Zochna 07.10.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Mam doświadczenia z dwoma - w Starej Kiszewie i Kościerzynie. Oba godne polecenia pod pewnymi warunkami - w Starej Kiszewie tylko impregnowane ciśnieniowo i dopilnować załadunku, w Kościerzynie tylko suszone, bo impregnują zanurzeniowo. Cenowo SK znacznie taniej niż Kościerzyna. Poszukam telefonów i dam znać. Wielkie dzięki!!! Ja tez chetnie skorzystam . dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.10.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 ... Stolarz u mie robi wykończenie Tarasu, balustrady i schoy drewniane na taras oraz później kilka wykończeń drewnianych wewnątrz... Ja poproszę jakieś zdjęcia choćby prywatnie. W ostatnią środę przywieżli mi drewno na taras, który będę robił w przyszłym roku. Drzewo niech się przesezonuje. Projekt już mam ale chciałbym coś nicoś jeszcze popatrzeć u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 08.10.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 ... Stolarz u mie robi wykończenie Tarasu, balustrady i schoy drewniane na taras oraz później kilka wykończeń drewnianych wewnątrz... Ja poproszę jakieś zdjęcia choćby prywatnie. W ostatnią środę przywieżli mi drewno na taras, który będę robił w przyszłym roku. Drzewo niech się przesezonuje. Projekt już mam ale chciałbym coś nicoś jeszcze popatrzeć u innych. Jak będzie gotowe, poeslę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.10.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 W piątek rano dzwoniłem do inspektora, który zajmuje się sprawą mojej POŚ. Zgodził się na rozpoczęcie robót przed ustawowymi 30 dniami. Tak więc już w piątek zamówiłem oczyszczalnię a dzisiaj przez internet zamówiłem dodatkowe rurki i inne potrzebne elementy do jej posadowienia. W poniedziałek pojadę do starostwa aby to zezwolenie odebrać osobiście.Tak więc pozostaje mi jeszcze umówić koparkę i będę miał legalnie oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 09.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 MarcinU dzięki za info - twoje argumenty są oczywiste kupić byle co nawet tanio to i tak pieniadze wyrzucone w błoto Widzę, że się jeszcze zastanawiasz co do szamba więc się wtrącę. Ja brałem od p. Żmudy i jestem zadowolony. Tylko, tak jak ktoś wcześniej proponował, byłem tam na miejscu i dobrze go obejrzałem. Jest to zbiornik stalowy z cysterny- wyprowadzenie odpowietrzenia, wlotu, właz (a właściwie miejsce na rurę ssącą i pływak wskazujący konieczność wywozu. Co będzie przy zbiorniku i jak decydujesz na miejscu w rozmowie z szefem. Podejrzewam, że kolega który miał problem nie do końca uzgodnił szczegóły. Możesz nawet zamówić wspawanie wyprowadzenia na odległość do ogrodzenia (nie będą musieli ci wrzucać rury-co zawsze związane jest z przykrym zapachem lecz wkręcą się do przyłącza; albo elektroniczny czujnik napełnienia zbiornika. Problem jest Tylko w tym, że im więcej zamówisz tym bardziej rośnie cena. Mój kosztował 2500 plus 200 transport z HDSem. Dodam jeszcze, że szukając szamba byłem też na Hutniczej (w dawnym Żurawiu) i istnieje możliwość zbicia ceny ale to wszystko w rozmowie na twarz nigdy telefonicznej. Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.10.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam. W końcu zamontowali mi bramę , wygląda nawet lepiej niż się spodziewałem no i cena całkiem całkiem. Teraz zobaczymy jak się będzie zachowywać mechanizm. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 09.10.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 dzięki grody mój problem polega na tym, że jak już w końcu wymusiłam na Urzędzie to zezwolenie na szambo - to w warunkach uparli się że ma to być atestowane przez PZH - a taki atest posiada chyba tylko jedna firma na pomorzu i udało mi się już chyba ją namierzyć (także wybór mam baaardzo ograniczony) ewentualnie mogę zamówić szambo betonowe z Radomia - oni na 100% mają atest PZH - ale jak się urzędnik dowiedział to mówi do mnie "po co ma pani beton w ziemię pchać ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamusia 09.10.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Czy możecie mi polecić jakiś dobrze zaopatrzony sklep z kafelkami i armaturą po przystepnych cenach?Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.10.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam. Do wszystkich zainteresowanych Bojanowiczów. W środę o 18,00 w remizie odbędzie się zebranie Fundacji Rozwoju Bojana. Potrzebni są ludziska z ikrą ,którzy rozruszają to towarzystwo. Pozdrówka Przez zaległości z forum od 3 tygodni narobiły mi się zaległości. A szkoda bo mój Jaro by pojechał on taki zapalony na te wszystkie działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 10.10.2005 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Czy możecie mi polecić jakiś dobrze zaopatrzony sklep z kafelkami i armaturą po przystepnych cenach? Z góry dziękuję i pozdrawiam Ja jestem bardzo zadowolony z "Wemy" Maja duzo sklepow np. w Orlowie - przed wjazdem na obwodnice, na trasie Gdynia-Wejherowo w Rumii i Wejherowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.10.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja brałem od p. Żmudy i jestem zadowolony. Tylko, tak jak ktoś wcześniej proponował, byłem tam na miejscu i dobrze go obejrzałem. Jest to zbiornik stalowy z cysterny- wyprowadzenie odpowietrzenia, wlotu, właz (a właściwie miejsce na rurę ssącą i pływak wskazujący konieczność wywozu. Co będzie przy zbiorniku i jak decydujesz na miejscu w rozmowie z szefem. Podejrzewam, że kolega który miał problem nie do końca uzgodnił szczegóły. Możesz nawet zamówić wspawanie wyprowadzenia na odległość do ogrodzenia (nie będą musieli ci wrzucać rury-co zawsze związane jest z przykrym zapachem lecz wkręcą się do przyłącza; albo elektroniczny czujnik napełnienia zbiornika. Problem jest Tylko w tym, że im więcej zamówisz tym bardziej rośnie cena. Grody Grody, Kolega, znaczy ja, dokładnie uzgdonil szczegóły. Wyjechałem od pana Żmudy z rysunkiem dokładnie określającym co ma byc zrobione i z czego i co ja muszę jeszcze do tego wykonać (wykop + rura z domu). Niestety to co przyjechało nie było tym co zamawiałem, a ilość detali typu "zrób to sam" była stanowczo za duża. Najprawdopodobniej padłem ofiarą kryzysu popytu i po prostu pan Żmuda nie był w stanie sprostac ilości zamówień stąd moje niezadowolenie. Z resztą nie było problemu ze zwrotem - od razu z mojej budowy szambo pojechało na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Najprawdopodobniej padłem ofiarą kryzysu popytu i po prostu pan Żmuda nie był w stanie sprostac ilości zamówień stąd moje niezadowolenie. Z resztą nie było problemu ze zwrotem - od razu z mojej budowy szambo pojechało na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 10.10.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 dzięki grody mój problem polega na tym, że jak już w końcu wymusiłam na Urzędzie to zezwolenie na szambo - to w warunkach uparli się że ma to być atestowane przez PZH - a taki atest posiada chyba tylko jedna firma na pomorzu i udało mi się już chyba ją namierzyć (także wybór mam baaardzo ograniczony) ewentualnie mogę zamówić szambo betonowe z Radomia - oni na 100% mają atest PZH - ale jak się urzędnik dowiedział to mówi do mnie "po co ma pani beton w ziemię pchać ..." Anekri, podaję ci telefony do fim robiących te gagety: Z. Maciejewski - 685-05-96, 601-734-470 z Przyjażni (Żukowo) Rumia - Żyliński - 623-35-42 i p. Żmuda - tel. 607-819-642 - ja tam dostałem jakiś certyfikat ale szczeże to nie wiem co to jest Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 10.10.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Kolega, znaczy ja, dokładnie uzgdonil szczegóły. Wyjechałem od pana Żmudy z rysunkiem dokładnie określającym co ma byc zrobione i z czego i co ja muszę jeszcze do tego wykonać (wykop + rura z domu). Niestety to co przyjechało nie było tym co zamawiałem, a ilość detali typu "zrób to sam" była stanowczo za duża. Najprawdopodobniej padłem ofiarą kryzysu popytu i po prostu pan Żmuda nie był w stanie sprostac ilości zamówień stąd moje niezadowolenie. Z resztą nie było problemu ze zwrotem - od razu z mojej budowy szambo pojechało na inną. Sorry,Zwracam honor,Tak to jest, że jak człowiekowi się uda coś załatwić to uważa, że to norma, ale jak widać są też inne możliwości zdażeń.Podobnie miałem z kominkiem- u mnie montował to p. Hinc z Żukowa (zresztą z polecenia) i był bardzo OK tzn. cenowo, i fachowo ale później był jakiś wpis o dziwnym zdarzeniu o ile pamiętam to na polu glofowym. Nawiasem mówiąc to mam namiary na świetnych, godnych polecenia fachowcach od obudowy kominków (u mnie robili super!!- są chwaleni w branży kilka lat -bez żadnej wpadki) więc jeśli ktoś chce - p. Adrian 695-77-59-60 od Jacka Pozdrawiam,Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 10.10.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ALL - poszukuje stempli drewnianych do podparcia szalowania stropu, czy ktoś ma do odsprzedania lub jakieś namiary? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 10.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ALL - poszukuje stempli drewnianych do podparcia szalowania stropu, czy ktoś ma do odsprzedania lub jakieś namiary? Pozdr. Ja mam! Budowa: Grabiny Zameczek (5 km za Pruszczem w stronę Suchego Dębu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 10.10.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ALL - poszukuje stempli drewnianych do podparcia szalowania stropu, czy ktoś ma do odsprzedania lub jakieś namiary? Pozdr. Ja mam! Budowa: Grabiny Zameczek (5 km za Pruszczem w stronę Suchego Dębu). A jakiej długości i ile sztuk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 10.10.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ok. 70 sztuk (ciężko zliczyć ), najkrótszy ma ok. 2,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.10.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Pytanko Gdzie najtansze pustaki gazobeton z tych lepszych rownych z zaprawa klejowa i tych gorszych na zwykla zaprawe czego mam sie spodziewac zeby negocjowac mam do odebrania ostania propozycje z ostatniej hurtowni jeszcze nie bylem w polecanej Patoce w Lublewie (pani nie chciala mi powiedziec przez telefon spryciula)Pozdrawiam i dzieki z góryCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.10.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Moje drugie pytanko Poleci mi ktos ekipe awaryjna na miesiac listopad ktora moglaby mi wybudowac domek nie mowie ze tania (bo kazdemu zalezy na kasie) ale dokladna i sprawdzona. Moja zamowiana zaczyna mnie lekko mówiac wkurzac (jutro mam rozmowe z majstrem i chyba popelnie morderstwo i to z głębokim afektem). Dobrze by bylo jakby to byla ekipa ktora współpracuje z dekarzami oczywiscie tez porzadnymi. Jak zaczne budowac to robota ma isc a nie stac w miejscu.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts