Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uwierzycie?

Kolega buduje się kawałek od Gdańska i właśnie niedawno "otynkował się". Cieszył się bardzo, aż do wizyty na budowie przed paroma dniami. Przyjechał i zamarł - cała elewacja popisana sprayem :evil:

Same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta, naprawdę nie wiem w jakich chorych głowach się takie pomysły lęgną.

Idąc za ciosem poruszę temat silki.

Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię.

Jesteś zadowolony z efektów? ..

Super materiał. Drugi raz gdybym robił też bym go wybrał a nawet dostałbym silkę E ze znacznikami na przeloty pod elektrykę a mam jeszczę stary produkt M.

... Nie było problemu z wykonaniem instalacji ?

Żadnych. Przewody elektryczne, te najgrubsze odstają do 5 mm od ściany a na nie przyjdzie tynk gipsowy (producent zaleca minimum 8 mm) więc bez problemu.

... Czym ocieplałeś?

...

Ocieplam styropianem gr. 15 cm.

...

A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko.

JAk najbardziej zapraszam ale teraz jestem dość żadko na budowie bo... jestem bez samochodu (miałem dość poważny wypadek ale wyszedłem z niego cało - chyba ktoś żle mi życzył).

Szukam samochodu - Golfa II lub Opla Astrę Kombi na benzynę. Może coś wartego macie na uwadze?

Idąc za ciosem poruszę temat silki.

Wakmen - zdaje się, że ty wybrałeś tą technologię.

Jesteś zadowolony z efektów? Nie było problemu z wykonaniem instalacji ? Czym ocieplałeś?

A może moglibyśmy o tym pogadać na budowie? Dziś nawet byłem w Kielnie w hurtowni Bat. Ode mnie z Karwin to dość blisko.

A może ktoś jeszcze wybrał silkę?

Oj wiele osób. Np. Wlowik, Gierga, Marcin U ... . Wejdz do wątku "Jak budować Silką?" znajdziesz tam coś nie coś.

:o tragedia - słów brak ... :evil:

jak czasami przechodziłam obok domów na płotach, których widniały takie bazgroły sprajem to zastanawiałm się dlaczego ludzie tego nie zamalują itp... teraz juz się nie zastanawiam - po prostu sił już im brak - syzyfowa praca - co zamalują to znowu graficiarze mają nowe "puste" miejsce :evil:

Uwierzycie?

Kolega buduje się kawałek od Gdańska i właśnie niedawno "otynkował się". Cieszył się bardzo, aż do wizyty na budowie przed paroma dniami. Przyjechał i zamarł - cała elewacja popisana sprayem :evil:

To nie graficiarze tylko chuligani! :evil: :evil: :evil: Prawdziwi graficiarze nie robia tego na budynkach, nowych elewacjach. Chligaństwo i tyle! Brak słów. Chyba bym ich rozszarpała :evil:

Wakmen skąd brałes ów tluczeń, ja potrzebuje kamienie 60-90 po wymienni i jakos nie bardzo mogę znaleść, albo źle szukam :roll:

Ja brałem z Głazic w cenie 40 złotych za tonę (niby netto :wink: ale wiecie jak jest naprawdę) ale można dostać również z Liniw takiej samej cenie.

Wszystkie moje rozmowy są na telefon i za 20 ton tłucznia 16-32 + transport zapłaciłem 840 PLN.

Wczoraj przywieźli mi POŚ Roto Tank 2000l oraz 20 ton tłucznia 16-32 pod drenarz.

Tak więc coraz dalej ...

W piątek przyjeżdża koparka i z teściem będziemy rozkładać oczyszczalnię oraz zakopiemy 8 kręgów betonowych do zbierania deszczówki.

Fajnie, że tak wszystko gładko u Ciebie idzie. A ja mam problem. Od samego początku planowałam oczyszczalnię, ale wczoraj geolog zasmucił mnie - okazało się, że na mojej działce na głębokości ok. 5 m zalega glina, no i geolog stwierdził, że w takim przypadku nie ma sensu robić oczyszczalni :cry: A Wy co o tym sądzicie, może ktoś doświadczony podpowie jakieś rozwiązanie :)

Wczoraj przywieźli mi POŚ Roto Tank 2000l oraz 20 ton tłucznia 16-32 pod drenarz.

...

Fajnie, że tak wszystko gładko u Ciebie idzie. A ja mam problem. Od samego początku planowałam oczyszczalnię, ale wczoraj geolog zasmucił mnie - okazało się, że na mojej działce na głębokości ok. 5 m zalega glina, no i geolog stwierdził, że w takim przypadku nie ma sensu robić oczyszczalni :cry: A Wy co o tym sądzicie, może ktoś doświadczony podpowie jakieś rozwiązanie :)

W moich planach dotyczących oczyszczalni poziom wód gruntowych musi być o 1,5m niżej jak cały drenaż czyli 1,5m +0,8m dno drenażu =2,3m

Według mnie jeżeli glina jest tak głęboko to nie powinno w żaden sposób przeszkadzać POS.

Ad Ola J Żwirownia jest między Pręgowem a Ostróżkami tel 0607 34 01 52 pani Kasia, powiedz że masz namiar od Irka z Pręgowa, ceny jak wszędzie ale negocjuj, zależy czy potrzebujesz papierki, aranżują również transport, cena w zależności od odległości ja płaciłem 50 zł. za Tatrę 18 t.

druga żwirownia jest w Bielkówku,ale jest to żwirownia odkrywkowa,nie sortują.

Witam budowniczych z 3miasta i okolic!

Jestem świeżynką na forum i jeszcze nie buduję, ale planujemy ją z mężem od dawna. Bardzo podoba się nam (pod wieloma względami) Banino. Upatrzyliśmy już działkę na ul. Wesołej, ale ... gmina nie jest w stanie wydać nam warunków zabudowy, bo trwa uchwalanie planu dla Banina i potrwa to pewnie jeszcze cały rok. Zależy nam na szybkiej budowie, więc mamy problem... Wobec tego szukam działki budowlanej w tej okolicy, w miarę możliwości uzbrojoną, może być też z rozpoczętą budową. Za wszelkie informacje będę wdzięczna ............ :)

Witam budowniczych z 3miasta i okolic!

Jestem świeżynką na forum i jeszcze nie buduję, ale planujemy ją z mężem od dawna. Bardzo podoba się nam (pod wieloma względami) Banino. Upatrzyliśmy już działkę na ul. Wesołej, ale ... gmina nie jest w stanie wydać nam warunków zabudowy, bo trwa uchwalanie planu dla Banina i potrwa to pewnie jeszcze cały rok. Zależy nam na szybkiej budowie, więc mamy problem... Wobec tego szukam działki budowlanej w tej okolicy, w miarę możliwości uzbrojoną, może być też z rozpoczętą budową. Za wszelkie informacje będę wdzięczna ............ :)

Witaj, niestety ja nie z tych okolic :wink: