Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :D Pozdrowionka dla przyszłych właścicieli pięknych domów

Do wiosny jeszcze sporo czasu, ale o fachowców lepiej zadbać za wczasu.

Szukam dobrego sprawdzonego i doświadczonego kandydata na kierownika budowy i inspektora nadzoru w jednym. Chodzi mi o osobę dyspozycyjną, którą uda mi się ściągnąć na budowę z 8-10 razy. Nie zaś kierownika od prowadzenia dzienniczka. Budowa rusza na wiosnę. Miejsce akcji Gdynia-Dąbrowa. Jeśli znacie kogoś godnego polecenia prześlijcie namiary. Będę Wam bardzo wdzięczny!!! Jeśli możecie również polecić swoją ekipę to również chętnie z nimi pogadam. Rozmawiałem już wprawdzie z trzema ekipami, ale wydają mi się one drogie np. za fundamenty śpiewają 8-9 tys zł, a stan surowy otwarty wychodzi u nich 32-34 tysiaki :-?

P.S.

Uff z powodu walki z urzędem start mojej budowy przesunął się o rok !!!

Gdy wreszcie doczekałem się finału jest już koniec tegorocznego sezonu budowlanego. Coś jednak ruszyło, bo w tym roku zrobię podłączenie do wody i kanalizy, latem wykonałem własnoręcznie tymczasowe ogrodzenie no i mam już prawie gotowy projekt indywidualny 8)

Tym razem kolej na moje pytania i szukanie wsparcia 8)

1) Znacie tanich dostawców dobrego czarnoziemu. Moje dotychczasowe źródło zaopatrzenia podniosło niespodziewanie ceny i zamiast 320 chcą teraz 400 za wywrotkę 18 ton.

2) Mam zamiar w końcu zainstalować automatykę bramy garażowej i wjazdowej. Dzwoniłem do Wiśniowskiego (bo od nich mam bramę garażową) i za całość zawołali 3300. Troche mi to dużo. Znacie tańszych wykonawców ???

Dzwoniłem do Wiśniowskiego (bo od nich mam bramę garażową) i za całość zawołali 3300. Troche mi to dużo. Znacie tańszych wykonawców ???

Spróbuj w Beditom na ul. Hutniczej. Castorama ma jakieś napędy, podobno niezłe, trzeba by tylko znaleźć kogoś kto to zamontuje

2) Mam zamiar w końcu zainstalować automatykę bramy garażowej i wjazdowej. Dzwoniłem do Wiśniowskiego (bo od nich mam bramę garażową) i za całość zawołali 3300. Troche mi to dużo. Znacie tańszych wykonawców ???

Ja mam namiary na gościa, który robi bramy, montuje je wraz z całym osprzętem - p. Stanisław 602 648 038. Podobno bardzo solidny. Nie wiem jeszcze jak się "kształtuje" :wink: cenowo, bo dopiero będę z nim rozmawiać, ale spróbuj - zapytać można.

Ja mam namiary na gościa, który robi bramy, montuje je wraz z całym osprzętem - p. Stanisław 602 648 038. Podobno bardzo solidny. Nie wiem jeszcze jak się "kształtuje" :wink: cenowo, bo dopiero będę z nim rozmawiać, ale spróbuj - zapytać można.

Dzięki. Już dzwoniłem do niego. Pierwsze wrażenia pozytywne. Zobaczymy jak będzie po spotkaniu face to face 8)

Dzwoniłem do Wiśniowskiego (bo od nich mam bramę garażową) i za całość zawołali 3300. Troche mi to dużo. Znacie tańszych wykonawców ???

Spróbuj w Beditom na ul. Hutniczej. Castorama ma jakieś napędy, podobno niezłe, trzeba by tylko znaleźć kogoś kto to zamontuje

Dzięki, ale wychodzą jeszcze drożej :-?

Hej :D Pozdrowionka dla przyszłych właścicieli pięknych domów

Do wiosny jeszcze sporo czasu, ale o fachowców lepiej zadbać za wczasu.

Szukam dobrego sprawdzonego i doświadczonego kandydata na kierownika budowy i inspektora nadzoru w jednym. Chodzi mi o osobę dyspozycyjną, którą uda mi się ściągnąć na budowę z 8-10 razy. Nie zaś kierownika od prowadzenia dzienniczka. Budowa rusza na wiosnę. Miejsce akcji Gdynia-Dąbrowa. Jeśli znacie kogoś godnego polecenia prześlijcie namiary. Będę Wam bardzo wdzięczny!!! Jeśli możecie również polecić swoją ekipę to również chętnie z nimi pogadam. Rozmawiałem już wprawdzie z trzema ekipami, ale wydają mi się one drogie np. za fundamenty śpiewają 8-9 tys zł, a stan surowy otwarty wychodzi u nich 32-34 tysiaki :-?

P.S.

Uff z powodu walki z urzędem start mojej budowy przesunął się o rok !!!

Gdy wreszcie doczekałem się finału jest już koniec tegorocznego sezonu budowlanego. Coś jednak ruszyło, bo w tym roku zrobię podłączenie do wody i kanalizy, latem wykonałem własnoręcznie tymczasowe ogrodzenie no i mam już prawie gotowy projekt indywidualny 8)

Zdecydowanie polecam Jana Sikorę tel. 603 363 699. Naprawdę warto z nim się dogadać.

>> Zdecydowanie polecam Jana Sikorę tel. 603 363 699. Naprawdę warto z nim się dogadać.

No nareszcie jakaś odpowiedź! MarcinU dzięki za namiary (rozumiem, że to kierownik, a nie majster) Napewno zadzwonię.

Czekam na jeszcze. Czyżbyście nie mogli pochwalić swoich kierowników ?

A może mieliście takich co na budowę przyjeżdżają 2-3 razy. Słyszałem, że sporo osób tak buduje.

>> Zdecydowanie polecam Jana Sikorę tel. 603 363 699. Naprawdę warto z nim się dogadać.

No nareszcie jakaś odpowiedź! MarcinU dzięki za namiary (rozumiem, że to kierownik, a nie majster) Napewno zadzwonię.

Czekam na jeszcze. Czyżbyście nie mogli pochwalić swoich kierowników ?

A może mieliście takich co na budowę przyjeżdżają 2-3 razy. Słyszałem, że sporo osób tak buduje.

Nie, nie! Jan Sikora to majster.

Co do kierownika to niestety, ale nastaw się na to, że sam będziesz kierownikiem budowy. Jaki kierownik by nie był, zawsze będzie na budowie za rzadko w stosunku do potrzeb.

moj majster lezy sobie teraz na dnie piwnicy zalany zaprawa samopoziomujaca do jutra skruszeje.

Ale jest i pozytywna wiadomosc geolog ktory robil mi badania zageszczenia przyslal 2 egz. ladnie oprawionych badan z pieczateczkami i dokladnymi wyliczeniami +mapka+wykresy oby takich wiecej. Wykosztowal sie na polecony i to wszystko za 50 zl

Pozdrawiam

CMyK

ALL - poszukuje stempli drewnianych do podparcia szalowania stropu, czy ktoś ma do odsprzedania lub jakieś namiary?

Pozdr.

Ja mam! :D Budowa: Grabiny Zameczek (5 km za Pruszczem w stronę Suchego Dębu).

:p A jakiej długości i ile sztuk :roll: ?

No i co z tymi stęplami? :p

Gdyby nie było chętnych, to ja .... bardzo chętnie. Ze stropem ruszymy w drugiej połowie miesiąca (jak pogoda da ).

Pozdrawiam :)

rafalg co będzie u ciebie stolarz robił?

ja nadal szukam kogoś do zrobienia kuchni :( drewniana odpada bo za droga, najchętniej chciałabym kogoś kto mi wszystko zmontuje -bo z tego co wiem gotowe elementy z MDF foliowanego np można zamówić w Elblągu.

wczoraj olał mnie juz 3 raz stolarz - pan Pućkowski, który był polecany na forum, chyba mam pecha do kuchni :-?

jeżeli ktoś ma godnego polecenia - to bardzo proszę o namiary- bo jak tak dalej pójdzie to zostanę bez kuchni na święta

Jeśli nadal poszukujesz stolarza , mogę polecić Ci tego, który robil mi kuchnię. Nazywa się Andrzej Wandtke tel. 601 299 855.

Pozdrawiam

Dzięki, ale wychodzą jeszcze drożej :-?

Tylko nie Beditom i nie na Hutniczej :-? Ja od grudnia zeszłego roku nie mogę się doczekać na instrukcję obsługi napędu po polsku...

Markus jeśli to za dwa napędy(na bramę garażową i bramę wjazdową), na jednym pilocie, to cena chyba normalna.A jeśli mogę zapytać, to do jakiego napędu się przymierzasz. Właśnie też zamierzać zaopatrzyć się w mechanizm do bramy wjazdowej i facet zaśpiewał mi 2 tys. Ale ja muszę kupić dodatkowo radio do bramy garażowej żeby oba napędy mogły działać na jednym pilocie.