Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po powrocie :p Zdaje relacje na szybko......Landemann ostatecznie oki, ale było pare poprawek.Mysle jednak ze moja wymagaja ca Pani archi, zapedzila ekipe do galopu i dobrze :wink:

Serafin zrobił mnie w balona :evil: Wystarczyło ze wyjechałam, a juz sciemnił mezowi, ze pomylil terminy :cry: Niezawodny okazal sie......Toporek mistrz szybkosci i odpukac jakosci.Miły, zyczliwy, same superlatywy.

No, dobrze zabieram sie do czytania zaległosci na forum :wink:

Witam,

własnie zamontowali mi dwie bramy garażowe - Krispol z napędami Hormanna. Bardzo fajnie "chodzą" :D

Dzisiaj dostałem próbki płytek i cegieł do obudowy kominka. Musze przyznać, że znaleźli bardzo podobne do tych ze zdjęć (Kominek robię na podstawie zdjęcia z jakiejś francuskiej wystawy z 95 roku). Jak na razie OK.

Od dzisiaj działa u mnie również stolarz a jutro wchodzi alarmiarz

ALE BĘDZIE TŁOK :o

Na kogo zdecydowałeś się w temacie kominka?

Ja na Pana ze Zrodlanej 5, nie tani, ale mistrzostwo swiata :lol:

Witam,

własnie zamontowali mi dwie bramy garażowe - Krispol z napędami Hormanna. Bardzo fajnie "chodzą" :D

Dzisiaj dostałem próbki płytek i cegieł do obudowy kominka. Musze przyznać, że znaleźli bardzo podobne do tych ze zdjęć (Kominek robię na podstawie zdjęcia z jakiejś francuskiej wystawy z 95 roku). Jak na razie OK.

Od dzisiaj działa u mnie również stolarz a jutro wchodzi alarmiarz

ALE BĘDZIE TŁOK :o

Na kogo zdecydowałeś się w temacie kominka?

Na Haginza z Żukowa.

AZ jestem ciekawa Twoich wrazen, daj boze by sie dobrze skonczyło :roll:

Joola - czy udało Ci się znaleźć kogoś, kto zrobił Ci poręcz do schodów taką jak na zdjęciu, które kiedyś wkleiłaś. Jeśli tak, to podaj proszę namiary. Dzięki.
tez sie podpinam do prosby, bo balustrady niestety tez juz musze zamawiac

Niestety sprawa balustrady chwilowo zeszła na dalszy plan... Słyszałam, że Rintal robi takie cuda, ale aż boję się zadzwonić i zapytać o cenę :wink:

Gosia@, opaliłaś się ładnie? 8)

Mam już założony alarm w domu - I etap. I test alarmu już też przeprowadziliśąmy. Moja żonka, która nie wiedziała, że alarm już działa, przyjechała obejrzeć postęp prac. Ja w tym czasie szalałem w Kijowie. Otworzyła drzwi i ..... stało się. JUż wszyscy sąsiedzi wiedzą, że mamy alarm w domu.

W tym tygodniu będzie instalacja kominka z Haginza z Żukowa. Będzie też chwila prawdy patrząc na informacje jakie przekazała gosia@.

Mam już założony alarm w domu - I etap. I test alarmu już też przeprowadziliśąmy. Moja żonka, która nie wiedziała, że alarm już działa, przyjechała obejrzeć postęp prac. Ja w tym czasie szalałem w Kijowie. Otworzyła drzwi i ..... stało się. JUż wszyscy sąsiedzi wiedzą, że mamy alarm w domu.

W tym tygodniu będzie instalacja kominka z Haginza z Żukowa. Będzie też chwila prawdy patrząc na informacje jakie przekazała gosia@.

Pilnuj, czy na pewno kwasówke Ci włozy, bo u kogos wpakowal zwykla rure :( I absolutnie nie plac wszystkiego przed uruchomieniem całosci.

Ja dałam ciała z oknami, tzn czekałam az beda wylewki by podac ostateczny wymiar i teraz zostane chyba na lodzie........Mozna kłasc kafle bez okien :o :o :o :roll:

U mnie własnie ekipa kończy robienie wylewek, a wcześniej robili tynki w piwnicy. Chyba zajmują się róznymi tynkami i wylewkami. Szybko, sprawnie, w terminie. A na budowie są już o 7 godzinie. I cena też przystępna :D

Może namiar się przyda, bo ja już tylko fachowców z polecenia biorę (mam dosyć przypadkowych z łapanki)

p.Wicki 693-379-089

Ile płaciłaś za wylewki?

U mnie własnie ekipa kończy robienie wylewek, a wcześniej robili tynki w piwnicy. Chyba zajmują się róznymi tynkami i wylewkami. Szybko, sprawnie, w terminie. A na budowie są już o 7 godzinie. I cena też przystępna :D

Może namiar się przyda, bo ja już tylko fachowców z polecenia biorę (mam dosyć przypadkowych z łapanki)

p.Wicki 693-379-089

Ile płaciłaś za wylewki?

O ile dobrze pamiętam 27 i 29 zł z styropianem (różnica w cenie wynika z faktu, że były dosyć spore nierówności na poddaszu i musieli grubszą wylewkę zrobić )

Witam po długiej nieobecności. Miałem na głowie przeprowadzkę do tymczasowego mieszkanka, teraz nie mam dostepu do netu więc kicha :cry:

Co do zaległych tematów na forum to:

1. ściana jednowarstwowa - trudno znaleźć dobrego wykonawce, który pokona wszystkie mostki termiczne i wymuruje wszystko dokładnie, ale jak sie już wykonawce znajdzie to moze być o.k.

2. Ściany działowe z gazobetonu pod względem izolacyjności akustycznej sa dość słabe, silka lepsza bo cięższa - tak przynajmniej wygląda to od strony teoretycznej.

a poza tym byłem u Jooli, pięęęknie jest u Jooli! bardzo fajna aranżacja wnętrz, funkcjonalny układ, fajne materiały na ścianach i podłogach i piękna kuchnia i....no w ogóle fajnie.

We czwartek montują mi okna i ruszam z elewacjami, instalacjami itd.

Trzymajcie kciuki.

Franciszek :oops: :oops: Dziękuję :wink: Już mam podłogę w salonie więc w domu wygląda już bardziej jak w domu niż na budowie :wink: A tak swoją drogą, to wybacz babie ze wsi (bo już teraz, to jestem ze wsi :wink: ) za gafę strzeloną na temat Twojej profesji :oops: :oops: :oops: , generalnie nic nie mam do tego zawodu, ja tylko nie lubię takiej jednej pani... 8) :wink:

Franciszek :oops: :oops: Dziękuję :wink: Już mam podłogę w salonie więc w domu wygląda już bardziej jak w domu niż na budowie :wink: A tak swoją drogą, to wybacz babie ze wsi (bo już teraz, to jestem ze wsi :wink: ) za gafę strzeloną na temat Twojej profesji :oops: :oops: :oops: , generalnie nic nie mam do tego zawodu, ja tylko nie lubię takiej jednej pani... 8) :wink:
Franciszek, dawaj jaki masz zawód???bo mnie az ciekawosc zzera, co tam nasza Joola chlapneła :lol: :lol: :lol:

No... ja Franciszka nie wydam, jak będzie chciał, to się przyzna :wink: Powiem tylko, że Franciszek jest młodym mężczyzną chociaż jego imię może skutecznie wprowadzać w błąd 8) :wink:
widze, ze coraz lepiej Ci ten net działa :wink: :lol: :lol:

No, no, no koleżanko Małogorzatko :wink: Ty lepiej przyjechałabyś do mnie na kawkę i opowiedziała dokładniej jak to było z tym brakiem czasu na opalanie się 8) :wink: