Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie Balande będziemy robili w Klubie jeżdzieckim Dajak w Koleczkowie. To takie kameralne miejsce w środku lasu. A my bardzo lubimy takie klimaty - stare meble, rustykalne wnętrze:) Lokal jest boski i w sam raz na małą fajną imprezę :)

No, Giergadom zbudowałas, dzrewa zasaziłas, to teraz tylko........SYN Ci został :lol: :lol: :lol: :-? Kiedy sie chcecie wprowadzic?

Przestrzegam przed ekipą tynkarską Wickiego. Jego spier... tynki można zobaczyć u nas. Miało być bez cekolowania, trochę drożej. Teraz musimy wszystko cekolować i wyjdzie nam bardzo drogo porównywalnie do gipsowych czy nawet suchych.

Na jutro jestem umówiony z p. Wickim na budowie na ustalenie zakresu robót i czasu ich trwania - dziwi mnie twoja wypowiedź - widziałem tynki położone w jakimś bliźniaku na osowej i sa na prawde bardzo równe - nie miałbym żadnych zastrzeżeń.

Muszę powiedzieć, że u mnie też robiła jego ekipa i teraz powoli odkrywam krzywe ściany. Już jestem po cekolowaniu salonu. Więc choć cena była dobra to dziś brałbym innych albo w ogóle K-G.

Grody

Co do okien PVC to przestrzegam przed firmą BOSCHOR - Gdyńka Fabryka Okien z Gdyni Dąbrówka.

Miałem (jeszcze mam) z nimi przeboje. Dla niewtajemniczonych proponuję zajrzeć ze 3/4 strony wcześniej.

14.11 maja mi montowac brame garazowa, juz sie boje :roll: A jak sie z oknami skonczyło?

W zgłoszeniu reklamacyjnym napisali, że usterki usuną w ciągu 3 tygodni bo najdłużej będą czekać na listwy przyszybowe które muszą skądś sprowadzić. Od przyszłego tygodnia będę dzwonił bo już będę miał samochód i znowu roboty na działce się zaczną.

Nikt nie wie gdzie kupic ładną, tania brame garażową :cry:

Przejrzyj ofertę i wyślij zapytanie przez formularz na stronie :

http://www.apus.comweb.pl/oferta.html . Ja chyba od nich będę kupował bramę bo można "dogadać się" co do ceny ale to już nie tak publicznie. Firma w Rumi.

Oczywiście są inne Wiśniowski, Hormann ale cena też jest o wiele wyższa.

do wszystkich ktorzy szukaja kozy do grzania zimowego sa w castoramie na osowej i na grunwaldzkiej za 109 zl (przecenione ze 122 zl). widzialem tez w leroyu za 99 zl ale nie wiem jak jest roznica poniewaz tych z castoramy nie widzialem jedynie dzwonilem i maja a osowej 5 sztuk a na grunwaldzkiej 2 palety nie pytalem sie ile sztuk.

W koncu po dlugich rozmowach z zona wybralismy ekipe od Gosi z Koleczkowa dziekuje wszystkim za porady. Stwierdzilismy ze lepiej zaplacic dobrze za dobrze zrobiona robote niz sie potem bujac z poprawkami i niedorobkami.

Obdzwonilismy jeszcze kilka firm i ceny byly podobne wiec lepiej brac to co sprawdzone niz isc w ciemno. W urzedzie powiedzieli ze pozwolenie powinno byc do odebrania jutro i to zalatwia od razu to prawomocne wiec sukces. Trzeba tylko do babki z czekoladkami podskoczyc.

Pozdrawiam

CMyK

W koncu po dlugich rozmowach z zona wybralismy ekipe od Gosi z Koleczkowa dziekuje wszystkim za porady. Stwierdzilismy ze lepiej zaplacic dobrze za dobrze zrobiona robote niz sie potem bujac z poprawkami i niedorobkami.

Obdzwonilismy jeszcze kilka firm i ceny byly podobne wiec lepiej brac to co sprawdzone niz isc w ciemno. W urzedzie powiedzieli ze pozwolenie powinno byc do odebrania jutro i to zalatwia od razu to prawomocne wiec sukces. Trzeba tylko do babki z czekoladkami podskoczyc.

Pozdrawiam

CMyK

No to kiedy zaczynacie? w tym roku czy na wiosnę?

Oczywiscie ze pedze mam okna dachowe do odebrania koniec grudnia i Twoje steple tez leza. Najwieksza przeszkoda to bank jeszcze nie wybraliśmy, ale jutro bedziemy wiedzieli. Trzeba liczyc minimum 20 dni na formalnosci bankowe i wchodzimy na dzialeczke. Chyba ze wykombinujemy kase wcześniej chocby na materialy.

CMyK

Oczywiscie ze pedze mam okna dachowe do odebrania koniec grudnia i Twoje steple tez leza. Najwieksza przeszkoda to bank jeszcze nie wybraliśmy, ale jutro bedziemy wiedzieli. Trzeba liczyc minimum 20 dni na formalnosci bankowe i wchodzimy na dzialeczke. Chyba ze wykombinujemy kase wcześniej chocby na materialy.

CMyK

Szczerze mówiąc zobacz w PKO BP ostatnio szybko i dużo dają...chyba się coś rozpędzili...

CMyK

Szczerze mówiąc zobacz w PKO BP ostatnio szybko i dużo dają...chyba się coś rozpędzili...

Bo i bardzo dużo zarabiają na dawaniu kredytów.

Nie do końca...kwestia wyhandlowania sobie odpowiedniej prowizji.Tak w banku jak i w agencji.

A co do kosztów kredytu co powiesz na "najniższe oprocentowanie" i maciupkim druczkiem "przez pierwsze dwa lata"...

Dlatego nie będę brał żadnych kredytów długoterminowych. Jak tu żyć z kredytem na 25 czy 30 lat?

No może jakiś niewielki na rok czy 2 to na pewno się nie obejdzie.