gosia1719499730 25.10.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Uwierzycie? Kolega buduje się kawałek od Gdańska i właśnie niedawno "otynkował się". Cieszył się bardzo, aż do wizyty na budowie przed paroma dniami. Przyjechał i zamarł - cała elewacja popisana sprayem Ranyyyy, ja bym nogi z dupy gnojom wyrwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 25.10.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Uwierzycie? Kolega buduje się kawałek od Gdańska i właśnie niedawno "otynkował się". Cieszył się bardzo, aż do wizyty na budowie przed paroma dniami. Przyjechał i zamarł - cała elewacja popisana sprayem Same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta, naprawdę nie wiem w jakich chorych głowach się takie pomysły lęgną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Idąc za ciosem poruszę temat silki. Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię. Jesteś zadowolony z efektów? .. Super materiał. Drugi raz gdybym robił też bym go wybrał a nawet dostałbym silkę E ze znacznikami na przeloty pod elektrykę a mam jeszczę stary produkt M. ... Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Żadnych. Przewody elektryczne, te najgrubsze odstają do 5 mm od ściany a na nie przyjdzie tynk gipsowy (producent zaleca minimum 8 mm) więc bez problemu. ... Czym ocieplałeś? ... Ocieplam styropianem gr. 15 cm. ... A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko. JAk najbardziej zapraszam ale teraz jestem dość żadko na budowie bo... jestem bez samochodu (miałem dość poważny wypadek ale wyszedłem z niego cało - chyba ktoś żle mi życzył). Szukam samochodu - Golfa II lub Opla Astrę Kombi na benzynę. Może coś wartego macie na uwadze? Idąc za ciosem poruszę temat silki. Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię. Jesteś zadowolony z efektów? Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Czym ocieplałeś? A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko. A może ktoś jeszcze wybrał silkę? Oj wiele osób. Np. Wlowik, Gierga, Marcin U ... . Wejdz do wątku "Jak budować Silką?" znajdziesz tam coś nie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.10.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Nogi powyrywać, ręce poucinać, a ja myśle sobie ze to ktos zrobił z jakiejś zawiści lub zemsty ze to musiał byc ktos zanjomy , albo nasłany przez znajomych, złapać takich i wysprajiowac lakierem niezmywalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 25.10.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 tragedia - słów brak ... jak czasami przechodziłam obok domów na płotach, których widniały takie bazgroły sprajem to zastanawiałm się dlaczego ludzie tego nie zamalują itp... teraz juz się nie zastanawiam - po prostu sił już im brak - syzyfowa praca - co zamalują to znowu graficiarze mają nowe "puste" miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 25.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Uwierzycie? Kolega buduje się kawałek od Gdańska i właśnie niedawno "otynkował się". Cieszył się bardzo, aż do wizyty na budowie przed paroma dniami. Przyjechał i zamarł - cała elewacja popisana sprayem To nie graficiarze tylko chuligani! Prawdziwi graficiarze nie robia tego na budynkach, nowych elewacjach. Chligaństwo i tyle! Brak słów. Chyba bym ich rozszarpała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wczoraj przywieźli mi POŚ Roto Tank 2000l oraz 20 ton tłucznia 16-32 pod drenarz.Tak więc coraz dalej ...W piątek przyjeżdża koparka i z teściem będziemy rozkładać oczyszczalnię oraz zakopiemy 8 kręgów betonowych do zbierania deszczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.10.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wakmen skąd brałes ów tluczeń, ja potrzebuje kamienie 60-90 po wymienni i jakos nie bardzo mogę znaleść, albo źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 25.10.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Czy ma ktoś namiary na drewno do kominka? Okolice Pruszcza, Such Dąb... Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wakmen skąd brałes ów tluczeń, ja potrzebuje kamienie 60-90 po wymienni i jakos nie bardzo mogę znaleść, albo źle szukam Ja brałem z Głazic w cenie 40 złotych za tonę (niby netto ale wiecie jak jest naprawdę) ale można dostać również z Liniw takiej samej cenie. Wszystkie moje rozmowy są na telefon i za 20 ton tłucznia 16-32 + transport zapłaciłem 840 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.10.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wczoraj przywieźli mi POŚ Roto Tank 2000l oraz 20 ton tłucznia 16-32 pod drenarz. Tak więc coraz dalej ... W piątek przyjeżdża koparka i z teściem będziemy rozkładać oczyszczalnię oraz zakopiemy 8 kręgów betonowych do zbierania deszczówki. Fajnie, że tak wszystko gładko u Ciebie idzie. A ja mam problem. Od samego początku planowałam oczyszczalnię, ale wczoraj geolog zasmucił mnie - okazało się, że na mojej działce na głębokości ok. 5 m zalega glina, no i geolog stwierdził, że w takim przypadku nie ma sensu robić oczyszczalni A Wy co o tym sądzicie, może ktoś doświadczony podpowie jakieś rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wczoraj przywieźli mi POŚ Roto Tank 2000l oraz 20 ton tłucznia 16-32 pod drenarz. ... Fajnie, że tak wszystko gładko u Ciebie idzie. A ja mam problem. Od samego początku planowałam oczyszczalnię, ale wczoraj geolog zasmucił mnie - okazało się, że na mojej działce na głębokości ok. 5 m zalega glina, no i geolog stwierdził, że w takim przypadku nie ma sensu robić oczyszczalni A Wy co o tym sądzicie, może ktoś doświadczony podpowie jakieś rozwiązanie W moich planach dotyczących oczyszczalni poziom wód gruntowych musi być o 1,5m niżej jak cały drenaż czyli 1,5m +0,8m dno drenażu =2,3m Według mnie jeżeli glina jest tak głęboko to nie powinno w żaden sposób przeszkadzać POS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A można prosić jakies namiary na te Głazice lub Liniwy, nie mam pojęcia gdzie to i jak tego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiquill 25.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A można prosić jakies namiary na te Głazice lub Liniwy, nie mam pojęcia gdzie to i jak tego szukać. Witam Numer telefonu do Głazic 676-13-74 Pozdrawiam maxiquill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 25.10.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Ad Ola J Żwirownia jest między Pręgowem a Ostróżkami tel 0607 34 01 52 pani Kasia, powiedz że masz namiar od Irka z Pręgowa, ceny jak wszędzie ale negocjuj, zależy czy potrzebujesz papierki, aranżują również transport, cena w zależności od odległości ja płaciłem 50 zł. za Tatrę 18 t.druga żwirownia jest w Bielkówku,ale jest to żwirownia odkrywkowa,nie sortują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A można prosić jakies namiary na te Głazice lub Liniwy, nie mam pojęcia gdzie to i jak tego szukać. Witam Numer telefonu do Głazic 676-13-74 Pozdrawiam maxiquill Numer telefonu do Głazic (obok Szemudu) 604 911991 a do LINI (okolice Żarnowca) telefon to mam w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Kamyki 60-90 potrzebuje nigdzoe nie maja juz wszedzie dzwoniłam, ale sprawdze jescze te namiary , dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka 25.10.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam budowniczych z 3miasta i okolic! Jestem świeżynką na forum i jeszcze nie buduję, ale planujemy ją z mężem od dawna. Bardzo podoba się nam (pod wieloma względami) Banino. Upatrzyliśmy już działkę na ul. Wesołej, ale ... gmina nie jest w stanie wydać nam warunków zabudowy, bo trwa uchwalanie planu dla Banina i potrwa to pewnie jeszcze cały rok. Zależy nam na szybkiej budowie, więc mamy problem... Wobec tego szukam działki budowlanej w tej okolicy, w miarę możliwości uzbrojoną, może być też z rozpoczętą budową. Za wszelkie informacje będę wdzięczna ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam budowniczych z 3miasta i okolic! Jestem świeżynką na forum i jeszcze nie buduję, ale planujemy ją z mężem od dawna. Bardzo podoba się nam (pod wieloma względami) Banino. Upatrzyliśmy już działkę na ul. Wesołej, ale ... gmina nie jest w stanie wydać nam warunków zabudowy, bo trwa uchwalanie planu dla Banina i potrwa to pewnie jeszcze cały rok. Zależy nam na szybkiej budowie, więc mamy problem... Wobec tego szukam działki budowlanej w tej okolicy, w miarę możliwości uzbrojoną, może być też z rozpoczętą budową. Za wszelkie informacje będę wdzięczna ............ Witaj, niestety ja nie z tych okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.10.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witaj - ja też nie z tych okolic ale właściwie niedaleko(niedaleko=pojęcie względne...) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts