zapytanie odpowiedzieli ze zbijaja rusztowania.Zaskoczyli mnie, czy u Was landemann nie miał swoich rusztowan?Swoja droga nikt mnie nie zapytał czy moga z moich desek szlunkowych sobie klepac :evil: Dzisiaj byłam i przez 2 dni, otynkowali tylko garaz 30 m to normalne??????

Nie rozmawiaj z nimi tylko dzwoń do Lademanna. To jest chyba pierwsza negatywna opinia

Zadzwoniłam Landeman sie wkurzyl, bo jest w Warszawie i nic nie wiedział :( Opeerował ich za deski i odliczy im z pensji, bo maja mnóstwo swoich, tylko smierdzacym leniom sie nie chciało po nie pojechac, to capneli moje :evil: Teraz sie boje czy mi czegos nie wywina :roll: :roll: :roll: na budowie za to kablowanie

A ja mam pytanko. Czy jeśli ocieplenie z wełny mineralnej będzie miało 12 cm (grubość wełny) + tynk, to czy wystarczy jak kupię parapety klinkierowe o długości 15 cm? Okna mam zlicowane ze ścianą i taką długość parapetów wskazała firma która będzie robiła ocieplenie, ale z kolei w sklepie gdzie zamierzam kupić parapety klinkierowe powiedzieli, że do ta długość (15 cm) może być niewystarczająca. Czy ktoś miał już taki dylemat i może mi pomóc?

pozdrawiam

Darek

A ja mam pytanko. Czy jeśli ocieplenie z wełny mineralnej będzie miało 12 cm (grubość wełny) + tynk, to czy wystarczy jak kupię parapety klinkierowe o długości 15 cm? Okna mam zlicowane ze ścianą i taką długość parapetów wskazała firma która będzie robiła ocieplenie, ale z kolei w sklepie gdzie zamierzam kupić parapety klinkierowe powiedzieli, że do ta długość (15 cm) może być niewystarczająca. Czy ktoś miał już taki dylemat i może mi pomóc?

pozdrawiam

Darek

Za mało. Sugeruję 18 cm

Ocieplenie 12

Klej i tynk ~ 2

Płytki klinkierowe powinny wejść pod okno, czyli ~1

To już masz 15 i zero manewru.

Cześć Wszystkim!

Kupiłam projekt Archonu "Dom w Groszku". Jak Wam się podoba?

Zauważyliście jakieś wady? A może macie jakieś pomysły co do aranżacji wnętrza?

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41e39f67ab48a

Bardzo zgrabny domek.

Ja bym (oczywiście jest to tylko moje prywatne zdanie) zamurował jedno z wyjść z kuchni. Dzieki temu zyskujesz jeszcze jedną ścianę pod zabudowę kuchenną. Osobiście optowałbym za likwidacją bezpośredniego przejścia z kuchni do salonu. Kuchnia jest na tyle blisko jadalni, że przeniesienie talerzy nie będzie stanowić najmniejszego problemu

Nie budowałbym balkonu na poddaszu tylko dał zwykłe okna. Jest juz taras, a prawidłowe wykonanie i przede wszystkim zaizolowanie balkonu stanowi u nas nadal duże wyzwanie dla wykonawców.

:evil: :evil: :evil: Znopwy następna ekipa zrobiła mnie w tak zwane jajo, następni od tynków i dokończenia parapetów i klinkieru po poprzednich partaczach nie przychodzą od ponad tygodnia. Ludzie czy to normalne, przeciez ja osiieje i zawriuje (o ile można bardziej)jesli ktoś ma namiar na NORMALNYCH ludzi od tynku to bardzo prosze o namiary

U mnie własnie ekipa kończy robienie wylewek, a wcześniej robili tynki w piwnicy. Chyba zajmują się róznymi tynkami i wylewkami. Szybko, sprawnie, w terminie. A na budowie są już o 7 godzinie. I cena też przystępna :D

Może namiar się przyda, bo ja już tylko fachowców z polecenia biorę (mam dosyć przypadkowych z łapanki)

p.Wicki 693-379-089

Moja kuchnia ma powierzchnię 10 m2. Fronty szafek są zrobione w drewnie. Okucia to Blum. Zapłaciłem stolarzowi dokładnie 10.000. Za to samo, w studiach mebli kuchennych wołali od 16.000 (Classic Meble Kosakowo) do 25.000 (HTH Gdynia)

Dzięki. Myślisz, że będzie w stanie pofatygować się do Pruszcza? (mam traumę po p. Andrzeju :wink: )

Nie wiem. Spytaj i zaznacz od początku gdzie ma to być. Podaje namiary:

Leszek Czerwionka 601 631 952. Po mnie robił też kuchnię u Jooli.

10 000 za same szafki? czy ze sprzętem? I mam pytanko o okap bo chcę podobny- jakiej jest firmy i ile kosztował?

Cześć Wszystkim!

Kupiłam projekt Archonu "Dom w Groszku". Jak Wam się podoba?

Zauważyliście jakieś wady? A może macie jakieś pomysły co do aranżacji wnętrza?

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41e39f67ab48a

Bardzo zgrabny domek.

Ja bym (oczywiście jest to tylko moje prywatne zdanie) zamurował jedno z wyjść z kuchni. Dzieki temu zyskujesz jeszcze jedną ścianę pod zabudowę kuchenną. Osobiście optowałbym za likwidacją bezpośredniego przejścia z kuchni do salonu. Kuchnia jest na tyle blisko jadalni, że przeniesienie talerzy nie będzie stanowić najmniejszego problemu

Nie budowałbym balkonu na poddaszu tylko dał zwykłe okna. Jest juz taras, a prawidłowe wykonanie i przede wszystkim zaizolowanie balkonu stanowi u nas nadal duże wyzwanie dla wykonawców.

Markus

O to to, o tym nie pomyślałam - dobry pomysł z tą kuchnią. I balkon też do wycięcia, choć dzieci naciskają, żeby został.

Dzięki!

Witam wszystkich wybudowanych, budujących i pragnących budować :D

Buduję (a właściwie mam zamiar zbudować) dom Studia ATRIUM GL162.

Aktualnie mam wykop pod fundament. Szukam ekipy do postawienia fundamentów (facet co miał to robić wycofał się).

Szukam też desek szalunkowych. Może ktoś ma niepotrzebne?

... ale ja nie mam wylewek ani tynkow wewntrznych, mam dom w szielecie drewnianym, szukam kogos do tynkow zewnętrznych i wykonczenia na zewnątrz oraz do kartongipsow :( ale zadzwonę do tego Pana może on zewnętrzne też robi

Staram się na bieżąco spisywać z forum namiary do różnych wykonawców, jakiś czas temu joola polecała pana Krzysztofa Hinca 509 836 578 - elewacje, podbitka, ocieplenie, karton-gipsy, malowanie.