anekri 05.10.2005 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja co prawda mam oczyszczalnie, ale widzialem u moich sasiadow szambo zrobione z betonowych kregow. Wydaje mi sie, ze to ekonomiczne rozwiazanie i bardziej sensowne niz sciaganie z drugiego konca Polski. Na czterech sasiadow (u ktorych wiem co maja zakopane) dwoch ma w/w kregi i na tej podstawie nie sadze aby byly jakies klopoty z odbiorem. Co do zezwolenia na budowe szamba to ja mialem okreslone w pozwoleniu na budowe domu (pozniej zmienilem na oczyszczalnie) i nic wiecej nie bylo potrzebne poza lokalizacja na mapce. W warunkach mam dopuszczalną tylko kanalizacją- po długich bojach i wydeptanej ścieżce do urzędów (co opisałam szczególowo na forum)dostałam łaskawie warunkowo na 2 lata zezwolenie na szambo z atestem PZH, więc kręgi nie wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rafalg co będzie u ciebie stolarz robił? ja nadal szukam kogoś do zrobienia kuchni drewniana odpada bo za droga, najchętniej chciałabym kogoś kto mi wszystko zmontuje -bo z tego co wiem gotowe elementy z MDF foliowanego np można zamówić w Elblągu. wczoraj olał mnie juz 3 raz stolarz - pan Pućkowski, który był polecany na forum, chyba mam pecha do kuchni jeżeli ktoś ma godnego polecenia - to bardzo proszę o namiary- bo jak tak dalej pójdzie to zostanę bez kuchni na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.10.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A sprawdzałaś szamba betonowe na Hutnniczej w Gdyni ? Dzwoniłam i to co oni proponują to prefabrykaty- koszt to 3 800,- plus transport (który muszę sama zorganizować) Chyba zdecyduję się na szambo betonowe z Radomia- znalazłam firmę, która zbiera zamówienia i wiezie od razu dla 3 klientów- koszt transportu i HDS to 800,- więc szambo 1 600 + 800 = 2 400 -i tak wychodzi taniej niż z tworzywa To ja poproszę o namiary na tę firmę, bo może też mnie to czeka, choć cały czas mam nadzieję, że do przyszłego roku zrobią kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.10.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rafalg co będzie u ciebie stolarz robił? ja nadal szukam kogoś do zrobienia kuchni drewniana odpada bo za droga, najchętniej chciałabym kogoś kto mi wszystko zmontuje -bo z tego co wiem gotowe elementy z MDF foliowanego np można zamówić w Elblągu. wczoraj olał mnie juz 3 raz stolarz - pan Pućkowski, który był polecany na forum, chyba mam pecha do kuchni jeżeli ktoś ma godnego polecenia - to bardzo proszę o namiary- bo jak tak dalej pójdzie to zostanę bez kuchni na święta Stolarz u mie robi wykończenie Tarasu, balustrady i schoy drewniane na taras oraz później kilka wykończeń drewnianych wewnątrz. Jezlei chcesz znaleźć dostacę kuchni, kóry z płyt MDF zrobi CI kuchnie na wymiar i będzie to miało być jeszcze atrakcyjne cenowo, to polecam rynek w Pruszczu Gdańskim na lotnisku (bodajże są w sobotę czy w niedziele). Jest wybór, można umówić się na robotę na wymiar i cenowo też mozna znaleźć coś atrakcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rafalg chcę kogoś z polecenia bo z tymi "handlarzami" z rynku mam złe doświadczenie i moi znajomi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 kolia 1. firma z Radomia (najtańsza którą znalazłam) to "JASBET" Honorata Rybska ul.Warszawska 66, 26-660 Jedlińsk Wielogóra te. 604-251-341 lub (048) 32 15 385 2. w twoich starszych postach znalazłam namiary na stolarza p.Andrzej Bartnicki - nadal go polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 05.10.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 MarcinU a mógłbyś szerzej opisać w czym problem był z tym szambem ? bo ja znalazłam szamba betonowe w Radomiu (tam całe zgrupowanie jest chyba) i jak zamówię to też mogę się zdziwić na co powinnam zwrócić uwagę? Problem był w tym, że rysunek szamba jaki pan robił i rozmowa z nim pokazywała szambo zrobione ze starego zbiornika paliwowego z tzw. dennicą czyli wypukłą częścią końca zbiornika postwione na sztorc (dennicą do góry). Taki układ powoduje rozkład sił (ziemia, ew. pojazd nad szambem) uniemożliwiający zapadnięcie się zbiornika. Zbiornik również miał byc wykonany z blachy 6 mm (taki dostałem dokument). Z rozmowy wynikało również iż zbiornik będzie miał przyspawaną rurę fi 400 jako właz oraz fi 50 jako odpowietrzenie. Tymczasem przyjechał zbiornik z płaskim "dachem" (nie z dennicą) wykonanym z blachy 4mm co moim i kierownika budowy zdaniem nie gwarantowało odpowiedniej wytrzymalości i groziło zapadnięciem sie zbiornika. A zamiast rur włazowej i odpowietrzającej były 2 kawałki rur z tworzywa z informacją "wstaw se pan sam". Dlatego zrezygnowałem. Jednak cenowo pan Żmuda jest bezkonkurencyjny - takie szambo to koszt poniżej 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.10.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Markus dzięki! jak zwykle niezawodny Gosia - jak możesz to podaj, bo i tak z robotą szykujemy się właśnie na wrzesień Podaje namiary p.Wenta 0601964523 Gosia - powyżej podawałaś namiary na p. Wentę. Czy chodzi tu o Stanisława Wentę - hydraulika, który robi m. in. przyłącza wodne ? Zgubiłem jego numer i chciałbym potwierdzić, czy to jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 MarcinU dzięki za info - twoje argumenty są oczywiste kupić byle co nawet tanio to i tak pieniadze wyrzucone w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 05.10.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rafalg co będzie u ciebie stolarz robił? ja nadal szukam kogoś do zrobienia kuchni drewniana odpada bo za droga, najchętniej chciałabym kogoś kto mi wszystko zmontuje -bo z tego co wiem gotowe elementy z MDF foliowanego np można zamówić w Elblągu. wczoraj olał mnie juz 3 raz stolarz - pan Pućkowski, który był polecany na forum, chyba mam pecha do kuchni jeżeli ktoś ma godnego polecenia - to bardzo proszę o namiary- bo jak tak dalej pójdzie to zostanę bez kuchni na święta Ja się zdecydowałam na Wojtka polecanego na forum, ale niestety o kuchni na Święta nie ma co marzyć Moja będzie dopieto styczeń/luty Ale spróbuj jeszcze w firmie KAM z Elbląga 601 32 41 22. Co niedziela są w Pruszczu na giełdzie. Naprawdę solidne meble, a i przy montażu pełen profesjonalizm: każda częśc zapakowana w bombelkową folię, narożniki zabezpieczone itd. Moja koleżanka ma od nich. Ja jednak poczekam na Wojtka bo wyjdzie mnie to trochę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 nie przewinął mi się żaden temat z p.Wojtkiem w tle?? a dlaczego na święta nie? taki obłożony z terminami? a co do firmy z Elbląga to ... pójdę na tę giełdę i poszukam - skoro już wiem że są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam, własnie zamontowali mi dwie bramy garażowe - Krispol z napędami Hormanna. Bardzo fajnie "chodzą" Dzisiaj dostałem próbki płytek i cegieł do obudowy kominka. Musze przyznać, że znaleźli bardzo podobne do tych ze zdjęć (Kominek robię na podstawie zdjęcia z jakiejś francuskiej wystawy z 95 roku). Jak na razie OK. Od dzisiaj działa u mnie również stolarz a jutro wchodzi alarmiarz ALE BĘDZIE TŁOK Na kogo zdecydowałeś się w temacie kominka? Na Haginza z Żukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.10.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 kolia ad1) Dzięki 2. w twoich starszych postach znalazłam namiary na stolarza p.Andrzej Bartnicki - nadal go polecasz? Tak, wszyscy moi znajomi byli zadowoleni. Jeśli nie uda mi się naciagnąć mojego taty na zrobienie mi kolejnej kuchni też będę u niego zamawiać, a póki co pracuję nad tatą - kupiłam mu już deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.10.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 oj kolia to daj namiary na tatę - ja nie gardzę dobrym fachowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.10.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Markus dzięki! jak zwykle niezawodny Gosia - jak możesz to podaj, bo i tak z robotą szykujemy się właśnie na wrzesień Podaje namiary p.Wenta 0601964523 Gosia - powyżej podawałaś namiary na p. Wentę. Czy chodzi tu o Stanisława Wentę - hydraulika, który robi m. in. przyłącza wodne ? Zgubiłem jego numer i chciałbym potwierdzić, czy to jego. A może ktoś oprócz Gosi (jezeli to ten gość) ma namiary na Stanisława Wentę - hydraulik? Z góry dziekuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 05.10.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 nie przewinął mi się żaden temat z p.Wojtkiem w tle?? a dlaczego na święta nie? taki obłożony z terminami? (...) Parę stron temu była mowa, przy okazji kuchni Markusowej. Mały wtedy wspomniał o Wojtku z forum - myślałam, że już dzwoniłaś do Niego... Ja dzwoniłam praktycznie jak tylko dostałam numer od Małego no i najbliższy termin to właśnie styczeń/luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rafalg co będzie u ciebie stolarz robił? ja nadal szukam kogoś do zrobienia kuchni drewniana odpada bo za droga, najchętniej chciałabym kogoś kto mi wszystko zmontuje -bo z tego co wiem gotowe elementy z MDF foliowanego np można zamówić w Elblągu. wczoraj olał mnie juz 3 raz stolarz - pan Pućkowski, który był polecany na forum, chyba mam pecha do kuchni jeżeli ktoś ma godnego polecenia - to bardzo proszę o namiary- bo jak tak dalej pójdzie to zostanę bez kuchni na święta Anekri, mogę polecić Ci dobrego stolarza (nietylko od mebli kuchennych) z Tczewa. Kuchnię robił między innymi u moich znajomych. Zrobił im również projekt. Poznałam go w czasach kiedy sama pracowałam w pewnej fabryce mebli, czyli w branży. Namiary: http://meble-zielinski.pl Pozdrawiam z Tczewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.10.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 nie przewinął mi się żaden temat z p.Wojtkiem w tle?? a dlaczego na święta nie? taki obłożony z terminami? (...) Parę stron temu była mowa, przy okazji kuchni Markusowej. Mały wtedy wspomniał o Wojtku z forum - myślałam, że już dzwoniłaś do Niego... Ja dzwoniłam praktycznie jak tylko dostałam numer od Małego no i najbliższy termin to właśnie styczeń/luty Wojtek mi zrobił stolik - ładne ustrojstwo i teraz dzwoni co drugi dzień żebym pamiętał że "lakier jeszcze świeży i nie wolno stawiać szklanek,kubków itp przez 2 tyg!" Co do terminów mówił że z płyty w miare szybko natomiast jest kłopot z litym drewnem.Dlatego takie terminy.Ale chłop robi od rana do wieczora - taki z niego pracuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 06.10.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Mały, Gwizdki ja nie chcę litego drewna to może u mnie się zmieści z tym terminem - zaraz przeszukuję wątek i dzwonię.... Alunek tam też zajrzę dzięki[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 06.10.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Mały chyba posiałam namiary na Wojtkkka mozesz jeszcze raz puścić na priv ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts