JarL 17.10.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Podaje namiary na "monopolistę" od przyłącza wodnego na Osowej - Mazejon Jan 602 123 591 Nie wiem czemu kojarzy mi się z majonezem (sorry...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 17.10.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Dzięki za rady co do tynku wew - na pewno będzie cementowo- wapienny z gładzią gipsową - chodzi mi czy ceny sa w miare ok? I nie chodzi mi czy mozna zrobić taniej (na pewno mozna) tylko czy sa to ceny w granicach jakiejś przeciętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 17.10.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Nam mebelki robił pan Darek - wyszły naprawdę fajnie. Z tego co wiem, to też robi z bratem i też często wyjeżdża za granicę. Ale podaję namiary - może akurat uda się ich złapać w PL:kom. 608627466dom 5878656O ile pamiętam to mieszkają w Czarnej Wodzie, za Starogardem, ale spoko do 3miasta dowożą. Ładnie montują, ew. korygują jakieś niedostatki na miejscu. Mają też przy sobie album ze zdjęciami i można sobie pooglądać ich portfolio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.10.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jak patrzę na ceny robocizny to mam ochotę ucałować mojego męża i tatę, że sami ocieplili poddasze i kładą płyty K-G, gipsują, szpachlują i malują a w środę zaczynam robić łazienki- płytki od góry do dołu - dwa kolory żółty i czekoladowy z Cersanitu - z niecierpliwością czekam efektu Kuchni nie udało mi się nadal załatwić bo nie mogę wypośrodkować jakości i ceny- a fachowcy są tak zawaleni, że normalne wariactwo raczej o świętach nie mam co marzyć I mam pytanko, czy ktoś decydował się na kuchnię z IKEA??Moi znajomi maja i o dziwo jakos funkcjonuje.Ja mam pecha i u mnie wszystko i Ikei szlag tarfia, w błyskawicznym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.10.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Dzięki za rady co do tynku wew - na pewno będzie cementowo- wapienny z gładzią gipsową - chodzi mi czy ceny sa w miare ok? I nie chodzi mi czy mozna zrobić taniej (na pewno mozna) tylko czy sa to ceny w granicach jakiejś przeciętności.z tego co ja sie orientowałam, to Twoje ceny a bardzo oki.Przynajmniej jezeli chodzi o tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.10.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 PILNE MARCINU'oddaje' Ci pana Andrzeja, bo ja niestety mam opóznienie.Prosil bys zadzwonil do niego.Po Tobie by wrócil do mnie OK. Przechwyciłem gościa. Wiem, wiem rozmawiałam dzisiaj z nim i czekam, az u Was skonczy.Ja teraz musze ruszyc na poszukiwanie kafli dzisiaj zamówilam pierwsze dzrzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 17.10.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Mirosław - Jak oceniasz pracę Twoich elewacjonistów? Odwiedzaliśmy Twoją budowę porównując to co jest u Ciebie z tym co powstało u nas.. Witam Chętnie usłyszę ocenę pracy moich fachowców . Z boku zawsze lepiej widać a zwłaszcza jak się ma do czego przyrównać . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 17.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Skoro pytamy się tak o ceny to ja tez mam pytanie. Dostałem propozycję cenową od wykonawcy na dalsze roboty - macie moze jakies sugestie? - tynki wewnętrzne (cementowo-wapienne) - robocizna 13 PLN/m2 - gładź gipsowa na tynki - robocizna 9 PLN/m2 - pokrycie dachu zadeskowanego i zapapowanego dachówką ceramiczną, orynnowanie, wyłaz dachowy i 10 okien połaciowych - dach 285 m2 - robocizna 11.400 PLN - ułożenie wełny mineralnej na poddaszu - robocizna 7 PLN/ m2 - płyty G-K z wyszpachlowaniem i zagruntowaniem - robocizna 25 PLN/m2 - elewacja zewnętrzna (styropina, siatki klej, tynk akrylowy) - 80 PLN za m2 - materiał i robocizna Witam Tynki cementowo-wapienne wykonane przez ekipę Pana Wickiego ( wielu fachowców po zobaczeniu efektu końcowego stwierdziło że tak równo położonych i gładkich tynków jeszcze nie widzieli) 12 zł z materiałem. płyty k-g + ułożenie wełny+ wyszpachlowanie +malowanie 25 zł gładź na tynk - tylko jedna warstwa bo więcej nie trzeba + malowanie 6 zł Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 18.10.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 A czy ktoś słyszał o firmie Świat Kuchni na ul.Kartuskiej 426 na przeciwko Auchan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.10.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 A czy ktoś słyszał o firmie Świat Kuchni na ul.Kartuskiej 426 na przeciwko Auchan? ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 18.10.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ile płaciliście za wykonanie podbitki drewnianej, mam dziś dostać wycenę i aż się boję, bo nawet nie wiem jakiego rzędu sumy się spodziewać. Jesli ktos mógłby mi podopowiedzieć coś w tym temacie to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.10.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ile płaciliście za wykonanie podbitki drewnianej, mam dziś dostać wycenę i aż się boję, bo nawet nie wiem jakiego rzędu sumy się spodziewać. Jesli ktos mógłby mi podopowiedzieć coś w tym temacie to poproszę. moj teść płacił ok. 10zł/m2 (+-2zł) nie pamiętam dokładnie, ale to była cena "dla sąsiada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.10.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ile płaciliście za wykonanie podbitki drewnianej, mam dziś dostać wycenę i aż się boję, bo nawet nie wiem jakiego rzędu sumy się spodziewać. Jesli ktos mógłby mi podopowiedzieć coś w tym temacie to poproszę. Możesz się spodziewać od 2000 wzwyż za robociznę i podobnie za materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.10.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Tynki cementowo-wapienne wykonane przez ekipę Pana Wickiego ( wielu fachowców po zobaczeniu efektu końcowego stwierdziło że tak równo położonych i gładkich tynków jeszcze nie widzieli) 12 zł z materiałem. Mirosław, chciałam się zapytać czy na pewno te 12 zł to z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ile płaciliście za wykonanie podbitki drewnianej, mam dziś dostać wycenę i aż się boję, bo nawet nie wiem jakiego rzędu sumy się spodziewać. Jesli ktos mógłby mi podopowiedzieć coś w tym temacie to poproszę. moj teść płacił ok. 10zł/m2 (+-2zł) nie pamiętam dokładnie, ale to była cena "dla sąsiada" plus materiał gdzieś 25zł/m2 trzeba liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 18.10.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dzięki, przynajmnie wiem jakiej kwoty mniej więcej się spodziewać, lepiej sie popytać niż płacic podówjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 18.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Mam pytanie. Dostałam wycenę na ogrodzenie i nie wiem czy to nie jest czasem ta "wyższa" półka cenowa... Z przodu ma być brama 3 m (2300 zł), przęsło (800 zł) i furtka (500 zł) - zrobione z metalu, malowane, bez ocynku. Te elementy mają być przymocowane do słupków eurostyle (słupki już mam). Cała reszta tj. ok. 46 mb to siatka. No i to wszystko: materiał + robocizna ma kosztować 9700 zł. Aha, wysokość ogrodzenia 1,5m. Czy to dobra cena? A może macie jeszcze namiary na fachowców, niedrogich, od ogrodzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.10.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 mam pytanko odnośnie izolacji poziomej na podłodze, mam teraz chudy beton, planuje ułożyć folię, styropian 10cm i na to wylewka pójdzie, pytanie jest czy folia powinna być jakoś zamocowana? przyklejona? PS. chciałem dać papę termozgrzewalną zamiast folii ale gość z izolmatu powiedział mi że to by była przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.10.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 mam pytanko odnośnie izolacji poziomej na podłodze, mam teraz chudy beton, planuje ułożyć folię, styropian 10cm i na to wylewka pójdzie, pytanie jest czy folia powinna być jakoś zamocowana? przyklejona? PS. chciałem dać papę termozgrzewalną zamiast folii ale gość z izolmatu powiedział mi że to by była przesada Nie musisz mocować folii do podłoża. Wywiń ją na ścianę po 10-15 cm, tak aby po położeniu styropianu była na równo lub lekko do przycięcia oraz daj zakład między poszczególnymi pasami, o ile takowe wystąpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.10.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Mam pytanie. Dostałam wycenę na ogrodzenie i nie wiem czy to nie jest czasem ta "wyższa" półka cenowa... Z przodu ma być brama 3 m (2300 zł), przęsło (800 zł) i furtka (500 zł) - zrobione z metalu, malowane, bez ocynku. Te elementy mają być przymocowane do słupków eurostyle (słupki już mam). Cała reszta tj. ok. 46 mb to siatka. No i to wszystko: materiał + robocizna ma kosztować 9700 zł. Aha, wysokość ogrodzenia 1,5m. Czy to dobra cena? A może macie jeszcze namiary na fachowców, niedrogich, od ogrodzeń?Powiem Ci jak ja zrobiłam.Brame bede miała od Wisniowskiego 3,5 m ładna z 'szyszka"kosztuje ok 3000, jeden panek 300 zł jeszcze nie wiem ile ich bedzie.A siatke wziełam z Rumi od producenta za 7 zł mb i połozył mi ogrodzeie p.Jacek za 15zł mb.Jak chcesz moge podac namiar na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts