Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niedługo będę szczęśliwą palaczką w kominku.

Jakim drzewem powinnam palić? Gdzie mogę tanio kupić drzewo do kominka? Poszukam coś w poprzednich postach ale na pewno macie już przerobiony ten temat :wink:

Powinnaś palić drewnem z drzew liściastych. Polecam namiar 509 218 947.

a ma ktoś więcej namiarów na handlowców od takiego drewna?

Polecany przez Markusa kafelkarz właśnie u mnie skończył. SUPER! Jest niesamowicie dokładny (jak mam pięknie sfazowane kafelki, mmm :D ), a poza tym chyba lubi to, co robi, i dlatego też, między innymi, tak wszystko jest idealnie zrobione.

Cytując poprzednika: "to były dobrze wydane pieniądze" :lol:

Już Go sobie "zaklepałam" za rok...

Poszukuję namiarów na sprawdzone tartaki. Bowiem nadszedł już czas zamówić belki na strop i cały materiał na dach. Proszę o pomoc wszystkich, którzy mają ten etap za sobą. Please!!!

I jeszcze jedno pytanko: ponoć gdzieś w Gdyni jest bardzo duża hurtownia z materiałami dekarskimi. Dekarz , który będzie mi robił dach powiedział mi, że kilku jego klientów tam się zaopatrzyło , bo ceny mają dużo niższe niż u nas tzn. w Tczewie. Może ktoś z Was wie o jaką hurtownię chodzi.

Z góry dziękuję za pomoc :D

Polecany przez Markusa kafelkarz właśnie u mnie skończył. SUPER! Jest niesamowicie dokładny (jak mam pięknie sfazowane kafelki, mmm :D ), a poza tym chyba lubi to, co robi, i dlatego też, między innymi, tak wszystko jest idealnie zrobione.

Cytując poprzednika: "to były dobrze wydane pieniądze" :lol:

Już Go sobie "zaklepałam" za rok...

Cieszę się, że po wstępnych perypetiach jesteś zadowolona z efektów jego pracy. Ja wykonawców dzielę na "rzemieślników" i "artystów". Pan Andrzej należy właśnie do kategorii "artystów".

Dzisiaj na mojej dzialeczce byl geolog z polecenia zbadal zageszczenie gruntu po wymianie i byl milo zdziwiony glownie przezornoscia zony ze dala z kazdej strony o 2,5 m wiecej ziemi do wybrania; zadowolony byl tez ze stopnia zageszczenia dokladne dane przysle na moj adres. Moje zadowolenie tez bylo wielkie bo mam z glowy jedna rzecz moim zdaniem najwazniejsza. Ciesze sie ze zostalo to porzadnie wykonane (byl moment ze trzeba bylo firme wybierajaca na koncu pilnowac zeby dokladnie wyciagnela torf). Kasa tez za badanie byla zadziwiajaco niska umawialismy sie na 100 zl a zaplacilem 50 zl to chyba cud. Moze to poranne slonce mi pomoglo. Inny geolog chcial 500 zl i powiedzial ze mniej nikt nie wezmie dlatego mówie cud, moze pielgrzymki zaczna przybywac na moja dzialeczke. Kilkanascie takich kontaktow i za uzbierane pieniadze wybuduje drugi dom.

Pozdrawiam z rana

CMyK

ps za badanie grubości torfu tez bierze 50 zl (punktualny i słowny)

Cześć Cmyk!

Czy nie zechciałbyć podzielić się ze mną namiarem na tego Pana Geologa, właśnie jestem w potrzebie? A skąd on jest, bo ja z Gdańska? Nie będzie mu za daleko?

Pozdrawiam

Poszukuję namiarów na sprawdzone tartaki. Bowiem nadszedł już czas zamówić belki na strop i cały materiał na dach. Proszę o pomoc wszystkich, którzy mają ten etap za sobą. Please!!!

I jeszcze jedno pytanko: ponoć gdzieś w Gdyni jest bardzo duża hurtownia z materiałami dekarskimi. Dekarz , który będzie mi robił dach powiedział mi, że kilku jego klientów tam się zaopatrzyło , bo ceny mają dużo niższe niż u nas tzn. w Tczewie. Może ktoś z Was wie o jaką hurtownię chodzi.

Mam doświadczenia z dwoma - w Starej Kiszewie i Kościerzynie. Oba godne polecenia pod pewnymi warunkami - w Starej Kiszewie tylko impregnowane ciśnieniowo i dopilnować załadunku, w Kościerzynie tylko suszone, bo impregnują zanurzeniowo. Cenowo SK znacznie taniej niż Kościerzyna. Poszukam telefonów i dam znać.

Witam,

Poszukuję pilnie ekipy do ocieplenia domu w systemie Wełna mineralna. Czy macie jakieś namiary na sprawdzoną ekipę?

pozdrawiam

Darek

Właśnie mi robią elewację. Dam znać jak skończą, bo jeszcze nie wiem czy polecać czy nie.

Jak na razie za samo ocieplenie - polecać, polecać. Zobaczymy jak będzie z tynkowaniem.

Markus_Obserwator :wink:

Mam doświadczenia z dwoma - w Starej Kiszewie i Kościerzynie. Oba godne polecenia pod pewnymi warunkami - w Starej Kiszewie tylko impregnowane ciśnieniowo i dopilnować załadunku, w Kościerzynie tylko suszone, bo impregnują zanurzeniowo. Cenowo SK znacznie taniej niż Kościerzyna. Poszukam telefonów i dam znać.

Wielkie dzięki!!! :D