gosia1719499730 26.09.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Markus co do owej ceny to uderz do Wojtekkkk - wiem że znajoma w "brzozie patynowanej" zmieściła sie wraz ze sprzętem w 10 tys spokojnie. mebelki :ulala! Pikne,pikne.Byłem ,widziałem. To jest cenna informacja dla ANEKRI. Ja jestem posiadaczem kuchni juz od ponad pół roku Chyba jest na mnie trochę zła... a co jej zrobiłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W piątek otrzymałem zamówiony dla moich warunków działki "projekt techniczny ekologicznej oczyszczalni ścieków", którą mam zamiar posadowić na mojej działeczce. Dzisiaj jadę do starostwa aby zatwierdzili niczego sobie projekt i wtedy będę kopał (no koparka będzie kopać) POŚ. Zainteresowanych będę informował jak LEGALNIE ale przez męki można mieć przydomową oczyszczalnię ścieków na własnej działce.O, daj koniecznie znac, bo ja wymiekłam i jednak zrobiłam sobie szambo, a teraz sie łamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Cześć, Czy ktoś zna ekipę, którą może polecić do budowy fundamentów domu w okolicach Kolbud? Pozdrawiam Rafałzalezy kiedy?ja mam super ekipe ale do konca roku juz zajeta, w przyszłym nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 26.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Markus co do owej ceny to uderz do Wojtekkkk - wiem że znajoma w "brzozie patynowanej" zmieściła sie wraz ze sprzętem w 10 tys spokojnie. mebelki :ulala! Pikne,pikne.Byłem ,widziałem. Czy Wojtekkkk jest z 3-miasta? Jak się z Nim skontaktować? Bo ja właśnie cały czas kombinuję jak dać mniej niż 10 tys. za kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.09.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Markus co do owej ceny to uderz do Wojtekkkk - wiem że znajoma w "brzozie patynowanej" zmieściła sie wraz ze sprzętem w 10 tys spokojnie. mebelki :ulala! Pikne,pikne.Byłem ,widziałem. To jest cenna informacja dla ANEKRI. Ja jestem posiadaczem kuchni juz od ponad pół roku Chyba jest na mnie trochę zła... ... no no co ja słyszę nieprawda nie jestem zła I proszę o namiary na stolarza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 26.09.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Czy ktoś z Was posiada namiary na sensownego i TANIEGO pana z "kopają" (jak mówił mój synek )? Okolice Pryszcza Gd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Czy ktoś z Was posiada namiary na sensownego i TANIEGO pana z "kopają" (jak mówił mój synek )? Okolice Pryszcza Gd. Nie wiem czy jest tanio - ale sensownie Przy większej robocie mozna się targować Mateńko Marek 602-51-62-41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 26.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Dzieki za namiar, ale P. Hinc ma juz zajete do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.09.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam Jestem z trojmiasta, mam małą działkę za Kolbudami i chciałabym w niedalekiej przyszłości rozpocząć budowę, ale jestem laikiem w tej dziedzinie Czy moglibyście polecić mi jakieś dobre (sprawdzone) oraz niedrogie firmy budujące domy z okolic 3miasta... Być moze już o tym bylo napisane w tym temacie, ale narazie nie dalam rady przebrnąć przez 172 str Bedę bardzo wdzięczna za pomoc...Chyba bedzie ciezko, bo tutaj wszysycy sami zakasali rekawy i buduja Witaj Taysha, wysłałam Ci maila z namiarami na różne ekipy budowlane. Otrzymałam je od Rafalg (mam nadzieję, ze nie popełniłam żadnego faux pas ) Może znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.09.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W piątek otrzymałem zamówiony dla moich warunków działki "projekt techniczny ekologicznej oczyszczalni ścieków", którą mam zamiar posadowić na mojej działeczce. Dzisiaj jadę do starostwa aby zatwierdzili niczego sobie projekt i wtedy będę kopał (no koparka będzie kopać) POŚ. Zainteresowanych będę informował jak LEGALNIE ale przez męki można mieć przydomową oczyszczalnię ścieków na własnej działce.O, daj koniecznie znac, bo ja wymiekłam i jednak zrobiłam sobie szambo, a teraz sie łamie Ja też poproszę o instrukcje step by step, bo też chcę mieć oczyszczalnię, a gmina Gdańsk ma inne na ten temat zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 26.09.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witaj Taysha, wysłałam Ci maila z namiarami na różne ekipy budowlane. Otrzymałam je od Rafalg (mam nadzieję, ze nie popełniłam żadnego faux pas ) Może znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia Hej Dziękuje Ci bardzo :D napewno się przyda, zaraz sobie poprzeglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 26.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A macie kogoś z koparka z okolicy Kolbud, szukam te z ekipy na tynki zewnętrzne i podbitkę, też buduje kawałek za Kolbudami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.09.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Anekri ostatnio odnosłem wrażenie ,że za dużo powiedziałem i miałem wrażenie ,że sie trochę znerwiłaś - ogólnie - "dzięki"mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 26.09.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Czy ktoś z Was posiada namiary na sensownego i TANIEGO pana z "kopają" (jak mówił mój synek )? Okolice Pryszcza Gd. Nie wiem czy jest tanio - ale sensownie Przy większej robocie mozna się targować Mateńko Marek 602-51-62-41 Dzięki! Juz dzwoniłam: bierze 80 zł /godz. - to chyba norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.09.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Gwizdki jeżeli masz większą robótkę to targuj się, targuj .... jeżeli nie to faktycznie norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 26.09.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W okolicy Rębiechowa pan Koparka bierze 70 zł za godzine bez negocjacji ale do was to troche daleko to by sobie policzyl dojazd. A co do kosztów biorą też od rodzaju roboty czy zdjęcie humusu czy wykopanie, piwnicy czy też szamba. Pytając się mów o co chodzi żebyś sie potem nie zdziwił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 26.09.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jak to jest? Mam działkę wśród 48 działek o przeznaczeniu budowlanym wg pzpm. Z tego jedna zasiedlona, dwie budowy w toku, sześć kupionych ale nic się nie dzieje. W odległości 100 m przebiega linia energ. A Energa straszy, że nie podpiszą umowy a zatem nie dostaniemy pozwolenia na budowę. Jakiś czas temu jakiś Pan-Fachowiec, który przyjmował wniosek o warunki techniczne powiedział: "spoko, jak nie przyłącze stałe to prowizorka, spoko". No i łyknęliśmy. Nie rozumiem! Czy to prawda, że słup, z którego można ciągnąć musi mieć 4 nitki? Jak to jest z tymi warunkami i umowami - co jest konieczne do pozwolenia na budowę i kiedy? Co robić i z kim rozmawiać - poradźcie! Do uzyskania pozwolenia na budowę potrzebna jest decyzja o warynkach zabudowy lub aktualny plan miejscowy I właśnie aby uzyskać decyzje o warunkach zabudowy potrzebne są pozytywne warynki o włączeniu do sieci wodociągowej i energetycznej. Jeżeli macie takowe to pozwolenia na budowe może obejmować sam dom (bez przyłączy). Przyłacza nie wymagają pozwolenia na budowę a jedynie zawiadomienia urzędu. Poza przyłączem gazowym oczywiście. Na budowę przyłącza wod-kan też potrzebne jest pozwolenie na budowę, przynajmniej tak było zeszłej jesieni . Ale można oczywiście załatwiać to w trakcie budowy budynku, bo tak jak napisałeś pozwolenie na budowę, można dostać bez pozwolenia na budowę przyłączy teraz wystarczy zgłoszenie zgłoszenie (ale i tak trzeba mieć uzgodniony projekt) owszem wystarczy, ale przyłączem jest to co jest do granicy działki, na terenie działki jest instalacja "wewnątrzbudynkowa" i na nią trzeba mieć pozwolenie, ja je właśnie załatwiam w zakresie dojścia gazu od granicy do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 26.09.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W okolicy Rębiechowa pan Koparka bierze 70 zł za godzine bez negocjacji ale do was to troche daleko to by sobie policzyl dojazd. A co do kosztów biorą też od rodzaju roboty czy zdjęcie humusu czy wykopanie, piwnicy czy też szamba. Pytając się mów o co chodzi żebyś sie potem nie zdziwił! no i dodałbym żeby nie decydować się na rozliczenie za m3 bo wychodzi znacznie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.09.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam. Do wszystkich zainteresowanych Bojanowiczów. W środę o 18,00 w remizie odbędzie się zebranie Fundacji Rozwoju Bojana. Potrzebni są ludziska z ikrą ,którzy rozruszają to towarzystwo. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fikol 26.09.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Hej Czy ktos z was robil badania archeologiczne na dzialce?Okazlo sie, ze musze zrobic takie badania i szukam namiarow na jakiegos archeologa. Dzwonilem juz do Muzeum archeologicznego, ale szukam tez innych kontaktow. Mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts