andrzej100 12.10.2005 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 joola No, co za mila niespodzianka. Jak w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 12.10.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Jeśli nadal poszukujesz stolarza , mogę polecić Ci tego, który robil mi kuchnię. Nazywa się Andrzej Wandtke tel. 601 299 855. Pozdrawiam Dzięki napisz proszę na priv z czego masz kuchnie i ile zapłaciłaś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 12.10.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Czesc Alunek: zaczynają robić u nas kanalizację w ulicy. Jest szansa że w przyszlym roku bedzie droga. Zalozylismy siatke od strony drogi - na razie to prowizorka, ale za duzo ludzi sie ostatnio kreci po naszej ulicy i to niekoniecznie wlascicieli lub budowlancow. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Tylko nie Beditom i nie na Hutniczej Ja od grudnia zeszłego roku nie mogę się doczekać na instrukcję obsługi napędu po polsku... Markus jeśli to za dwa napędy(na bramę garażową i bramę wjazdową), na jednym pilocie, to cena chyba normalna.A jeśli mogę zapytać, to do jakiego napędu się przymierzasz. Właśnie też zamierzać zaopatrzyć się w mechanizm do bramy wjazdowej i facet zaśpiewał mi 2 tys. Ale ja muszę kupić dodatkowo radio do bramy garażowej żeby oba napędy mogły działać na jednym pilocie. Miło Cię widzieć znowu na forum. Też planuję otwierać obie bramy jednym pilotem (chociaż wciąż nie jestem przekonany na 100% co do słuszności tego rozwiązania). Zobaczymy po spotkaniu z polecanym na Forum Panem Stanisławem. Wszystko (również cena finalna) ma się wyjaśnić po wizji lokalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To ja jeszcze z pytankiem. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupować rolety do okien. Gdzie mają w miarę duży wybór tkanin na takie rolety. I czy wiedzie gdzie można kupić żaluzje drewniane np. takie jak mają w IKEI. (niestety tam nie mają odpowiednich wymiarów..) Spytaj w PAMIRZE, telefon: 671 53 39, 679 44 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.10.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To ja jeszcze z pytankiem. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupować rolety do okien. Gdzie mają w miarę duży wybór tkanin na takie rolety. I czy wiedzie gdzie można kupić żaluzje drewniane np. takie jak mają w IKEI. (niestety tam nie mają odpowiednich wymiarów..) Witaj Jolu, w Rumi jest taka fajna firma zajmująca się wystrojem okien. Niestety, nie znam jej nazwy, ale mieszczą się w budynku Allucoloru przy ul. Grunwaldzkiej, jak jedziesz od srony Gdyni ulicą Morską to po prawej stronie mijając MacDonalds'a. Robią tam na zamówienie bardzo fajne rzeczy. Jeśli chodzi o żaluzje drewniane, to wykonuje je firma Allucolor(tel. 671 55 77) na wymiar. Drewnianych u nich nie kupowalam, gdyż były swego czasu baaardzo drogie, ale rolety owszem i jestem z jakości bardzo zadowolona. Te drewniane, ktore kiedyś u nich widzialam kolorystycznie bardzo podobne do Twoich okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.10.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Jeśli nadal poszukujesz stolarza , mogę polecić Ci tego, który robil mi kuchnię. Nazywa się Andrzej Wandtke tel. 601 299 855. Pozdrawiam Dzięki napisz proszę na priv z czego masz kuchnie i ile zapłaciłaś Pozdrawiam anekri, wysłalam Ci na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 12.10.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 ma ktoś znajomości z kimś od pogody? potrzebuje żeby jeszcze przez tydzień nie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.10.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Czy wiecie gdzie można kupić brykiet (z drewna) do palenia w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 12.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie poddaję się i ponawiam moje pytanie Drodzy forumowicze! Czy możecie mi polecić swojego kierownika budowy. Czekam na namiary. Jeśli nie na forum to może na priva ? Przypominam budowa Gdynia-Dąbrowa. Ja np. nikomu nie mogę polecić architektów, z którymi miałem do czynienia. Co to będzie z następnymi fachowcami ? Jestem na początku drogi do własnego domu, a już sporo się nauczyłem. Wszystko trzeba dopilnować osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie poddaję się i ponawiam moje pytanie Drodzy forumowicze! Czy możecie mi polecić swojego kierownika budowy. Czekam na namiary. Jeśli nie na forum to może na priva ? Ja np. nikomu nie mogę polecić architektów, z którymi miałem do czynienia. Co to będzie z następnymi fachowcami ? Jestem na początku drogi do własnego domu, a już sporo się nauczyłem. Wszystko trzeba dopilnować osobiście. Proszę bardzo: Biuro Obsługi Budownictwa Stanisław Kordek 620-43-65 lub 504 715 622 Ja byłem zadowolony, chociaż nie należy do najtańszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 12.10.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proszę bardzo: Biuro Obsługi Budownictwa Stanisław Kordek 620-43-65 lub 504 715 622 Ja byłem zadowolony, chociaż nie należy do najtańszych Serdeczne dzięki. Tak się składa, że wczoraj dzwoniłem do tego Pana. Namiary zdobyłem dzięki forum pośrednio właśnie od Ciebie Problem polega na tym, że jest to inspektor nadzoru, który nie chce pełnić roli kierownika budowy. Ja chciałem połączyć te funkcje, bo na małej budowie zatrudnianie osobno kierownika i inspektora wydaje mi się przesadą. Chyba że się mylę. Moje pytanie o namiary na kierownika pozostaje więc aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proszę bardzo: Biuro Obsługi Budownictwa Stanisław Kordek 620-43-65 lub 504 715 622 Ja byłem zadowolony, chociaż nie należy do najtańszych Serdeczne dzięki. Tak się składa, że wczoraj dzwoniłem do tego Pana. Namiary zdobyłem dzięki forum pośrednio właśnie od Ciebie Problem polega na tym, że jest to inspektor nadzoru, który nie chce pełnić roli kierownika budowy. Ja chciałem połączyć te funkcje, bo na małej budowie zatrudnianie osobno kierownika i inspektora wydaje mi się przesadą. Chyba że się mylę. Moje pytanie o namiary na kierownika pozostaje więc aktualne. Chyba się nie zrozumieliście i polegliście na zwykłej semantyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Powiedzcie mi ile kosztuje zrobienie elektryki w domu, materiał + robocizna, bo nie wiem jakich kwot się spodziewać. Ciekawi mnie jeszcze dlaczego sprzedawaliście stemple, a nie zostawialiście ich jako opał do kominka, nie nadaja się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 12.10.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proszę bardzo: Biuro Obsługi Budownictwa Stanisław Kordek 620-43-65 lub 504 715 622 Ja byłem zadowolony, chociaż nie należy do najtańszych ... Chyba się nie zrozumieliście i polegliście na zwykłej semantyce. Może zaszło jakieś nieporozumienie. Choć słyszałem wyraźnie, kierownik budowy - nie, inspektor nadzoru - tak. Może na twojej budowie było jednak inaczej i S. Kordek był jednak twoim kierownikiem budowy ? Nawiasem mówiąc rzeczywiście tani nie jest Czy opłaciły Ci się jego wizyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Powiedzcie mi ile kosztuje zrobienie elektryki w domu, materiał + robocizna, bo nie wiem jakich kwot się spodziewać. Ciekawi mnie jeszcze dlaczego sprzedawaliście stemple, a nie zostawialiście ich jako opał do kominka, nie nadaja się? W kominku należy palić drewnem liściastym, a nie iglastym, bo zamulisz kominek żywicami w chwilę moment. To chyba wyjaśnia dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a jak będę miała otwarty kominek, znaczy się bez wkładu to też mu to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 12.10.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 kolia U mnie na budowie - 120m dom+30m garaz z pom. gospodarczym, byl gosciu ktory zajmuje sie elektroinstalatorstwem i zrobil wstepna kalkulacje cenowa. Materiały (bez gnazdek, wylacznikow itp) puszki, przewody, listwy zaciskowe, tablica bezpiecznikowa (pusta), materialy mocujace - 1'500-2'000zl.Robocizna calkowita - tzn wszystkie instalacje (oswietlenie ogrodu, telefoniczne, komputerowe, domofon, telewizja, itp) - wszystko przygotowane pod tynkowanie- 3'000zl POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 maciunio rozumiem, że fachowiec polecany i sprawdzony jeśli tak to poproszę namiary, może być na priva. A materiały to on będzie kupował czy Ty masz się tym zająć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a jak będę miała otwarty kominek, znaczy się bez wkładu to też mu to przeszkadza? Paląca się żywica wydziela tłusty dym, dodatkowo przy kominku otwartm wszędzie będzie czuc palącą się żywicę. Ale jak lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts