Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

prace p Sikory sie wszyscy zachwycaja, bierz w ciemno :wink: Ja, niestety Ci p.Kordka nie polecam.Ma w d....pie, twój interes, tylko sie madrzy i lubi powrzeszczec.U mnie na budowie nie był juz ze 2 miesiace,k w ogóle nie wie co sie dzieje :evil: Cały czas sie tylko stawia, ze musze projekt zamienny dostarczyc itd......Moja jak dotad najwoeksza pomylka, jezeli chodzi o ludzi :evil:

Pójdę pod prąd, ale trudno. Zaskakuje mnie to co słyszę o Kordku. Przed moją budową był Kierownikiem u sąsiada i nie miał zastrzeżeń, ja ich również nie miałem, u mnie odbierał nawet montaż okien PCV, bo tak z nim uzgodniłem.

Markus, oczywiscie ze u Ciebie mogło byc i było dobrze, jednym pasuje innym nie.Ja jestem z tych upierdliwych i nie pasuje mi, ze ktos mi robi łaske za moje pieniadze.Robotnicy nie zagescili piachu, a on noie widział zadnego problemu.Nie widział, bo po prostu nie dopilnował.Murarze sie walneli bo był mało czytelny projekt i powiekszyli mi garaz o 20 cm.Myslisz ze zauwazył :roll: Podniosłam scianke kolankowa, a on do tej pory zyje w nieswiadomosci.Na budowie zjawił sie 2 razy.Słownie 2 RAZY!!!!Kase wział z góry :evil: i to duza.Powinien ze mna współpracowac, bronic moich interesów.No ale to moje zdanie i tyle!Moja architekt ma identyczne i murarze tez :( Zreszta pare osob potwierdza.Mysle ze kazdemu pasuje co innego.Ja byłam zachwycona Toporkiem Ty, nie bardzo :wink: Trudno, tak juz bywa.Zaznaczam, ja naprawde z tych czepialskich i upierdliwych jestem.A p.K uwaza, ze to On ma monopol na wiedze.

Żaby nie było, że nie chcę się dzielić namiarami to też dodam swoje 5 groszy :D Większość robót robili mój mąż i tatuś więc wykonawcy ogólnego nie polecę :wink:

Lista polecanych:

-"A-Tom" z Lublewa i niezastąpiona pani Ania 691-70-11, 0-600-260-820 - kanalizacja, hydraulika, co, materiały :glazura, terakota, armatura- szybko, solidnie i negocjowalnie

- p.Wicki 0-693-379-089 - wylewki i tynki

- "VETREX" okna biuro z Pruszcza Gdańskiego- trzeba trochę dopilnować

- Michał Rejniak - projekty przyłaczy itp 0-692-163-274- negocjowalny, niezmanierowany i składał dokumenty, podpisywał, odbierał, poprawiał - a nie tak jak większość - "proszę to zanieść..."

- Mateńko Marek- -602-516-241- koparka

Czarna lista:

- Dorosz Zdzisław i firma "DRAGON" - elektryk gawędziarz, partaczi syfiarz w dodatku - do tej pory 3 miesiace minęły nieskończył mi instalacji i sobie poszedł po tym jak zwrócilismy mu uwagę, że niszczy płyty K-G wyrywając w nich dziury pod puszki

dachówka zakladkowa KORAMIC, antracyt (choc zamias ciut wpadac w blekit, wpada ciut w braz) :)

No właśnie myslałam że brązowa :D

Też mam taką :D Jest super, w zależności od natężenie słońca, pory dnia i roku wygląda inaczej - od czarnej po ciepły, głęboki brąz. tak więc mój dach nigdy mi się nie znudzi 8) :p

Jak wywołuja do tablicy, to i ja :wink: :lol:

Murarze, p.Dawidowski i jego ekipa mistrzowsktwo swiata, uczciwosci, rzetelnosci.0607862132

Hydraulika- p.Kaziu Cudny człowiek, starej daty.Mistrz w swoim zawodzie.Ciepły, wiecznie usmiechniety.Prawdziwa pzyjemnosc z nim pracowac.Rece mistrza :p 0607290445.A, robił cała podłogówke, ogrzewanie i hydraulike wraz z drenazem

Landemann- fachwiec nie wzbudzajacy moich achów, choc tez zastrzezen duzych nie mam.Były poprawki.Wykonne jednak bez gadania

Toporek- budzi ciepłe moje odczucia.Po pierwsze przyjał mnie po tym jak zrobił mnie w jajo Serafin, to tak pieknych wlewek ja jeszcze nie widziałam.

Ciesla, Gajkowski 692707131 mam nadzieje jeszcze sie z Nim spotkac.czołówka w moim rankingu :p :wink: Wizezba zrobiona w 4 dni!Sprawnie, szybko, miło i przyjemnie.

Dekarz- drogi ale bardzo solidnyp.Garlak, bez najmniejszych zastrzezen

0601643065

Kominki-Szef z ul Zródlanej5 prawdziwy fachowiec.Niesamowity gaduła( troche wkurzał madzreniem sie) personalnie nie moj typ, no ale chodzi w koncu by sie znał na robocie :wink:

Elektryka, p Pradzynski 0502399253 Cudo, po prostu cudo.Bez uwag, wrecz mi pomogi i dodali udogodnienia.Fajne chłopaki :wink: :p

Alarm, Piotr Partyka, mistrzostwo swiata, wyszukane przeze mnie w wielkich bólach, bo nikt mi jakos wczesniej nie odpowiadał!Robi tez sieci komputerowe itd.FACHOWIEC przez F

No chyba wszyscy :lol: jak widac, do ekip akurat miałam szczescie, i z wiekszoscia bym budowała 2 dom :lol: :lol: :lol:

Lista polecanych:

-"A-Tom" z Lublewa i niezastąpiona pani Ania 691-70-11, 0-600-260-820 - kanalizacja, hydraulika, co, materiały :glazura, terakota, armatura- szybko, solidnie i negocjowalnie

- Mateńko Marek- -602-516-241- koparka

[/b]

To u pani Ani można i kafelki??? Ja kupiłam tam tylko piec...

Pan "koparkarz" - potwierdzam! Monż :wink: był pod wrażeniem sprawności jego i jego kopary :lol:

Mam tez namiary na człowieka w Oninnenie czyli też piece, rurki, grzejniki, krany, wanny, kabiny etc. Daje naprawdę porządne rabaty. Jak jest ktoś zainteresowany to wyślę na priva. Aha, oczywiście wyceny całej instalacji nic nie kosztują :D

Obawiam się nawet, że kupując w Atomie piec (jeszcze pana nie znałam) nieco przepłaciłam :cry:

Kafelki wybierasz w Wemie na Trakcie Sw Wojciecha - duży wybór i dobre ceny - wcześniej dogadujesz się z p.Anią i cena niższa o 15% VAT-u

ja nie mam zaufania do zwrotu VAT-u w przyszłym roku więc - co w kieszeni to moje :wink:

A ile zapłaciłeś zapłaciłaś za piec i jaki?? bo właśnie mam dostać ofertę "nie do odrzucenia" i chcę wiedzieć czy na 100% jest taka super :wink:

Kafelki wybierasz w Wemie na Trakcie Sw Wojciecha - duży wybór i dobre ceny - wcześniej dogadujesz się z p.Anią i cena niższa o 15% VAT-u

ja nie mam zaufania do zwrotu VAT-u w przyszłym roku więc - co w kieszeni to moje :wink:

A ile zapłaciłeś zapłaciłaś za piec i jaki?? bo właśnie mam dostać ofertę "nie do odrzucenia" i chcę wiedzieć czy na 100% jest taka super :wink:

Mysle, ze takie info, to jednak lepiej na priva podawac.Bo jak Was US wezmie za d......to dopiero bedzie, a i p.Ania zachwycone pewnie by nie była :wink:

Vaillant kondensat VU 196/2, regulator pogodowy tez vaill. i do tego cała kotłownia czyli sprzęgła i inne (reszty nie pamiętam :oops: , tylko to sprzęgło mi utkwiło :wink: ) - 10600 zł.

Ps. Tylko nie mówcie, że przepłaciłam, bo mi chyba w gardle stanie to sprzęgło :wink: :evil: ...

Mysle, ze takie info, to jednak lepiej na priva podawac.Bo jak Was US wezmie za d......to dopiero bedzie, a i p.Ania zachwycone pewnie by nie była :wink:

A co tu ukrywać - ja dostaję fakturę na 7% usługę kafelkowania z materiałem :lol: - przecież to wszystko legalnie - ja tu nie promuję nielegalnych spraw :wink:

A co tu ukrywać - ja dostaję fakturę na 7% usługę kafelkowania z materiałem :lol: - przecież to wszystko legalnie - ja tu nie promuję nielegalnych spraw :wink:

a oni Ci te kafelki kładli?

Aha, tak dla spokojnści daj jeszcze panu z Oninena do wyceny (poszło na priva).

A jak kuchnia z KAM'u (giełda, Pruszcz, Elbląg :wink: )? Dowiadywałaś się?

a ile za sam kociołek i jaki zasobnik ma?

u mnie planowany jest Vaillant (ale jeszcze nie wiem jaki) z zasobnikiem 150l + oczywiście koszt regulatora tygodniowego i osprzętu

W KAM-ie dałam do wyceny i wg projektu, który mam z MDF foliowanego, okucia Bluma 7 884,- + cena barku - jeszcze bez negocjacji

więc mój stolarz po przyciśniętu zrobi mi za 8 000,- z barkiem

ale w Świecie Kuchni chcieli 8 000,- za MDF malowany lub formir drewniany (podobno lepsze od MDF foliowanego) - tylko nikt u nich chyba nie robił - więc nie mam opini :roll:

a oni Ci te kafelki kładli?

Ależ dociekliwy :wink: :D :D :D

Zasobnik 120 l. A dokładnych cen nie pamiętam, mam w domu. Sprawdzę wieczorem to napiszę.

Co do kuchni to przyglądnij się tym meblom wystawionym w Świecie K. To juz dużo mówi (jak oglądałam w Meblach Polonia kuchnie to nie wiedziałam, ze można zrobić takie dziadostwo).

Czy ten Świat Kuchni to jest w galerii Auchan, naprzeciwko kas?

Zasobnik 120 l. A dokładnych cen nie pamiętam, mam w domu. Sprawdzę wieczorem to napiszę.

Co do kuchni to przyglądnij się tym meblom wystawionym w Świecie K. To juz dużo mówi (jak oglądałam w Meblach Polonia kuchnie to nie wiedziałam, ze można zrobić takie dziadostwo).

Czy ten Świat Kuchni to jest w galerii Auchan, naprzeciwko kas?

Ok - będę czekała na info o kociołku :D

A Świat Kuchni jest koło Auchan na Kartuskiej 426 - ale nie w Auchan

Jeśli ktoś poszukuje rolet (materiałowe) to polecam firmę Wojar z Tczewa bodajże. Wprawdzie jeszcze mi nie założyli (ale znajomym tak), ale mam już wycenę: rolety w innych firmach wyceniali mi na ok. 2000 zł, a tu (w dodatku większa ilość bo zdecydowaliśmy się jeszcze na 4 małe roletki do garażu i jedną do kotłowni) chcą... 1400 zł :D (z montażem 8) )Wystarczy zadzwonić, a przyjadą, zmierzą, wycenią na miejscu: 509 36 02 22. Tak to ja lubię budować :wink:

Jeśli ktoś poszukuje rolet (materiałowe) to polecam firmę Wojar z Tczewa bodajże. Wprawdzie jeszcze mi nie założyli (ale znajomym tak), ale mam już wycenę: rolety w innych firmach wyceniali mi na ok. 2000 zł, a tu (w dodatku większa ilość bo zdecydowaliśmy się jeszcze na 4 małe roletki do garażu i jedną do kotłowni) chcą... 1400 zł :D (z montażem 8) )Wystarczy zadzwonić, a przyjadą, zmierzą, wycenią na miejscu: 509 36 02 22. Tak to ja lubię budować :wink:

super - ja skorzystam bo będę już niedługo potrzebowała - nie stać mnie na razie na firanki to chociaż rolety se fundne :wink:

Ja byłam zachwycona Toporkiem Ty, nie bardzo :wink: Trudno, tak juz bywa.Zaznaczam, ja naprawde z tych czepialskich i upierdliwych jestem.A p.K uwaza, ze to On ma monopol na wiedze.

Ad vocem, żeby nie było nieścisłości. Nigdy nie miałem uwag do jakości wykonanej pracy przez ekipę Pana Toporka. Miałem tylko pretensje do jego osobowości. Na mojej budowie to on był tym osobnikiem co wszystkie rozumy pozjadał i wszystko juz w życiu widział. Dopiero po spotkaniu z ekipą montującą pompę ciepła i podłogówkę (do którego musiałem go zmusić) przyznał, że jednak nie wszystko jeszcze wie i widział.

Wygląda na to, że każdy z nas musi mieć swoje utrapienie :-?