MarcinU 18.10.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 - cieszę się, że miałam proste okna bo chyba wcisneliby mi wszystko ... A może nie masz, i nawet nie wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 18.10.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ... o kurczę .. chyba mam - lecę po poziomicę i spradzę ich "prostość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 18.10.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Tynki cementowo-wapienne wykonane przez ekipę Pana Wickiego ( wielu fachowców po zobaczeniu efektu końcowego stwierdziło że tak równo położonych i gładkich tynków jeszcze nie widzieli) 12 zł z materiałem. Mirosław, chciałam się zapytać czy na pewno te 12 zł to z materiałem? 12zł za m2 netto + 0,5 zł za sprzątanie i czyszczenie wylewek ponieważ zrobiłem odwrotną kolejność najpierw wylewki a potem tynki. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 18.10.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Widzę, że aktualne temety są raczej wykończeniowe: mebelki, okna, elewacje. Gratuluję dotarcia do tego etapu. Ja niestety dopiero przygotowuję się do startu i czuję jak baranek w ciemnym lesie Doświadczeni fachowcy już na mnie polują Spotkał mnie mizerny odzew na moje nudne pytanie o solidnego kierownika budowy. Marnym pocieszeneim jest, że moich poprzedników spotykał na forum podobny los (3 razy to samo pytanie 1 lub 2 odpowiedzi). Pukam w okienko po raz trzeci Czy możecie mi podesłać jakieś namiary do sprawdzonego kierownika budowy. Na razie mam namiar tylko do nieśmiertelnego pana Kordka. Budowa - wiosna, okolice Gdyni. MarcinU - dzięki za polecenie Jana Sikory na majstra. Bardzo sympatyczny facet i wydaje się bardzo solidny. Prawie przekonał mnie do Silki choć wcześniej byłem zdecydowany na BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 18.10.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Idąc za ciosem poruszę temat silki. Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię.Jesteś zadowolony z efektów? Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Czym ocieplałeś? A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko. A może ktoś jeszcze wybrał silkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 18.10.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Idąc za ciosem poruszę temat silki. Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię.Jesteś zadowolony z efektów? Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Czym ocieplałeś? A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko. A może ktoś jeszcze wybrał silkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 18.10.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 markus_gdynia napisał: jak się domyślam do wylewek na poddaszu folia już nie jest potrzebna? Było nie było jest to izolacja przeciwwilgociowa. Ja dawałem bo mam wszędzie podłogówkę, a nawet gdybym miał gzrejniki to też bym dał. Koszt niewielki, a zawsze jakieś zabezpieczenie. no ale pod poddaszem nie ma gleby tylko odizolowane już pomieszczenie Mnie doradzono aby jednak dac na pietrze. Motywacja: beton nie bedzie sie wciskal pomiedzy laczenia styropianu. Nie pamietam juz jaka folie zakladano mi (fi), ale byla ciensza od tej na izolacje przeciwwilgociowa. Dodam, ze na parterze tez dolozylem taka folie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.10.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Prosze o namiary na ekipy budowlane, ktore sa sprawdzone i solidneCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 19.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Nie pamietam juz jaka folie zakladano mi (fi), Mam na mysli gr. folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Widzę, że aktualne temety są raczej wykończeniowe: mebelki, okna, elewacje. Gratuluję dotarcia do tego etapu. Ja niestety dopiero przygotowuję się do startu i czuję jak baranek w ciemnym lesie Doświadczeni fachowcy już na mnie polują Spotkał mnie mizerny odzew na moje nudne pytanie o solidnego kierownika budowy. Marnym pocieszeneim jest, że moich poprzedników spotykał na forum podobny los (3 razy to samo pytanie 1 lub 2 odpowiedzi). Pukam w okienko po raz trzeci Czy możecie mi podesłać jakieś namiary do sprawdzonego kierownika budowy. Na razie mam namiar tylko do nieśmiertelnego pana Kordka. Budowa - wiosna, okolice Gdyni. MarcinU - dzięki za polecenie Jana Sikory na majstra. Bardzo sympatyczny facet i wydaje się bardzo solidny. Prawie przekonał mnie do Silki choć wcześniej byłem zdecydowany na BK.prace p Sikory sie wszyscy zachwycaja, bierz w ciemno Ja, niestety Ci p.Kordka nie polecam.Ma w d....pie, twój interes, tylko sie madrzy i lubi powrzeszczec.U mnie na budowie nie był juz ze 2 miesiace,k w ogóle nie wie co sie dzieje Cały czas sie tylko stawia, ze musze projekt zamienny dostarczyc itd......Moja jak dotad najwoeksza pomylka, jezeli chodzi o ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 MarcinU - dzięki za polecenie Jana Sikory na majstra. Bardzo sympatyczny facet i wydaje się bardzo solidny. Prawie przekonał mnie do Silki choć wcześniej byłem zdecydowany na BK. Budowałem z silki i polecam. Choć BK też ma swoje dobre strony. Sikora jest specem od silki i doradcy regionalni Xelli polecają go. Co do kierownika to również współpracowałem z p. Kordkiem i moje uwagi już napisałem - żaden kierownik nie zastąpi nadzoru własnego więc tak naprawdę możesz wziąć na kierownika dowolną osobę z uprawnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.10.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 prace p Sikory sie wszyscy zachwycaja, bierz w ciemno Ja, niestety Ci p.Kordka nie polecam.Ma w d....pie, twój interes, tylko sie madrzy i lubi powrzeszczec.U mnie na budowie nie był juz ze 2 miesiace,k w ogóle nie wie co sie dzieje Cały czas sie tylko stawia, ze musze projekt zamienny dostarczyc itd......Moja jak dotad najwoeksza pomylka, jezeli chodzi o ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.10.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Idąc za ciosem poruszę temat silki. Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię. Jesteś zadowolony z efektów? Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Czym ocieplałeś? A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko. A może ktoś jeszcze wybrał silkę? Not only Wakmen. Mam dom z Silki i polecam. Jak jesteś żądny wiedzy zajrzyj na wątek Jak budować SILKĄ. P.s. Najbliżej z Karwin to jest BAT na Wiczlinie. Do Kielnajest trochę dalej. Natomiast do Silki polecam hurtownię Izobud na Osowie lub Almares w Wejherowie - mieli najlepsze ceny jak ja kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Widzę, że aktualne temety są raczej wykończeniowe: mebelki, okna, elewacje. Gratuluję dotarcia do tego etapu. Ja niestety dopiero przygotowuję się do startu i czuję jak baranek w ciemnym lesie Doświadczeni fachowcy już na mnie polują Spotkał mnie mizerny odzew na moje nudne pytanie o solidnego kierownika budowy. Marnym pocieszeneim jest, że moich poprzedników spotykał na forum podobny los (3 razy to samo pytanie 1 lub 2 odpowiedzi). Pukam w okienko po raz trzeci Czy możecie mi podesłać jakieś namiary do sprawdzonego kierownika budowy. Na razie mam namiar tylko do nieśmiertelnego pana Kordka. Budowa - wiosna, okolice Gdyni. MarcinU - dzięki za polecenie Jana Sikory na majstra. Bardzo sympatyczny facet i wydaje się bardzo solidny. Prawie przekonał mnie do Silki choć wcześniej byłem zdecydowany na BK. Mojego kierownika budowy to też Ci nie polecę, bo w zasadzie jest tylko od wpisów w dzienniku, no sprawdzał jeszcze zbrojenia, to mysle że nie o takiego Ci chodzi. Za to wykonawca super, ale wolny (wiedzielismy, że wolny ale nie myśleliśmy że aż tak bardzo) i przyszły rok do sierpnia też juz ma zajęty. To w zasadzie nie pomogłam, ale żeyby nie było że bez odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeziorko 19.10.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 witam wszystkich w ten sloneczny dzionek! Dodalam nowe zdjecia do naszej budowy, ktora jak dotad gnala bez zadnych przeszkod. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43643&q=Rancho&k=3 Dzisiaj sie okazalo, ze "ktos" - czytaj prawdopodobnie sasiedzi, podwedzil nam nam w nocy belki na balkon + pelno innych materialow czy macie jakies wyprobowane sposoby, metody (perswazji np) aby cos takiego sie nie powtorzylo Cholerka jak tam jestesmy to chodza wokol budowy, rozmawiaja z zainteresowanie jak idzie robota a w nocy.... eh.. czlek naiwny jest. Ale czy mozna cos zrobic? Jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 prace p Sikory sie wszyscy zachwycaja, bierz w ciemno Ja, niestety Ci p.Kordka nie polecam.Ma w d....pie, twój interes, tylko sie madrzy i lubi powrzeszczec.U mnie na budowie nie był juz ze 2 miesiace,k w ogóle nie wie co sie dzieje Cały czas sie tylko stawia, ze musze projekt zamienny dostarczyc itd......Moja jak dotad najwoeksza pomylka, jezeli chodzi o ludzi Pójdę pod prąd, ale trudno. Zaskakuje mnie to co słyszę o Kordku. Przed moją budową był Kierownikiem u sąsiada i nie miał zastrzeżeń, ja ich również nie miałem, u mnie odbierał nawet montaż okien PCV, bo tak z nim uzgodniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 W zasadzie to dla wszystkich poszukiwaczy kontaktów moja lista godnych polecenia wykonawców: murowanie - Jan Sikora 603 363 699ciesielka - Andrzej Kobiela 607 712 935elektryka - Wiesław Lidzbarski 600 273 884hydraulika - Jan Dziecielski 602 740 079 (dość drogi, ale solidny)tynki wewnętrzne gipsowe - Zdzisław Lademann - 604 424 811 (trzeba dopilnować aby zostawili po sobie porządekwykończenie wnętrz (g-k, malowanie itp) - Zbigniew Szyca 600 946 788 Kolorem zaznaczyłem tych, których szczególnie polecam i z którymi praca przebiegała bez zgrzytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.10.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Jeziorko - jaką masz dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeziorko 19.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 dachówka zakladkowa KORAMIC, antracyt (choc zamias ciut wpadac w blekit, wpada ciut w braz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.10.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 dachówka zakladkowa KORAMIC, antracyt (choc zamias ciut wpadac w blekit, wpada ciut w braz) No właśnie myslałam że brązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts